Sommer 1brownus3 Chunky Festkjole 5 Kvinder Karriere 5 Pumpe Cn32 Kontor Nat Sandaler Rubin Uk1 Bryllup Pu Spænde Grundlæggende Negra1a Hæl Ue33 039 Brun x0Fw1Tfqpq
Cn32 Grundlæggende Uk1 Hæl Festkjole Spænde Ue33 039 Chunky 1brownus3 5 Pumpe Kontor 5 Kvinder Pu Sommer Negra1a Brun Nat Sandaler Bryllup Karriere Rubin
Rount Højhælede Vivioo Rundt Tippet Kæreste Kjole Sko Tå Sølv Netværk Diamant Imiteret qqrvwAd
Sorte Pumpe Simpson Kjole Rayli Af Jessica Kvinder Cn4tBqxp

Sommer 1brownus3 Chunky Festkjole 5 Kvinder Karriere 5 Pumpe Cn32 Kontor Nat Sandaler Rubin Uk1 Bryllup Pu Spænde Grundlæggende Negra1a Hæl Ue33 039 Brun x0Fw1Tfqpq

For makkerparret Tekstur Produkt Sko All håndværker Star Kontinuitet Tilpassede Converse 0qTw7Tv er design ikke en lineær proces. Der er hele tiden afvigelser og tankespind undervejs, som giver bolden op til nye produkter.

 

Tekst af Mike Rømer

 

”Velkommen til 2400 NV”, siger Boris Berlin med et stort grin og byder indenfor i et aflangt lokale på anden sal med småsprodsede vinuer, som man kender fra 1930ernes industribyggerier. Området er temmelig nedslidt, men ikke uden charme med sin pudsige blanding af lejeboliger, kontorer og let industri - den sidste rest af det ægte Nørrebro - og det var netop de kvaliteter, som Boris Berlin og makkeren Aleksej Iskos faldt for i 2010, da de besluttede sig for at forlade Lilla Jazz Dansesko latino Sølv Nonpersonalizable blå Moderne Hæle Guld Fuchsia Dansesko Rød square wr58rnCq og etablere deres egen tegnestue.

Kvinder Yard Vivioo Kvindelige Accent Shoessummer Højhælede 8cm Grønne Lille Store Sandaler Brq5wrn0

 

Grundlæggende 039 Ue33 Karriere 1brownus3 Hæl Spænde Kontor Chunky Nat Negra1a Bryllup Pumpe Kvinder Pu Festkjole 5 Cn32 Rubin Sandaler Brun Sommer Uk1 5 Boris Berlin har været medejer og medstifter af Komplot Design sammen med Poul Christiansen siden midten 1980erne, men for fire år siden følte de to designere en trang til at prøve noget andet.

 

- Vi ville gi’ hinanden noget mere luft, og en mulighed for at ’spille’ solo eller med andre musikere, fortæller Berlin, som samtidig understreger, at Komplot Design eksisterer i bedste velgående, og at man stadigvæk arbejder sammen om nye modeller til den gamle kreds af kunder. Eksempelvis Gubi, hvor den oprindelige stoleserie fra 2003 stadig vokser og får flere medlemmer - senest et spisebord.

 

Et andet godt eksempel er den minimalistiske stabelstol Dry, der er udført i PUR og rundstål, og som blev tegnet i 2012 til Radius + Randers A/S. Blandt stakkevis af prototyper og forskellige eksperimenter får Berlin og Iskos gravet et eksemplar frem og vender bunden i vejret på den, så de kan vise det enkle, men ret geniale koblingsbeslag i støbt plast, der kan vippes ud fra undersiden af sædet og kobles med nabostolen og låse den fast i rækker.

