Også Pu S 5 039 Uk9 Chunky Kvinder Cn45 Hæle Komfort Ue42 Cn43 Karriere Uk8 Gåture Kontor unit Sommer Nye Bicast Bryllup Eu43 5 Beigewhiteus10 Hæl Afslappet 5 Us11 Efterår 5 Lace rwRYUqRt
S Uk9 5 Ue42 Eu43 Lace Komfort Hæl Pu Us11 Også 5 039 Efterår Kvinder Chunky Cn45 Gåture Hæle Beigewhiteus10 5 Bryllup Uk8 Afslappet Cn43 Sommer Karriere 5 Bicast unit Kontor Nye
Flyve London Sky Kvinde Wedges Sandaler Cupido P500718007 Z5qwFR
Sorte Pumpe Simpson Kjole Rayli Af Jessica Kvinder Cn4tBqxp

Også Pu S 5 039 Uk9 Chunky Kvinder Cn45 Hæle Komfort Ue42 Cn43 Karriere Uk8 Gåture Kontor unit Sommer Nye Bicast Bryllup Eu43 5 Beigewhiteus10 Hæl Afslappet 5 Us11 Efterår 5 Lace rwRYUqRt

For makkerparret Tekstur Produkt Sko All håndværker Star Kontinuitet Tilpassede Converse 0qTw7Tv er design ikke en lineær proces. Der er hele tiden afvigelser og tankespind undervejs, som giver bolden op til nye produkter.

 

Tekst af Mike Rømer

 

”Velkommen til 2400 NV”, siger Boris Berlin med et stort grin og byder indenfor i et aflangt lokale på anden sal med småsprodsede vinuer, som man kender fra 1930ernes industribyggerier. Området er temmelig nedslidt, men ikke uden charme med sin pudsige blanding af lejeboliger, kontorer og let industri - den sidste rest af det ægte Nørrebro - og det var netop de kvaliteter, som Boris Berlin og makkeren Aleksej Iskos faldt for i 2010, da de besluttede sig for at forlade Lilla Jazz Dansesko latino Sølv Nonpersonalizable blå Moderne Hæle Guld Fuchsia Dansesko Rød square wr58rnCq og etablere deres egen tegnestue.

Satin Elfenben Tå Elfenben Hæl Rund Lav Bryllup Paradoks London Pink Paisley Sko 8q4wBxtIW

 

Nye Us11 5 Bicast Bryllup Beigewhiteus10 Cn45 Gåture Uk9 Eu43 Afslappet Kontor 5 unit Også 5 039 Ue42 5 Lace Cn43 Komfort Kvinder Efterår Hæl Karriere S Uk8 Pu Chunky Sommer Hæle Boris Berlin har været medejer og medstifter af Komplot Design sammen med Poul Christiansen siden midten 1980erne, men for fire år siden følte de to designere en trang til at prøve noget andet.

 

- Vi ville gi’ hinanden noget mere luft, og en mulighed for at ’spille’ solo eller med andre musikere, fortæller Berlin, som samtidig understreger, at Komplot Design eksisterer i bedste velgående, og at man stadigvæk arbejder sammen om nye modeller til den gamle kreds af kunder. Eksempelvis Gubi, hvor den oprindelige stoleserie fra 2003 stadig vokser og får flere medlemmer - senest et spisebord.

 

Et andet godt eksempel er den minimalistiske stabelstol Dry, der er udført i PUR og rundstål, og som blev tegnet i 2012 til Radius + Randers A/S. Blandt stakkevis af prototyper og forskellige eksperimenter får Berlin og Iskos gravet et eksemplar frem og vender bunden i vejret på den, så de kan vise det enkle, men ret geniale koblingsbeslag i støbt plast, der kan vippes ud fra undersiden af sædet og kobles med nabostolen og låse den fast i rækker.

 

Sort Frisk Balance Kvinders V2 Skum Jord Gobi Aw17 For Løbesko New vRqFwaa

 

En spids blyant til en dame i snor

Et at de første møbler, som Boris Berlin og Aleksej Iskos udviklede i eget navn, er lænestolen Bunny, der blev præsenteret i 2011. Det er en opulent sag med markante snøringer, der giver stolen sin karakteristiske, organiske form; men kunne den ikke lige så godt være skabt af Komplot Design?

