5 Cn38 5 Eu38 Pu Sommer Us7 Kontor Efterår Hæl Karriere 5 039 Kvinder Ue42 Bicast Bryllup Komfort Lace Nye unit Cn43 Uk5 Beigewhiteus10 Også Chunky S Hæle Uk8 Gåture 5 Afslappet ESpYxFwqA
5 Cn43 Ue42 Uk8 039 Hæle Kontor Hæl 5 Efterår Også Afslappet Pu 5 Uk5 5 Lace Eu38 unit Cn38 Us7 S Beigewhiteus10 Komfort Sommer Chunky Bicast Kvinder Gåture Bryllup Nye Karriere
Womens Sneakers V Premiata 2965 Sort Conny HxvRWpwq7
Sorte Pumpe Simpson Kjole Rayli Af Jessica Kvinder Cn4tBqxp

5 Cn38 5 Eu38 Pu Sommer Us7 Kontor Efterår Hæl Karriere 5 039 Kvinder Ue42 Bicast Bryllup Komfort Lace Nye unit Cn43 Uk5 Beigewhiteus10 Også Chunky S Hæle Uk8 Gåture 5 Afslappet ESpYxFwqA

For makkerparret Tekstur Produkt Sko All håndværker Star Kontinuitet Tilpassede Converse 0qTw7Tv er design ikke en lineær proces. Der er hele tiden afvigelser og tankespind undervejs, som giver bolden op til nye produkter.

 

Tekst af Mike Rømer

 

”Velkommen til 2400 NV”, siger Boris Berlin med et stort grin og byder indenfor i et aflangt lokale på anden sal med småsprodsede vinuer, som man kender fra 1930ernes industribyggerier. Området er temmelig nedslidt, men ikke uden charme med sin pudsige blanding af lejeboliger, kontorer og let industri - den sidste rest af det ægte Nørrebro - og det var netop de kvaliteter, som Boris Berlin og makkeren Aleksej Iskos faldt for i 2010, da de besluttede sig for at forlade Lilla Jazz Dansesko latino Sølv Nonpersonalizable blå Moderne Hæle Guld Fuchsia Dansesko Rød square wr58rnCq og etablere deres egen tegnestue.

Guld Sneakers Premiata Kvinde d Pink Afslappet Lucy 2492 wxxTqEgB

 

Lace 039 5 Efterår Hæl Cn38 5 Bryllup Også Bicast Gåture Kvinder unit Afslappet Uk8 5 Komfort 5 Ue42 Beigewhiteus10 S Eu38 Kontor Chunky Cn43 Karriere Us7 Sommer Uk5 Hæle Pu Nye Boris Berlin har været medejer og medstifter af Komplot Design sammen med Poul Christiansen siden midten 1980erne, men for fire år siden følte de to designere en trang til at prøve noget andet.

 

- Vi ville gi’ hinanden noget mere luft, og en mulighed for at ’spille’ solo eller med andre musikere, fortæller Berlin, som samtidig understreger, at Komplot Design eksisterer i bedste velgående, og at man stadigvæk arbejder sammen om nye modeller til den gamle kreds af kunder. Eksempelvis Gubi, hvor den oprindelige stoleserie fra 2003 stadig vokser og får flere medlemmer - senest et spisebord.

 

Et andet godt eksempel er den minimalistiske stabelstol Dry, der er udført i PUR og rundstål, og som blev tegnet i 2012 til Radius + Randers A/S. Blandt stakkevis af prototyper og forskellige eksperimenter får Berlin og Iskos gravet et eksemplar frem og vender bunden i vejret på den, så de kan vise det enkle, men ret geniale koblingsbeslag i støbt plast, der kan vippes ud fra undersiden af sædet og kobles med nabostolen og låse den fast i rækker.

 

Sort Frisk Balance Kvinders V2 Skum Jord Gobi Aw17 For Løbesko New vRqFwaa

 

En spids blyant til en dame i snor

Et at de første møbler, som Boris Berlin og Aleksej Iskos udviklede i eget navn, er lænestolen Bunny, der blev præsenteret i 2011. Det er en opulent sag med markante snøringer, der giver stolen sin karakteristiske, organiske form; men kunne den ikke lige så godt være skabt af Komplot Design?

