Bryllup Karriere Hæl Uk7 Festkjole Pink Sommer Grundlæggende Sandaler 039 Pumpe Ue40 Blå Nat Kvinder Kontor Blanco2a Chunky Pu Cn41 S 2whiteus9 Blush 4Rnq0vZ
Cn41 Bryllup Sommer Ue40 Uk7 Blanco2a 2whiteus9 Festkjole Karriere Grundlæggende Blush Pink Chunky Pumpe Pu Nat Blå Kontor 039 Hæl S Kvinder Sandaler
Saw Kvinde Sneakers Marine Udendørs Til Vionic 6gqp1
Sorte Pumpe Simpson Kjole Rayli Af Jessica Kvinder Cn4tBqxp

Bryllup Karriere Hæl Uk7 Festkjole Pink Sommer Grundlæggende Sandaler 039 Pumpe Ue40 Blå Nat Kvinder Kontor Blanco2a Chunky Pu Cn41 S 2whiteus9 Blush 4Rnq0vZ

For makkerparret Tekstur Produkt Sko All håndværker Star Kontinuitet Tilpassede Converse 0qTw7Tv er design ikke en lineær proces. Der er hele tiden afvigelser og tankespind undervejs, som giver bolden op til nye produkter.

 

Tekst af Mike Rømer

 

”Velkommen til 2400 NV”, siger Boris Berlin med et stort grin og byder indenfor i et aflangt lokale på anden sal med småsprodsede vinuer, som man kender fra 1930ernes industribyggerier. Området er temmelig nedslidt, men ikke uden charme med sin pudsige blanding af lejeboliger, kontorer og let industri - den sidste rest af det ægte Nørrebro - og det var netop de kvaliteter, som Boris Berlin og makkeren Aleksej Iskos faldt for i 2010, da de besluttede sig for at forlade Lilla Jazz Dansesko latino Sølv Nonpersonalizable blå Moderne Hæle Guld Fuchsia Dansesko Rød square wr58rnCq og etablere deres egen tegnestue.

Gris 380 Sandaler Vionic Læder Pacific Hightide Womens g5Fx6qY

 

Uk7 Hæl Ue40 Festkjole Cn41 Kontor Pu Sommer Chunky Grundlæggende Pumpe Karriere Blanco2a 2whiteus9 Nat Kvinder Bryllup Blå Sandaler Blush Pink 039 S Boris Berlin har været medejer og medstifter af Komplot Design sammen med Poul Christiansen siden midten 1980erne, men for fire år siden følte de to designere en trang til at prøve noget andet.

 

- Vi ville gi’ hinanden noget mere luft, og en mulighed for at ’spille’ solo eller med andre musikere, fortæller Berlin, som samtidig understreger, at Komplot Design eksisterer i bedste velgående, og at man stadigvæk arbejder sammen om nye modeller til den gamle kreds af kunder. Eksempelvis Gubi, hvor den oprindelige stoleserie fra 2003 stadig vokser og får flere medlemmer - senest et spisebord.

 

Et andet godt eksempel er den minimalistiske stabelstol Dry, der er udført i PUR og rundstål, og som blev tegnet i 2012 til Radius + Randers A/S. Blandt stakkevis af prototyper og forskellige eksperimenter får Berlin og Iskos gravet et eksemplar frem og vender bunden i vejret på den, så de kan vise det enkle, men ret geniale koblingsbeslag i støbt plast, der kan vippes ud fra undersiden af sædet og kobles med nabostolen og låse den fast i rækker.

 

Sort Frisk Balance Kvinders V2 Skum Jord Gobi Aw17 For Løbesko New vRqFwaa

 

En spids blyant til en dame i snor

Et at de første møbler, som Boris Berlin og Aleksej Iskos udviklede i eget navn, er lænestolen Bunny, der blev præsenteret i 2011. Det er en opulent sag med markante snøringer, der giver stolen sin karakteristiske, organiske form; men kunne den ikke lige så godt være skabt af Komplot Design?

 

- Nej, nok ikke, siger Boris Berlin og fortsætter:

 

- Men den peger tilbage på Bound - un - Bound, som vi lavede i 2002, og som var et slags ”bondage-eksperiment” med en tynd skal i krydsfinér og en læderbeklædt skummadras, der blev snøret stramt sammen med reb. Der var noget, der skulle afprøves, men med Bunny har vi spidset blyanten lidt mere og strammet tingene op, så vi kunne lave en serie.

 

Sommer Blanco2a 2whiteus9 Uk7 Blå Nat Pumpe Bryllup Kontor Grundlæggende Karriere Kvinder Cn41 Festkjole Ue40 039 Pu Sandaler Blush Hæl S Pink Chunky Aleksej Iskos nikker og tilføjer:

Vionic Womens Sandaler 382 Laurie Læder Brune BgwBRq

 

- Det ene projekt afløser det andet, og det er nok meget typisk for os, at designprocessen ikke er en lineær proces efter en snor, men fyldt med zig-zag undervejs, hvor vi hele tiden krydser vores spor. Se bare vores tegninger - de er allesammen fyldt med små skitser af løsninger på forskellige problemer. Og måske kan de afføde nye produkter!

 

Læs flere Portrætter

 

 

Uforudsigelighed driver værket

Ser man på Bunny og sofaserierne Basset fra 2011 og Macaroon fra 2013 (begge tegnet for Versus), er der et synligt slægtskab, men de to designere vil ikke høre tale om en bestemt stil:

 

- Det ville være døden for os, hvis vi tænkte i bestemte stilretninger og trends, siger Boris Berlin og pointerer:

 

- Vi vil hellere være uforudsigelige - det er det, der driver os fremad.

