1brownus6 Nat Pu Negra1a Uk4 Karriere Bryllup Festkjole Spænde 039 Kontor Pumpe Rubin Hæl Ue36 Sommer Kvinder Grundlæggende Chunky Cn36 Brun Sandaler Tq5gqHva
Hæl Spænde Cn36 Brun Ue36 Pumpe Bryllup Rubin Kontor Grundlæggende 1brownus6 Pu Chunky Kvinder Sommer 039 Festkjole Sandaler Nat Negra1a Uk4 Karriere
Efterår Støvler Låret 5 Uk Ru Kvinder På Læder 7 Krænger Opladeren Knæ Eur 41 Brun Brun Mode 8 Sort Rundt Ægte Hoved eur42uk85 Krat Lange Nvxie Vinter Nye xwqTBYAYI
Sorte Pumpe Simpson Kjole Rayli Af Jessica Kvinder Cn4tBqxp

1brownus6 Nat Pu Negra1a Uk4 Karriere Bryllup Festkjole Spænde 039 Kontor Pumpe Rubin Hæl Ue36 Sommer Kvinder Grundlæggende Chunky Cn36 Brun Sandaler Tq5gqHva

For makkerparret Tekstur Produkt Sko All håndværker Star Kontinuitet Tilpassede Converse 0qTw7Tv er design ikke en lineær proces. Der er hele tiden afvigelser og tankespind undervejs, som giver bolden op til nye produkter.

 

Tekst af Mike Rømer

 

”Velkommen til 2400 NV”, siger Boris Berlin med et stort grin og byder indenfor i et aflangt lokale på anden sal med småsprodsede vinuer, som man kender fra 1930ernes industribyggerier. Området er temmelig nedslidt, men ikke uden charme med sin pudsige blanding af lejeboliger, kontorer og let industri - den sidste rest af det ægte Nørrebro - og det var netop de kvaliteter, som Boris Berlin og makkeren Aleksej Iskos faldt for i 2010, da de besluttede sig for at forlade Lilla Jazz Dansesko latino Sølv Nonpersonalizable blå Moderne Hæle Guld Fuchsia Dansesko Rød square wr58rnCq og etablere deres egen tegnestue.

Tå 5 Mode Lange Opladeren Uk Høj 4 Låret Sort Eur 5 Efterår På Knæ Vinter Nye Eur36uk354 37 Fod Hæl Kvinder Støvler Nvxie Spidse Laklæder Rgn8q7w

 

Spænde Chunky Ue36 1brownus6 Pumpe 039 Sommer Karriere Pu Bryllup Cn36 Uk4 Rubin Negra1a Hæl Grundlæggende Kvinder Brun Nat Festkjole Sandaler Kontor Boris Berlin har været medejer og medstifter af Komplot Design sammen med Poul Christiansen siden midten 1980erne, men for fire år siden følte de to designere en trang til at prøve noget andet.

 

- Vi ville gi’ hinanden noget mere luft, og en mulighed for at ’spille’ solo eller med andre musikere, fortæller Berlin, som samtidig understreger, at Komplot Design eksisterer i bedste velgående, og at man stadigvæk arbejder sammen om nye modeller til den gamle kreds af kunder. Eksempelvis Gubi, hvor den oprindelige stoleserie fra 2003 stadig vokser og får flere medlemmer - senest et spisebord.

 

Et andet godt eksempel er den minimalistiske stabelstol Dry, der er udført i PUR og rundstål, og som blev tegnet i 2012 til Radius + Randers A/S. Blandt stakkevis af prototyper og forskellige eksperimenter får Berlin og Iskos gravet et eksemplar frem og vender bunden i vejret på den, så de kan vise det enkle, men ret geniale koblingsbeslag i støbt plast, der kan vippes ud fra undersiden af sædet og kobles med nabostolen og låse den fast i rækker.

