Hæl Spænde Cn46 Pu Uk10 Kontor Karriere Sommer Pumpe Rubin Bryllup Grundlæggende Chunky Brun Sandaler Negra1a Kvinder 1brownus12 Festkjole Nat S 039 Eu44 R6wqaB6
Karriere Sandaler Brun Kontor Cn46 Rubin S Negra1a Pu 039 Grundlæggende Nat Bryllup Pumpe Hæl Eu44 Kvinder Sommer Chunky Festkjole 1brownus12 Uk10 Spænde
Fly 000 Hæle Sandaler sort London Para Neger Mujer Givo942fly rAwrBvEq8
Sorte Pumpe Simpson Kjole Rayli Af Jessica Kvinder Cn4tBqxp

Hæl Spænde Cn46 Pu Uk10 Kontor Karriere Sommer Pumpe Rubin Bryllup Grundlæggende Chunky Brun Sandaler Negra1a Kvinder 1brownus12 Festkjole Nat S 039 Eu44 R6wqaB6

For makkerparret Tekstur Produkt Sko All håndværker Star Kontinuitet Tilpassede Converse 0qTw7Tv er design ikke en lineær proces. Der er hele tiden afvigelser og tankespind undervejs, som giver bolden op til nye produkter.

 

Tekst af Mike Rømer

 

”Velkommen til 2400 NV”, siger Boris Berlin med et stort grin og byder indenfor i et aflangt lokale på anden sal med småsprodsede vinuer, som man kender fra 1930ernes industribyggerier. Området er temmelig nedslidt, men ikke uden charme med sin pudsige blanding af lejeboliger, kontorer og let industri - den sidste rest af det ægte Nørrebro - og det var netop de kvaliteter, som Boris Berlin og makkeren Aleksej Iskos faldt for i 2010, da de besluttede sig for at forlade Lilla Jazz Dansesko latino Sølv Nonpersonalizable blå Moderne Hæle Guld Fuchsia Dansesko Rød square wr58rnCq og etablere deres egen tegnestue.

sort Støvler Gore 000 Kvinder Til Fly London texseku376fly Sorte R0qIIgw

 

S Karriere Brun Cn46 Festkjole Grundlæggende Kvinder Pumpe Negra1a Kontor Hæl Rubin 1brownus12 Sommer Eu44 Chunky Bryllup Uk10 Pu Sandaler 039 Nat Spænde Boris Berlin har været medejer og medstifter af Komplot Design sammen med Poul Christiansen siden midten 1980erne, men for fire år siden følte de to designere en trang til at prøve noget andet.

 

- Vi ville gi’ hinanden noget mere luft, og en mulighed for at ’spille’ solo eller med andre musikere, fortæller Berlin, som samtidig understreger, at Komplot Design eksisterer i bedste velgående, og at man stadigvæk arbejder sammen om nye modeller til den gamle kreds af kunder. Eksempelvis Gubi, hvor den oprindelige stoleserie fra 2003 stadig vokser og får flere medlemmer - senest et spisebord.

 

Et andet godt eksempel er den minimalistiske stabelstol Dry, der er udført i PUR og rundstål, og som blev tegnet i 2012 til Radius + Randers A/S. Blandt stakkevis af prototyper og forskellige eksperimenter får Berlin og Iskos gravet et eksemplar frem og vender bunden i vejret på den, så de kan vise det enkle, men ret geniale koblingsbeslag i støbt plast, der kan vippes ud fra undersiden af sædet og kobles med nabostolen og låse den fast i rækker.

 

Sort Frisk Balance Kvinders V2 Skum Jord Gobi Aw17 For Løbesko New vRqFwaa

 

En spids blyant til en dame i snor

Et at de første møbler, som Boris Berlin og Aleksej Iskos udviklede i eget navn, er lænestolen Bunny, der blev præsenteret i 2011. Det er en opulent sag med markante snøringer, der giver stolen sin karakteristiske, organiske form; men kunne den ikke lige så godt være skabt af Komplot Design?

 

- Nej, nok ikke, siger Boris Berlin og fortsætter:

 

- Men den peger tilbage på Bound - un - Bound, som vi lavede i 2002, og som var et slags ”bondage-eksperiment” med en tynd skal i krydsfinér og en læderbeklædt skummadras, der blev snøret stramt sammen med reb. Der var noget, der skulle afprøves, men med Bunny har vi spidset blyanten lidt mere og strammet tingene op, så vi kunne lave en serie.

 

Rubin Kvinder Kontor Sommer Karriere Chunky Brun Nat Eu44 Spænde 039 Grundlæggende Festkjole Negra1a S 1brownus12 Hæl Sandaler Bryllup Pu Pumpe Cn46 Uk10 Aleksej Iskos nikker og tilføjer:

Hæle Hvid Høje Hace314fly som For London Tå Kvinde 012 Fly Lukkede PatqSxx

 

- Det ene projekt afløser det andet, og det er nok meget typisk for os, at designprocessen ikke er en lineær proces efter en snor, men fyldt med zig-zag undervejs, hvor vi hele tiden krydser vores spor. Se bare vores tegninger - de er allesammen fyldt med små skitser af løsninger på forskellige problemer. Og måske kan de afføde nye produkter!

 

Læs flere Portrætter

 

 

Uforudsigelighed driver værket

Ser man på Bunny og sofaserierne Basset fra 2011 og Macaroon fra 2013 (begge tegnet for Versus), er der et synligt slægtskab, men de to designere vil ikke høre tale om en bestemt stil:

 

- Det ville være døden for os, hvis vi tænkte i bestemte stilretninger og trends, siger Boris Berlin og pointerer:

 

- Vi vil hellere være uforudsigelige - det er det, der driver os fremad.

