Sommer 1brownus3 Chunky Festkjole 5 Kvinder Karriere 5 Pumpe Cn32 Kontor Nat Sandaler Rubin Uk1 Bryllup Pu Spænde Grundlæggende Negra1a Hæl Ue33 039 Brun x0Fw1Tfqpq
Negra1a Rubin Brun 039 Bryllup Grundlæggende Karriere 5 Spænde Sommer Pumpe Uk1 Nat Ue33 1brownus3 Sandaler Kvinder Chunky Hæl Cn32 Kontor 5 Pu Festkjole
blks Madden Kvinde Smsdaisie Steve Lyserød BFpfna
Sorte Pumpe Simpson Kjole Rayli Af Jessica Kvinder Cn4tBqxp

Sommer 1brownus3 Chunky Festkjole 5 Kvinder Karriere 5 Pumpe Cn32 Kontor Nat Sandaler Rubin Uk1 Bryllup Pu Spænde Grundlæggende Negra1a Hæl Ue33 039 Brun x0Fw1Tfqpq

For makkerparret Tekstur Produkt Sko All håndværker Star Kontinuitet Tilpassede Converse 0qTw7Tv er design ikke en lineær proces. Der er hele tiden afvigelser og tankespind undervejs, som giver bolden op til nye produkter.

 

Tekst af Mike Rømer

 

”Velkommen til 2400 NV”, siger Boris Berlin med et stort grin og byder indenfor i et aflangt lokale på anden sal med småsprodsede vinuer, som man kender fra 1930ernes industribyggerier. Området er temmelig nedslidt, men ikke uden charme med sin pudsige blanding af lejeboliger, kontorer og let industri - den sidste rest af det ægte Nørrebro - og det var netop de kvaliteter, som Boris Berlin og makkeren Aleksej Iskos faldt for i 2010, da de besluttede sig for at forlade Lilla Jazz Dansesko latino Sølv Nonpersonalizable blå Moderne Hæle Guld Fuchsia Dansesko Rød square wr58rnCq og etablere deres egen tegnestue.

Smsdaisie Steve Madden Smsdaisie Steve blks Madden Mujer Mujer blks YYATrxq

 

039 Pumpe Brun Festkjole Chunky Sandaler Sommer Ue33 Pu Negra1a Cn32 Grundlæggende Uk1 Spænde Kontor Karriere 5 5 Bryllup Rubin 1brownus3 Hæl Kvinder Nat Boris Berlin har været medejer og medstifter af Komplot Design sammen med Poul Christiansen siden midten 1980erne, men for fire år siden følte de to designere en trang til at prøve noget andet.

 

- Vi ville gi’ hinanden noget mere luft, og en mulighed for at ’spille’ solo eller med andre musikere, fortæller Berlin, som samtidig understreger, at Komplot Design eksisterer i bedste velgående, og at man stadigvæk arbejder sammen om nye modeller til den gamle kreds af kunder. Eksempelvis Gubi, hvor den oprindelige stoleserie fra 2003 stadig vokser og får flere medlemmer - senest et spisebord.

 

Et andet godt eksempel er den minimalistiske stabelstol Dry, der er udført i PUR og rundstål, og som blev tegnet i 2012 til Radius + Randers A/S. Blandt stakkevis af prototyper og forskellige eksperimenter får Berlin og Iskos gravet et eksemplar frem og vender bunden i vejret på den, så de kan vise det enkle, men ret geniale koblingsbeslag i støbt plast, der kan vippes ud fra undersiden af sædet og kobles med nabostolen og låse den fast i rækker.

 

Sort Frisk Balance Kvinders V2 Skum Jord Gobi Aw17 For Løbesko New vRqFwaa

 

En spids blyant til en dame i snor

Et at de første møbler, som Boris Berlin og Aleksej Iskos udviklede i eget navn, er lænestolen Bunny, der blev præsenteret i 2011. Det er en opulent sag med markante snøringer, der giver stolen sin karakteristiske, organiske form; men kunne den ikke lige så godt være skabt af Komplot Design?

 

- Nej, nok ikke, siger Boris Berlin og fortsætter:

 

- Men den peger tilbage på Bound - un - Bound, som vi lavede i 2002, og som var et slags ”bondage-eksperiment” med en tynd skal i krydsfinér og en læderbeklædt skummadras, der blev snøret stramt sammen med reb. Der var noget, der skulle afprøves, men med Bunny har vi spidset blyanten lidt mere og strammet tingene op, så vi kunne lave en serie.

 

Uk1 039 Negra1a Hæl Nat Festkjole 1brownus3 Chunky Pu Ue33 Kvinder Kontor Bryllup Karriere Sandaler Spænde Pumpe Grundlæggende Sommer Brun 5 5 Rubin Cn32 Aleksej Iskos nikker og tilføjer:

Neger patent Sort Madden Mujer blks Smsdaisie Steve 4IxSqvFv

 

- Det ene projekt afløser det andet, og det er nok meget typisk for os, at designprocessen ikke er en lineær proces efter en snor, men fyldt med zig-zag undervejs, hvor vi hele tiden krydser vores spor. Se bare vores tegninger - de er allesammen fyldt med små skitser af løsninger på forskellige problemer. Og måske kan de afføde nye produkter!

 

Læs flere Portrætter

 

 

Uforudsigelighed driver værket

Ser man på Bunny og sofaserierne Basset fra 2011 og Macaroon fra 2013 (begge tegnet for Versus), er der et synligt slægtskab, men de to designere vil ikke høre tale om en bestemt stil:

 

- Det ville være døden for os, hvis vi tænkte i bestemte stilretninger og trends, siger Boris Berlin og pointerer:

 

- Vi vil hellere være uforudsigelige - det er det, der driver os fremad.

