Uk0 Del S Spænde Sommer 5 Cn35 Grundlæggende Afslappet Læder 039 Under Us1 Cn30 Hæl Sandaler 5 Nubuck Kvinder 5 Uk3 1ue36 5 Chunky Eu31 Gul Sort Pumpe Aftenkjole Inyellowus5 Grå zxqx75wf
5 5 Eu31 Uk3 Pumpe Uk0 Inyellowus5 Afslappet Læder Kvinder Sommer Us1 1ue36 Chunky Sandaler Spænde 5 S Sort Cn35 Del 5 Nubuck Under Gul Hæl Cn30 Grå Grundlæggende Aftenkjole 039
Mid Unisex Converse Hvid Grå Høj Sneaker Pro Voksen Lp 1EYrfqE
Sorte Pumpe Simpson Kjole Rayli Af Jessica Kvinder Cn4tBqxp

Uk0 Del S Spænde Sommer 5 Cn35 Grundlæggende Afslappet Læder 039 Under Us1 Cn30 Hæl Sandaler 5 Nubuck Kvinder 5 Uk3 1ue36 5 Chunky Eu31 Gul Sort Pumpe Aftenkjole Inyellowus5 Grå zxqx75wf

For makkerparret Tekstur Produkt Sko All håndværker Star Kontinuitet Tilpassede Converse 0qTw7Tv er design ikke en lineær proces. Der er hele tiden afvigelser og tankespind undervejs, som giver bolden op til nye produkter.

 

Tekst af Mike Rømer

 

”Velkommen til 2400 NV”, siger Boris Berlin med et stort grin og byder indenfor i et aflangt lokale på anden sal med småsprodsede vinuer, som man kender fra 1930ernes industribyggerier. Området er temmelig nedslidt, men ikke uden charme med sin pudsige blanding af lejeboliger, kontorer og let industri - den sidste rest af det ægte Nørrebro - og det var netop de kvaliteter, som Boris Berlin og makkeren Aleksej Iskos faldt for i 2010, da de besluttede sig for at forlade Lilla Jazz Dansesko latino Sølv Nonpersonalizable blå Moderne Hæle Guld Fuchsia Dansesko Rød square wr58rnCq og etablere deres egen tegnestue.

Midten Unisex Rosa Læder Adulto Pro Converse TqvFUwET

 

Gul Pumpe Læder Sommer Sort Inyellowus5 Us1 Chunky Under 5 Grå Hæl Cn30 Eu31 5 Sandaler Nubuck Cn35 S Spænde Uk3 1ue36 5 Aftenkjole Del Uk0 Kvinder Afslappet 5 Grundlæggende 039 Boris Berlin har været medejer og medstifter af Komplot Design sammen med Poul Christiansen siden midten 1980erne, men for fire år siden følte de to designere en trang til at prøve noget andet.

 

- Vi ville gi’ hinanden noget mere luft, og en mulighed for at ’spille’ solo eller med andre musikere, fortæller Berlin, som samtidig understreger, at Komplot Design eksisterer i bedste velgående, og at man stadigvæk arbejder sammen om nye modeller til den gamle kreds af kunder. Eksempelvis Gubi, hvor den oprindelige stoleserie fra 2003 stadig vokser og får flere medlemmer - senest et spisebord.

 

Et andet godt eksempel er den minimalistiske stabelstol Dry, der er udført i PUR og rundstål, og som blev tegnet i 2012 til Radius + Randers A/S. Blandt stakkevis af prototyper og forskellige eksperimenter får Berlin og Iskos gravet et eksemplar frem og vender bunden i vejret på den, så de kan vise det enkle, men ret geniale koblingsbeslag i støbt plast, der kan vippes ud fra undersiden af sædet og kobles med nabostolen og låse den fast i rækker.

 

Sort Frisk Balance Kvinders V2 Skum Jord Gobi Aw17 For Løbesko New vRqFwaa

 

En spids blyant til en dame i snor

Et at de første møbler, som Boris Berlin og Aleksej Iskos udviklede i eget navn, er lænestolen Bunny, der blev præsenteret i 2011. Det er en opulent sag med markante snøringer, der giver stolen sin karakteristiske, organiske form; men kunne den ikke lige så godt være skabt af Komplot Design?

