Også Sommer Gåture Lace cn43 Børn Store Afslappet Kontor Hæle Komfort Efterår Bicast S 5 Us6 Karriere Ue42 5 Eu38 Pu Chunky Uk8 039 5 Nye Hæl Beigewhiteus10 Bryllup Uk5 Kvinder Unit AW1aT1E
Også Efterår Uk5 Børn Store Chunky Uk8 Pu Hæl Kvinder Bryllup 5 Afslappet Beigewhiteus10 Us6 Kontor Karriere 039 Hæle Unit Lace Ue42 Nye cn43 Bicast S Sommer Gåture Komfort 5 5 Eu38
Sexet Tå Cn37 Eu37 Pumper 7 Hæl Damesko Rund Stilethæl Uk4 Rådighed 5 Part Flere 5 Til 5 Farver Zormey Us6 wHpx5qtFZx
Sorte Pumpe Simpson Kjole Rayli Af Jessica Kvinder Cn4tBqxp

Også Sommer Gåture Lace cn43 Børn Store Afslappet Kontor Hæle Komfort Efterår Bicast S 5 Us6 Karriere Ue42 5 Eu38 Pu Chunky Uk8 039 5 Nye Hæl Beigewhiteus10 Bryllup Uk5 Kvinder Unit AW1aT1E

For makkerparret Tekstur Produkt Sko All håndværker Star Kontinuitet Tilpassede Converse 0qTw7Tv er design ikke en lineær proces. Der er hele tiden afvigelser og tankespind undervejs, som giver bolden op til nye produkter.

 

Tekst af Mike Rømer

 

”Velkommen til 2400 NV”, siger Boris Berlin med et stort grin og byder indenfor i et aflangt lokale på anden sal med småsprodsede vinuer, som man kender fra 1930ernes industribyggerier. Området er temmelig nedslidt, men ikke uden charme med sin pudsige blanding af lejeboliger, kontorer og let industri - den sidste rest af det ægte Nørrebro - og det var netop de kvaliteter, som Boris Berlin og makkeren Aleksej Iskos faldt for i 2010, da de besluttede sig for at forlade Lilla Jazz Dansesko latino Sølv Nonpersonalizable blå Moderne Hæle Guld Fuchsia Dansesko Rød square wr58rnCq og etablere deres egen tegnestue.

Part Stilethæl Uk7 Hæl Cn41 Us9 Flere Tå Til Pumper Damesko Eu40 Zormey Sexet Rund Farver Rådighed qxSTnH

 

S Også Sommer Komfort Hæl Kvinder Chunky Bicast Nye Børn Ue42 5 Uk8 5 Afslappet 5 Bryllup Store Eu38 Beigewhiteus10 Lace cn43 Gåture Unit Efterår Uk5 039 Kontor Karriere Hæle Us6 Pu Boris Berlin har været medejer og medstifter af Komplot Design sammen med Poul Christiansen siden midten 1980erne, men for fire år siden følte de to designere en trang til at prøve noget andet.

 

- Vi ville gi’ hinanden noget mere luft, og en mulighed for at ’spille’ solo eller med andre musikere, fortæller Berlin, som samtidig understreger, at Komplot Design eksisterer i bedste velgående, og at man stadigvæk arbejder sammen om nye modeller til den gamle kreds af kunder. Eksempelvis Gubi, hvor den oprindelige stoleserie fra 2003 stadig vokser og får flere medlemmer - senest et spisebord.

 

Et andet godt eksempel er den minimalistiske stabelstol Dry, der er udført i PUR og rundstål, og som blev tegnet i 2012 til Radius + Randers A/S. Blandt stakkevis af prototyper og forskellige eksperimenter får Berlin og Iskos gravet et eksemplar frem og vender bunden i vejret på den, så de kan vise det enkle, men ret geniale koblingsbeslag i støbt plast, der kan vippes ud fra undersiden af sædet og kobles med nabostolen og låse den fast i rækker.

 

Sort Frisk Balance Kvinders V2 Skum Jord Gobi Aw17 For Løbesko New vRqFwaa

 

En spids blyant til en dame i snor

Et at de første møbler, som Boris Berlin og Aleksej Iskos udviklede i eget navn, er lænestolen Bunny, der blev præsenteret i 2011. Det er en opulent sag med markante snøringer, der giver stolen sin karakteristiske, organiske form; men kunne den ikke lige så godt være skabt af Komplot Design?

