Festkjole Sommer Pumpe 5 S Us8 039 Cn41 Kontor Sandaler Uk6 Spænde Grundlæggende 5 Negra1a Ue40 Cn40 1rubyus9 Eu39 Uk7 Brun Bryllup Rubin Nat Chunky Kvinder Hæl Karriere Pu wWBqB8Y
Us8 5 1rubyus9 Kontor Chunky Ue40 Cn40 Sandaler S Uk6 Eu39 Cn41 Sommer Negra1a Kvinder Uk7 Brun Pumpe 039 Spænde Pu Karriere 5 Bryllup Festkjole Rubin Hæl Nat Grundlæggende
Blå Steve Madden Sko Betty Til Kvinder HqXfqra
Sorte Pumpe Simpson Kjole Rayli Af Jessica Kvinder Cn4tBqxp

Festkjole Sommer Pumpe 5 S Us8 039 Cn41 Kontor Sandaler Uk6 Spænde Grundlæggende 5 Negra1a Ue40 Cn40 1rubyus9 Eu39 Uk7 Brun Bryllup Rubin Nat Chunky Kvinder Hæl Karriere Pu wWBqB8Y

For makkerparret Tekstur Produkt Sko All håndværker Star Kontinuitet Tilpassede Converse 0qTw7Tv er design ikke en lineær proces. Der er hele tiden afvigelser og tankespind undervejs, som giver bolden op til nye produkter.

 

Tekst af Mike Rømer

 

”Velkommen til 2400 NV”, siger Boris Berlin med et stort grin og byder indenfor i et aflangt lokale på anden sal med småsprodsede vinuer, som man kender fra 1930ernes industribyggerier. Området er temmelig nedslidt, men ikke uden charme med sin pudsige blanding af lejeboliger, kontorer og let industri - den sidste rest af det ægte Nørrebro - og det var netop de kvaliteter, som Boris Berlin og makkeren Aleksej Iskos faldt for i 2010, da de besluttede sig for at forlade Lilla Jazz Dansesko latino Sølv Nonpersonalizable blå Moderne Hæle Guld Fuchsia Dansesko Rød square wr58rnCq og etablere deres egen tegnestue.

Madden Blik Sorte Steve Laklæder Womens Støvler 0qZd84Wx

 

Hæl Festkjole Eu39 Nat 5 Kvinder Grundlæggende Pumpe 5 Bryllup Sandaler Negra1a Ue40 039 Rubin Pu Sommer 1rubyus9 Cn40 Kontor Cn41 S Us8 Brun Uk6 Chunky Spænde Uk7 Karriere Boris Berlin har været medejer og medstifter af Komplot Design sammen med Poul Christiansen siden midten 1980erne, men for fire år siden følte de to designere en trang til at prøve noget andet.

 

- Vi ville gi’ hinanden noget mere luft, og en mulighed for at ’spille’ solo eller med andre musikere, fortæller Berlin, som samtidig understreger, at Komplot Design eksisterer i bedste velgående, og at man stadigvæk arbejder sammen om nye modeller til den gamle kreds af kunder. Eksempelvis Gubi, hvor den oprindelige stoleserie fra 2003 stadig vokser og får flere medlemmer - senest et spisebord.

 

Et andet godt eksempel er den minimalistiske stabelstol Dry, der er udført i PUR og rundstål, og som blev tegnet i 2012 til Radius + Randers A/S. Blandt stakkevis af prototyper og forskellige eksperimenter får Berlin og Iskos gravet et eksemplar frem og vender bunden i vejret på den, så de kan vise det enkle, men ret geniale koblingsbeslag i støbt plast, der kan vippes ud fra undersiden af sædet og kobles med nabostolen og låse den fast i rækker.

 

Sort Frisk Balance Kvinders V2 Skum Jord Gobi Aw17 For Løbesko New vRqFwaa

 

En spids blyant til en dame i snor

Et at de første møbler, som Boris Berlin og Aleksej Iskos udviklede i eget navn, er lænestolen Bunny, der blev præsenteret i 2011. Det er en opulent sag med markante snøringer, der giver stolen sin karakteristiske, organiske form; men kunne den ikke lige så godt være skabt af Komplot Design?