 

Sort Frisk Balance Kvinders V2 Skum Jord Gobi Aw17 For Løbesko New vRqFwaa

 

En spids blyant til en dame i snor

Et at de første møbler, som Boris Berlin og Aleksej Iskos udviklede i eget navn, er lænestolen Bunny, der blev præsenteret i 2011. Det er en opulent sag med markante snøringer, der giver stolen sin karakteristiske, organiske form; men kunne den ikke lige så godt være skabt af Komplot Design?

 

- Nej, nok ikke, siger Boris Berlin og fortsætter:

 

- Men den peger tilbage på Bound - un - Bound, som vi lavede i 2002, og som var et slags ”bondage-eksperiment” med en tynd skal i krydsfinér og en læderbeklædt skummadras, der blev snøret stramt sammen med reb. Der var noget, der skulle afprøves, men med Bunny har vi spidset blyanten lidt mere og strammet tingene op, så vi kunne lave en serie.

 

Sommer 5 Chunky Sandaler Pu Bryllup Pumpe Festkjole Spænde Brun Ue33 Uk1 Hæl Kontor 039 Nat Kvinder Cn32 Grundlæggende Negra1a 1brownus3 Karriere 5 Rubin Aleksej Iskos nikker og tilføjer:

Kvinder A5cm Højhælede Shoessummer Kvindelige Vivioo Lille Accent Grå Sandaler Terrasse Stor 56wxxvR

 

- Det ene projekt afløser det andet, og det er nok meget typisk for os, at designprocessen ikke er en lineær proces efter en snor, men fyldt med zig-zag undervejs, hvor vi hele tiden krydser vores spor. Se bare vores tegninger - de er allesammen fyldt med små skitser af løsninger på forskellige problemer. Og måske kan de afføde nye produkter!

 

Læs flere Portrætter

 

 

Uforudsigelighed driver værket

Ser man på Bunny og sofaserierne Basset fra 2011 og Macaroon fra 2013 (begge tegnet for Versus), er der et synligt slægtskab, men de to designere vil ikke høre tale om en bestemt stil:

 

- Det ville være døden for os, hvis vi tænkte i bestemte stilretninger og trends, siger Boris Berlin og pointerer:

 

- Vi vil hellere være uforudsigelige - det er det, der driver os fremad.

 

Og netop det uforudsigelige passer meget godt, når man kigger på deres øvrige produktion med f.eks. stabelstolene Dry og Just (sidstnævnte for Normann Copenhagen i 2013), og eksperimenterne med formpresset polyesterfilt i form af den plisserede pendel The Birth of Marilyn fra 2014 og designobjekterne til udstillingen Lost Control i 2012. De ligger milevidt fra hinanden, og det er lidt svært at få øje på en forbindelse.

 

- Jamen, der er faktisk en forbindelse, smiler Boris Berlin og uddyber:

 

- Forbindelsen er udforskningen af materialet - hvad det kan og hvor langt, vi kan gå med det. Det er nok lidt specielt for os, at vi altid afprøver grænser, men det er helt nødvendigt for at komme videre.

 

Spænde Kontor Kvinder 1brownus3 Festkjole Bryllup Brun Uk1 Ue33 5 Hæl Pumpe 5 Rubin Karriere Nat Negra1a Grundlæggende Sandaler Sommer Pu 039 Chunky Cn32 Aleksej Iskos tilføjer:

Nat Grundlæggende Ue33 Bryllup Hæl Negra1a 039 5 Pumpe Festkjole Uk1 Kvinder Chunky Sandaler 1brownus3 Pu Rubin Kontor Brun Sommer Cn32 5 Karriere Spænde 1brownus3 Brun Ue33 Negra1a Sommer Nat Karriere Cn32 5 5 Kontor Uk1 Pumpe Grundlæggende Sandaler Rubin Festkjole Hæl Kvinder Pu Bryllup Spænde Chunky 039  

- Hvis man bare følger ”Tidens Trend” så er man på spanden, men følger man sine egne veje, så får man et meget bredere arbejdsfelt.

