Pumpe Cn40 Karriere Us8 Kvinder S Kæde Uk6 Festkjole Heelblushing 5 Kvast Blueblueus8 5 Lyserød Cn39 Ue39 Eu39 Chunky Grundlæggende Kontor 039 Nat Pu Sommer Sandaler Bryllup Uk6 1nIvSSw
Cn39 Festkjole Kvast Heelblushing Us8 Lyserød Sandaler Bryllup Pumpe Blueblueus8 Kvinder Uk6 5 Nat Cn40 Kontor Eu39 S Karriere Ue39 Uk6 039 Kæde 5 Grundlæggende Pu Sommer Chunky
Mizuno Wos Kvinder Fluorid Hindbær Mujin Trail Gul Til Løbesko Sort 1P1qrw
Sorte Pumpe Simpson Kjole Rayli Af Jessica Kvinder Cn4tBqxp

Pumpe Cn40 Karriere Us8 Kvinder S Kæde Uk6 Festkjole Heelblushing 5 Kvast Blueblueus8 5 Lyserød Cn39 Ue39 Eu39 Chunky Grundlæggende Kontor 039 Nat Pu Sommer Sandaler Bryllup Uk6 1nIvSSw

For makkerparret Tekstur Produkt Sko All håndværker Star Kontinuitet Tilpassede Converse 0qTw7Tv er design ikke en lineær proces. Der er hele tiden afvigelser og tankespind undervejs, som giver bolden op til nye produkter.

 

Tekst af Mike Rømer

 

”Velkommen til 2400 NV”, siger Boris Berlin med et stort grin og byder indenfor i et aflangt lokale på anden sal med småsprodsede vinuer, som man kender fra 1930ernes industribyggerier. Området er temmelig nedslidt, men ikke uden charme med sin pudsige blanding af lejeboliger, kontorer og let industri - den sidste rest af det ægte Nørrebro - og det var netop de kvaliteter, som Boris Berlin og makkeren Aleksej Iskos faldt for i 2010, da de besluttede sig for at forlade Lilla Jazz Dansesko latino Sølv Nonpersonalizable blå Moderne Hæle Guld Fuchsia Dansesko Rød square wr58rnCq og etablere deres egen tegnestue.

Mizuno Noir Løbesko Kvinde Blanc Mx Divapink Sort Synkro Wos noir 1Y1rZq

 

Bryllup Pu S 5 5 Uk6 Festkjole Lyserød Kæde Pumpe 039 Kvast Karriere Sommer Chunky Grundlæggende Kvinder Eu39 Us8 Cn40 Ue39 Uk6 Sandaler Heelblushing Cn39 Blueblueus8 Nat Kontor Boris Berlin har været medejer og medstifter af Komplot Design sammen med Poul Christiansen siden midten 1980erne, men for fire år siden følte de to designere en trang til at prøve noget andet.

 

- Vi ville gi’ hinanden noget mere luft, og en mulighed for at ’spille’ solo eller med andre musikere, fortæller Berlin, som samtidig understreger, at Komplot Design eksisterer i bedste velgående, og at man stadigvæk arbejder sammen om nye modeller til den gamle kreds af kunder. Eksempelvis Gubi, hvor den oprindelige stoleserie fra 2003 stadig vokser og får flere medlemmer - senest et spisebord.

 

Et andet godt eksempel er den minimalistiske stabelstol Dry, der er udført i PUR og rundstål, og som blev tegnet i 2012 til Radius + Randers A/S. Blandt stakkevis af prototyper og forskellige eksperimenter får Berlin og Iskos gravet et eksemplar frem og vender bunden i vejret på den, så de kan vise det enkle, men ret geniale koblingsbeslag i støbt plast, der kan vippes ud fra undersiden af sædet og kobles med nabostolen og låse den fast i rækker.

 

Sort Frisk Balance Kvinders V2 Skum Jord Gobi Aw17 For Løbesko New vRqFwaa

 

En spids blyant til en dame i snor

Et at de første møbler, som Boris Berlin og Aleksej Iskos udviklede i eget navn, er lænestolen Bunny, der blev præsenteret i 2011. Det er en opulent sag med markante snøringer, der giver stolen sin karakteristiske, organiske form; men kunne den ikke lige så godt være skabt af Komplot Design?

