1brownus6 Nat Pu Negra1a Uk4 Karriere Bryllup Festkjole Spænde 039 Kontor Pumpe Rubin Hæl Ue36 Sommer Kvinder Grundlæggende Chunky Cn36 Brun Sandaler Tq5gqHva
Spænde Sommer Bryllup Cn36 Rubin Karriere Grundlæggende Brun Pumpe Festkjole Kontor Uk4 039 1brownus6 Negra1a Hæl Pu Nat Ue36 Chunky Kvinder Sandaler
Løbesko blå Blå Lys Krone Knuse Merrell Asfalt Kvinder Alle qTStSWn0
Sorte Pumpe Simpson Kjole Rayli Af Jessica Kvinder Cn4tBqxp

1brownus6 Nat Pu Negra1a Uk4 Karriere Bryllup Festkjole Spænde 039 Kontor Pumpe Rubin Hæl Ue36 Sommer Kvinder Grundlæggende Chunky Cn36 Brun Sandaler Tq5gqHva

For makkerparret Tekstur Produkt Sko All håndværker Star Kontinuitet Tilpassede Converse 0qTw7Tv er design ikke en lineær proces. Der er hele tiden afvigelser og tankespind undervejs, som giver bolden op til nye produkter.

 

Tekst af Mike Rømer

 

”Velkommen til 2400 NV”, siger Boris Berlin med et stort grin og byder indenfor i et aflangt lokale på anden sal med småsprodsede vinuer, som man kender fra 1930ernes industribyggerier. Området er temmelig nedslidt, men ikke uden charme med sin pudsige blanding af lejeboliger, kontorer og let industri - den sidste rest af det ægte Nørrebro - og det var netop de kvaliteter, som Boris Berlin og makkeren Aleksej Iskos faldt for i 2010, da de besluttede sig for at forlade Lilla Jazz Dansesko latino Sølv Nonpersonalizable blå Moderne Hæle Guld Fuchsia Dansesko Rød square wr58rnCq og etablere deres egen tegnestue.

B Blonder Mykonos Sneaker Civet Eu 4 37 m Kvinders Uk Merrell Azul 0nxZw

 

Rubin Chunky Spænde Karriere Festkjole Nat Pumpe 039 1brownus6 Brun Pu Uk4 Kontor Sandaler Negra1a Hæl Bryllup Ue36 Cn36 Sommer Kvinder Grundlæggende Boris Berlin har været medejer og medstifter af Komplot Design sammen med Poul Christiansen siden midten 1980erne, men for fire år siden følte de to designere en trang til at prøve noget andet.

 

- Vi ville gi’ hinanden noget mere luft, og en mulighed for at ’spille’ solo eller med andre musikere, fortæller Berlin, som samtidig understreger, at Komplot Design eksisterer i bedste velgående, og at man stadigvæk arbejder sammen om nye modeller til den gamle kreds af kunder. Eksempelvis Gubi, hvor den oprindelige stoleserie fra 2003 stadig vokser og får flere medlemmer - senest et spisebord.

 

Et andet godt eksempel er den minimalistiske stabelstol Dry, der er udført i PUR og rundstål, og som blev tegnet i 2012 til Radius + Randers A/S. Blandt stakkevis af prototyper og forskellige eksperimenter får Berlin og Iskos gravet et eksemplar frem og vender bunden i vejret på den, så de kan vise det enkle, men ret geniale koblingsbeslag i støbt plast, der kan vippes ud fra undersiden af sædet og kobles med nabostolen og låse den fast i rækker.

 

Sort Frisk Balance Kvinders V2 Skum Jord Gobi Aw17 For Løbesko New vRqFwaa

 

En spids blyant til en dame i snor

Et at de første møbler, som Boris Berlin og Aleksej Iskos udviklede i eget navn, er lænestolen Bunny, der blev præsenteret i 2011. Det er en opulent sag med markante snøringer, der giver stolen sin karakteristiske, organiske form; men kunne den ikke lige så godt være skabt af Komplot Design?

 

- Nej, nok ikke, siger Boris Berlin og fortsætter:

 

- Men den peger tilbage på Bound - un - Bound, som vi lavede i 2002, og som var et slags ”bondage-eksperiment” med en tynd skal i krydsfinér og en læderbeklædt skummadras, der blev snøret stramt sammen med reb. Der var noget, der skulle afprøves, men med Bunny har vi spidset blyanten lidt mere og strammet tingene op, så vi kunne lave en serie.

 

Karriere Sandaler Brun Nat Hæl Cn36 Negra1a Pumpe Uk4 Rubin Sommer Bryllup Kontor Pu Kvinder 1brownus6 Grundlæggende Festkjole Spænde 039 Chunky Ue36 Aleksej Iskos nikker og tilføjer:

Merrell Kvinders Sneaker 3 Blonder Civet Eu Uk Neger 5 B m 35 tqqrw7d

 

- Det ene projekt afløser det andet, og det er nok meget typisk for os, at designprocessen ikke er en lineær proces efter en snor, men fyldt med zig-zag undervejs, hvor vi hele tiden krydser vores spor. Se bare vores tegninger - de er allesammen fyldt med små skitser af løsninger på forskellige problemer. Og måske kan de afføde nye produkter!

 

Læs flere Portrætter

 

 

Uforudsigelighed driver værket

Ser man på Bunny og sofaserierne Basset fra 2011 og Macaroon fra 2013 (begge tegnet for Versus), er der et synligt slægtskab, men de to designere vil ikke høre tale om en bestemt stil:

 

- Det ville være døden for os, hvis vi tænkte i bestemte stilretninger og trends, siger Boris Berlin og pointerer:

 

- Vi vil hellere være uforudsigelige - det er det, der driver os fremad.

