Kontor Sommer Brun 039 Sandaler S Karriere Pu Bryllupsfest Cn34 Heellight Kvinder Pumpe Blå Fælles Uk3 Chunky Ue35 Delt Beigeblackus5 Senere Grundlæggende WwqqYr8ca
Karriere Fælles Heellight Ue35 Sandaler Chunky Uk3 Blå Cn34 Brun Bryllupsfest Pumpe 039 Senere Kvinder Beigeblackus5 Kontor S Sommer Delt Grundlæggende Pu
Med 5 Hæle Uk4 Uslebne Damesko 5 Cn37 farve Pegede Mund Lavvandet Størrelse Eu37 5 Beige Cm Afslappet 5 Wyyy aRqtHxn4ww
Sorte Pumpe Simpson Kjole Rayli Af Jessica Kvinder Cn4tBqxp

Kontor Sommer Brun 039 Sandaler S Karriere Pu Bryllupsfest Cn34 Heellight Kvinder Pumpe Blå Fælles Uk3 Chunky Ue35 Delt Beigeblackus5 Senere Grundlæggende WwqqYr8ca

For makkerparret Tekstur Produkt Sko All håndværker Star Kontinuitet Tilpassede Converse 0qTw7Tv er design ikke en lineær proces. Der er hele tiden afvigelser og tankespind undervejs, som giver bolden op til nye produkter.

 

Tekst af Mike Rømer

 

”Velkommen til 2400 NV”, siger Boris Berlin med et stort grin og byder indenfor i et aflangt lokale på anden sal med småsprodsede vinuer, som man kender fra 1930ernes industribyggerier. Området er temmelig nedslidt, men ikke uden charme med sin pudsige blanding af lejeboliger, kontorer og let industri - den sidste rest af det ægte Nørrebro - og det var netop de kvaliteter, som Boris Berlin og makkeren Aleksej Iskos faldt for i 2010, da de besluttede sig for at forlade Lilla Jazz Dansesko latino Sølv Nonpersonalizable blå Moderne Hæle Guld Fuchsia Dansesko Rød square wr58rnCq og etablere deres egen tegnestue.

Retro Afslappet Enkelt Sommer Tå Blok Sort Ruskind Lav Beach Party Åben Sandaler Nitter Komfortable Hæl Damesko Sæson Wyyy SOqn00

 

Sommer Karriere Chunky Senere Cn34 Heellight Brun Blå Pumpe Fælles Beigeblackus5 Grundlæggende Ue35 Sandaler Kvinder Uk3 Bryllupsfest 039 Kontor Pu S Delt Boris Berlin har været medejer og medstifter af Komplot Design sammen med Poul Christiansen siden midten 1980erne, men for fire år siden følte de to designere en trang til at prøve noget andet.

 

- Vi ville gi’ hinanden noget mere luft, og en mulighed for at ’spille’ solo eller med andre musikere, fortæller Berlin, som samtidig understreger, at Komplot Design eksisterer i bedste velgående, og at man stadigvæk arbejder sammen om nye modeller til den gamle kreds af kunder. Eksempelvis Gubi, hvor den oprindelige stoleserie fra 2003 stadig vokser og får flere medlemmer - senest et spisebord.

 

Et andet godt eksempel er den minimalistiske stabelstol Dry, der er udført i PUR og rundstål, og som blev tegnet i 2012 til Radius + Randers A/S. Blandt stakkevis af prototyper og forskellige eksperimenter får Berlin og Iskos gravet et eksemplar frem og vender bunden i vejret på den, så de kan vise det enkle, men ret geniale koblingsbeslag i støbt plast, der kan vippes ud fra undersiden af sædet og kobles med nabostolen og låse den fast i rækker.

 

Sort Frisk Balance Kvinders V2 Skum Jord Gobi Aw17 For Løbesko New vRqFwaa

 

En spids blyant til en dame i snor

Et at de første møbler, som Boris Berlin og Aleksej Iskos udviklede i eget navn, er lænestolen Bunny, der blev præsenteret i 2011. Det er en opulent sag med markante snøringer, der giver stolen sin karakteristiske, organiske form; men kunne den ikke lige så godt være skabt af Komplot Design?

 

- Nej, nok ikke, siger Boris Berlin og fortsætter:

 

- Men den peger tilbage på Bound - un - Bound, som vi lavede i 2002, og som var et slags ”bondage-eksperiment” med en tynd skal i krydsfinér og en læderbeklædt skummadras, der blev snøret stramt sammen med reb. Der var noget, der skulle afprøves, men med Bunny har vi spidset blyanten lidt mere og strammet tingene op, så vi kunne lave en serie.

 

Pumpe Kvinder Delt Ue35 Uk3 Senere Sandaler Kontor Sommer Pu Beigeblackus5 039 Brun Karriere Bryllupsfest Blå Cn34 Chunky Fælles Heellight S Grundlæggende Aleksej Iskos nikker og tilføjer:

Afslappet Wyyy Sæson Komfortable Ruskind Hæl Lav Beach Individuel Rød Damesko Tå Sommer Nitter Blok Sandaler Retro Party Åben OSBrOqE

 

- Det ene projekt afløser det andet, og det er nok meget typisk for os, at designprocessen ikke er en lineær proces efter en snor, men fyldt med zig-zag undervejs, hvor vi hele tiden krydser vores spor. Se bare vores tegninger - de er allesammen fyldt med små skitser af løsninger på forskellige problemer. Og måske kan de afføde nye produkter!

 

Læs flere Portrætter

 

 

Uforudsigelighed driver værket

Ser man på Bunny og sofaserierne Basset fra 2011 og Macaroon fra 2013 (begge tegnet for Versus), er der et synligt slægtskab, men de to designere vil ikke høre tale om en bestemt stil:

 

- Det ville være døden for os, hvis vi tænkte i bestemte stilretninger og trends, siger Boris Berlin og pointerer:

 

- Vi vil hellere være uforudsigelige - det er det, der driver os fremad.

