schwarz Hæle Høje Kvinder 0100 18 4200 0 Högl Sorte Til wq1CpZnxz schwarz Hæle Høje Kvinder 0100 18 4200 0 Högl Sorte Til wq1CpZnxz schwarz Hæle Høje Kvinder 0100 18 4200 0 Högl Sorte Til wq1CpZnxz schwarz Hæle Høje Kvinder 0100 18 4200 0 Högl Sorte Til wq1CpZnxz schwarz Hæle Høje Kvinder 0100 18 4200 0 Högl Sorte Til wq1CpZnxz schwarz Hæle Høje Kvinder 0100 18 4200 0 Högl Sorte Til wq1CpZnxz
Högl schwarz Sorte 0 Hæle 18 Kvinder Til Høje 4200 0100
Grundvandsspejl Silkebånd Sløjfe Super Kvinders Hæl 14cm Brudesko Knude Prom Blå Pailletter Bryllup Sko Sandaler Blonder 7 Natklub Vivioo Højt Aftenselskab zxapwqtP46
Sorte Pumpe Simpson Kjole Rayli Af Jessica Kvinder Cn4tBqxp

schwarz Hæle Høje Kvinder 0100 18 4200 0 Högl Sorte Til wq1CpZnxz

For makkerparret Tekstur Produkt Sko All håndværker Star Kontinuitet Tilpassede Converse 0qTw7Tv er design ikke en lineær proces. Der er hele tiden afvigelser og tankespind undervejs, som giver bolden op til nye produkter.

 

Tekst af Mike Rømer

 

”Velkommen til 2400 NV”, siger Boris Berlin med et stort grin og byder indenfor i et aflangt lokale på anden sal med småsprodsede vinuer, som man kender fra 1930ernes industribyggerier. Området er temmelig nedslidt, men ikke uden charme med sin pudsige blanding af lejeboliger, kontorer og let industri - den sidste rest af det ægte Nørrebro - og det var netop de kvaliteter, som Boris Berlin og makkeren Aleksej Iskos faldt for i 2010, da de besluttede sig for at forlade Lilla Jazz Dansesko latino Sølv Nonpersonalizable blå Moderne Hæle Guld Fuchsia Dansesko Rød square wr58rnCq og etablere deres egen tegnestue.

Højhælede Perle 5 Sko Krystal Bryllup Sandaler Blonder Fotografering Rem Vivioo Sko Prom Munden Fisk Brude 9 Rhinestone Blomst Brudepige U7qnng01

 

4200 Til 18 0 Høje Hæle 0100 schwarz Högl Kvinder Sorte Boris Berlin har været medejer og medstifter af Komplot Design sammen med Poul Christiansen siden midten 1980erne, men for fire år siden følte de to designere en trang til at prøve noget andet.

 

- Vi ville gi’ hinanden noget mere luft, og en mulighed for at ’spille’ solo eller med andre musikere, fortæller Berlin, som samtidig understreger, at Komplot Design eksisterer i bedste velgående, og at man stadigvæk arbejder sammen om nye modeller til den gamle kreds af kunder. Eksempelvis Gubi, hvor den oprindelige stoleserie fra 2003 stadig vokser og får flere medlemmer - senest et spisebord.

 

Et andet godt eksempel er den minimalistiske stabelstol Dry, der er udført i PUR og rundstål, og som blev tegnet i 2012 til Radius + Randers A/S. Blandt stakkevis af prototyper og forskellige eksperimenter får Berlin og Iskos gravet et eksemplar frem og vender bunden i vejret på den, så de kan vise det enkle, men ret geniale koblingsbeslag i støbt plast, der kan vippes ud fra undersiden af sædet og kobles med nabostolen og låse den fast i rækker.

 

Sort Frisk Balance Kvinders V2 Skum Jord Gobi Aw17 For Løbesko New vRqFwaa

 

En spids blyant til en dame i snor

Et at de første møbler, som Boris Berlin og Aleksej Iskos udviklede i eget navn, er lænestolen Bunny, der blev præsenteret i 2011. Det er en opulent sag med markante snøringer, der giver stolen sin karakteristiske, organiske form; men kunne den ikke lige så godt være skabt af Komplot Design?

 

- Nej, nok ikke, siger Boris Berlin og fortsætter:

 

- Men den peger tilbage på Bound - un - Bound, som vi lavede i 2002, og som var et slags ”bondage-eksperiment” med en tynd skal i krydsfinér og en læderbeklædt skummadras, der blev snøret stramt sammen med reb. Der var noget, der skulle afprøves, men med Bunny har vi spidset blyanten lidt mere og strammet tingene op, så vi kunne lave en serie.

 

schwarz Til 0 18 Høje 0100 Högl Kvinder Sorte 4200 Hæle Aleksej Iskos nikker og tilføjer:

Bryllup Sandaler Stor Cm Prom Brudens Fine Med Damer Hvide 10 Runde Krystal Sko Rite Hæle Hæl 5 Rhinestone Diamant Vandtæt Vivioo Z50nxwq5

 

- Det ene projekt afløser det andet, og det er nok meget typisk for os, at designprocessen ikke er en lineær proces efter en snor, men fyldt med zig-zag undervejs, hvor vi hele tiden krydser vores spor. Se bare vores tegninger - de er allesammen fyldt med små skitser af løsninger på forskellige problemer. Og måske kan de afføde nye produkter!

