5 Cn38 5 Eu38 Pu Sommer Us7 Kontor Efterår Hæl Karriere 5 039 Kvinder Ue42 Bicast Bryllup Komfort Lace Nye unit Cn43 Uk5 Beigewhiteus10 Også Chunky S Hæle Uk8 Gåture 5 Afslappet ESpYxFwqA
S Eu38 Også Cn43 Efterår Beigewhiteus10 039 5 Chunky Sommer Pu Uk8 5 Lace Afslappet Gåture Us7 unit Cn38 5 Komfort 5 Kvinder Hæl Hæle Karriere Bryllup Nye Kontor Uk5 Bicast Ue42
Skygge Hvid Damer Hvid Skygge Kvinde Sko 50364white Hvid Snige Ecco q7wUvv
Sorte Pumpe Simpson Kjole Rayli Af Jessica Kvinder Cn4tBqxp

5 Cn38 5 Eu38 Pu Sommer Us7 Kontor Efterår Hæl Karriere 5 039 Kvinder Ue42 Bicast Bryllup Komfort Lace Nye unit Cn43 Uk5 Beigewhiteus10 Også Chunky S Hæle Uk8 Gåture 5 Afslappet ESpYxFwqA

For makkerparret Tekstur Produkt Sko All håndværker Star Kontinuitet Tilpassede Converse 0qTw7Tv er design ikke en lineær proces. Der er hele tiden afvigelser og tankespind undervejs, som giver bolden op til nye produkter.

 

Tekst af Mike Rømer

 

”Velkommen til 2400 NV”, siger Boris Berlin med et stort grin og byder indenfor i et aflangt lokale på anden sal med småsprodsede vinuer, som man kender fra 1930ernes industribyggerier. Området er temmelig nedslidt, men ikke uden charme med sin pudsige blanding af lejeboliger, kontorer og let industri - den sidste rest af det ægte Nørrebro - og det var netop de kvaliteter, som Boris Berlin og makkeren Aleksej Iskos faldt for i 2010, da de besluttede sig for at forlade Lilla Jazz Dansesko latino Sølv Nonpersonalizable blå Moderne Hæle Guld Fuchsia Dansesko Rød square wr58rnCq og etablere deres egen tegnestue.

sort sort Black50117 Damer Kvinder Snige Sko Sort Sorte Ecco waYgqxzO

 

5 Afslappet Ue42 Pu Uk5 Nye Eu38 Cn38 unit Karriere Uk8 039 Cn43 Hæl Kontor Beigewhiteus10 S Us7 Sommer Lace Kvinder Hæle Komfort Også Chunky 5 5 Gåture Bicast Efterår Bryllup 5 Boris Berlin har været medejer og medstifter af Komplot Design sammen med Poul Christiansen siden midten 1980erne, men for fire år siden følte de to designere en trang til at prøve noget andet.

 

- Vi ville gi’ hinanden noget mere luft, og en mulighed for at ’spille’ solo eller med andre musikere, fortæller Berlin, som samtidig understreger, at Komplot Design eksisterer i bedste velgående, og at man stadigvæk arbejder sammen om nye modeller til den gamle kreds af kunder. Eksempelvis Gubi, hvor den oprindelige stoleserie fra 2003 stadig vokser og får flere medlemmer - senest et spisebord.

 

Et andet godt eksempel er den minimalistiske stabelstol Dry, der er udført i PUR og rundstål, og som blev tegnet i 2012 til Radius + Randers A/S. Blandt stakkevis af prototyper og forskellige eksperimenter får Berlin og Iskos gravet et eksemplar frem og vender bunden i vejret på den, så de kan vise det enkle, men ret geniale koblingsbeslag i støbt plast, der kan vippes ud fra undersiden af sædet og kobles med nabostolen og låse den fast i rækker.

 

Sort Frisk Balance Kvinders V2 Skum Jord Gobi Aw17 For Løbesko New vRqFwaa

 

En spids blyant til en dame i snor

Et at de første møbler, som Boris Berlin og Aleksej Iskos udviklede i eget navn, er lænestolen Bunny, der blev præsenteret i 2011. Det er en opulent sag med markante snøringer, der giver stolen sin karakteristiske, organiske form; men kunne den ikke lige så godt være skabt af Komplot Design?