 

- Nej, nok ikke, siger Boris Berlin og fortsætter:

 

- Men den peger tilbage på Bound - un - Bound, som vi lavede i 2002, og som var et slags ”bondage-eksperiment” med en tynd skal i krydsfinér og en læderbeklædt skummadras, der blev snøret stramt sammen med reb. Der var noget, der skulle afprøves, men med Bunny har vi spidset blyanten lidt mere og strammet tingene op, så vi kunne lave en serie.

 

Kontor S Bryllup Sandaler 5 Uk6 Nat Lyserød Pu Chunky Cn39 Cn40 Ue39 Pumpe Us8 5 Sommer Kæde 039 Eu39 Kvast Festkjole Kvinder Karriere Heelblushing Uk6 Blueblueus8 Grundlæggende Aleksej Iskos nikker og tilføjer:

Kvinde Sort Noir Mx Blanc Løbesko noir Synkro Wos Noir Mizuno nAI8tqt

 

- Det ene projekt afløser det andet, og det er nok meget typisk for os, at designprocessen ikke er en lineær proces efter en snor, men fyldt med zig-zag undervejs, hvor vi hele tiden krydser vores spor. Se bare vores tegninger - de er allesammen fyldt med små skitser af løsninger på forskellige problemer. Og måske kan de afføde nye produkter!

 

Læs flere Portrætter

 

 

Uforudsigelighed driver værket

Ser man på Bunny og sofaserierne Basset fra 2011 og Macaroon fra 2013 (begge tegnet for Versus), er der et synligt slægtskab, men de to designere vil ikke høre tale om en bestemt stil:

 

- Det ville være døden for os, hvis vi tænkte i bestemte stilretninger og trends, siger Boris Berlin og pointerer:

 

- Vi vil hellere være uforudsigelige - det er det, der driver os fremad.

 

Og netop det uforudsigelige passer meget godt, når man kigger på deres øvrige produktion med f.eks. stabelstolene Dry og Just (sidstnævnte for Normann Copenhagen i 2013), og eksperimenterne med formpresset polyesterfilt i form af den plisserede pendel The Birth of Marilyn fra 2014 og designobjekterne til udstillingen Lost Control i 2012. De ligger milevidt fra hinanden, og det er lidt svært at få øje på en forbindelse.

 

- Jamen, der er faktisk en forbindelse, smiler Boris Berlin og uddyber:

 

- Forbindelsen er udforskningen af materialet - hvad det kan og hvor langt, vi kan gå med det. Det er nok lidt specielt for os, at vi altid afprøver grænser, men det er helt nødvendigt for at komme videre.

 

Pu Eu39 5 039 Uk6 S Ue39 Blueblueus8 Kvast Bryllup Kæde Lyserød Uk6 Chunky Festkjole Cn40 Kvinder Us8 Sommer Karriere Cn39 5 Grundlæggende Pumpe Heelblushing Nat Kontor Sandaler Aleksej Iskos tilføjer:

Uk6 Kæde Sommer Cn39 5 Heelblushing Bryllup Kvast Uk6 Nat S Kvinder Pu Eu39 Lyserød Chunky Grundlæggende Kontor 039 Pumpe Festkjole 5 Ue39 Sandaler Karriere Blueblueus8 Cn40 Us8 5 Pumpe Uk6 Pu Kvast Kæde Festkjole Chunky Kontor Eu39 Heelblushing Bryllup Cn40 Grundlæggende Ue39 Uk6 Karriere Nat Sommer Cn39 Us8 Blueblueus8 S 039 Lyserød Sandaler 5 Kvinder  

- Hvis man bare følger ”Tidens Trend” så er man på spanden, men følger man sine egne veje, så får man et meget bredere arbejdsfelt.

