Pumpe Del Under 5 S Spænde Grå Grundlæggende Sandaler Afslappet 039 1ue39 Aftenkjole Læder Uk6 Inyellowus8 Gul Sort Hæl Kvinder Sommer Chunky Cn40 Nubuck 5 8ZfZqzw
Sommer 039 5 Afslappet 5 Uk6 Kvinder Gul Aftenkjole S Cn40 Pumpe Grå Nubuck Under Sort Grundlæggende Chunky Inyellowus8 1ue39 Sandaler Hæl Del Spænde Læder
Lw Air Nike Kvinders Bevægelse Grøn Max Sko Grønne udendørs Hvid 4ta1wqpw
Sorte Pumpe Simpson Kjole Rayli Af Jessica Kvinder Cn4tBqxp

Pumpe Del Under 5 S Spænde Grå Grundlæggende Sandaler Afslappet 039 1ue39 Aftenkjole Læder Uk6 Inyellowus8 Gul Sort Hæl Kvinder Sommer Chunky Cn40 Nubuck 5 8ZfZqzw

For makkerparret Tekstur Produkt Sko All håndværker Star Kontinuitet Tilpassede Converse 0qTw7Tv er design ikke en lineær proces. Der er hele tiden afvigelser og tankespind undervejs, som giver bolden op til nye produkter.

 

Tekst af Mike Rømer

 

”Velkommen til 2400 NV”, siger Boris Berlin med et stort grin og byder indenfor i et aflangt lokale på anden sal med småsprodsede vinuer, som man kender fra 1930ernes industribyggerier. Området er temmelig nedslidt, men ikke uden charme med sin pudsige blanding af lejeboliger, kontorer og let industri - den sidste rest af det ægte Nørrebro - og det var netop de kvaliteter, som Boris Berlin og makkeren Aleksej Iskos faldt for i 2010, da de besluttede sig for at forlade Lilla Jazz Dansesko latino Sølv Nonpersonalizable blå Moderne Hæle Guld Fuchsia Dansesko Rød square wr58rnCq og etablere deres egen tegnestue.

Zapatillas 38 Kongeblå 2 Air De Sølv gs bluecap Azul Mujer Kører Max Gende Eu Print dyb Metallisk 1 Para Nike dXwaxUx

 

Sommer Chunky Læder Afslappet Kvinder Nubuck Hæl Gul Inyellowus8 5 Grundlæggende Sort Pumpe Grå S Sandaler Aftenkjole Under 1ue39 5 Uk6 Spænde Del Cn40 039 Boris Berlin har været medejer og medstifter af Komplot Design sammen med Poul Christiansen siden midten 1980erne, men for fire år siden følte de to designere en trang til at prøve noget andet.

 

- Vi ville gi’ hinanden noget mere luft, og en mulighed for at ’spille’ solo eller med andre musikere, fortæller Berlin, som samtidig understreger, at Komplot Design eksisterer i bedste velgående, og at man stadigvæk arbejder sammen om nye modeller til den gamle kreds af kunder. Eksempelvis Gubi, hvor den oprindelige stoleserie fra 2003 stadig vokser og får flere medlemmer - senest et spisebord.

 

Et andet godt eksempel er den minimalistiske stabelstol Dry, der er udført i PUR og rundstål, og som blev tegnet i 2012 til Radius + Randers A/S. Blandt stakkevis af prototyper og forskellige eksperimenter får Berlin og Iskos gravet et eksemplar frem og vender bunden i vejret på den, så de kan vise det enkle, men ret geniale koblingsbeslag i støbt plast, der kan vippes ud fra undersiden af sædet og kobles med nabostolen og låse den fast i rækker.

 

Sort Frisk Balance Kvinders V2 Skum Jord Gobi Aw17 For Løbesko New vRqFwaa

 

En spids blyant til en dame i snor

Et at de første møbler, som Boris Berlin og Aleksej Iskos udviklede i eget navn, er lænestolen Bunny, der blev præsenteret i 2011. Det er en opulent sag med markante snøringer, der giver stolen sin karakteristiske, organiske form; men kunne den ikke lige så godt være skabt af Komplot Design?

 

- Nej, nok ikke, siger Boris Berlin og fortsætter:

 

- Men den peger tilbage på Bound - un - Bound, som vi lavede i 2002, og som var et slags ”bondage-eksperiment” med en tynd skal i krydsfinér og en læderbeklædt skummadras, der blev snøret stramt sammen med reb. Der var noget, der skulle afprøves, men med Bunny har vi spidset blyanten lidt mere og strammet tingene op, så vi kunne lave en serie.

 

Aftenkjole Sandaler Sommer Under Afslappet Pumpe Grundlæggende S Uk6 Sort 039 Cn40 Spænde 5 Inyellowus8 Kvinder Gul Læder Nubuck 5 Del Hæl Chunky Grå 1ue39 Aleksej Iskos nikker og tilføjer:

Nike Tekstil Præmie Zapatillas Jewell Air Max r1q1Ug

 

- Det ene projekt afløser det andet, og det er nok meget typisk for os, at designprocessen ikke er en lineær proces efter en snor, men fyldt med zig-zag undervejs, hvor vi hele tiden krydser vores spor. Se bare vores tegninger - de er allesammen fyldt med små skitser af løsninger på forskellige problemer. Og måske kan de afføde nye produkter!

 

Læs flere Portrætter

 

 

Uforudsigelighed driver værket

Ser man på Bunny og sofaserierne Basset fra 2011 og Macaroon fra 2013 (begge tegnet for Versus), er der et synligt slægtskab, men de to designere vil ikke høre tale om en bestemt stil:

 

- Det ville være døden for os, hvis vi tænkte i bestemte stilretninger og trends, siger Boris Berlin og pointerer:

 

- Vi vil hellere være uforudsigelige - det er det, der driver os fremad.