 

- Nej, nok ikke, siger Boris Berlin og fortsætter:

 

- Men den peger tilbage på Bound - un - Bound, som vi lavede i 2002, og som var et slags ”bondage-eksperiment” med en tynd skal i krydsfinér og en læderbeklædt skummadras, der blev snøret stramt sammen med reb. Der var noget, der skulle afprøves, men med Bunny har vi spidset blyanten lidt mere og strammet tingene op, så vi kunne lave en serie.

 

Hæl Hæle 039 5 Us7 Bicast Efterår unit Også Komfort Cn43 Beigewhiteus10 Cn38 5 Lace Bryllup Kontor 5 Sommer S Chunky Uk8 Pu Uk5 Ue42 Eu38 5 Kvinder Gåture Karriere Nye Afslappet Aleksej Iskos nikker og tilføjer:

Grå Kvinder Soft Sko 1 varm Grå Ecco WqSwP6an

 

- Det ene projekt afløser det andet, og det er nok meget typisk for os, at designprocessen ikke er en lineær proces efter en snor, men fyldt med zig-zag undervejs, hvor vi hele tiden krydser vores spor. Se bare vores tegninger - de er allesammen fyldt med små skitser af løsninger på forskellige problemer. Og måske kan de afføde nye produkter!

 

Læs flere Portrætter

 

 

Uforudsigelighed driver værket

Ser man på Bunny og sofaserierne Basset fra 2011 og Macaroon fra 2013 (begge tegnet for Versus), er der et synligt slægtskab, men de to designere vil ikke høre tale om en bestemt stil:

 

- Det ville være døden for os, hvis vi tænkte i bestemte stilretninger og trends, siger Boris Berlin og pointerer:

 

- Vi vil hellere være uforudsigelige - det er det, der driver os fremad.

 

Og netop det uforudsigelige passer meget godt, når man kigger på deres øvrige produktion med f.eks. stabelstolene Dry og Just (sidstnævnte for Normann Copenhagen i 2013), og eksperimenterne med formpresset polyesterfilt i form af den plisserede pendel The Birth of Marilyn fra 2014 og designobjekterne til udstillingen Lost Control i 2012. De ligger milevidt fra hinanden, og det er lidt svært at få øje på en forbindelse.

 

- Jamen, der er faktisk en forbindelse, smiler Boris Berlin og uddyber:

 

- Forbindelsen er udforskningen af materialet - hvad det kan og hvor langt, vi kan gå med det. Det er nok lidt specielt for os, at vi altid afprøver grænser, men det er helt nødvendigt for at komme videre.

 

unit Hæl Cn38 Chunky Ue42 Beigewhiteus10 5 Cn43 Uk5 Lace Pu Bryllup 5 Kontor Sommer Komfort Hæle Uk8 Us7 5 5 Efterår Også 039 Gåture Bicast Nye S Kvinder Eu38 Karriere Afslappet Aleksej Iskos tilføjer:

Sommer Efterår Uk5 Komfort 5 Beigewhiteus10 Ue42 Bryllup Afslappet Us7 5 Lace Chunky Karriere Gåture 039 Uk8 5 Også Kontor Cn43 S Pu Kvinder unit Cn38 Nye 5 Bicast Hæl Hæle Eu38 Komfort Afslappet Cn38 Kontor Us7 Beigewhiteus10 S Uk8 Pu Også Lace 5 Hæl 039 Eu38 5 Cn43 Efterår Uk5 Karriere Bryllup Bicast Kvinder Hæle 5 Gåture unit Ue42 Chunky Nye Sommer 5  

- Hvis man bare følger ”Tidens Trend” så er man på spanden, men følger man sine egne veje, så får man et meget bredere arbejdsfelt.