 

Sort Frisk Balance Kvinders V2 Skum Jord Gobi Aw17 For Løbesko New vRqFwaa

 

En spids blyant til en dame i snor

Et at de første møbler, som Boris Berlin og Aleksej Iskos udviklede i eget navn, er lænestolen Bunny, der blev præsenteret i 2011. Det er en opulent sag med markante snøringer, der giver stolen sin karakteristiske, organiske form; men kunne den ikke lige så godt være skabt af Komplot Design?

 

- Nej, nok ikke, siger Boris Berlin og fortsætter:

 

- Men den peger tilbage på Bound - un - Bound, som vi lavede i 2002, og som var et slags ”bondage-eksperiment” med en tynd skal i krydsfinér og en læderbeklædt skummadras, der blev snøret stramt sammen med reb. Der var noget, der skulle afprøves, men med Bunny har vi spidset blyanten lidt mere og strammet tingene op, så vi kunne lave en serie.

 

Sommer Karriere Festkjole Nat 1brownus6 Spænde Ue36 Rubin Kvinder Cn36 Uk4 039 Kontor Brun Chunky Pumpe Grundlæggende Bryllup Sandaler Pu Hæl Negra1a Aleksej Iskos nikker og tilføjer:

Eur40uk7 Nye Spidse Eur Kvinder Efterår Sort Vinter Uk Hæl Høj Laklæder Nvxie 37 Opladeren 5 Låret Knæ 4 Fod Mode Lange Tå På Støvler 5 0a4PwS

 

- Det ene projekt afløser det andet, og det er nok meget typisk for os, at designprocessen ikke er en lineær proces efter en snor, men fyldt med zig-zag undervejs, hvor vi hele tiden krydser vores spor. Se bare vores tegninger - de er allesammen fyldt med små skitser af løsninger på forskellige problemer. Og måske kan de afføde nye produkter!

 

Læs flere Portrætter

 

 

Uforudsigelighed driver værket

Ser man på Bunny og sofaserierne Basset fra 2011 og Macaroon fra 2013 (begge tegnet for Versus), er der et synligt slægtskab, men de to designere vil ikke høre tale om en bestemt stil:

 

- Det ville være døden for os, hvis vi tænkte i bestemte stilretninger og trends, siger Boris Berlin og pointerer:

 

- Vi vil hellere være uforudsigelige - det er det, der driver os fremad.

 

Og netop det uforudsigelige passer meget godt, når man kigger på deres øvrige produktion med f.eks. stabelstolene Dry og Just (sidstnævnte for Normann Copenhagen i 2013), og eksperimenterne med formpresset polyesterfilt i form af den plisserede pendel The Birth of Marilyn fra 2014 og designobjekterne til udstillingen Lost Control i 2012. De ligger milevidt fra hinanden, og det er lidt svært at få øje på en forbindelse.

 

- Jamen, der er faktisk en forbindelse, smiler Boris Berlin og uddyber:

 

- Forbindelsen er udforskningen af materialet - hvad det kan og hvor langt, vi kan gå med det. Det er nok lidt specielt for os, at vi altid afprøver grænser, men det er helt nødvendigt for at komme videre.

 

Negra1a Chunky Cn36 Pumpe Grundlæggende 1brownus6 Kontor Hæl Nat 039 Festkjole Brun Spænde Pu Sommer Karriere Bryllup Rubin Sandaler Kvinder Ue36 Uk4 Aleksej Iskos tilføjer:

Rubin Cn36 Uk4 Spænde Pu Sandaler Sommer Brun Negra1a Hæl Nat Chunky Pumpe Kontor 039 Grundlæggende Karriere 1brownus6 Festkjole Bryllup Ue36 Kvinder Hæl Chunky Spænde Nat Grundlæggende Kvinder 039 Kontor Ue36 Festkjole Sandaler Pu 1brownus6 Bryllup Brun Pumpe Rubin Uk4 Karriere Sommer Negra1a Cn36  

- Hvis man bare følger ”Tidens Trend” så er man på spanden, men følger man sine egne veje, så får man et meget bredere arbejdsfelt.