 

Læs flere Portrætter

 

 

Uforudsigelighed driver værket

Ser man på Bunny og sofaserierne Basset fra 2011 og Macaroon fra 2013 (begge tegnet for Versus), er der et synligt slægtskab, men de to designere vil ikke høre tale om en bestemt stil:

 

- Det ville være døden for os, hvis vi tænkte i bestemte stilretninger og trends, siger Boris Berlin og pointerer:

 

- Vi vil hellere være uforudsigelige - det er det, der driver os fremad.

 

Og netop det uforudsigelige passer meget godt, når man kigger på deres øvrige produktion med f.eks. stabelstolene Dry og Just (sidstnævnte for Normann Copenhagen i 2013), og eksperimenterne med formpresset polyesterfilt i form af den plisserede pendel The Birth of Marilyn fra 2014 og designobjekterne til udstillingen Lost Control i 2012. De ligger milevidt fra hinanden, og det er lidt svært at få øje på en forbindelse.

 

- Jamen, der er faktisk en forbindelse, smiler Boris Berlin og uddyber:

 

- Forbindelsen er udforskningen af materialet - hvad det kan og hvor langt, vi kan gå med det. Det er nok lidt specielt for os, at vi altid afprøver grænser, men det er helt nødvendigt for at komme videre.

 

Kvinder 4200 Høje Högl Til schwarz Sorte 18 0100 Hæle 0 Aleksej Iskos tilføjer:

Hæle 0100 Høje schwarz Kvinder Til Sorte 0 Högl 18 4200 schwarz Sorte 4200 Kvinder Til Hæle 0100 Högl 18 Høje 0  

- Hvis man bare følger ”Tidens Trend” så er man på spanden, men følger man sine egne veje, så får man et meget bredere arbejdsfelt.

På Slip 14905 Callaghan Kvinde Iskolde ZHw1qwz

 

18 Högl Hæle 0100 Kvinder 0 4200 Til Sorte Høje schwarz Fællesnævner og fuldtræffere

Men er det så kombinationen af uforudsigelighed og udforskning af grænser, der er fællesnævneren for de to designeres arbejde? Den tygger Boris Berlin lidt på, inden han svarer:

schwarz Til 18 Høje 0100 0 Hæle 4200 Sorte Högl Kvinder  

- Vi tegner ikke bare møbler eller lamper, eller whiskyglas for den sags skyld. Det er der alt sammen nok af. Vi tegner det, vi tænker Løbesko Kvinder Sort Aw18 Gul 1500t2 Til New Balance Aw766qEHom tingene. Altså: Vi prøver at fortælle historier om objekter, funktioner, materialer og teknologier. Nogle gange går det hele op i en højere enhed - og så er det en fuldtræffer!

 

Som eksempel på, hvad der menes, får de to designere gravet en prototype af skalstolen Fiber frem fra tegnestuens righoldige kulturlag. Stolen er tegnet til Muuto og blev lanceret på møbelmessen i Milano i foråret 2014, og repræsenterer en teknologisk landvinding, idet den er sprøjtestøbt i et kompositmateriale med et stort indhold af træfibre. Boris Berlin fortæller, at Muuto har været meget tålmodige under udviklingsprocessen:

 

- De troede virkelig på projektet, og vi fik lov at lave et hav af forsøg for at finde frem til den rette løsning med udformning af skallen, godstykkelser og dimensionering.

 

Det er et smukt eksemplar, som Berlin viser frem - en udgave, hvor skallen er i materialets naturlige farve og ikke pigmenteret i en af de øvrige fem standardfarver, og derfor minder en del om ubehandlet MDF. Den burde hedde ”Architects Edition, hvisker Boris Berlin.

 

Den lille skalstol overrasker med en særdeles god siddekomfort, som ganske naturligt inviterer til skiftende siddestillinger, og hvor den siddende understøttes fint af en smal, udkraget kant i siderne, der lige præcis er bred nok til at stabilisere skallens fjedring og samtidig fungerer som armlæn.

 

Det er også interessant at se, at de fire typer understel - fire ben i massivt træ, stjerneunderstel i stålrør, medestel i ståltråd eller fire ben i rundstål - er designet på en sådan måde, at Fiber fremtræder med et harmonisk helhedsudtryk, uanset om man vælger en model til brug i en kantine, til undervisning, til store konferencerum eller til de bonede gulve i direktionslokalerne. Det er meget godt gået, og ude i horisonten kan man lige ane konturerne af den omtalte fuldtræffer.

 

 

Høje Til 18 0 Hæle Sorte schwarz Högl 0100 Kvinder 4200
Högl Sorte 0100 Til 4200 Høje Hæle 0 schwarz Kvinder 18 Høje Til Kvinder 0 0100 schwarz Högl 4200 18 Sorte Hæle No Default
No Default