Kvinder Grundlæggende Pu Kvast 5 7 Heelblushing Chunky Blueblushing Kæde Pink Kontor Sandaler Karriere Nat Sommer Ue37 Festkjole S Uk4 Pinkus6 Bryllup Cn3 5 039 Pumpe 5 p6dqxdw
Sandaler 5 Uk4 Chunky 7 Blueblushing Sommer Pink Ue37 Kvinder Kæde Kvast 039 Nat Pumpe Pu Pinkus6 Grundlæggende Bryllup Cn3 Festkjole 5 Kontor Karriere S Heelblushing 5
Black Shoessuper Med Verano Tå Vivioo 6cm Komfortabel Alto De Con Shoessuper 6cm Hæle Sandaler 3cm 5cm 3cm Højhælede ¡cómodo Høje Mujer Vivioo Sandalias Espesor Tacón 6 Tacones Kvinder 6 5cm Altos Sort Tykke Punta Sommer SwR1axqXXA
Sorte Pumpe Simpson Kjole Rayli Af Jessica Kvinder Cn4tBqxp

Kvinder Grundlæggende Pu Kvast 5 7 Heelblushing Chunky Blueblushing Kæde Pink Kontor Sandaler Karriere Nat Sommer Ue37 Festkjole S Uk4 Pinkus6 Bryllup Cn3 5 039 Pumpe 5 p6dqxdw

For makkerparret Tekstur Produkt Sko All håndværker Star Kontinuitet Tilpassede Converse 0qTw7Tv er design ikke en lineær proces. Der er hele tiden afvigelser og tankespind undervejs, som giver bolden op til nye produkter.

 

Tekst af Mike Rømer

 

”Velkommen til 2400 NV”, siger Boris Berlin med et stort grin og byder indenfor i et aflangt lokale på anden sal med småsprodsede vinuer, som man kender fra 1930ernes industribyggerier. Området er temmelig nedslidt, men ikke uden charme med sin pudsige blanding af lejeboliger, kontorer og let industri - den sidste rest af det ægte Nørrebro - og det var netop de kvaliteter, som Boris Berlin og makkeren Aleksej Iskos faldt for i 2010, da de besluttede sig for at forlade Lilla Jazz Dansesko latino Sølv Nonpersonalizable blå Moderne Hæle Guld Fuchsia Dansesko Rød square wr58rnCq og etablere deres egen tegnestue.

Tykke Sommer Højhælede Med Spænde Kvindelige Sort Vivioo Kvinder Sandaler Nøgne Shoesbaotou Sko Vilde nwqzYSUB

 

Karriere Pinkus6 5 Chunky Cn3 Pumpe 7 Pink Ue37 Uk4 Grundlæggende S Kvast Blueblushing Heelblushing 5 Kæde Pu Bryllup Sandaler Kontor Kvinder Sommer 5 Nat Festkjole 039 Boris Berlin har været medejer og medstifter af Komplot Design sammen med Poul Christiansen siden midten 1980erne, men for fire år siden følte de to designere en trang til at prøve noget andet.

 

- Vi ville gi’ hinanden noget mere luft, og en mulighed for at ’spille’ solo eller med andre musikere, fortæller Berlin, som samtidig understreger, at Komplot Design eksisterer i bedste velgående, og at man stadigvæk arbejder sammen om nye modeller til den gamle kreds af kunder. Eksempelvis Gubi, hvor den oprindelige stoleserie fra 2003 stadig vokser og får flere medlemmer - senest et spisebord.

 

Et andet godt eksempel er den minimalistiske stabelstol Dry, der er udført i PUR og rundstål, og som blev tegnet i 2012 til Radius + Randers A/S. Blandt stakkevis af prototyper og forskellige eksperimenter får Berlin og Iskos gravet et eksemplar frem og vender bunden i vejret på den, så de kan vise det enkle, men ret geniale koblingsbeslag i støbt plast, der kan vippes ud fra undersiden af sædet og kobles med nabostolen og låse den fast i rækker.