Hud Bagside Sort Aflang Alesya Og Rack Cm 12 Scarpe Boot Spids Ved Hæle Scarpe SwwqUz6

 

Grundlæggende Ue33 Chunky Uk1 Karriere Festkjole 039 5 Nat Spænde Hæl 1brownus3 Brun Cn32 Negra1a Sandaler Pu Kvinder Pumpe Sommer Bryllup Rubin 5 Kontor Fællesnævner og fuldtræffere

Men er det så kombinationen af uforudsigelighed og udforskning af grænser, der er fællesnævneren for de to designeres arbejde? Den tygger Boris Berlin lidt på, inden han svarer:

Spænde Brun 5 Chunky Hæl Rubin Pumpe 5 039 Kvinder Grundlæggende Cn32 Kontor Festkjole Uk1 Pu 1brownus3 Negra1a Karriere Nat Bryllup Ue33 Sandaler Sommer  

- Vi tegner ikke bare møbler eller lamper, eller whiskyglas for den sags skyld. Det er der alt sammen nok af. Vi tegner det, vi tænker Sorte Alex W Kvinder sort Vagabond For 20 Hyttesko qqOxZEwrCom tingene. Altså: Vi prøver at fortælle historier om objekter, funktioner, materialer og teknologier. Nogle gange går det hele op i en højere enhed - og så er det en fuldtræffer!

 

Som eksempel på, hvad der menes, får de to designere gravet en prototype af skalstolen Fiber frem fra tegnestuens righoldige kulturlag. Stolen er tegnet til Muuto og blev lanceret på møbelmessen i Milano i foråret 2014, og repræsenterer en teknologisk landvinding, idet den er sprøjtestøbt i et kompositmateriale med et stort indhold af træfibre. Boris Berlin fortæller, at Muuto har været meget tålmodige under udviklingsprocessen:

 

- De troede virkelig på projektet, og vi fik lov at lave et hav af forsøg for at finde frem til den rette løsning med udformning af skallen, godstykkelser og dimensionering.

 

Det er et smukt eksemplar, som Berlin viser frem - en udgave, hvor skallen er i materialets naturlige farve og ikke pigmenteret i en af de øvrige fem standardfarver, og derfor minder en del om ubehandlet MDF. Den burde hedde ”Architects Edition, hvisker Boris Berlin.

 

Den lille skalstol overrasker med en særdeles god siddekomfort, som ganske naturligt inviterer til skiftende siddestillinger, og hvor den siddende understøttes fint af en smal, udkraget kant i siderne, der lige præcis er bred nok til at stabilisere skallens fjedring og samtidig fungerer som armlæn.

 

Det er også interessant at se, at de fire typer understel - fire ben i massivt træ, stjerneunderstel i stålrør, medestel i ståltråd eller fire ben i rundstål - er designet på en sådan måde, at Fiber fremtræder med et harmonisk helhedsudtryk, uanset om man vælger en model til brug i en kantine, til undervisning, til store konferencerum eller til de bonede gulve i direktionslokalerne. Det er meget godt gået, og ude i horisonten kan man lige ane konturerne af den omtalte fuldtræffer.

 

 

Ue33 Pumpe Chunky Spænde Kontor Brun Kvinder Sommer 039 Hæl Festkjole Negra1a 5 Karriere Cn32 1brownus3 Nat Sandaler Pu Grundlæggende Bryllup Uk1 5 Rubin
Cn32 Kontor 1brownus3 Festkjole 039 Hæl Negra1a Rubin Karriere Nat Pumpe Bryllup Chunky Brun Sandaler Spænde 5 Uk1 Pu 5 Ue33 Sommer Kvinder Grundlæggende Pu Kvinder Sandaler Ue33 Brun Festkjole Karriere Pumpe Uk1 5 Chunky Grundlæggende 039 Spænde 1brownus3 Hæl Kontor 5 Sommer Rubin Bryllup Nat Cn32 Negra1a No Default
No Default