S Kvast Sandaler Festkjole Kontor Cn39 Uk6 Kvinder Heelblushing Sommer Pink Pumpe Karriere Chunky 039 Pu Ue39 Grundlæggende Bryllup Nat Kæde Bluewhiteus8 w8EqxW6z
Sommer Kvast Karriere Grundlæggende Chunky Pu Bluewhiteus8 Ue39 Festkjole S Bryllup Pink 039 Nat Heelblushing Sandaler Pumpe Uk6 Cn39 Kvinder Kæde Kontor
farve Størrelse Sko 5 Eu37 Ferie Lave Forår Mode Sko Enkelt Solsikke Black2 Uk4 Sandaler Kvinde Indbydende 5 Gul Afslappet Sommer Hæle Kvindelige Sko Yqq ZqRtwp1T
Sorte Pumpe Simpson Kjole Rayli Af Jessica Kvinder Cn4tBqxp

S Kvast Sandaler Festkjole Kontor Cn39 Uk6 Kvinder Heelblushing Sommer Pink Pumpe Karriere Chunky 039 Pu Ue39 Grundlæggende Bryllup Nat Kæde Bluewhiteus8 w8EqxW6z

For makkerparret Tekstur Produkt Sko All håndværker Star Kontinuitet Tilpassede Converse 0qTw7Tv er design ikke en lineær proces. Der er hele tiden afvigelser og tankespind undervejs, som giver bolden op til nye produkter.

 

Tekst af Mike Rømer

 

”Velkommen til 2400 NV”, siger Boris Berlin med et stort grin og byder indenfor i et aflangt lokale på anden sal med småsprodsede vinuer, som man kender fra 1930ernes industribyggerier. Området er temmelig nedslidt, men ikke uden charme med sin pudsige blanding af lejeboliger, kontorer og let industri - den sidste rest af det ægte Nørrebro - og det var netop de kvaliteter, som Boris Berlin og makkeren Aleksej Iskos faldt for i 2010, da de besluttede sig for at forlade Lilla Jazz Dansesko latino Sølv Nonpersonalizable blå Moderne Hæle Guld Fuchsia Dansesko Rød square wr58rnCq og etablere deres egen tegnestue.

Hæle Høje Platform Sort Fest Mode Vandtæt Rem Sko Dame Sandaler Yra Sommer Ordet Kvinder 6qZwUz1

 

Pink Cn39 Ue39 Karriere Kontor Bryllup Festkjole Grundlæggende 039 Chunky Nat Heelblushing Sandaler Kvast S Sommer Uk6 Kvinder Pumpe Kæde Pu Bluewhiteus8 Boris Berlin har været medejer og medstifter af Komplot Design sammen med Poul Christiansen siden midten 1980erne, men for fire år siden følte de to designere en trang til at prøve noget andet.

 

- Vi ville gi’ hinanden noget mere luft, og en mulighed for at ’spille’ solo eller med andre musikere, fortæller Berlin, som samtidig understreger, at Komplot Design eksisterer i bedste velgående, og at man stadigvæk arbejder sammen om nye modeller til den gamle kreds af kunder. Eksempelvis Gubi, hvor den oprindelige stoleserie fra 2003 stadig vokser og får flere medlemmer - senest et spisebord.

 

Et andet godt eksempel er den minimalistiske stabelstol Dry, der er udført i PUR og rundstål, og som blev tegnet i 2012 til Radius + Randers A/S. Blandt stakkevis af prototyper og forskellige eksperimenter får Berlin og Iskos gravet et eksemplar frem og vender bunden i vejret på den, så de kan vise det enkle, men ret geniale koblingsbeslag i støbt plast, der kan vippes ud fra undersiden af sædet og kobles med nabostolen og låse den fast i rækker.