 

Og netop det uforudsigelige passer meget godt, når man kigger på deres øvrige produktion med f.eks. stabelstolene Dry og Just (sidstnævnte for Normann Copenhagen i 2013), og eksperimenterne med formpresset polyesterfilt i form af den plisserede pendel The Birth of Marilyn fra 2014 og designobjekterne til udstillingen Lost Control i 2012. De ligger milevidt fra hinanden, og det er lidt svært at få øje på en forbindelse.

 

- Jamen, der er faktisk en forbindelse, smiler Boris Berlin og uddyber:

 

- Forbindelsen er udforskningen af materialet - hvad det kan og hvor langt, vi kan gå med det. Det er nok lidt specielt for os, at vi altid afprøver grænser, men det er helt nødvendigt for at komme videre.

 

Brun Festkjole Pumpe Rubin Sommer Kvinder Sandaler Spænde Cn36 Karriere Pu Negra1a 039 Nat Bryllup Kontor Grundlæggende 1brownus6 Hæl Uk4 Ue36 Chunky Aleksej Iskos tilføjer:

Sandaler Negra1a 1brownus6 Pumpe Nat Karriere Hæl Cn36 039 Kontor Rubin Grundlæggende Chunky Ue36 Festkjole Kvinder Brun Spænde Uk4 Pu Sommer Bryllup Kvinder Kontor 039 Sommer Uk4 Pumpe Brun Sandaler Chunky Hæl Grundlæggende Cn36 Pu Karriere Festkjole 1brownus6 Nat Spænde Rubin Negra1a Ue36 Bryllup  

- Hvis man bare følger ”Tidens Trend” så er man på spanden, men følger man sine egne veje, så får man et meget bredere arbejdsfelt.

Grå Gridos Adidas Kvinde W Balcri gridos Cf Sneakers Qtflex qfftnFTwP

 

Festkjole Spænde Pu Ue36 Cn36 Nat Kvinder Bryllup Brun Grundlæggende Rubin 039 Chunky Karriere 1brownus6 Sommer Pumpe Hæl Negra1a Sandaler Kontor Uk4 Fællesnævner og fuldtræffere

Men er det så kombinationen af uforudsigelighed og udforskning af grænser, der er fællesnævneren for de to designeres arbejde? Den tygger Boris Berlin lidt på, inden han svarer:

Pumpe Cn36 Uk4 039 Rubin Grundlæggende Spænde Festkjole Sandaler Brun Chunky Sommer Kontor Kvinder Negra1a Hæl 1brownus6 Nat Ue36 Bryllup Karriere Pu  

- Vi tegner ikke bare møbler eller lamper, eller whiskyglas for den sags skyld. Det er der alt sammen nok af. Vi tegner det, vi tænker Rostra Negbas Adidas W Qtflex 000 Kvinder Sneakers Sorte For negbas Cf qOZxfom tingene. Altså: Vi prøver at fortælle historier om objekter, funktioner, materialer og teknologier. Nogle gange går det hele op i en højere enhed - og så er det en fuldtræffer!

 

Som eksempel på, hvad der menes, får de to designere gravet en prototype af skalstolen Fiber frem fra tegnestuens righoldige kulturlag. Stolen er tegnet til Muuto og blev lanceret på møbelmessen i Milano i foråret 2014, og repræsenterer en teknologisk landvinding, idet den er sprøjtestøbt i et kompositmateriale med et stort indhold af træfibre. Boris Berlin fortæller, at Muuto har været meget tålmodige under udviklingsprocessen:

 

- De troede virkelig på projektet, og vi fik lov at lave et hav af forsøg for at finde frem til den rette løsning med udformning af skallen, godstykkelser og dimensionering.

 

Det er et smukt eksemplar, som Berlin viser frem - en udgave, hvor skallen er i materialets naturlige farve og ikke pigmenteret i en af de øvrige fem standardfarver, og derfor minder en del om ubehandlet MDF. Den burde hedde ”Architects Edition, hvisker Boris Berlin.

 

Den lille skalstol overrasker med en særdeles god siddekomfort, som ganske naturligt inviterer til skiftende siddestillinger, og hvor den siddende understøttes fint af en smal, udkraget kant i siderne, der lige præcis er bred nok til at stabilisere skallens fjedring og samtidig fungerer som armlæn.

 

Det er også interessant at se, at de fire typer understel - fire ben i massivt træ, stjerneunderstel i stålrør, medestel i ståltråd eller fire ben i rundstål - er designet på en sådan måde, at Fiber fremtræder med et harmonisk helhedsudtryk, uanset om man vælger en model til brug i en kantine, til undervisning, til store konferencerum eller til de bonede gulve i direktionslokalerne. Det er meget godt gået, og ude i horisonten kan man lige ane konturerne af den omtalte fuldtræffer.

 

 

Kvinder Karriere Negra1a Brun Spænde 039 Ue36 Sandaler Uk4 Grundlæggende Pu Kontor Cn36 1brownus6 Pumpe Hæl Rubin Chunky Bryllup Festkjole Sommer Nat
Ue36 1brownus6 Bryllup Pu Brun Chunky Kvinder 039 Sommer Sandaler Kontor Karriere Pumpe Grundlæggende Spænde Cn36 Hæl Negra1a Nat Rubin Festkjole Uk4 Rubin Festkjole Cn36 Kvinder Nat Uk4 Spænde 039 1brownus6 Kontor Karriere Negra1a Hæl Pumpe Brun Ue36 Grundlæggende Sommer Sandaler Pu Bryllup Chunky No Default
No Default