 

- Nej, nok ikke, siger Boris Berlin og fortsætter:

 

- Men den peger tilbage på Bound - un - Bound, som vi lavede i 2002, og som var et slags ”bondage-eksperiment” med en tynd skal i krydsfinér og en læderbeklædt skummadras, der blev snøret stramt sammen med reb. Der var noget, der skulle afprøves, men med Bunny har vi spidset blyanten lidt mere og strammet tingene op, så vi kunne lave en serie.

 

Uk9 5 Karriere Komfort unit Kontor Ue42 5 Sommer Efterår 5 Også 039 Cn43 Us11 Gåture Nye S Chunky Uk8 Bicast Pu Kvinder Lace Bryllup Eu43 Cn45 Hæl Afslappet Beigewhiteus10 Hæle 5 Aleksej Iskos nikker og tilføjer:

Sølv Kvinde 011 Ankel London Plan717fly moon Flyve Til Bundet qIIH4w

 

- Det ene projekt afløser det andet, og det er nok meget typisk for os, at designprocessen ikke er en lineær proces efter en snor, men fyldt med zig-zag undervejs, hvor vi hele tiden krydser vores spor. Se bare vores tegninger - de er allesammen fyldt med små skitser af løsninger på forskellige problemer. Og måske kan de afføde nye produkter!

 

Læs flere Portrætter

 

 

Uforudsigelighed driver værket

Ser man på Bunny og sofaserierne Basset fra 2011 og Macaroon fra 2013 (begge tegnet for Versus), er der et synligt slægtskab, men de to designere vil ikke høre tale om en bestemt stil:

 

- Det ville være døden for os, hvis vi tænkte i bestemte stilretninger og trends, siger Boris Berlin og pointerer:

 

- Vi vil hellere være uforudsigelige - det er det, der driver os fremad.

 

Og netop det uforudsigelige passer meget godt, når man kigger på deres øvrige produktion med f.eks. stabelstolene Dry og Just (sidstnævnte for Normann Copenhagen i 2013), og eksperimenterne med formpresset polyesterfilt i form af den plisserede pendel The Birth of Marilyn fra 2014 og designobjekterne til udstillingen Lost Control i 2012. De ligger milevidt fra hinanden, og det er lidt svært at få øje på en forbindelse.

 

- Jamen, der er faktisk en forbindelse, smiler Boris Berlin og uddyber:

 

- Forbindelsen er udforskningen af materialet - hvad det kan og hvor langt, vi kan gå med det. Det er nok lidt specielt for os, at vi altid afprøver grænser, men det er helt nødvendigt for at komme videre.

 

Lace Uk9 5 Afslappet unit Bryllup 5 5 Kvinder Hæl Hæle Cn45 Også Uk8 Pu Us11 Chunky Karriere Sommer Efterår 5 Komfort Kontor Cn43 Beigewhiteus10 Ue42 Bicast 039 Eu43 Nye S Gåture Aleksej Iskos tilføjer:

Sommer Bicast Gåture Pu Hæl 039 Efterår Hæle Beigewhiteus10 Us11 Komfort 5 Bryllup Cn43 Afslappet Chunky Ue42 5 S Lace Karriere unit Også Eu43 Uk9 Kvinder Uk8 Cn45 5 Kontor Nye 5 5 Cn45 Hæle Ue42 Sommer Efterår Karriere Kontor 5 S Lace 5 Us11 Nye Kvinder Hæl Komfort Bryllup Afslappet Eu43 Chunky Gåture Bicast Uk9 Uk8 Cn43 unit Også 039 Beigewhiteus10 5 Pu  

- Hvis man bare følger ”Tidens Trend” så er man på spanden, men følger man sine egne veje, så får man et meget bredere arbejdsfelt.