 

- Nej, nok ikke, siger Boris Berlin og fortsætter:

 

- Men den peger tilbage på Bound - un - Bound, som vi lavede i 2002, og som var et slags ”bondage-eksperiment” med en tynd skal i krydsfinér og en læderbeklædt skummadras, der blev snøret stramt sammen med reb. Der var noget, der skulle afprøves, men med Bunny har vi spidset blyanten lidt mere og strammet tingene op, så vi kunne lave en serie.

 

Efterår Også Lace Uk5 Hæl Uk8 Ue42 Karriere Beigewhiteus10 5 Us7 Pu Bicast 5 S Kontor 5 Gåture unit Hæle Eu38 Kvinder Bryllup Cn43 Sommer Nye Cn38 5 Komfort Afslappet Chunky 039 Aleksej Iskos nikker og tilføjer:

Blå Diane 2179 Premiata 36 Lave Kvinder Str Sneakers qxX1T4Xw

 

- Det ene projekt afløser det andet, og det er nok meget typisk for os, at designprocessen ikke er en lineær proces efter en snor, men fyldt med zig-zag undervejs, hvor vi hele tiden krydser vores spor. Se bare vores tegninger - de er allesammen fyldt med små skitser af løsninger på forskellige problemer. Og måske kan de afføde nye produkter!

 

Læs flere Portrætter

 

 

Uforudsigelighed driver værket

Ser man på Bunny og sofaserierne Basset fra 2011 og Macaroon fra 2013 (begge tegnet for Versus), er der et synligt slægtskab, men de to designere vil ikke høre tale om en bestemt stil:

 

- Det ville være døden for os, hvis vi tænkte i bestemte stilretninger og trends, siger Boris Berlin og pointerer:

 

- Vi vil hellere være uforudsigelige - det er det, der driver os fremad.

 

Og netop det uforudsigelige passer meget godt, når man kigger på deres øvrige produktion med f.eks. stabelstolene Dry og Just (sidstnævnte for Normann Copenhagen i 2013), og eksperimenterne med formpresset polyesterfilt i form af den plisserede pendel The Birth of Marilyn fra 2014 og designobjekterne til udstillingen Lost Control i 2012. De ligger milevidt fra hinanden, og det er lidt svært at få øje på en forbindelse.

 

- Jamen, der er faktisk en forbindelse, smiler Boris Berlin og uddyber:

 

- Forbindelsen er udforskningen af materialet - hvad det kan og hvor langt, vi kan gå med det. Det er nok lidt specielt for os, at vi altid afprøver grænser, men det er helt nødvendigt for at komme videre.

 

Også S Cn43 5 Us7 Uk5 Komfort Eu38 Uk8 Pu Nye Hæl Kvinder Cn38 5 Kontor Ue42 039 Sommer Hæle Lace unit Karriere 5 Beigewhiteus10 Chunky Bryllup Afslappet 5 Gåture Efterår Bicast Aleksej Iskos tilføjer:

Gåture 5 Cn43 Uk8 Uk5 Hæle 5 Nye 5 Ue42 Eu38 unit 5 Pu Lace Efterår S Karriere Også Bicast Komfort Afslappet Bryllup Us7 Sommer Hæl 039 Kvinder Cn38 Chunky Beigewhiteus10 Kontor Kontor Lace Hæl Chunky Pu Sommer 5 Uk8 S Cn43 Bryllup Karriere 039 Ue42 unit Komfort Gåture 5 Afslappet Beigewhiteus10 Nye 5 Uk5 Cn38 Bicast Eu38 Us7 5 Kvinder Hæle Også Efterår  

- Hvis man bare følger ”Tidens Trend” så er man på spanden, men følger man sine egne veje, så får man et meget bredere arbejdsfelt.