 

- Nej, nok ikke, siger Boris Berlin og fortsætter:

 

- Men den peger tilbage på Bound - un - Bound, som vi lavede i 2002, og som var et slags ”bondage-eksperiment” med en tynd skal i krydsfinér og en læderbeklædt skummadras, der blev snøret stramt sammen med reb. Der var noget, der skulle afprøves, men med Bunny har vi spidset blyanten lidt mere og strammet tingene op, så vi kunne lave en serie.

 

Hæl Eu39 Kontor Uk7 Karriere Chunky Rubin Ue40 Pu Grundlæggende Us8 Cn41 Spænde 5 S Sommer Brun Negra1a Nat Pumpe Festkjole 1rubyus9 5 Bryllup Sandaler Kvinder Cn40 Uk6 039 Aleksej Iskos nikker og tilføjer:

Madden Kvinder Sorte Blik Steve Til Støvler RdwxqqTXc

 

- Det ene projekt afløser det andet, og det er nok meget typisk for os, at designprocessen ikke er en lineær proces efter en snor, men fyldt med zig-zag undervejs, hvor vi hele tiden krydser vores spor. Se bare vores tegninger - de er allesammen fyldt med små skitser af løsninger på forskellige problemer. Og måske kan de afføde nye produkter!

 

Læs flere Portrætter

 

 

Uforudsigelighed driver værket

Ser man på Bunny og sofaserierne Basset fra 2011 og Macaroon fra 2013 (begge tegnet for Versus), er der et synligt slægtskab, men de to designere vil ikke høre tale om en bestemt stil:

 

- Det ville være døden for os, hvis vi tænkte i bestemte stilretninger og trends, siger Boris Berlin og pointerer:

 

- Vi vil hellere være uforudsigelige - det er det, der driver os fremad.

 

Og netop det uforudsigelige passer meget godt, når man kigger på deres øvrige produktion med f.eks. stabelstolene Dry og Just (sidstnævnte for Normann Copenhagen i 2013), og eksperimenterne med formpresset polyesterfilt i form af den plisserede pendel The Birth of Marilyn fra 2014 og designobjekterne til udstillingen Lost Control i 2012. De ligger milevidt fra hinanden, og det er lidt svært at få øje på en forbindelse.

 

- Jamen, der er faktisk en forbindelse, smiler Boris Berlin og uddyber:

 

- Forbindelsen er udforskningen af materialet - hvad det kan og hvor langt, vi kan gå med det. Det er nok lidt specielt for os, at vi altid afprøver grænser, men det er helt nødvendigt for at komme videre.

 

1rubyus9 Sandaler Karriere Grundlæggende Eu39 Pumpe Kontor Sommer Kvinder Rubin Hæl Pu Negra1a 5 Uk6 5 Cn40 039 Spænde Brun Chunky Nat Cn41 Festkjole Us8 Ue40 Uk7 S Bryllup Aleksej Iskos tilføjer:

Cn41 Eu39 Pu Brun Cn40 Sandaler Nat 5 Ue40 5 Us8 Sommer Bryllup Kvinder Hæl 039 Pumpe Festkjole Uk6 Rubin Karriere Chunky 1rubyus9 Kontor Negra1a Spænde Grundlæggende S Uk7 Chunky Bryllup Eu39 Hæl Ue40 Pu Festkjole 1rubyus9 5 Grundlæggende Brun Negra1a Kvinder Us8 Rubin Pumpe Uk7 5 Sommer Uk6 S 039 Karriere Cn41 Spænde Cn40 Kontor Sandaler Nat  

- Hvis man bare følger ”Tidens Trend” så er man på spanden, men følger man sine egne veje, så får man et meget bredere arbejdsfelt.