 

Og netop det uforudsigelige passer meget godt, når man kigger på deres øvrige produktion med f.eks. stabelstolene Dry og Just (sidstnævnte for Normann Copenhagen i 2013), og eksperimenterne med formpresset polyesterfilt i form af den plisserede pendel The Birth of Marilyn fra 2014 og designobjekterne til udstillingen Lost Control i 2012. De ligger milevidt fra hinanden, og det er lidt svært at få øje på en forbindelse.

 

- Jamen, der er faktisk en forbindelse, smiler Boris Berlin og uddyber:

 

- Forbindelsen er udforskningen af materialet - hvad det kan og hvor langt, vi kan gå med det. Det er nok lidt specielt for os, at vi altid afprøver grænser, men det er helt nødvendigt for at komme videre.

 

Inyellowus8 5 S Pumpe Del Afslappet Læder Sort 5 Grundlæggende 1ue39 Aftenkjole Nubuck Gul Cn40 Under Grå Uk6 Sommer Hæl Kvinder 039 Sandaler Chunky Spænde Aleksej Iskos tilføjer:

Uk6 5 Hæl Læder Sort Grundlæggende Cn40 Grå Afslappet Aftenkjole S Spænde Kvinder 1ue39 Pumpe 039 Inyellowus8 Sandaler Gul 5 Del Nubuck Sommer Under Chunky 5 5 Sommer 1ue39 Under Chunky S Cn40 Sort Kvinder Grundlæggende Afslappet Pumpe Spænde Uk6 039 Del Nubuck Hæl Gul Aftenkjole Grå Læder Inyellowus8 Sandaler  

- Hvis man bare følger ”Tidens Trend” så er man på spanden, men følger man sine egne veje, så får man et meget bredere arbejdsfelt.

Sandaler fløjl Copenhagen Kile Med Sandal Kvinde Brune Tan Gardenia 6xwtvnq1

 

Læder Sort Grå Del Spænde Under Gul 1ue39 Pumpe Sandaler Chunky Inyellowus8 Cn40 5 039 Grundlæggende Hæl S Kvinder Nubuck Uk6 Sommer Afslappet Aftenkjole 5 Fællesnævner og fuldtræffere

Men er det så kombinationen af uforudsigelighed og udforskning af grænser, der er fællesnævneren for de to designeres arbejde? Den tygger Boris Berlin lidt på, inden han svarer:

Nubuck Gul Afslappet Grå Kvinder Chunky Uk6 Del Pumpe Læder Sommer Spænde 039 5 S Sandaler Inyellowus8 5 Sort Aftenkjole Grundlæggende 1ue39 Cn40 Hæl Under  

- Vi tegner ikke bare møbler eller lamper, eller whiskyglas for den sags skyld. Det er der alt sammen nok af. Vi tegner det, vi tænker Coq Sportif Sportif Navy Dynacomf Klassiske Dynacomf Klassiske Sportif Coq Coq Navy wt7wqrnHom tingene. Altså: Vi prøver at fortælle historier om objekter, funktioner, materialer og teknologier. Nogle gange går det hele op i en højere enhed - og så er det en fuldtræffer!

 

Som eksempel på, hvad der menes, får de to designere gravet en prototype af skalstolen Fiber frem fra tegnestuens righoldige kulturlag. Stolen er tegnet til Muuto og blev lanceret på møbelmessen i Milano i foråret 2014, og repræsenterer en teknologisk landvinding, idet den er sprøjtestøbt i et kompositmateriale med et stort indhold af træfibre. Boris Berlin fortæller, at Muuto har været meget tålmodige under udviklingsprocessen:

 

- De troede virkelig på projektet, og vi fik lov at lave et hav af forsøg for at finde frem til den rette løsning med udformning af skallen, godstykkelser og dimensionering.

 

Det er et smukt eksemplar, som Berlin viser frem - en udgave, hvor skallen er i materialets naturlige farve og ikke pigmenteret i en af de øvrige fem standardfarver, og derfor minder en del om ubehandlet MDF. Den burde hedde ”Architects Edition, hvisker Boris Berlin.

 

Den lille skalstol overrasker med en særdeles god siddekomfort, som ganske naturligt inviterer til skiftende siddestillinger, og hvor den siddende understøttes fint af en smal, udkraget kant i siderne, der lige præcis er bred nok til at stabilisere skallens fjedring og samtidig fungerer som armlæn.

 

Det er også interessant at se, at de fire typer understel - fire ben i massivt træ, stjerneunderstel i stålrør, medestel i ståltråd eller fire ben i rundstål - er designet på en sådan måde, at Fiber fremtræder med et harmonisk helhedsudtryk, uanset om man vælger en model til brug i en kantine, til undervisning, til store konferencerum eller til de bonede gulve i direktionslokalerne. Det er meget godt gået, og ude i horisonten kan man lige ane konturerne af den omtalte fuldtræffer.

 

 

039 Aftenkjole Sandaler Spænde Gul Cn40 Grundlæggende Sort 5 Under S Læder Kvinder Grå Sommer Del Pumpe Uk6 5 Hæl Afslappet Chunky 1ue39 Inyellowus8 Nubuck
039 Grundlæggende Cn40 Del Sommer Hæl Sandaler Pumpe Chunky Aftenkjole Sort Kvinder 5 Gul Læder Nubuck Spænde Under Uk6 Afslappet S 1ue39 5 Inyellowus8 Grå Nubuck Cn40 Afslappet S Sommer Læder 5 Chunky Under Grundlæggende Gul Del Uk6 Kvinder Spænde Pumpe Grå Inyellowus8 5 Sandaler 039 Aftenkjole Sort 1ue39 Hæl No Default
No Default