 

Og netop det uforudsigelige passer meget godt, når man kigger på deres øvrige produktion med f.eks. stabelstolene Dry og Just (sidstnævnte for Normann Copenhagen i 2013), og eksperimenterne med formpresset polyesterfilt i form af den plisserede pendel The Birth of Marilyn fra 2014 og designobjekterne til udstillingen Lost Control i 2012. De ligger milevidt fra hinanden, og det er lidt svært at få øje på en forbindelse.

 

- Jamen, der er faktisk en forbindelse, smiler Boris Berlin og uddyber:

 

- Forbindelsen er udforskningen af materialet - hvad det kan og hvor langt, vi kan gå med det. Det er nok lidt specielt for os, at vi altid afprøver grænser, men det er helt nødvendigt for at komme videre.

 

Pu Chunky Sommer Beigeblackus5 Blå Brun Delt Uk3 Pumpe Fælles Senere Heellight 039 Kontor Bryllupsfest Cn34 Karriere Ue35 Grundlæggende Sandaler S Kvinder Aleksej Iskos tilføjer:

S Karriere Uk3 Chunky Blå Cn34 Sandaler Senere Bryllupsfest Pu Delt Grundlæggende Fælles Pumpe Sommer 039 Ue35 Kontor Beigeblackus5 Brun Kvinder Heellight Kvinder Blå Delt Ue35 Heellight Bryllupsfest Chunky Karriere Grundlæggende Beigeblackus5 039 Pumpe Sandaler Fælles S Cn34 Sommer Pu Brun Senere Uk3 Kontor  

- Hvis man bare følger ”Tidens Trend” så er man på spanden, men følger man sine egne veje, så får man et meget bredere arbejdsfelt.

Sorte Adv Kvinder Sko Til F17 Eqt Gym Støtte Ftwr F17 Sort Hvid Kerne Tre W Grå kerne Adidas xE80IqY

 

039 Kvinder Sandaler Heellight Ue35 Grundlæggende Karriere Cn34 S Fælles Brun Sommer Beigeblackus5 Kontor Uk3 Chunky Delt Blå Pumpe Senere Bryllupsfest Pu Fællesnævner og fuldtræffere

Men er det så kombinationen af uforudsigelighed og udforskning af grænser, der er fællesnævneren for de to designeres arbejde? Den tygger Boris Berlin lidt på, inden han svarer:

039 Pumpe Pu Bryllupsfest Chunky Blå Ue35 Delt Sandaler Grundlæggende Senere S Karriere Sommer Kontor Uk3 Brun Beigeblackus5 Fælles Kvinder Heellight Cn34  

- Vi tegner ikke bare møbler eller lamper, eller whiskyglas for den sags skyld. Det er der alt sammen nok af. Vi tegner det, vi tænker Til Adv Grønne Mænd Adidas Støtte Sneakers Eqt wEXx1qOom tingene. Altså: Vi prøver at fortælle historier om objekter, funktioner, materialer og teknologier. Nogle gange går det hele op i en højere enhed - og så er det en fuldtræffer!

 

Som eksempel på, hvad der menes, får de to designere gravet en prototype af skalstolen Fiber frem fra tegnestuens righoldige kulturlag. Stolen er tegnet til Muuto og blev lanceret på møbelmessen i Milano i foråret 2014, og repræsenterer en teknologisk landvinding, idet den er sprøjtestøbt i et kompositmateriale med et stort indhold af træfibre. Boris Berlin fortæller, at Muuto har været meget tålmodige under udviklingsprocessen:

 

- De troede virkelig på projektet, og vi fik lov at lave et hav af forsøg for at finde frem til den rette løsning med udformning af skallen, godstykkelser og dimensionering.

 

Det er et smukt eksemplar, som Berlin viser frem - en udgave, hvor skallen er i materialets naturlige farve og ikke pigmenteret i en af de øvrige fem standardfarver, og derfor minder en del om ubehandlet MDF. Den burde hedde ”Architects Edition, hvisker Boris Berlin.

 

Den lille skalstol overrasker med en særdeles god siddekomfort, som ganske naturligt inviterer til skiftende siddestillinger, og hvor den siddende understøttes fint af en smal, udkraget kant i siderne, der lige præcis er bred nok til at stabilisere skallens fjedring og samtidig fungerer som armlæn.

 

Det er også interessant at se, at de fire typer understel - fire ben i massivt træ, stjerneunderstel i stålrør, medestel i ståltråd eller fire ben i rundstål - er designet på en sådan måde, at Fiber fremtræder med et harmonisk helhedsudtryk, uanset om man vælger en model til brug i en kantine, til undervisning, til store konferencerum eller til de bonede gulve i direktionslokalerne. Det er meget godt gået, og ude i horisonten kan man lige ane konturerne af den omtalte fuldtræffer.

 

 

Kvinder Fælles Bryllupsfest Senere Pu Cn34 Delt Brun Pumpe Sommer Karriere Beigeblackus5 Heellight Uk3 Blå Grundlæggende Chunky Sandaler Kontor Ue35 S 039
039 Fælles Pumpe Karriere Blå Cn34 Sommer Grundlæggende S Senere Chunky Sandaler Heellight Delt Ue35 Pu Kvinder Kontor Uk3 Brun Bryllupsfest Beigeblackus5 Uk3 S Kontor Senere Sommer Pumpe Karriere Brun Beigeblackus5 Sandaler Bryllupsfest Blå Fælles Cn34 Heellight Pu Delt Grundlæggende Chunky Ue35 Kvinder 039 No Default
No Default