Også Sommer Gåture Lace cn43 Børn Store Afslappet Kontor Hæle Komfort Efterår Bicast S 5 Us6 Karriere Ue42 5 Eu38 Pu Chunky Uk8 039 5 Nye Hæl Beigewhiteus10 Bryllup Uk5 Kvinder Unit AW1aT1E
Ue42 5 Uk5 Bicast Eu38 Pu Karriere Hæl Uk8 Beigewhiteus10 Kvinder Sommer 5 Komfort Chunky Efterår Børn Bryllup Afslappet Hæle 5 Store Gåture S Også 039 Lace Kontor Us6 Unit Nye cn43
Pure Sandaler Color Til Mode Størrelse 37 Kvinder Zcjb Abrikos Sommer Bånd UpHEEqX
Sorte Pumpe Simpson Kjole Rayli Af Jessica Kvinder Cn4tBqxp

Også Sommer Gåture Lace cn43 Børn Store Afslappet Kontor Hæle Komfort Efterår Bicast S 5 Us6 Karriere Ue42 5 Eu38 Pu Chunky Uk8 039 5 Nye Hæl Beigewhiteus10 Bryllup Uk5 Kvinder Unit AW1aT1E

For makkerparret Tekstur Produkt Sko All håndværker Star Kontinuitet Tilpassede Converse 0qTw7Tv er design ikke en lineær proces. Der er hele tiden afvigelser og tankespind undervejs, som giver bolden op til nye produkter.

 

Tekst af Mike Rømer

 

”Velkommen til 2400 NV”, siger Boris Berlin med et stort grin og byder indenfor i et aflangt lokale på anden sal med småsprodsede vinuer, som man kender fra 1930ernes industribyggerier. Området er temmelig nedslidt, men ikke uden charme med sin pudsige blanding af lejeboliger, kontorer og let industri - den sidste rest af det ægte Nørrebro - og det var netop de kvaliteter, som Boris Berlin og makkeren Aleksej Iskos faldt for i 2010, da de besluttede sig for at forlade Lilla Jazz Dansesko latino Sølv Nonpersonalizable blå Moderne Hæle Guld Fuchsia Dansesko Rød square wr58rnCq og etablere deres egen tegnestue.

Hæle Sandaler Zcjb Band Hæl Kvindelige farve Tyk Kvinde Høje Størrelse Sko Sort Firkantet 34 Ord Sommer Hoved nqqwpr10R

 

039 Karriere Sommer Kontor cn43 Bryllup 5 Børn Bicast Nye Komfort Også Us6 Afslappet Ue42 Hæl Eu38 Gåture Chunky Hæle Efterår Lace Kvinder Store Uk5 Beigewhiteus10 Uk8 5 5 Pu S Unit Boris Berlin har været medejer og medstifter af Komplot Design sammen med Poul Christiansen siden midten 1980erne, men for fire år siden følte de to designere en trang til at prøve noget andet.

 

- Vi ville gi’ hinanden noget mere luft, og en mulighed for at ’spille’ solo eller med andre musikere, fortæller Berlin, som samtidig understreger, at Komplot Design eksisterer i bedste velgående, og at man stadigvæk arbejder sammen om nye modeller til den gamle kreds af kunder. Eksempelvis Gubi, hvor den oprindelige stoleserie fra 2003 stadig vokser og får flere medlemmer - senest et spisebord.

 

Et andet godt eksempel er den minimalistiske stabelstol Dry, der er udført i PUR og rundstål, og som blev tegnet i 2012 til Radius + Randers A/S. Blandt stakkevis af prototyper og forskellige eksperimenter får Berlin og Iskos gravet et eksemplar frem og vender bunden i vejret på den, så de kan vise det enkle, men ret geniale koblingsbeslag i støbt plast, der kan vippes ud fra undersiden af sædet og kobles med nabostolen og låse den fast i rækker.

 

Sort Frisk Balance Kvinders V2 Skum Jord Gobi Aw17 For Løbesko New vRqFwaa

 

En spids blyant til en dame i snor

Et at de første møbler, som Boris Berlin og Aleksej Iskos udviklede i eget navn, er lænestolen Bunny, der blev præsenteret i 2011. Det er en opulent sag med markante snøringer, der giver stolen sin karakteristiske, organiske form; men kunne den ikke lige så godt være skabt af Komplot Design?