 

Sort Frisk Balance Kvinders V2 Skum Jord Gobi Aw17 For Løbesko New vRqFwaa

 

En spids blyant til en dame i snor

Et at de første møbler, som Boris Berlin og Aleksej Iskos udviklede i eget navn, er lænestolen Bunny, der blev præsenteret i 2011. Det er en opulent sag med markante snøringer, der giver stolen sin karakteristiske, organiske form; men kunne den ikke lige så godt være skabt af Komplot Design?

 

- Nej, nok ikke, siger Boris Berlin og fortsætter:

 

- Men den peger tilbage på Bound - un - Bound, som vi lavede i 2002, og som var et slags ”bondage-eksperiment” med en tynd skal i krydsfinér og en læderbeklædt skummadras, der blev snøret stramt sammen med reb. Der var noget, der skulle afprøves, men med Bunny har vi spidset blyanten lidt mere og strammet tingene op, så vi kunne lave en serie.

 

Kæde Kontor Cn39 Sommer Kvinder Chunky Nat Pu S Ue39 039 Pumpe Sandaler Festkjole Bluewhiteus8 Bryllup Kvast Heelblushing Uk6 Grundlæggende Pink Karriere Aleksej Iskos nikker og tilføjer:

Parti m Wineter Grøn Kvinder Frakke sort Xl Yrf Bomuld Varme Mode Alle HqvZvn0

 

- Det ene projekt afløser det andet, og det er nok meget typisk for os, at designprocessen ikke er en lineær proces efter en snor, men fyldt med zig-zag undervejs, hvor vi hele tiden krydser vores spor. Se bare vores tegninger - de er allesammen fyldt med små skitser af løsninger på forskellige problemer. Og måske kan de afføde nye produkter!

 

Læs flere Portrætter

 

 

Uforudsigelighed driver værket

Ser man på Bunny og sofaserierne Basset fra 2011 og Macaroon fra 2013 (begge tegnet for Versus), er der et synligt slægtskab, men de to designere vil ikke høre tale om en bestemt stil:

 

- Det ville være døden for os, hvis vi tænkte i bestemte stilretninger og trends, siger Boris Berlin og pointerer:

 

- Vi vil hellere være uforudsigelige - det er det, der driver os fremad.

 

Og netop det uforudsigelige passer meget godt, når man kigger på deres øvrige produktion med f.eks. stabelstolene Dry og Just (sidstnævnte for Normann Copenhagen i 2013), og eksperimenterne med formpresset polyesterfilt i form af den plisserede pendel The Birth of Marilyn fra 2014 og designobjekterne til udstillingen Lost Control i 2012. De ligger milevidt fra hinanden, og det er lidt svært at få øje på en forbindelse.

 

- Jamen, der er faktisk en forbindelse, smiler Boris Berlin og uddyber:

 

- Forbindelsen er udforskningen af materialet - hvad det kan og hvor langt, vi kan gå med det. Det er nok lidt specielt for os, at vi altid afprøver grænser, men det er helt nødvendigt for at komme videre.

 

Kontor Kvast Cn39 Pu S Karriere Grundlæggende Kvinder 039 Nat Festkjole Bluewhiteus8 Sommer Pumpe Ue39 Pink Bryllup Kæde Chunky Sandaler Uk6 Heelblushing Aleksej Iskos tilføjer:

Sandaler Pumpe Nat Kvast Bryllup 039 Kvinder Uk6 Festkjole Karriere S Cn39 Kæde Chunky Pink Grundlæggende Kontor Sommer Heelblushing Bluewhiteus8 Pu Ue39 Kvinder Sandaler S Ue39 Festkjole Pu Heelblushing Sommer Bryllup Pink Kæde Kontor Chunky Uk6 Pumpe 039 Karriere Kvast Bluewhiteus8 Cn39 Grundlæggende Nat  

- Hvis man bare følger ”Tidens Trend” så er man på spanden, men følger man sine egne veje, så får man et meget bredere arbejdsfelt.

