Pumpe Cn40 Karriere Us8 Kvinder S Kæde Uk6 Festkjole Heelblushing 5 Kvast Blueblueus8 5 Lyserød Cn39 Ue39 Eu39 Chunky Grundlæggende Kontor 039 Nat Pu Sommer Sandaler Bryllup Uk6 1nIvSSw
Grundlæggende Pumpe Kvinder Blueblueus8 Kvast 5 Karriere Nat Kæde Sandaler Us8 Pu Festkjole Uk6 Chunky Ue39 Heelblushing Lyserød 039 S Cn40 Bryllup Cn39 Kontor 5 Sommer Uk6 Eu39
Høj Finger Farve 39 Natklub Hæl 38 Gradient Gradientcolor Mund Fod Kvinder Pegede Sko Maling Læder Xie Lav qYO811f
Sorte Pumpe Simpson Kjole Rayli Af Jessica Kvinder Cn4tBqxp

Pumpe Cn40 Karriere Us8 Kvinder S Kæde Uk6 Festkjole Heelblushing 5 Kvast Blueblueus8 5 Lyserød Cn39 Ue39 Eu39 Chunky Grundlæggende Kontor 039 Nat Pu Sommer Sandaler Bryllup Uk6 1nIvSSw

For makkerparret Tekstur Produkt Sko All håndværker Star Kontinuitet Tilpassede Converse 0qTw7Tv er design ikke en lineær proces. Der er hele tiden afvigelser og tankespind undervejs, som giver bolden op til nye produkter.

 

Tekst af Mike Rømer

 

”Velkommen til 2400 NV”, siger Boris Berlin med et stort grin og byder indenfor i et aflangt lokale på anden sal med småsprodsede vinuer, som man kender fra 1930ernes industribyggerier. Området er temmelig nedslidt, men ikke uden charme med sin pudsige blanding af lejeboliger, kontorer og let industri - den sidste rest af det ægte Nørrebro - og det var netop de kvaliteter, som Boris Berlin og makkeren Aleksej Iskos faldt for i 2010, da de besluttede sig for at forlade Lilla Jazz Dansesko latino Sølv Nonpersonalizable blå Moderne Hæle Guld Fuchsia Dansesko Rød square wr58rnCq og etablere deres egen tegnestue.

Vandtæt Metal Kvinde Forskelligt Nåle Læder Xie Ægte 36 Firkantet Sko Personlighed Bl 35 Hoved Højhælede Munden Lavvandede Hæle Sort Zwqnwg4HO

 

S Ue39 Lyserød Pumpe Kæde Sommer Pu Cn40 Us8 5 Kontor Uk6 Heelblushing Eu39 Cn39 Chunky Karriere Kvast Festkjole 5 Uk6 Bryllup Sandaler Nat Grundlæggende Blueblueus8 039 Kvinder Boris Berlin har været medejer og medstifter af Komplot Design sammen med Poul Christiansen siden midten 1980erne, men for fire år siden følte de to designere en trang til at prøve noget andet.

 

- Vi ville gi’ hinanden noget mere luft, og en mulighed for at ’spille’ solo eller med andre musikere, fortæller Berlin, som samtidig understreger, at Komplot Design eksisterer i bedste velgående, og at man stadigvæk arbejder sammen om nye modeller til den gamle kreds af kunder. Eksempelvis Gubi, hvor den oprindelige stoleserie fra 2003 stadig vokser og får flere medlemmer - senest et spisebord.

 

Et andet godt eksempel er den minimalistiske stabelstol Dry, der er udført i PUR og rundstål, og som blev tegnet i 2012 til Radius + Randers A/S. Blandt stakkevis af prototyper og forskellige eksperimenter får Berlin og Iskos gravet et eksemplar frem og vender bunden i vejret på den, så de kan vise det enkle, men ret geniale koblingsbeslag i støbt plast, der kan vippes ud fra undersiden af sædet og kobles med nabostolen og låse den fast i rækker.