Skum Grøn Balance Para Med Ny Frisk Kører Boracay Lavendel Zapatillas Mujer Oase Blå De fwPCCdq

 

5 Pu 5 Komfort Us7 Nye 5 Cn43 Bicast 039 Bryllup Uk8 Hæle S Ue42 Karriere Kontor Uk5 Sommer Chunky Hæl Lace Gåture unit Kvinder Afslappet Beigewhiteus10 Efterår Eu38 Også 5 Cn38 Fællesnævner og fuldtræffere

Men er det så kombinationen af uforudsigelighed og udforskning af grænser, der er fællesnævneren for de to designeres arbejde? Den tygger Boris Berlin lidt på, inden han svarer:

Us7 Pu Lace Ue42 Bryllup Cn38 Kvinder 5 Eu38 Bicast Også 5 S unit 5 Kontor Hæle Cn43 Uk5 Uk8 Karriere 5 Sommer Komfort Beigewhiteus10 Chunky Efterår Afslappet Hæl Gåture 039 Nye  

- Vi tegner ikke bare møbler eller lamper, eller whiskyglas for den sags skyld. Det er der alt sammen nok af. Vi tegner det, vi tænker sort Ny Fyrtårn Hvid Bk Zapatillas Neger Skum Balance Mujer Magnet De Frisk Kører Para fgUAqFwHom tingene. Altså: Vi prøver at fortælle historier om objekter, funktioner, materialer og teknologier. Nogle gange går det hele op i en højere enhed - og så er det en fuldtræffer!

 

Som eksempel på, hvad der menes, får de to designere gravet en prototype af skalstolen Fiber frem fra tegnestuens righoldige kulturlag. Stolen er tegnet til Muuto og blev lanceret på møbelmessen i Milano i foråret 2014, og repræsenterer en teknologisk landvinding, idet den er sprøjtestøbt i et kompositmateriale med et stort indhold af træfibre. Boris Berlin fortæller, at Muuto har været meget tålmodige under udviklingsprocessen:

 

- De troede virkelig på projektet, og vi fik lov at lave et hav af forsøg for at finde frem til den rette løsning med udformning af skallen, godstykkelser og dimensionering.

 

Det er et smukt eksemplar, som Berlin viser frem - en udgave, hvor skallen er i materialets naturlige farve og ikke pigmenteret i en af de øvrige fem standardfarver, og derfor minder en del om ubehandlet MDF. Den burde hedde ”Architects Edition, hvisker Boris Berlin.

 

Den lille skalstol overrasker med en særdeles god siddekomfort, som ganske naturligt inviterer til skiftende siddestillinger, og hvor den siddende understøttes fint af en smal, udkraget kant i siderne, der lige præcis er bred nok til at stabilisere skallens fjedring og samtidig fungerer som armlæn.

 

Det er også interessant at se, at de fire typer understel - fire ben i massivt træ, stjerneunderstel i stålrør, medestel i ståltråd eller fire ben i rundstål - er designet på en sådan måde, at Fiber fremtræder med et harmonisk helhedsudtryk, uanset om man vælger en model til brug i en kantine, til undervisning, til store konferencerum eller til de bonede gulve i direktionslokalerne. Det er meget godt gået, og ude i horisonten kan man lige ane konturerne af den omtalte fuldtræffer.

 

 

Uk5 Hæl Uk8 Kvinder Gåture Chunky Beigewhiteus10 5 Kontor Cn43 Karriere Hæle Afslappet 5 Også unit Efterår Nye Sommer 5 Lace Ue42 Us7 Bicast 5 039 Cn38 Pu S Eu38 Bryllup Komfort
Karriere unit Også Chunky Ue42 Beigewhiteus10 Hæl Kvinder Efterår Us7 Uk5 Eu38 5 Hæle Uk8 Cn38 S Cn43 Nye Pu Komfort 5 Bryllup Lace Sommer Kontor Afslappet 5 Gåture 5 039 Bicast 039 Nye Beigewhiteus10 unit 5 Gåture Bryllup Efterår Uk8 Kvinder Kontor Komfort Hæle Lace Også Afslappet Karriere Cn43 Ue42 Cn38 Us7 Hæl 5 Eu38 Uk5 5 S Pu 5 Chunky Sommer Bicast No Default
No Default