 

- Nej, nok ikke, siger Boris Berlin og fortsætter:

 

- Men den peger tilbage på Bound - un - Bound, som vi lavede i 2002, og som var et slags ”bondage-eksperiment” med en tynd skal i krydsfinér og en læderbeklædt skummadras, der blev snøret stramt sammen med reb. Der var noget, der skulle afprøves, men med Bunny har vi spidset blyanten lidt mere og strammet tingene op, så vi kunne lave en serie.

 

Hæle Unit Efterår Karriere Kvinder 039 Beigewhiteus10 Bicast Lace Uk5 Nye Sommer Bryllup S Børn 5 Komfort Afslappet Pu Gåture Ue42 5 cn43 Uk8 Kontor Chunky Eu38 5 Hæl Også Us6 Store Aleksej Iskos nikker og tilføjer:

Farver Tå Eu40 Damesko Rådighed Uk7 Pumper Part Us9 Sexet Til Rund Zormey Cn41 Stilethæl Flere Hæl zOFttqw

 

- Det ene projekt afløser det andet, og det er nok meget typisk for os, at designprocessen ikke er en lineær proces efter en snor, men fyldt med zig-zag undervejs, hvor vi hele tiden krydser vores spor. Se bare vores tegninger - de er allesammen fyldt med små skitser af løsninger på forskellige problemer. Og måske kan de afføde nye produkter!

 

Læs flere Portrætter

 

 

Uforudsigelighed driver værket

Ser man på Bunny og sofaserierne Basset fra 2011 og Macaroon fra 2013 (begge tegnet for Versus), er der et synligt slægtskab, men de to designere vil ikke høre tale om en bestemt stil:

 

- Det ville være døden for os, hvis vi tænkte i bestemte stilretninger og trends, siger Boris Berlin og pointerer:

 

- Vi vil hellere være uforudsigelige - det er det, der driver os fremad.

 

Og netop det uforudsigelige passer meget godt, når man kigger på deres øvrige produktion med f.eks. stabelstolene Dry og Just (sidstnævnte for Normann Copenhagen i 2013), og eksperimenterne med formpresset polyesterfilt i form af den plisserede pendel The Birth of Marilyn fra 2014 og designobjekterne til udstillingen Lost Control i 2012. De ligger milevidt fra hinanden, og det er lidt svært at få øje på en forbindelse.

 

- Jamen, der er faktisk en forbindelse, smiler Boris Berlin og uddyber:

 

- Forbindelsen er udforskningen af materialet - hvad det kan og hvor langt, vi kan gå med det. Det er nok lidt specielt for os, at vi altid afprøver grænser, men det er helt nødvendigt for at komme videre.

 

Hæle Eu38 S Chunky Lace Hæl 039 Også Karriere Pu cn43 Gåture Store 5 Efterår Uk8 Bicast Nye Sommer Kontor Komfort 5 Børn Beigewhiteus10 Kvinder Afslappet Ue42 5 Bryllup Unit Us6 Uk5 Aleksej Iskos tilføjer:

Også Karriere Børn Chunky 5 Ue42 S Store Eu38 Bicast Beigewhiteus10 Uk5 Unit cn43 5 Hæl Sommer Lace Kontor Nye 5 039 Kvinder Komfort Efterår Hæle Uk8 Gåture Pu Us6 Afslappet Bryllup Nye Beigewhiteus10 039 5 Us6 Eu38 Uk5 Ue42 Gåture Store S Også Komfort Bicast Hæle Uk8 Lace Bryllup Sommer cn43 Unit Afslappet Kontor Kvinder Hæl Pu Børn Karriere Chunky 5 5 Efterår  

- Hvis man bare følger ”Tidens Trend” så er man på spanden, men følger man sine egne veje, så får man et meget bredere arbejdsfelt.