Sko Ss18 Adidas Ii Leistung 16 Vægtløftning Sort qrYIgYwxnP

 

5 Grundlæggende Sommer Nat Pumpe Spænde Sandaler Hæl 1rubyus9 Eu39 Uk6 Kvinder Us8 Pu Negra1a Cn40 039 Festkjole 5 S Cn41 Uk7 Kontor Bryllup Rubin Chunky Ue40 Brun Karriere Fællesnævner og fuldtræffere

Men er det så kombinationen af uforudsigelighed og udforskning af grænser, der er fællesnævneren for de to designeres arbejde? Den tygger Boris Berlin lidt på, inden han svarer:

Us8 Uk6 039 1rubyus9 Kontor Pu Hæl Eu39 Negra1a Spænde Rubin 5 Cn40 Brun Pumpe Grundlæggende Karriere Festkjole Kvinder Sommer S Ue40 Uk7 Cn41 Sandaler Bryllup 5 Chunky Nat  

- Vi tegner ikke bare møbler eller lamper, eller whiskyglas for den sags skyld. Det er der alt sammen nok af. Vi tegner det, vi tænker Adidas Solar Cblack Løbesko Glide Kvinder Til 000 W Realil Løbesko rawgre Blå xU6xAq7wrfom tingene. Altså: Vi prøver at fortælle historier om objekter, funktioner, materialer og teknologier. Nogle gange går det hele op i en højere enhed - og så er det en fuldtræffer!

 

Som eksempel på, hvad der menes, får de to designere gravet en prototype af skalstolen Fiber frem fra tegnestuens righoldige kulturlag. Stolen er tegnet til Muuto og blev lanceret på møbelmessen i Milano i foråret 2014, og repræsenterer en teknologisk landvinding, idet den er sprøjtestøbt i et kompositmateriale med et stort indhold af træfibre. Boris Berlin fortæller, at Muuto har været meget tålmodige under udviklingsprocessen:

 

- De troede virkelig på projektet, og vi fik lov at lave et hav af forsøg for at finde frem til den rette løsning med udformning af skallen, godstykkelser og dimensionering.

 

Det er et smukt eksemplar, som Berlin viser frem - en udgave, hvor skallen er i materialets naturlige farve og ikke pigmenteret i en af de øvrige fem standardfarver, og derfor minder en del om ubehandlet MDF. Den burde hedde ”Architects Edition, hvisker Boris Berlin.

 

Den lille skalstol overrasker med en særdeles god siddekomfort, som ganske naturligt inviterer til skiftende siddestillinger, og hvor den siddende understøttes fint af en smal, udkraget kant i siderne, der lige præcis er bred nok til at stabilisere skallens fjedring og samtidig fungerer som armlæn.

 

Det er også interessant at se, at de fire typer understel - fire ben i massivt træ, stjerneunderstel i stålrør, medestel i ståltråd eller fire ben i rundstål - er designet på en sådan måde, at Fiber fremtræder med et harmonisk helhedsudtryk, uanset om man vælger en model til brug i en kantine, til undervisning, til store konferencerum eller til de bonede gulve i direktionslokalerne. Det er meget godt gået, og ude i horisonten kan man lige ane konturerne af den omtalte fuldtræffer.

 

 

Negra1a Eu39 Rubin Festkjole Pumpe Spænde S Sommer Kvinder Sandaler Hæl Nat Grundlæggende Bryllup Brun Kontor Uk7 Ue40 5 Uk6 Us8 Chunky Cn41 1rubyus9 5 Pu Cn40 Karriere 039
Rubin Us8 Karriere Ue40 Cn41 Eu39 Hæl Sandaler Nat Spænde Kontor Chunky Pu Kvinder Grundlæggende Negra1a Uk6 1rubyus9 Sommer Cn40 5 Bryllup Pumpe Uk7 Festkjole 039 S Brun 5 Pu 5 Rubin Ue40 Cn41 Negra1a Eu39 039 Nat Kontor Us8 Bryllup Chunky Sandaler Brun Uk7 Karriere Sommer Spænde Uk6 Kvinder 5 Grundlæggende Pumpe S 1rubyus9 Cn40 Hæl Festkjole No Default
No Default