Del 039 Sølv Kvinder Negro4a Afslappet Kontor Spænde 5 Uk5 Sommer Karriere Stilethæl S Sandaler Pu Hæl Cn38 Guld Nat Nye Farvedisplay Ue38 5 4goldus7 7TdnqTwa
Kvinder 5 Nat Sandaler Hæl Uk5 Sølv Negro4a Del Stilethæl Ue38 Farvedisplay Spænde Sommer Kontor Pu Afslappet Nye Cn38 S Guld Karriere 5 039 4goldus7
Aske 32 Sandaler Sort Kvinder Til Kjole SxwSgPrqT
Sorte Pumpe Simpson Kjole Rayli Af Jessica Kvinder Cn4tBqxp

Del 039 Sølv Kvinder Negro4a Afslappet Kontor Spænde 5 Uk5 Sommer Karriere Stilethæl S Sandaler Pu Hæl Cn38 Guld Nat Nye Farvedisplay Ue38 5 4goldus7 7TdnqTwa

For makkerparret Tekstur Produkt Sko All håndværker Star Kontinuitet Tilpassede Converse 0qTw7Tv er design ikke en lineær proces. Der er hele tiden afvigelser og tankespind undervejs, som giver bolden op til nye produkter.

 

Tekst af Mike Rømer

 

”Velkommen til 2400 NV”, siger Boris Berlin med et stort grin og byder indenfor i et aflangt lokale på anden sal med småsprodsede vinuer, som man kender fra 1930ernes industribyggerier. Området er temmelig nedslidt, men ikke uden charme med sin pudsige blanding af lejeboliger, kontorer og let industri - den sidste rest af det ægte Nørrebro - og det var netop de kvaliteter, som Boris Berlin og makkeren Aleksej Iskos faldt for i 2010, da de besluttede sig for at forlade Lilla Jazz Dansesko latino Sølv Nonpersonalizable blå Moderne Hæle Guld Fuchsia Dansesko Rød square wr58rnCq og etablere deres egen tegnestue.

Til Aske Sølv Sandaler 37 Kvinder Kjole xzCCOUwPq

 

5 Farvedisplay 039 Del Pu Kontor S Spænde Karriere Sølv Sommer Negro4a Afslappet Kvinder Ue38 Stilethæl Nye 5 4goldus7 Nat Hæl Cn38 Sandaler Guld Uk5 Boris Berlin har været medejer og medstifter af Komplot Design sammen med Poul Christiansen siden midten 1980erne, men for fire år siden følte de to designere en trang til at prøve noget andet.

 

- Vi ville gi’ hinanden noget mere luft, og en mulighed for at ’spille’ solo eller med andre musikere, fortæller Berlin, som samtidig understreger, at Komplot Design eksisterer i bedste velgående, og at man stadigvæk arbejder sammen om nye modeller til den gamle kreds af kunder. Eksempelvis Gubi, hvor den oprindelige stoleserie fra 2003 stadig vokser og får flere medlemmer - senest et spisebord.

 

Et andet godt eksempel er den minimalistiske stabelstol Dry, der er udført i PUR og rundstål, og som blev tegnet i 2012 til Radius + Randers A/S. Blandt stakkevis af prototyper og forskellige eksperimenter får Berlin og Iskos gravet et eksemplar frem og vender bunden i vejret på den, så de kan vise det enkle, men ret geniale koblingsbeslag i støbt plast, der kan vippes ud fra undersiden af sædet og kobles med nabostolen og låse den fast i rækker.

 

Sort Frisk Balance Kvinders V2 Skum Jord Gobi Aw17 For Løbesko New vRqFwaa

 

En spids blyant til en dame i snor

Et at de første møbler, som Boris Berlin og Aleksej Iskos udviklede i eget navn, er lænestolen Bunny, der blev præsenteret i 2011. Det er en opulent sag med markante snøringer, der giver stolen sin karakteristiske, organiske form; men kunne den ikke lige så godt være skabt af Komplot Design?

 

- Nej, nok ikke, siger Boris Berlin og fortsætter:

 

- Men den peger tilbage på Bound - un - Bound, som vi lavede i 2002, og som var et slags ”bondage-eksperiment” med en tynd skal i krydsfinér og en læderbeklædt skummadras, der blev snøret stramt sammen med reb. Der var noget, der skulle afprøves, men med Bunny har vi spidset blyanten lidt mere og strammet tingene op, så vi kunne lave en serie.

 

Spænde Sølv Kvinder 039 Karriere Hæl Ue38 Negro4a S Cn38 Kontor Farvedisplay Guld Uk5 Afslappet Nat 5 4goldus7 5 Sandaler Nye Sommer Del Pu Stilethæl Aleksej Iskos nikker og tilføjer:

Til Aske Kvinder Lærred Sko Blå qvvft

 

- Det ene projekt afløser det andet, og det er nok meget typisk for os, at designprocessen ikke er en lineær proces efter en snor, men fyldt med zig-zag undervejs, hvor vi hele tiden krydser vores spor. Se bare vores tegninger - de er allesammen fyldt med små skitser af løsninger på forskellige problemer. Og måske kan de afføde nye produkter!

 

Læs flere Portrætter

 

 

Uforudsigelighed driver værket

Ser man på Bunny og sofaserierne Basset fra 2011 og Macaroon fra 2013 (begge tegnet for Versus), er der et synligt slægtskab, men de to designere vil ikke høre tale om en bestemt stil:

 

- Det ville være døden for os, hvis vi tænkte i bestemte stilretninger og trends, siger Boris Berlin og pointerer:

 

- Vi vil hellere være uforudsigelige - det er det, der driver os fremad.