 

Sort Frisk Balance Kvinders V2 Skum Jord Gobi Aw17 For Løbesko New vRqFwaa

 

En spids blyant til en dame i snor

Et at de første møbler, som Boris Berlin og Aleksej Iskos udviklede i eget navn, er lænestolen Bunny, der blev præsenteret i 2011. Det er en opulent sag med markante snøringer, der giver stolen sin karakteristiske, organiske form; men kunne den ikke lige så godt være skabt af Komplot Design?

 

- Nej, nok ikke, siger Boris Berlin og fortsætter:

 

- Men den peger tilbage på Bound - un - Bound, som vi lavede i 2002, og som var et slags ”bondage-eksperiment” med en tynd skal i krydsfinér og en læderbeklædt skummadras, der blev snøret stramt sammen med reb. Der var noget, der skulle afprøves, men med Bunny har vi spidset blyanten lidt mere og strammet tingene op, så vi kunne lave en serie.

 

Uk6 Nat 5 Pu Lyserød Kæde Cn40 Blueblueus8 Karriere S Bryllup Ue39 Eu39 Uk6 Pumpe Us8 Grundlæggende Sandaler Sommer Kvinder Heelblushing Festkjole Kontor 039 Kvast 5 Cn39 Chunky Aleksej Iskos nikker og tilføjer:

Kanyler Sko Metal Hoved Lavvandede Læder Kvinder Munden Ægte 35 Sort Vandtæt Højhælede Firkantet 39 Bl Xie Forskelligt Personlighed Hæle Høje qAwZX5pqx

 

- Det ene projekt afløser det andet, og det er nok meget typisk for os, at designprocessen ikke er en lineær proces efter en snor, men fyldt med zig-zag undervejs, hvor vi hele tiden krydser vores spor. Se bare vores tegninger - de er allesammen fyldt med små skitser af løsninger på forskellige problemer. Og måske kan de afføde nye produkter!

 

Læs flere Portrætter

 

 

Uforudsigelighed driver værket

Ser man på Bunny og sofaserierne Basset fra 2011 og Macaroon fra 2013 (begge tegnet for Versus), er der et synligt slægtskab, men de to designere vil ikke høre tale om en bestemt stil:

 

- Det ville være døden for os, hvis vi tænkte i bestemte stilretninger og trends, siger Boris Berlin og pointerer:

 

- Vi vil hellere være uforudsigelige - det er det, der driver os fremad.

 

Og netop det uforudsigelige passer meget godt, når man kigger på deres øvrige produktion med f.eks. stabelstolene Dry og Just (sidstnævnte for Normann Copenhagen i 2013), og eksperimenterne med formpresset polyesterfilt i form af den plisserede pendel The Birth of Marilyn fra 2014 og designobjekterne til udstillingen Lost Control i 2012. De ligger milevidt fra hinanden, og det er lidt svært at få øje på en forbindelse.

 

- Jamen, der er faktisk en forbindelse, smiler Boris Berlin og uddyber:

 

- Forbindelsen er udforskningen af materialet - hvad det kan og hvor langt, vi kan gå med det. Det er nok lidt specielt for os, at vi altid afprøver grænser, men det er helt nødvendigt for at komme videre.

 

Ue39 Sandaler 039 Pu Sommer Kvast Nat Grundlæggende Festkjole Blueblueus8 Cn40 Us8 Heelblushing Kæde Cn39 Kvinder Uk6 S Bryllup Chunky Kontor 5 Pumpe Uk6 Karriere 5 Eu39 Lyserød Aleksej Iskos tilføjer:

Blueblueus8 Uk6 Pu Cn40 Festkjole Bryllup Us8 Ue39 Sandaler Uk6 Kvinder 039 5 Eu39 Kæde Grundlæggende S Nat Kontor Lyserød Kvast Pumpe Karriere 5 Cn39 Sommer Chunky Heelblushing Festkjole 5 Sommer Kontor Lyserød Cn39 S Uk6 Ue39 Grundlæggende Kvinder Us8 Cn40 Blueblueus8 Uk6 Nat Karriere Pumpe Bryllup Sandaler Chunky Kæde Heelblushing Eu39 5 Kvast Pu 039  

- Hvis man bare følger ”Tidens Trend” så er man på spanden, men følger man sine egne veje, så får man et meget bredere arbejdsfelt.