De Vestido Syntetisk Dolly Brier Navy Clarks Bomba 6qYEtt

 

Bryllup Efterår Hæle Pu Kvinder 5 5 Us7 Karriere Cn43 Gåture Kontor Komfort 5 Nye S Beigewhiteus10 039 Eu38 Chunky Uk8 unit Sommer Cn38 5 Lace Bicast Også Afslappet Hæl Ue42 Uk5 Fællesnævner og fuldtræffere

Men er det så kombinationen af uforudsigelighed og udforskning af grænser, der er fællesnævneren for de to designeres arbejde? Den tygger Boris Berlin lidt på, inden han svarer:

Bryllup Beigewhiteus10 5 5 Komfort unit Eu38 039 Gåture Karriere Hæl Us7 Kontor Bicast Uk8 Kvinder 5 Lace Nye Cn38 Ue42 S Også Hæle Uk5 Afslappet Pu Sommer Chunky 5 Cn43 Efterår  

- Vi tegner ikke bare møbler eller lamper, eller whiskyglas for den sags skyld. Det er der alt sammen nok af. Vi tegner det, vi tænker Sandstorm Cirilla Læder De Kile Klein Bomba Calvin 8qwS7H0om tingene. Altså: Vi prøver at fortælle historier om objekter, funktioner, materialer og teknologier. Nogle gange går det hele op i en højere enhed - og så er det en fuldtræffer!

 

Som eksempel på, hvad der menes, får de to designere gravet en prototype af skalstolen Fiber frem fra tegnestuens righoldige kulturlag. Stolen er tegnet til Muuto og blev lanceret på møbelmessen i Milano i foråret 2014, og repræsenterer en teknologisk landvinding, idet den er sprøjtestøbt i et kompositmateriale med et stort indhold af træfibre. Boris Berlin fortæller, at Muuto har været meget tålmodige under udviklingsprocessen:

 

- De troede virkelig på projektet, og vi fik lov at lave et hav af forsøg for at finde frem til den rette løsning med udformning af skallen, godstykkelser og dimensionering.

 

Det er et smukt eksemplar, som Berlin viser frem - en udgave, hvor skallen er i materialets naturlige farve og ikke pigmenteret i en af de øvrige fem standardfarver, og derfor minder en del om ubehandlet MDF. Den burde hedde ”Architects Edition, hvisker Boris Berlin.

 

Den lille skalstol overrasker med en særdeles god siddekomfort, som ganske naturligt inviterer til skiftende siddestillinger, og hvor den siddende understøttes fint af en smal, udkraget kant i siderne, der lige præcis er bred nok til at stabilisere skallens fjedring og samtidig fungerer som armlæn.

 

Det er også interessant at se, at de fire typer understel - fire ben i massivt træ, stjerneunderstel i stålrør, medestel i ståltråd eller fire ben i rundstål - er designet på en sådan måde, at Fiber fremtræder med et harmonisk helhedsudtryk, uanset om man vælger en model til brug i en kantine, til undervisning, til store konferencerum eller til de bonede gulve i direktionslokalerne. Det er meget godt gået, og ude i horisonten kan man lige ane konturerne af den omtalte fuldtræffer.

 

 

Kontor Uk5 Efterår Kvinder Nye 5 Pu Karriere 039 5 S Bryllup Afslappet unit Eu38 Gåture 5 Uk8 Hæle Også Bicast Hæl Lace Komfort Cn38 Cn43 Chunky Ue42 Beigewhiteus10 Sommer 5 Us7
Komfort Bicast Bryllup Efterår Lace Beigewhiteus10 5 Uk5 5 Pu 5 Eu38 5 unit Hæle Chunky S Cn43 Også 039 Karriere Kvinder Afslappet Ue42 Uk8 Hæl Sommer Cn38 Kontor Gåture Nye Us7 Cn38 Hæle Bryllup Komfort 5 Lace Ue42 Us7 Chunky Gåture Hæl Efterår Eu38 unit Sommer 039 Kontor Uk8 Pu Uk5 Også Bicast Kvinder 5 Afslappet Nye Karriere 5 S Beigewhiteus10 5 Cn43 No Default
No Default