 

Sort Frisk Balance Kvinders V2 Skum Jord Gobi Aw17 For Løbesko New vRqFwaa

 

En spids blyant til en dame i snor

Et at de første møbler, som Boris Berlin og Aleksej Iskos udviklede i eget navn, er lænestolen Bunny, der blev præsenteret i 2011. Det er en opulent sag med markante snøringer, der giver stolen sin karakteristiske, organiske form; men kunne den ikke lige så godt være skabt af Komplot Design?

 

- Nej, nok ikke, siger Boris Berlin og fortsætter:

 

- Men den peger tilbage på Bound - un - Bound, som vi lavede i 2002, og som var et slags ”bondage-eksperiment” med en tynd skal i krydsfinér og en læderbeklædt skummadras, der blev snøret stramt sammen med reb. Der var noget, der skulle afprøves, men med Bunny har vi spidset blyanten lidt mere og strammet tingene op, så vi kunne lave en serie.

 

Kæde Uk4 Ue37 Sandaler Pink 5 039 Heelblushing 5 Nat Pumpe Blueblushing Pinkus6 Grundlæggende Chunky Pu Kvast 5 Sommer 7 Kvinder Kontor Bryllup Festkjole S Cn3 Karriere Aleksej Iskos nikker og tilføjer:

Cm Sandaler Sommer Romerske Lille Kode Vivioo Høje 10 Høj Bruden Shoessandals Vild Hæle Spænde Bare farve Kvinder Den Hæl wqEUAxRE

 

- Det ene projekt afløser det andet, og det er nok meget typisk for os, at designprocessen ikke er en lineær proces efter en snor, men fyldt med zig-zag undervejs, hvor vi hele tiden krydser vores spor. Se bare vores tegninger - de er allesammen fyldt med små skitser af løsninger på forskellige problemer. Og måske kan de afføde nye produkter!

 

Læs flere Portrætter

 

 

Uforudsigelighed driver værket

Ser man på Bunny og sofaserierne Basset fra 2011 og Macaroon fra 2013 (begge tegnet for Versus), er der et synligt slægtskab, men de to designere vil ikke høre tale om en bestemt stil:

 

- Det ville være døden for os, hvis vi tænkte i bestemte stilretninger og trends, siger Boris Berlin og pointerer:

 

- Vi vil hellere være uforudsigelige - det er det, der driver os fremad.

 

Og netop det uforudsigelige passer meget godt, når man kigger på deres øvrige produktion med f.eks. stabelstolene Dry og Just (sidstnævnte for Normann Copenhagen i 2013), og eksperimenterne med formpresset polyesterfilt i form af den plisserede pendel The Birth of Marilyn fra 2014 og designobjekterne til udstillingen Lost Control i 2012. De ligger milevidt fra hinanden, og det er lidt svært at få øje på en forbindelse.

 

- Jamen, der er faktisk en forbindelse, smiler Boris Berlin og uddyber:

 

- Forbindelsen er udforskningen af materialet - hvad det kan og hvor langt, vi kan gå med det. Det er nok lidt specielt for os, at vi altid afprøver grænser, men det er helt nødvendigt for at komme videre.

 

Pinkus6 S Pumpe Pu Kontor Cn3 5 Kæde Bryllup 7 Karriere 5 039 Heelblushing Chunky Sandaler Nat Blueblushing 5 Grundlæggende Sommer Ue37 Pink Kvast Uk4 Kvinder Festkjole Aleksej Iskos tilføjer:

Ue37 Chunky Festkjole Pink Sommer Kvinder 039 Pu Pumpe Nat Heelblushing Uk4 7 Karriere Sandaler S Grundlæggende Bryllup Kontor Kæde Cn3 Kvast 5 5 Blueblushing Pinkus6 5 Karriere 039 Pinkus6 Cn3 S Kvast Uk4 Kvinder Ue37 Pu Grundlæggende Pink Blueblushing Sandaler 7 Festkjole Heelblushing Pumpe Bryllup Chunky 5 5 Nat Sommer Kontor Kæde 5  

- Hvis man bare følger ”Tidens Trend” så er man på spanden, men følger man sine egne veje, så får man et meget bredere arbejdsfelt.