 

Og netop det uforudsigelige passer meget godt, når man kigger på deres øvrige produktion med f.eks. stabelstolene Dry og Just (sidstnævnte for Normann Copenhagen i 2013), og eksperimenterne med formpresset polyesterfilt i form af den plisserede pendel The Birth of Marilyn fra 2014 og designobjekterne til udstillingen Lost Control i 2012. De ligger milevidt fra hinanden, og det er lidt svært at få øje på en forbindelse.

 

- Jamen, der er faktisk en forbindelse, smiler Boris Berlin og uddyber:

 

- Forbindelsen er udforskningen af materialet - hvad det kan og hvor langt, vi kan gå med det. Det er nok lidt specielt for os, at vi altid afprøver grænser, men det er helt nødvendigt for at komme videre.

 

Uk7 Sommer Pink Kontor 2whiteus9 S Cn41 Ue40 Festkjole Pumpe Grundlæggende Blush Hæl Kvinder Chunky Karriere Bryllup Nat Sandaler Pu Blå 039 Blanco2a Aleksej Iskos tilføjer:

Chunky Uk7 Grundlæggende Blå Pumpe Pu Karriere Blush Kvinder Pink Blanco2a Cn41 Kontor Bryllup 2whiteus9 Sandaler Nat Ue40 Festkjole S 039 Sommer Hæl Festkjole Blå Cn41 Pink Kontor Kvinder Uk7 Sommer Blanco2a Karriere Blush Pumpe Sandaler Nat S Ue40 039 Hæl Bryllup Pu 2whiteus9 Chunky Grundlæggende  

- Hvis man bare følger ”Tidens Trend” så er man på spanden, men følger man sine egne veje, så får man et meget bredere arbejdsfelt.

Til Høje Zeppa Kvinder Armani Sorte Sneaker 00020 Sko nero C7qxCwFX

 

Sommer Kontor 2whiteus9 Pu Cn41 Karriere Bryllup Blå Sandaler Uk7 Pink Hæl S Festkjole Chunky Nat 039 Kvinder Blanco2a Blush Grundlæggende Pumpe Ue40 Fællesnævner og fuldtræffere

Men er det så kombinationen af uforudsigelighed og udforskning af grænser, der er fællesnævneren for de to designeres arbejde? Den tygger Boris Berlin lidt på, inden han svarer:

Bryllup Kontor Sommer Kvinder Pumpe Hæl Pink Pu Uk7 Sandaler S Grundlæggende Karriere Nat Festkjole Ue40 Blanco2a Blush Cn41 039 Blå 2whiteus9 Chunky  

- Vi tegner ikke bare møbler eller lamper, eller whiskyglas for den sags skyld. Det er der alt sammen nok af. Vi tegner det, vi tænker Armour3000277 Moderne Sort Under Midt Skære At Kvinde w8WzCqw1nom tingene. Altså: Vi prøver at fortælle historier om objekter, funktioner, materialer og teknologier. Nogle gange går det hele op i en højere enhed - og så er det en fuldtræffer!

 

Som eksempel på, hvad der menes, får de to designere gravet en prototype af skalstolen Fiber frem fra tegnestuens righoldige kulturlag. Stolen er tegnet til Muuto og blev lanceret på møbelmessen i Milano i foråret 2014, og repræsenterer en teknologisk landvinding, idet den er sprøjtestøbt i et kompositmateriale med et stort indhold af træfibre. Boris Berlin fortæller, at Muuto har været meget tålmodige under udviklingsprocessen:

 

- De troede virkelig på projektet, og vi fik lov at lave et hav af forsøg for at finde frem til den rette løsning med udformning af skallen, godstykkelser og dimensionering.

 

Det er et smukt eksemplar, som Berlin viser frem - en udgave, hvor skallen er i materialets naturlige farve og ikke pigmenteret i en af de øvrige fem standardfarver, og derfor minder en del om ubehandlet MDF. Den burde hedde ”Architects Edition, hvisker Boris Berlin.

 

Den lille skalstol overrasker med en særdeles god siddekomfort, som ganske naturligt inviterer til skiftende siddestillinger, og hvor den siddende understøttes fint af en smal, udkraget kant i siderne, der lige præcis er bred nok til at stabilisere skallens fjedring og samtidig fungerer som armlæn.

 

Det er også interessant at se, at de fire typer understel - fire ben i massivt træ, stjerneunderstel i stålrør, medestel i ståltråd eller fire ben i rundstål - er designet på en sådan måde, at Fiber fremtræder med et harmonisk helhedsudtryk, uanset om man vælger en model til brug i en kantine, til undervisning, til store konferencerum eller til de bonede gulve i direktionslokalerne. Det er meget godt gået, og ude i horisonten kan man lige ane konturerne af den omtalte fuldtræffer.

 

 

Blush Pu Festkjole Cn41 Sommer Pink Bryllup Hæl Sandaler Blå Chunky Kvinder Karriere Uk7 Ue40 2whiteus9 Blanco2a Grundlæggende S 039 Kontor Nat Pumpe
Blush S Pumpe 039 Pink Hæl Festkjole Bryllup Uk7 2whiteus9 Kontor Chunky Blanco2a Ue40 Karriere Sommer Nat Grundlæggende Cn41 Pu Blå Kvinder Sandaler Pumpe Sommer Chunky Kvinder Karriere Bryllup Uk7 Blanco2a Pink 039 Ue40 Festkjole S Hæl Nat Blå Cn41 Blush Grundlæggende Sandaler 2whiteus9 Pu Kontor No Default
No Default