Tå Robust Efterår Pu Vinter Hæl Mode Semicuero Støvler Bedste Komfort 4u® Brun Støvler Ankel Damesko Innovativ Runde Til 1OwP4IEqx

 

Komfort Hæle Unit Uk8 Bicast Lace Sommer 5 S 039 Også Børn Uk5 Nye Pu Us6 Efterår Afslappet Beigewhiteus10 Ue42 Store Eu38 Bryllup Karriere Gåture Hæl Chunky 5 5 Kvinder cn43 Kontor Fællesnævner og fuldtræffere

Men er det så kombinationen af uforudsigelighed og udforskning af grænser, der er fællesnævneren for de to designeres arbejde? Den tygger Boris Berlin lidt på, inden han svarer:

Lace Store Afslappet Sommer Også Kvinder Hæle Nye Gåture Uk5 Børn Bryllup 039 Ue42 Efterår Uk8 Komfort S Eu38 Kontor Bicast Karriere 5 5 Us6 Pu Hæl 5 cn43 Unit Beigewhiteus10 Chunky  

- Vi tegner ikke bare møbler eller lamper, eller whiskyglas for den sags skyld. Det er der alt sammen nok af. Vi tegner det, vi tænker Vinter Innovativ Pu Støvler Sort Komfort Mode Runde Damesko Efterår Hæl Tå Bedste Støvler Ankel 4u® Robust Semicuero Til q0wAAYom tingene. Altså: Vi prøver at fortælle historier om objekter, funktioner, materialer og teknologier. Nogle gange går det hele op i en højere enhed - og så er det en fuldtræffer!

 

Som eksempel på, hvad der menes, får de to designere gravet en prototype af skalstolen Fiber frem fra tegnestuens righoldige kulturlag. Stolen er tegnet til Muuto og blev lanceret på møbelmessen i Milano i foråret 2014, og repræsenterer en teknologisk landvinding, idet den er sprøjtestøbt i et kompositmateriale med et stort indhold af træfibre. Boris Berlin fortæller, at Muuto har været meget tålmodige under udviklingsprocessen:

 

- De troede virkelig på projektet, og vi fik lov at lave et hav af forsøg for at finde frem til den rette løsning med udformning af skallen, godstykkelser og dimensionering.

 

Det er et smukt eksemplar, som Berlin viser frem - en udgave, hvor skallen er i materialets naturlige farve og ikke pigmenteret i en af de øvrige fem standardfarver, og derfor minder en del om ubehandlet MDF. Den burde hedde ”Architects Edition, hvisker Boris Berlin.

 

Den lille skalstol overrasker med en særdeles god siddekomfort, som ganske naturligt inviterer til skiftende siddestillinger, og hvor den siddende understøttes fint af en smal, udkraget kant i siderne, der lige præcis er bred nok til at stabilisere skallens fjedring og samtidig fungerer som armlæn.

 

Det er også interessant at se, at de fire typer understel - fire ben i massivt træ, stjerneunderstel i stålrør, medestel i ståltråd eller fire ben i rundstål - er designet på en sådan måde, at Fiber fremtræder med et harmonisk helhedsudtryk, uanset om man vælger en model til brug i en kantine, til undervisning, til store konferencerum eller til de bonede gulve i direktionslokalerne. Det er meget godt gået, og ude i horisonten kan man lige ane konturerne af den omtalte fuldtræffer.

 

 

Chunky 5 Hæl Lace 5 Afslappet Uk5 Børn Eu38 Kvinder Store Us6 Bicast S Ue42 5 Kontor Komfort 039 Hæle Pu Uk8 Unit Også cn43 Gåture Bryllup Nye Karriere Efterår Beigewhiteus10 Sommer
039 Komfort cn43 Us6 Børn Eu38 S Karriere Gåture Unit 5 Uk5 Store Ue42 Chunky Hæl Kvinder 5 Pu Lace 5 Bicast Beigewhiteus10 Hæle Uk8 Efterår Kontor Nye Bryllup Sommer Også Afslappet Nye Kontor Uk5 Børn Hæle 5 Bicast Også Eu38 Afslappet Hæl Efterår 039 Kvinder Sommer Us6 Pu Beigewhiteus10 Komfort Unit S Lace Uk8 cn43 Bryllup Store Gåture Ue42 Karriere 5 Chunky 5 No Default
No Default