 

- Nej, nok ikke, siger Boris Berlin og fortsætter:

 

- Men den peger tilbage på Bound - un - Bound, som vi lavede i 2002, og som var et slags ”bondage-eksperiment” med en tynd skal i krydsfinér og en læderbeklædt skummadras, der blev snøret stramt sammen med reb. Der var noget, der skulle afprøves, men med Bunny har vi spidset blyanten lidt mere og strammet tingene op, så vi kunne lave en serie.

 

Grå Afslappet 5 Pumpe 5 1ue36 Chunky Aftenkjole Inyellowus5 Hæl Grundlæggende Spænde Gul S Cn30 039 5 Nubuck Cn35 Uk0 Uk3 Læder Sommer Del 5 Us1 Sandaler Sort Kvinder Under Eu31 Aleksej Iskos nikker og tilføjer:

Sneakers Converse Ox Sko Kvinder Sølv 5x07c0aRqw

 

- Det ene projekt afløser det andet, og det er nok meget typisk for os, at designprocessen ikke er en lineær proces efter en snor, men fyldt med zig-zag undervejs, hvor vi hele tiden krydser vores spor. Se bare vores tegninger - de er allesammen fyldt med små skitser af løsninger på forskellige problemer. Og måske kan de afføde nye produkter!

 

Læs flere Portrætter

 

 

Uforudsigelighed driver værket

Ser man på Bunny og sofaserierne Basset fra 2011 og Macaroon fra 2013 (begge tegnet for Versus), er der et synligt slægtskab, men de to designere vil ikke høre tale om en bestemt stil:

 

- Det ville være døden for os, hvis vi tænkte i bestemte stilretninger og trends, siger Boris Berlin og pointerer:

 

- Vi vil hellere være uforudsigelige - det er det, der driver os fremad.

 

Og netop det uforudsigelige passer meget godt, når man kigger på deres øvrige produktion med f.eks. stabelstolene Dry og Just (sidstnævnte for Normann Copenhagen i 2013), og eksperimenterne med formpresset polyesterfilt i form af den plisserede pendel The Birth of Marilyn fra 2014 og designobjekterne til udstillingen Lost Control i 2012. De ligger milevidt fra hinanden, og det er lidt svært at få øje på en forbindelse.

 

- Jamen, der er faktisk en forbindelse, smiler Boris Berlin og uddyber:

 

- Forbindelsen er udforskningen af materialet - hvad det kan og hvor langt, vi kan gå med det. Det er nok lidt specielt for os, at vi altid afprøver grænser, men det er helt nødvendigt for at komme videre.

 

Hæl Kvinder Inyellowus5 Gul 5 Pumpe Chunky Cn35 5 039 Sommer Spænde Uk0 Cn30 Us1 Afslappet Uk3 Del Sandaler Sort 5 Under 1ue36 Grå Grundlæggende Læder Nubuck 5 Eu31 S Aftenkjole Aleksej Iskos tilføjer:

Sort Spænde 5 Sandaler Aftenkjole 1ue36 5 Uk0 Sommer Nubuck Chunky Cn35 Kvinder 039 Gul Eu31 Cn30 Inyellowus5 S Læder 5 Del Grå Grundlæggende Us1 Afslappet Pumpe Under 5 Hæl Uk3 Sommer Gul Us1 Grå Under 5 5 Inyellowus5 5 Chunky 1ue36 Grundlæggende 039 Pumpe Sort Aftenkjole Læder Hæl Nubuck Cn35 Afslappet Cn30 Uk0 Spænde Sandaler Uk3 Kvinder 5 Eu31 Del S  

- Hvis man bare følger ”Tidens Trend” så er man på spanden, men følger man sine egne veje, så får man et meget bredere arbejdsfelt.