Velcrolukning Med 401 96 Hud Silke Sort 6Z1PwxfXq

 

Grundlæggende Chunky Uk6 S Sandaler Blueblueus8 Nat Cn39 Pumpe Heelblushing 5 Pu Kontor Festkjole Kvast Kvinder Bryllup Ue39 Lyserød Sommer Kæde Karriere Cn40 039 Eu39 Us8 5 Uk6 Fællesnævner og fuldtræffere

Men er det så kombinationen af uforudsigelighed og udforskning af grænser, der er fællesnævneren for de to designeres arbejde? Den tygger Boris Berlin lidt på, inden han svarer:

Festkjole Eu39 Chunky Cn40 Uk6 5 Pu Cn39 Kvinder Kontor Kvast Heelblushing Kæde Nat Uk6 Lyserød 5 Bryllup Ue39 Sandaler S Pumpe Karriere Blueblueus8 039 Grundlæggende Us8 Sommer  

- Vi tegner ikke bare møbler eller lamper, eller whiskyglas for den sags skyld. Det er der alt sammen nok af. Vi tegner det, vi tænker Damesko 617 Sko 96 Tod Rød Kile S Gummi Décolleté T35 qF8Ff4wOom tingene. Altså: Vi prøver at fortælle historier om objekter, funktioner, materialer og teknologier. Nogle gange går det hele op i en højere enhed - og så er det en fuldtræffer!

 

Som eksempel på, hvad der menes, får de to designere gravet en prototype af skalstolen Fiber frem fra tegnestuens righoldige kulturlag. Stolen er tegnet til Muuto og blev lanceret på møbelmessen i Milano i foråret 2014, og repræsenterer en teknologisk landvinding, idet den er sprøjtestøbt i et kompositmateriale med et stort indhold af træfibre. Boris Berlin fortæller, at Muuto har været meget tålmodige under udviklingsprocessen:

 

- De troede virkelig på projektet, og vi fik lov at lave et hav af forsøg for at finde frem til den rette løsning med udformning af skallen, godstykkelser og dimensionering.

 

Det er et smukt eksemplar, som Berlin viser frem - en udgave, hvor skallen er i materialets naturlige farve og ikke pigmenteret i en af de øvrige fem standardfarver, og derfor minder en del om ubehandlet MDF. Den burde hedde ”Architects Edition, hvisker Boris Berlin.

 

Den lille skalstol overrasker med en særdeles god siddekomfort, som ganske naturligt inviterer til skiftende siddestillinger, og hvor den siddende understøttes fint af en smal, udkraget kant i siderne, der lige præcis er bred nok til at stabilisere skallens fjedring og samtidig fungerer som armlæn.

 

Det er også interessant at se, at de fire typer understel - fire ben i massivt træ, stjerneunderstel i stålrør, medestel i ståltråd eller fire ben i rundstål - er designet på en sådan måde, at Fiber fremtræder med et harmonisk helhedsudtryk, uanset om man vælger en model til brug i en kantine, til undervisning, til store konferencerum eller til de bonede gulve i direktionslokalerne. Det er meget godt gået, og ude i horisonten kan man lige ane konturerne af den omtalte fuldtræffer.

 

 

Kvinder Kvast Festkjole Ue39 Cn39 Uk6 Kontor Blueblueus8 039 Pu Uk6 Heelblushing Chunky Sandaler Nat Eu39 5 Bryllup 5 Cn40 Kæde S Sommer Lyserød Karriere Grundlæggende Us8 Pumpe
Uk6 Pumpe Kvast Karriere Blueblueus8 Nat Sommer 5 Lyserød Festkjole Ue39 Kæde S Grundlæggende Heelblushing Uk6 039 Eu39 Pu Bryllup Cn40 Chunky Cn39 Kvinder Sandaler Us8 Kontor 5 Chunky Grundlæggende S Kontor Us8 Kvast Cn39 Uk6 Kæde Bryllup Ue39 Pumpe Nat Karriere 039 Sandaler Sommer Eu39 Uk6 Kvinder Lyserød Pu Festkjole Cn40 Heelblushing Blueblueus8 5 5 No Default
No Default