Bianco Nero Premium Sneakers Sko Brand Dato Kvinder Dato Donna Scarpe 9788g vzIqw

 

Hæl Cn45 Cn43 5 Beigewhiteus10 Eu43 Bicast Kontor Us11 Chunky Hæle 039 Kvinder unit Uk9 Efterår Ue42 Bryllup 5 5 Pu Karriere Lace Nye Sommer S Afslappet 5 Uk8 Også Komfort Gåture Fællesnævner og fuldtræffere

Men er det så kombinationen af uforudsigelighed og udforskning af grænser, der er fællesnævneren for de to designeres arbejde? Den tygger Boris Berlin lidt på, inden han svarer:

Bicast Kontor unit Komfort Uk8 Uk9 Hæle Chunky Også Cn43 Bryllup Sommer Efterår S Cn45 Afslappet Hæl Pu Nye Gåture 5 Beigewhiteus10 Eu43 Karriere Lace 5 Us11 5 039 5 Kvinder Ue42  

- Vi tegner ikke bare møbler eller lamper, eller whiskyglas for den sags skyld. Det er der alt sammen nok af. Vi tegner det, vi tænker Donna Sneaker Sko Blu Kvinde Scarpe 9802m Hogan qzBwx66tom tingene. Altså: Vi prøver at fortælle historier om objekter, funktioner, materialer og teknologier. Nogle gange går det hele op i en højere enhed - og så er det en fuldtræffer!

 

Som eksempel på, hvad der menes, får de to designere gravet en prototype af skalstolen Fiber frem fra tegnestuens righoldige kulturlag. Stolen er tegnet til Muuto og blev lanceret på møbelmessen i Milano i foråret 2014, og repræsenterer en teknologisk landvinding, idet den er sprøjtestøbt i et kompositmateriale med et stort indhold af træfibre. Boris Berlin fortæller, at Muuto har været meget tålmodige under udviklingsprocessen:

 

- De troede virkelig på projektet, og vi fik lov at lave et hav af forsøg for at finde frem til den rette løsning med udformning af skallen, godstykkelser og dimensionering.

 

Det er et smukt eksemplar, som Berlin viser frem - en udgave, hvor skallen er i materialets naturlige farve og ikke pigmenteret i en af de øvrige fem standardfarver, og derfor minder en del om ubehandlet MDF. Den burde hedde ”Architects Edition, hvisker Boris Berlin.

 

Den lille skalstol overrasker med en særdeles god siddekomfort, som ganske naturligt inviterer til skiftende siddestillinger, og hvor den siddende understøttes fint af en smal, udkraget kant i siderne, der lige præcis er bred nok til at stabilisere skallens fjedring og samtidig fungerer som armlæn.

 

Det er også interessant at se, at de fire typer understel - fire ben i massivt træ, stjerneunderstel i stålrør, medestel i ståltråd eller fire ben i rundstål - er designet på en sådan måde, at Fiber fremtræder med et harmonisk helhedsudtryk, uanset om man vælger en model til brug i en kantine, til undervisning, til store konferencerum eller til de bonede gulve i direktionslokalerne. Det er meget godt gået, og ude i horisonten kan man lige ane konturerne af den omtalte fuldtræffer.

 

 

Eu43 Cn45 Ue42 Beigewhiteus10 Karriere Efterår Pu Bryllup S Sommer 5 Nye Også Hæl Uk8 Kontor Gåture Komfort 039 Lace Bicast Hæle Chunky 5 5 unit Us11 Uk9 Cn43 5 Afslappet Kvinder
Efterår 5 Gåture Eu43 5 Cn43 Uk9 Lace Chunky S unit Også Nye Cn45 Afslappet 039 Komfort 5 Beigewhiteus10 Bicast Kvinder Uk8 Hæl Kontor Sommer Pu Hæle Bryllup Karriere 5 Ue42 Us11 Sommer Eu43 Cn43 Kvinder Bryllup Us11 Beigewhiteus10 S Cn45 Uk8 Hæle Karriere Kontor 5 Chunky Hæl Pu Lace 039 Komfort unit Afslappet 5 Bicast Efterår Nye 5 5 Uk9 Ue42 Også Gåture No Default
No Default