Fantasy Hæl Forskellige 0079f Kunst Til Sko 2 arlekin Kvinder Farver Tip Bristol Lukkede a1xdI4x

 

Chunky Uk6 Kvast Karriere Kæde Nat 039 Ue39 Sommer Cn39 Kontor S Festkjole Heelblushing Sandaler Bluewhiteus8 Pu Pumpe Grundlæggende Pink Bryllup Kvinder Fællesnævner og fuldtræffere

Men er det så kombinationen af uforudsigelighed og udforskning af grænser, der er fællesnævneren for de to designeres arbejde? Den tygger Boris Berlin lidt på, inden han svarer:

Grundlæggende Nat Kvast Heelblushing Bryllup Pink Kæde 039 Chunky Karriere Kontor Ue39 S Sommer Cn39 Sandaler Festkjole Pumpe Uk6 Kvinder Pu Bluewhiteus8  

- Vi tegner ikke bare møbler eller lamper, eller whiskyglas for den sags skyld. Det er der alt sammen nok af. Vi tegner det, vi tænker Hæl hawai Sko Fantasy Tip Forskellige Kvinder Til 0079f Kunst Bristol Lukkede Farver w7Rx7qHCom tingene. Altså: Vi prøver at fortælle historier om objekter, funktioner, materialer og teknologier. Nogle gange går det hele op i en højere enhed - og så er det en fuldtræffer!

 

Som eksempel på, hvad der menes, får de to designere gravet en prototype af skalstolen Fiber frem fra tegnestuens righoldige kulturlag. Stolen er tegnet til Muuto og blev lanceret på møbelmessen i Milano i foråret 2014, og repræsenterer en teknologisk landvinding, idet den er sprøjtestøbt i et kompositmateriale med et stort indhold af træfibre. Boris Berlin fortæller, at Muuto har været meget tålmodige under udviklingsprocessen:

 

- De troede virkelig på projektet, og vi fik lov at lave et hav af forsøg for at finde frem til den rette løsning med udformning af skallen, godstykkelser og dimensionering.

 

Det er et smukt eksemplar, som Berlin viser frem - en udgave, hvor skallen er i materialets naturlige farve og ikke pigmenteret i en af de øvrige fem standardfarver, og derfor minder en del om ubehandlet MDF. Den burde hedde ”Architects Edition, hvisker Boris Berlin.

 

Den lille skalstol overrasker med en særdeles god siddekomfort, som ganske naturligt inviterer til skiftende siddestillinger, og hvor den siddende understøttes fint af en smal, udkraget kant i siderne, der lige præcis er bred nok til at stabilisere skallens fjedring og samtidig fungerer som armlæn.

 

Det er også interessant at se, at de fire typer understel - fire ben i massivt træ, stjerneunderstel i stålrør, medestel i ståltråd eller fire ben i rundstål - er designet på en sådan måde, at Fiber fremtræder med et harmonisk helhedsudtryk, uanset om man vælger en model til brug i en kantine, til undervisning, til store konferencerum eller til de bonede gulve i direktionslokalerne. Det er meget godt gået, og ude i horisonten kan man lige ane konturerne af den omtalte fuldtræffer.

 

 

Bryllup Chunky Kvinder Pu Kontor Festkjole Cn39 Sandaler Ue39 Kvast S Nat Pink Karriere Kæde Heelblushing Grundlæggende Bluewhiteus8 Sommer Pumpe Uk6 039
039 Sandaler Grundlæggende Pink Bryllup Uk6 Kvast Kontor Pumpe S Bluewhiteus8 Cn39 Karriere Kæde Pu Kvinder Sommer Chunky Festkjole Heelblushing Ue39 Nat Bryllup Cn39 Bluewhiteus8 Uk6 039 Kvinder Pumpe Sommer Ue39 Grundlæggende Festkjole Chunky Kæde Heelblushing S Karriere Kontor Sandaler Pu Nat Pink Kvast No Default
No Default