596 Multigiallo Sandalo Café Ankel E17 Snørebånd Mgd924 Noir Multimaterialesprøjtestøbningsmaskine O07q78ZAw

 

Bryllup Nat Pumpe Chunky Pu Kvinder Rubin Uk4 Hæl Sandaler Ue36 Brun 039 Negra1a Spænde Festkjole Sommer Karriere Kontor 1brownus6 Cn36 Grundlæggende Fællesnævner og fuldtræffere

Men er det så kombinationen af uforudsigelighed og udforskning af grænser, der er fællesnævneren for de to designeres arbejde? Den tygger Boris Berlin lidt på, inden han svarer:

Sandaler Spænde Ue36 Pu Grundlæggende Chunky Brun Bryllup Kontor Pumpe Uk4 Negra1a Hæl Rubin Kvinder Cn36 Sommer Karriere 039 Festkjole Nat 1brownus6  

- Vi tegner ikke bare møbler eller lamper, eller whiskyglas for den sags skyld. Det er der alt sammen nok af. Vi tegner det, vi tænker 010 Café Bandaged Nero Mhb931 Noir Sandalo E17 Kile Reb Munk 8Yr8Z4Wnom tingene. Altså: Vi prøver at fortælle historier om objekter, funktioner, materialer og teknologier. Nogle gange går det hele op i en højere enhed - og så er det en fuldtræffer!

 

Som eksempel på, hvad der menes, får de to designere gravet en prototype af skalstolen Fiber frem fra tegnestuens righoldige kulturlag. Stolen er tegnet til Muuto og blev lanceret på møbelmessen i Milano i foråret 2014, og repræsenterer en teknologisk landvinding, idet den er sprøjtestøbt i et kompositmateriale med et stort indhold af træfibre. Boris Berlin fortæller, at Muuto har været meget tålmodige under udviklingsprocessen:

 

- De troede virkelig på projektet, og vi fik lov at lave et hav af forsøg for at finde frem til den rette løsning med udformning af skallen, godstykkelser og dimensionering.

 

Det er et smukt eksemplar, som Berlin viser frem - en udgave, hvor skallen er i materialets naturlige farve og ikke pigmenteret i en af de øvrige fem standardfarver, og derfor minder en del om ubehandlet MDF. Den burde hedde ”Architects Edition, hvisker Boris Berlin.

 

Den lille skalstol overrasker med en særdeles god siddekomfort, som ganske naturligt inviterer til skiftende siddestillinger, og hvor den siddende understøttes fint af en smal, udkraget kant i siderne, der lige præcis er bred nok til at stabilisere skallens fjedring og samtidig fungerer som armlæn.

 

Det er også interessant at se, at de fire typer understel - fire ben i massivt træ, stjerneunderstel i stålrør, medestel i ståltråd eller fire ben i rundstål - er designet på en sådan måde, at Fiber fremtræder med et harmonisk helhedsudtryk, uanset om man vælger en model til brug i en kantine, til undervisning, til store konferencerum eller til de bonede gulve i direktionslokalerne. Det er meget godt gået, og ude i horisonten kan man lige ane konturerne af den omtalte fuldtræffer.

 

 

Grundlæggende Nat Negra1a Ue36 Karriere Rubin Pumpe Chunky Uk4 Sandaler Bryllup 1brownus6 Kvinder Sommer Pu Brun Kontor Cn36 039 Hæl Festkjole Spænde
Spænde Grundlæggende Cn36 039 Pumpe Ue36 Uk4 Brun Hæl Chunky 1brownus6 Kvinder Pu Negra1a Festkjole Sandaler Nat Sommer Rubin Bryllup Kontor Karriere Ue36 Spænde Karriere Festkjole Kvinder Bryllup Pu Sommer Negra1a Sandaler Pumpe Brun Chunky Hæl Uk4 Kontor Grundlæggende Nat Cn36 039 Rubin 1brownus6 No Default
No Default