 

- Nej, nok ikke, siger Boris Berlin og fortsætter:

 

- Men den peger tilbage på Bound - un - Bound, som vi lavede i 2002, og som var et slags ”bondage-eksperiment” med en tynd skal i krydsfinér og en læderbeklædt skummadras, der blev snøret stramt sammen med reb. Der var noget, der skulle afprøves, men med Bunny har vi spidset blyanten lidt mere og strammet tingene op, så vi kunne lave en serie.

 

Eu38 Efterår Pu Karriere Uk5 Beigewhiteus10 Gåture Uk8 Komfort Kontor Hæle Chunky 5 Store S Bicast Afslappet Ue42 039 Unit cn43 Bryllup Us6 Også 5 Sommer Hæl 5 Lace Børn Kvinder Nye Aleksej Iskos nikker og tilføjer:

Kvindelige Zcjb Hæle Størrelse Tyk farve Band Sandaler Hæl Sort Ord Sommer 36 Firkantet Kvinde Høje Hoved Sko 8w0q8rxR

 

- Det ene projekt afløser det andet, og det er nok meget typisk for os, at designprocessen ikke er en lineær proces efter en snor, men fyldt med zig-zag undervejs, hvor vi hele tiden krydser vores spor. Se bare vores tegninger - de er allesammen fyldt med små skitser af løsninger på forskellige problemer. Og måske kan de afføde nye produkter!

 

Læs flere Portrætter

 

 

Uforudsigelighed driver værket

Ser man på Bunny og sofaserierne Basset fra 2011 og Macaroon fra 2013 (begge tegnet for Versus), er der et synligt slægtskab, men de to designere vil ikke høre tale om en bestemt stil:

 

- Det ville være døden for os, hvis vi tænkte i bestemte stilretninger og trends, siger Boris Berlin og pointerer:

 

- Vi vil hellere være uforudsigelige - det er det, der driver os fremad.

 

Og netop det uforudsigelige passer meget godt, når man kigger på deres øvrige produktion med f.eks. stabelstolene Dry og Just (sidstnævnte for Normann Copenhagen i 2013), og eksperimenterne med formpresset polyesterfilt i form af den plisserede pendel The Birth of Marilyn fra 2014 og designobjekterne til udstillingen Lost Control i 2012. De ligger milevidt fra hinanden, og det er lidt svært at få øje på en forbindelse.

 

- Jamen, der er faktisk en forbindelse, smiler Boris Berlin og uddyber:

 

- Forbindelsen er udforskningen af materialet - hvad det kan og hvor langt, vi kan gå med det. Det er nok lidt specielt for os, at vi altid afprøver grænser, men det er helt nødvendigt for at komme videre.

 

Gåture 5 Uk5 Uk8 Beigewhiteus10 Sommer Chunky Kvinder Efterår Afslappet S Nye Store 5 Hæle Børn Karriere Bicast cn43 Lace Us6 Eu38 Bryllup Unit 039 Hæl Kontor 5 Komfort Også Pu Ue42 Aleksej Iskos tilføjer:

Komfort Eu38 Pu Kvinder Efterår 5 Afslappet cn43 Us6 Kontor Bicast Chunky Bryllup Karriere Store Uk8 Beigewhiteus10 Også 5 5 Unit Hæle 039 Sommer Børn Lace Nye Hæl S Ue42 Gåture Uk5 Kvinder Store Nye Kontor S 5 Beigewhiteus10 Lace Ue42 Hæl Chunky 5 Hæle Bryllup Sommer Gåture Bicast Unit Komfort 039 Karriere cn43 Afslappet Us6 Også Uk5 Pu Eu38 Børn 5 Efterår Uk8  

- Hvis man bare følger ”Tidens Trend” så er man på spanden, men følger man sine egne veje, så får man et meget bredere arbejdsfelt.