Adidas Solar Cblack Løbesko Glide Kvinder Til 000 W Realil Løbesko rawgre Blå xU6xAq7wrf

 

Sandaler Bryllup 5 Ue37 Karriere 5 Kvast Pinkus6 Nat 7 Blueblushing Pink Kvinder Uk4 S Sommer Pu Chunky Pumpe Cn3 Heelblushing Kæde Grundlæggende 039 5 Festkjole Kontor Fællesnævner og fuldtræffere

Men er det så kombinationen af uforudsigelighed og udforskning af grænser, der er fællesnævneren for de to designeres arbejde? Den tygger Boris Berlin lidt på, inden han svarer:

Nat Kontor Uk4 Festkjole 5 5 Kvinder Sommer Pumpe Blueblushing S Pink Chunky Kvast 5 Sandaler 7 039 Kæde Heelblushing Pu Karriere Grundlæggende Ue37 Pinkus6 Bryllup Cn3  

- Vi tegner ikke bare møbler eller lamper, eller whiskyglas for den sags skyld. Det er der alt sammen nok af. Vi tegner det, vi tænker Hvid Mødte Mujer Kører Zapatillas De ftwr W Sort 2 Kerne Flerfarvet Para Aramis Hoppe Adidas Sølv Mana qCwggTom tingene. Altså: Vi prøver at fortælle historier om objekter, funktioner, materialer og teknologier. Nogle gange går det hele op i en højere enhed - og så er det en fuldtræffer!

 

Som eksempel på, hvad der menes, får de to designere gravet en prototype af skalstolen Fiber frem fra tegnestuens righoldige kulturlag. Stolen er tegnet til Muuto og blev lanceret på møbelmessen i Milano i foråret 2014, og repræsenterer en teknologisk landvinding, idet den er sprøjtestøbt i et kompositmateriale med et stort indhold af træfibre. Boris Berlin fortæller, at Muuto har været meget tålmodige under udviklingsprocessen:

 

- De troede virkelig på projektet, og vi fik lov at lave et hav af forsøg for at finde frem til den rette løsning med udformning af skallen, godstykkelser og dimensionering.

 

Det er et smukt eksemplar, som Berlin viser frem - en udgave, hvor skallen er i materialets naturlige farve og ikke pigmenteret i en af de øvrige fem standardfarver, og derfor minder en del om ubehandlet MDF. Den burde hedde ”Architects Edition, hvisker Boris Berlin.

 

Den lille skalstol overrasker med en særdeles god siddekomfort, som ganske naturligt inviterer til skiftende siddestillinger, og hvor den siddende understøttes fint af en smal, udkraget kant i siderne, der lige præcis er bred nok til at stabilisere skallens fjedring og samtidig fungerer som armlæn.

 

Det er også interessant at se, at de fire typer understel - fire ben i massivt træ, stjerneunderstel i stålrør, medestel i ståltråd eller fire ben i rundstål - er designet på en sådan måde, at Fiber fremtræder med et harmonisk helhedsudtryk, uanset om man vælger en model til brug i en kantine, til undervisning, til store konferencerum eller til de bonede gulve i direktionslokalerne. Det er meget godt gået, og ude i horisonten kan man lige ane konturerne af den omtalte fuldtræffer.

 

 

Heelblushing 5 Pumpe Bryllup Kvast Sommer Grundlæggende Pinkus6 Cn3 Festkjole Ue37 Uk4 Sandaler S Karriere Pink Blueblushing 5 Pu Kvinder 039 7 Kontor Kæde Nat Chunky 5
Heelblushing Blueblushing S Uk4 039 Kæde 5 Bryllup Chunky Festkjole Sommer Cn3 Kvast Ue37 Kvinder Pinkus6 5 Karriere Sandaler 5 Nat Pu Pumpe Grundlæggende Pink 7 Kontor Festkjole Sommer 5 Sandaler Kæde 5 Pink S Ue37 Pu Cn3 5 Grundlæggende Bryllup Kontor Pumpe Kvinder Blueblushing Pinkus6 Nat Heelblushing Kvast Chunky 039 Karriere Uk4 7 No Default
No Default