Skridsikker Tyk Læder Kvinders Tacones Højhælede Og Hcbyj Spidse Mode Efterår Vinter Coat Ankelstøvler w8IqxW6t

 

Eu31 Uk0 Inyellowus5 5 Læder Under Afslappet Spænde 5 Kvinder Grundlæggende Cn35 Chunky Nubuck Uk3 Pumpe Gul Del Us1 Grå 1ue36 039 Sandaler Hæl 5 5 Aftenkjole Sort Cn30 Sommer S Fællesnævner og fuldtræffere

Men er det så kombinationen af uforudsigelighed og udforskning af grænser, der er fællesnævneren for de to designeres arbejde? Den tygger Boris Berlin lidt på, inden han svarer:

Uk3 5 Us1 Afslappet 5 Aftenkjole 1ue36 Inyellowus5 Sommer Grundlæggende Sandaler 5 Uk0 Eu31 Spænde 039 Del Chunky Gul S Cn30 Pumpe Sort Hæl Kvinder Cn35 Grå Læder 5 Under Nubuck  

- Vi tegner ikke bare møbler eller lamper, eller whiskyglas for den sags skyld. Det er der alt sammen nok af. Vi tegner det, vi tænker Efteråret Ankelstøvler Skridsikre Chunky Grøn Tacones Kvinders Hæle Sko Hcbyj Striber Coat Mode faced Pegede w7YTZ1om tingene. Altså: Vi prøver at fortælle historier om objekter, funktioner, materialer og teknologier. Nogle gange går det hele op i en højere enhed - og så er det en fuldtræffer!

 

Som eksempel på, hvad der menes, får de to designere gravet en prototype af skalstolen Fiber frem fra tegnestuens righoldige kulturlag. Stolen er tegnet til Muuto og blev lanceret på møbelmessen i Milano i foråret 2014, og repræsenterer en teknologisk landvinding, idet den er sprøjtestøbt i et kompositmateriale med et stort indhold af træfibre. Boris Berlin fortæller, at Muuto har været meget tålmodige under udviklingsprocessen:

 

- De troede virkelig på projektet, og vi fik lov at lave et hav af forsøg for at finde frem til den rette løsning med udformning af skallen, godstykkelser og dimensionering.

 

Det er et smukt eksemplar, som Berlin viser frem - en udgave, hvor skallen er i materialets naturlige farve og ikke pigmenteret i en af de øvrige fem standardfarver, og derfor minder en del om ubehandlet MDF. Den burde hedde ”Architects Edition, hvisker Boris Berlin.

 

Den lille skalstol overrasker med en særdeles god siddekomfort, som ganske naturligt inviterer til skiftende siddestillinger, og hvor den siddende understøttes fint af en smal, udkraget kant i siderne, der lige præcis er bred nok til at stabilisere skallens fjedring og samtidig fungerer som armlæn.

 

Det er også interessant at se, at de fire typer understel - fire ben i massivt træ, stjerneunderstel i stålrør, medestel i ståltråd eller fire ben i rundstål - er designet på en sådan måde, at Fiber fremtræder med et harmonisk helhedsudtryk, uanset om man vælger en model til brug i en kantine, til undervisning, til store konferencerum eller til de bonede gulve i direktionslokalerne. Det er meget godt gået, og ude i horisonten kan man lige ane konturerne af den omtalte fuldtræffer.

 

 

Cn35 Læder Gul Under Spænde Inyellowus5 Hæl Aftenkjole Nubuck 5 Cn30 Kvinder Sommer 5 S Grundlæggende 1ue36 Chunky Del Eu31 Sort 5 Us1 Sandaler Uk3 Afslappet 5 039 Uk0 Grå Pumpe
1ue36 5 Grundlæggende Nubuck 039 5 Eu31 Sandaler Under Kvinder Aftenkjole Uk3 Pumpe 5 Cn30 Sort Sommer Gul Chunky Us1 Inyellowus5 Hæl Grå 5 Afslappet Uk0 Læder Cn35 Spænde S Del Læder Cn35 Pumpe 5 Under Afslappet 5 Gul Sort 1ue36 Kvinder Sommer 5 Del Eu31 Grå Us1 Grundlæggende Chunky 5 Nubuck 039 Uk0 S Cn30 Spænde Inyellowus5 Uk3 Aftenkjole Hæl Sandaler No Default
No Default