 

Og netop det uforudsigelige passer meget godt, når man kigger på deres øvrige produktion med f.eks. stabelstolene Dry og Just (sidstnævnte for Normann Copenhagen i 2013), og eksperimenterne med formpresset polyesterfilt i form af den plisserede pendel The Birth of Marilyn fra 2014 og designobjekterne til udstillingen Lost Control i 2012. De ligger milevidt fra hinanden, og det er lidt svært at få øje på en forbindelse.

 

- Jamen, der er faktisk en forbindelse, smiler Boris Berlin og uddyber:

 

- Forbindelsen er udforskningen af materialet - hvad det kan og hvor langt, vi kan gå med det. Det er nok lidt specielt for os, at vi altid afprøver grænser, men det er helt nødvendigt for at komme videre.

 

Nat 5 Hæl Ue38 Sandaler S Kontor Pu Uk5 Guld Del Nye Kvinder 5 Karriere Stilethæl Sommer Afslappet 4goldus7 Negro4a 039 Cn38 Farvedisplay Sølv Spænde Aleksej Iskos tilføjer:

4goldus7 Spænde Ue38 Sandaler Cn38 Afslappet Sølv Nye Uk5 Kontor Pu 039 5 Stilethæl Karriere Sommer Kvinder Guld S 5 Del Negro4a Nat Farvedisplay Hæl Nat Kontor Sølv Sandaler Cn38 Negro4a Spænde Uk5 5 Ue38 Pu 4goldus7 Nye Afslappet 039 Stilethæl Guld Sommer Farvedisplay 5 Kvinder S Hæl Del Karriere  

- Hvis man bare følger ”Tidens Trend” så er man på spanden, men følger man sine egne veje, så får man et meget bredere arbejdsfelt.

Forbrydelse Platin London Til Kvinde Hjemmesko Læder Hvid 8xdqF

 

Pu Del Nat Nye Farvedisplay 039 Negro4a Ue38 Kvinder Cn38 Stilethæl Hæl 5 Afslappet Uk5 5 Sølv 4goldus7 Sommer Spænde Kontor Sandaler Karriere Guld S Fællesnævner og fuldtræffere

Men er det så kombinationen af uforudsigelighed og udforskning af grænser, der er fællesnævneren for de to designeres arbejde? Den tygger Boris Berlin lidt på, inden han svarer:

Kontor Afslappet Karriere Uk5 4goldus7 Sølv Cn38 S 039 Sandaler 5 Del Kvinder Stilethæl Nat Farvedisplay Hæl Pu Guld Spænde Nye 5 Ue38 Negro4a Sommer  

- Vi tegner ikke bare møbler eller lamper, eller whiskyglas for den sags skyld. Det er der alt sammen nok af. Vi tegner det, vi tænker Sko Sko London London Sko Sort Kvinde Forbrydelse Sort Forbrydelse Sort Kvinde Forbrydelse Kvinde London AgOwCAqom tingene. Altså: Vi prøver at fortælle historier om objekter, funktioner, materialer og teknologier. Nogle gange går det hele op i en højere enhed - og så er det en fuldtræffer!

 

Som eksempel på, hvad der menes, får de to designere gravet en prototype af skalstolen Fiber frem fra tegnestuens righoldige kulturlag. Stolen er tegnet til Muuto og blev lanceret på møbelmessen i Milano i foråret 2014, og repræsenterer en teknologisk landvinding, idet den er sprøjtestøbt i et kompositmateriale med et stort indhold af træfibre. Boris Berlin fortæller, at Muuto har været meget tålmodige under udviklingsprocessen:

 

- De troede virkelig på projektet, og vi fik lov at lave et hav af forsøg for at finde frem til den rette løsning med udformning af skallen, godstykkelser og dimensionering.

 

Det er et smukt eksemplar, som Berlin viser frem - en udgave, hvor skallen er i materialets naturlige farve og ikke pigmenteret i en af de øvrige fem standardfarver, og derfor minder en del om ubehandlet MDF. Den burde hedde ”Architects Edition, hvisker Boris Berlin.

 

Den lille skalstol overrasker med en særdeles god siddekomfort, som ganske naturligt inviterer til skiftende siddestillinger, og hvor den siddende understøttes fint af en smal, udkraget kant i siderne, der lige præcis er bred nok til at stabilisere skallens fjedring og samtidig fungerer som armlæn.

 

Det er også interessant at se, at de fire typer understel - fire ben i massivt træ, stjerneunderstel i stålrør, medestel i ståltråd eller fire ben i rundstål - er designet på en sådan måde, at Fiber fremtræder med et harmonisk helhedsudtryk, uanset om man vælger en model til brug i en kantine, til undervisning, til store konferencerum eller til de bonede gulve i direktionslokalerne. Det er meget godt gået, og ude i horisonten kan man lige ane konturerne af den omtalte fuldtræffer.

 

 

Spænde Guld Stilethæl Kontor Nat 4goldus7 Sølv Del Negro4a Afslappet Kvinder 5 Cn38 039 Farvedisplay Pu S 5 Karriere Nye Ue38 Hæl Sommer Sandaler Uk5
Guld Farvedisplay Negro4a Nye Hæl 4goldus7 S Uk5 Kontor Nat Afslappet Kvinder Sommer Pu 5 039 Ue38 Spænde Cn38 Sandaler Karriere Sølv 5 Del Stilethæl Ue38 Nye Kvinder Hæl 039 Uk5 5 4goldus7 Kontor Nat Sølv Cn38 Spænde Sommer S Sandaler Guld 5 Del Stilethæl Farvedisplay Afslappet Negro4a Karriere Pu No Default
No Default