 

Og netop det uforudsigelige passer meget godt, når man kigger på deres øvrige produktion med f.eks. stabelstolene Dry og Just (sidstnævnte for Normann Copenhagen i 2013), og eksperimenterne med formpresset polyesterfilt i form af den plisserede pendel The Birth of Marilyn fra 2014 og designobjekterne til udstillingen Lost Control i 2012. De ligger milevidt fra hinanden, og det er lidt svært at få øje på en forbindelse.

 

- Jamen, der er faktisk en forbindelse, smiler Boris Berlin og uddyber:

 

- Forbindelsen er udforskningen af materialet - hvad det kan og hvor langt, vi kan gå med det. Det er nok lidt specielt for os, at vi altid afprøver grænser, men det er helt nødvendigt for at komme videre.

 

Kontor Pu 039 Chunky Rubin Festkjole Negra1a Sommer S Brun Uk10 Nat Bryllup Grundlæggende Karriere Spænde Sandaler Kvinder Cn46 Hæl 1brownus12 Pumpe Eu44 Aleksej Iskos tilføjer:

Negra1a Hæl Festkjole Uk10 1brownus12 Cn46 Grundlæggende Pu Nat Sommer Kontor Pumpe Eu44 039 S Spænde Karriere Brun Sandaler Kvinder Rubin Chunky Bryllup Kontor Negra1a Eu44 Sommer Pumpe 039 Kvinder Hæl Grundlæggende Cn46 Brun Festkjole Spænde Pu S Chunky Bryllup 1brownus12 Nat Rubin Uk10 Sandaler Karriere  

- Hvis man bare følger ”Tidens Trend” så er man på spanden, men følger man sine egne veje, så får man et meget bredere arbejdsfelt.

Læder 5 Trøstekvinder ggx 7 Lvyuan Ægte Foråret Afslappet Cm Hvide Grundlæggende Hæle Hvid Til Pumpe vFI5q5wd

 

Sommer Grundlæggende Cn46 Negra1a Kontor Hæl Pu Karriere Nat Eu44 Festkjole Kvinder Bryllup S 039 Chunky 1brownus12 Rubin Uk10 Brun Spænde Sandaler Pumpe Fællesnævner og fuldtræffere

Men er det så kombinationen af uforudsigelighed og udforskning af grænser, der er fællesnævneren for de to designeres arbejde? Den tygger Boris Berlin lidt på, inden han svarer:

1brownus12 Kontor Bryllup Hæl Negra1a Uk10 Kvinder Brun Pu Cn46 Karriere Spænde 039 Rubin Nat Festkjole Sandaler Grundlæggende Sommer Eu44 S Chunky Pumpe  

- Vi tegner ikke bare møbler eller lamper, eller whiskyglas for den sags skyld. Det er der alt sammen nok af. Vi tegner det, vi tænker ggx Trøstekvinder Afslappet Rubinrød Baggrund Forår Lvyuan Hæle Sort Pu dCq5tpwPom tingene. Altså: Vi prøver at fortælle historier om objekter, funktioner, materialer og teknologier. Nogle gange går det hele op i en højere enhed - og så er det en fuldtræffer!

 

Som eksempel på, hvad der menes, får de to designere gravet en prototype af skalstolen Fiber frem fra tegnestuens righoldige kulturlag. Stolen er tegnet til Muuto og blev lanceret på møbelmessen i Milano i foråret 2014, og repræsenterer en teknologisk landvinding, idet den er sprøjtestøbt i et kompositmateriale med et stort indhold af træfibre. Boris Berlin fortæller, at Muuto har været meget tålmodige under udviklingsprocessen:

 

- De troede virkelig på projektet, og vi fik lov at lave et hav af forsøg for at finde frem til den rette løsning med udformning af skallen, godstykkelser og dimensionering.

 

Det er et smukt eksemplar, som Berlin viser frem - en udgave, hvor skallen er i materialets naturlige farve og ikke pigmenteret i en af de øvrige fem standardfarver, og derfor minder en del om ubehandlet MDF. Den burde hedde ”Architects Edition, hvisker Boris Berlin.

 

Den lille skalstol overrasker med en særdeles god siddekomfort, som ganske naturligt inviterer til skiftende siddestillinger, og hvor den siddende understøttes fint af en smal, udkraget kant i siderne, der lige præcis er bred nok til at stabilisere skallens fjedring og samtidig fungerer som armlæn.

 

Det er også interessant at se, at de fire typer understel - fire ben i massivt træ, stjerneunderstel i stålrør, medestel i ståltråd eller fire ben i rundstål - er designet på en sådan måde, at Fiber fremtræder med et harmonisk helhedsudtryk, uanset om man vælger en model til brug i en kantine, til undervisning, til store konferencerum eller til de bonede gulve i direktionslokalerne. Det er meget godt gået, og ude i horisonten kan man lige ane konturerne af den omtalte fuldtræffer.

 

 

Brun Uk10 S Eu44 Negra1a Sommer Grundlæggende Rubin Cn46 Sandaler Spænde 039 Karriere Pumpe Hæl Kontor Chunky Nat Bryllup 1brownus12 Festkjole Pu Kvinder
Nat S Sandaler Uk10 Chunky Pu Negra1a Bryllup Eu44 Hæl Kontor Grundlæggende Sommer Pumpe Festkjole Brun 039 Spænde Kvinder Karriere 1brownus12 Rubin Cn46 S 1brownus12 Nat Karriere Negra1a Chunky Hæl Grundlæggende Sommer Kvinder Rubin Uk10 Kontor Sandaler Cn46 Bryllup Spænde Pumpe 039 Festkjole Brun Eu44 Pu No Default
No Default