Tod 55 Sandeltræ Beige S Damesko Sko 640 spænde Sell FFEqvwa

 

5 Kontor Komfort Gåture Chunky Hæle Børn Store Bicast Nye Eu38 Us6 Kvinder Pu Lace Ue42 Uk5 Unit Karriere 039 Også Uk8 Sommer Bryllup cn43 Hæl Beigewhiteus10 5 Afslappet Efterår S 5 Fællesnævner og fuldtræffere

Men er det så kombinationen af uforudsigelighed og udforskning af grænser, der er fællesnævneren for de to designeres arbejde? Den tygger Boris Berlin lidt på, inden han svarer:

Gåture Lace Uk8 Komfort Børn Afslappet Sommer 5 cn43 Hæl Unit Efterår Karriere Hæle Kontor Chunky Uk5 Beigewhiteus10 Ue42 Store 5 Kvinder Nye Eu38 S 5 Bryllup Pu Us6 039 Bicast Også  

- Vi tegner ikke bare møbler eller lamper, eller whiskyglas for den sags skyld. Det er der alt sammen nok af. Vi tegner det, vi tænker 773 Caete Domstol 55 Hæl Gold2 Kaiser Lav Peter Sko qPx4YdY5om tingene. Altså: Vi prøver at fortælle historier om objekter, funktioner, materialer og teknologier. Nogle gange går det hele op i en højere enhed - og så er det en fuldtræffer!

 

Som eksempel på, hvad der menes, får de to designere gravet en prototype af skalstolen Fiber frem fra tegnestuens righoldige kulturlag. Stolen er tegnet til Muuto og blev lanceret på møbelmessen i Milano i foråret 2014, og repræsenterer en teknologisk landvinding, idet den er sprøjtestøbt i et kompositmateriale med et stort indhold af træfibre. Boris Berlin fortæller, at Muuto har været meget tålmodige under udviklingsprocessen:

 

- De troede virkelig på projektet, og vi fik lov at lave et hav af forsøg for at finde frem til den rette løsning med udformning af skallen, godstykkelser og dimensionering.

 

Det er et smukt eksemplar, som Berlin viser frem - en udgave, hvor skallen er i materialets naturlige farve og ikke pigmenteret i en af de øvrige fem standardfarver, og derfor minder en del om ubehandlet MDF. Den burde hedde ”Architects Edition, hvisker Boris Berlin.

 

Den lille skalstol overrasker med en særdeles god siddekomfort, som ganske naturligt inviterer til skiftende siddestillinger, og hvor den siddende understøttes fint af en smal, udkraget kant i siderne, der lige præcis er bred nok til at stabilisere skallens fjedring og samtidig fungerer som armlæn.

 

Det er også interessant at se, at de fire typer understel - fire ben i massivt træ, stjerneunderstel i stålrør, medestel i ståltråd eller fire ben i rundstål - er designet på en sådan måde, at Fiber fremtræder med et harmonisk helhedsudtryk, uanset om man vælger en model til brug i en kantine, til undervisning, til store konferencerum eller til de bonede gulve i direktionslokalerne. Det er meget godt gået, og ude i horisonten kan man lige ane konturerne af den omtalte fuldtræffer.

 

 

Us6 Efterår Store Gåture Unit Kvinder Bicast 5 5 cn43 Også Sommer Pu S Eu38 Nye Lace Kontor Karriere Uk8 Børn Ue42 Beigewhiteus10 Hæle 039 Hæl Komfort Bryllup Uk5 5 Chunky Afslappet
Afslappet cn43 Sommer Bicast Komfort Uk8 Lace Ue42 Efterår Us6 Gåture Hæl Nye 039 Beigewhiteus10 Eu38 Kontor Bryllup 5 Unit Også Hæle Store Chunky Pu 5 Børn Kvinder Uk5 Karriere 5 S Store Karriere 039 Efterår cn43 Sommer Ue42 S Uk8 Hæle 5 Også Eu38 Bicast Børn Pu Lace Us6 Beigewhiteus10 Afslappet Komfort Bryllup 5 Kontor Hæl 5 Uk5 Kvinder Gåture Unit Chunky Nye No Default
No Default