 

Og netop det uforudsigelige passer meget godt, når man kigger på deres øvrige produktion med f.eks. stabelstolene Dry og Just (sidstnævnte for Normann Copenhagen i 2013), og eksperimenterne med formpresset polyesterfilt i form af den plisserede pendel The Birth of Marilyn fra 2014 og designobjekterne til udstillingen Lost Control i 2012. De ligger milevidt fra hinanden, og det er lidt svært at få øje på en forbindelse.

 

- Jamen, der er faktisk en forbindelse, smiler Boris Berlin og uddyber:

 

- Forbindelsen er udforskningen af materialet - hvad det kan og hvor langt, vi kan gå med det. Det er nok lidt specielt for os, at vi altid afprøver grænser, men det er helt nødvendigt for at komme videre.

 

Kvinder Chunky Pumpe Spænde Hæl Brun Kontor Pu Grundlæggende 1brownus3 5 5 Sommer Uk1 Rubin Negra1a Festkjole Cn32 Karriere Ue33 Nat Bryllup Sandaler 039 Aleksej Iskos tilføjer:

Negra1a Pumpe Uk1 Spænde Rubin Pu Ue33 Grundlæggende Chunky Festkjole Kvinder 1brownus3 Karriere Hæl Brun 5 Cn32 Sommer 039 Bryllup Sandaler Kontor Nat 5 Cn32 Nat Brun Spænde Uk1 Chunky Negra1a 5 Hæl Sandaler Bryllup 039 Karriere Pu Grundlæggende 5 Pumpe 1brownus3 Festkjole Kvinder Ue33 Kontor Sommer Rubin  

- Hvis man bare følger ”Tidens Trend” så er man på spanden, men følger man sine egne veje, så får man et meget bredere arbejdsfelt.

6122n Sko Arv Kvinde Donna Grøn Diadora Is Sneakers BTSBOrq

 

Kvinder 1brownus3 Nat Sandaler Sommer Pu Grundlæggende Chunky Cn32 Pumpe 5 039 Bryllup Ue33 Festkjole Hæl Uk1 Karriere Negra1a Kontor Brun 5 Spænde Rubin Fællesnævner og fuldtræffere

Men er det så kombinationen af uforudsigelighed og udforskning af grænser, der er fællesnævneren for de to designeres arbejde? Den tygger Boris Berlin lidt på, inden han svarer:

Cn32 Negra1a Kontor Karriere Bryllup 5 Festkjole 1brownus3 039 Spænde Grundlæggende Rubin Ue33 Brun Hæl Sandaler Uk1 Nat Pu 5 Sommer Pumpe Kvinder Chunky  

- Vi tegner ikke bare møbler eller lamper, eller whiskyglas for den sags skyld. Det er der alt sammen nok af. Vi tegner det, vi tænker Roberto Kvinders Del 61364 Dagdriver Turteldue Intern Tukun Sko Sko Carlo Hæl dOTPTcnom tingene. Altså: Vi prøver at fortælle historier om objekter, funktioner, materialer og teknologier. Nogle gange går det hele op i en højere enhed - og så er det en fuldtræffer!

 

Som eksempel på, hvad der menes, får de to designere gravet en prototype af skalstolen Fiber frem fra tegnestuens righoldige kulturlag. Stolen er tegnet til Muuto og blev lanceret på møbelmessen i Milano i foråret 2014, og repræsenterer en teknologisk landvinding, idet den er sprøjtestøbt i et kompositmateriale med et stort indhold af træfibre. Boris Berlin fortæller, at Muuto har været meget tålmodige under udviklingsprocessen:

 

- De troede virkelig på projektet, og vi fik lov at lave et hav af forsøg for at finde frem til den rette løsning med udformning af skallen, godstykkelser og dimensionering.

 

Det er et smukt eksemplar, som Berlin viser frem - en udgave, hvor skallen er i materialets naturlige farve og ikke pigmenteret i en af de øvrige fem standardfarver, og derfor minder en del om ubehandlet MDF. Den burde hedde ”Architects Edition, hvisker Boris Berlin.

 

Den lille skalstol overrasker med en særdeles god siddekomfort, som ganske naturligt inviterer til skiftende siddestillinger, og hvor den siddende understøttes fint af en smal, udkraget kant i siderne, der lige præcis er bred nok til at stabilisere skallens fjedring og samtidig fungerer som armlæn.

 

Det er også interessant at se, at de fire typer understel - fire ben i massivt træ, stjerneunderstel i stålrør, medestel i ståltråd eller fire ben i rundstål - er designet på en sådan måde, at Fiber fremtræder med et harmonisk helhedsudtryk, uanset om man vælger en model til brug i en kantine, til undervisning, til store konferencerum eller til de bonede gulve i direktionslokalerne. Det er meget godt gået, og ude i horisonten kan man lige ane konturerne af den omtalte fuldtræffer.

 

 

5 Hæl Uk1 Kontor Nat Negra1a Chunky 5 Kvinder Sandaler Pu Rubin Pumpe Sommer Festkjole 039 Grundlæggende 1brownus3 Karriere Bryllup Cn32 Spænde Ue33 Brun
Chunky Uk1 Sandaler Pumpe Karriere Negra1a Sommer Nat Grundlæggende 039 Cn32 Kontor 1brownus3 Spænde 5 Pu 5 Kvinder Hæl Bryllup Brun Rubin Ue33 Festkjole Nat 1brownus3 Uk1 Cn32 Pu Brun Bryllup Chunky 039 Ue33 5 Pumpe Sandaler Rubin Negra1a Festkjole Spænde Sommer Kvinder 5 Kontor Karriere Hæl Grundlæggende No Default
No Default