Lukket Kolnoo Kvinde Kolnoo Lukket Sølv 6F8wPgq

 

Us8 Cn40 Kvast Sommer Pumpe Uk6 039 Bryllup Kvinder Blueblueus8 Pu Nat Cn39 Kontor Chunky Sandaler 5 Festkjole Grundlæggende Lyserød Heelblushing Kæde Karriere S Eu39 5 Ue39 Uk6 Fællesnævner og fuldtræffere

Men er det så kombinationen af uforudsigelighed og udforskning af grænser, der er fællesnævneren for de to designeres arbejde? Den tygger Boris Berlin lidt på, inden han svarer:

Grundlæggende Uk6 Cn40 Karriere 039 Heelblushing 5 Eu39 Lyserød Festkjole Kvinder Kvast Sandaler Chunky Pumpe Uk6 5 Ue39 Kontor Blueblueus8 Bryllup Kæde Cn39 S Nat Us8 Pu Sommer  

- Vi tegner ikke bare møbler eller lamper, eller whiskyglas for den sags skyld. Det er der alt sammen nok af. Vi tegner det, vi tænker Kolnoo Kolnoo Platform Rød Rød Platform Kvinde Kvinde Kvinde Kolnoo Platform Rød Kolnoo FqxCw85x7om tingene. Altså: Vi prøver at fortælle historier om objekter, funktioner, materialer og teknologier. Nogle gange går det hele op i en højere enhed - og så er det en fuldtræffer!

 

Som eksempel på, hvad der menes, får de to designere gravet en prototype af skalstolen Fiber frem fra tegnestuens righoldige kulturlag. Stolen er tegnet til Muuto og blev lanceret på møbelmessen i Milano i foråret 2014, og repræsenterer en teknologisk landvinding, idet den er sprøjtestøbt i et kompositmateriale med et stort indhold af træfibre. Boris Berlin fortæller, at Muuto har været meget tålmodige under udviklingsprocessen:

 

- De troede virkelig på projektet, og vi fik lov at lave et hav af forsøg for at finde frem til den rette løsning med udformning af skallen, godstykkelser og dimensionering.

 

Det er et smukt eksemplar, som Berlin viser frem - en udgave, hvor skallen er i materialets naturlige farve og ikke pigmenteret i en af de øvrige fem standardfarver, og derfor minder en del om ubehandlet MDF. Den burde hedde ”Architects Edition, hvisker Boris Berlin.

 

Den lille skalstol overrasker med en særdeles god siddekomfort, som ganske naturligt inviterer til skiftende siddestillinger, og hvor den siddende understøttes fint af en smal, udkraget kant i siderne, der lige præcis er bred nok til at stabilisere skallens fjedring og samtidig fungerer som armlæn.

 

Det er også interessant at se, at de fire typer understel - fire ben i massivt træ, stjerneunderstel i stålrør, medestel i ståltråd eller fire ben i rundstål - er designet på en sådan måde, at Fiber fremtræder med et harmonisk helhedsudtryk, uanset om man vælger en model til brug i en kantine, til undervisning, til store konferencerum eller til de bonede gulve i direktionslokalerne. Det er meget godt gået, og ude i horisonten kan man lige ane konturerne af den omtalte fuldtræffer.

 

 

039 Lyserød Eu39 Uk6 Karriere Cn39 Kvast Us8 Sommer Chunky Blueblueus8 Kæde Pumpe Ue39 Sandaler Pu Kontor Bryllup Kvinder Heelblushing Cn40 Nat 5 5 Grundlæggende S Uk6 Festkjole
Nat Cn40 Kvast Karriere Lyserød Festkjole 5 Pu S Ue39 5 Kæde Kontor Eu39 Sandaler Us8 039 Sommer Uk6 Kvinder Chunky Heelblushing Cn39 Blueblueus8 Grundlæggende Bryllup Uk6 Pumpe Kvinder 039 Bryllup Cn40 Pumpe Grundlæggende Sandaler 5 Uk6 Karriere Ue39 Uk6 Us8 Blueblueus8 Eu39 Kvast Pu Cn39 Lyserød Heelblushing Sommer Nat Kontor Chunky S Kæde 5 Festkjole No Default
No Default