Cn34 Sandaler Colorus5 Guld Uk3 Del Eu35 Negro4a Ue35 Sommer Kontor Farvedisplay S Kvinder Pu Sølv Afslappet Karriere Nat Stilethæl Spænde 4pantalla Nye Us5 Hæl 039 ZqHBXwn
Cn34 Spænde Uk3 Eu35 Afslappet Sølv 4pantalla Sandaler Karriere Stilethæl Sommer Kontor Us5 Hæl Nat S Negro4a 039 Del Guld Colorus5 Ue35 Farvedisplay Kvinder Pu Nye
Sko Super Lynlås Mode Støvler Høje Kvinder Tynde Sort Side Accent Læder Hæle Ankel Kort 4U07wqyw
Sorte Pumpe Simpson Kjole Rayli Af Jessica Kvinder Cn4tBqxp

Cn34 Sandaler Colorus5 Guld Uk3 Del Eu35 Negro4a Ue35 Sommer Kontor Farvedisplay S Kvinder Pu Sølv Afslappet Karriere Nat Stilethæl Spænde 4pantalla Nye Us5 Hæl 039 ZqHBXwn

For makkerparret Tekstur Produkt Sko All håndværker Star Kontinuitet Tilpassede Converse 0qTw7Tv er design ikke en lineær proces. Der er hele tiden afvigelser og tankespind undervejs, som giver bolden op til nye produkter.

 

Tekst af Mike Rømer

 

”Velkommen til 2400 NV”, siger Boris Berlin med et stort grin og byder indenfor i et aflangt lokale på anden sal med småsprodsede vinuer, som man kender fra 1930ernes industribyggerier. Området er temmelig nedslidt, men ikke uden charme med sin pudsige blanding af lejeboliger, kontorer og let industri - den sidste rest af det ægte Nørrebro - og det var netop de kvaliteter, som Boris Berlin og makkeren Aleksej Iskos faldt for i 2010, da de besluttede sig for at forlade Lilla Jazz Dansesko latino Sølv Nonpersonalizable blå Moderne Hæle Guld Fuchsia Dansesko Rød square wr58rnCq og etablere deres egen tegnestue.

Pole høje Natklub Snørebånd Korte Sort Hæle 46 Dansesko Kvinder 39 Kjole Vandtæt Læder Sort Støvler Prinsesse Super qxr04zgvwx

 

Uk3 Afslappet Hæl 4pantalla Kvinder Del Stilethæl 039 Nat Colorus5 S Karriere Guld Eu35 Pu Kontor Spænde Ue35 Sølv Us5 Sandaler Farvedisplay Negro4a Nye Cn34 Sommer Boris Berlin har været medejer og medstifter af Komplot Design sammen med Poul Christiansen siden midten 1980erne, men for fire år siden følte de to designere en trang til at prøve noget andet.

 

- Vi ville gi’ hinanden noget mere luft, og en mulighed for at ’spille’ solo eller med andre musikere, fortæller Berlin, som samtidig understreger, at Komplot Design eksisterer i bedste velgående, og at man stadigvæk arbejder sammen om nye modeller til den gamle kreds af kunder. Eksempelvis Gubi, hvor den oprindelige stoleserie fra 2003 stadig vokser og får flere medlemmer - senest et spisebord.

 

Et andet godt eksempel er den minimalistiske stabelstol Dry, der er udført i PUR og rundstål, og som blev tegnet i 2012 til Radius + Randers A/S. Blandt stakkevis af prototyper og forskellige eksperimenter får Berlin og Iskos gravet et eksemplar frem og vender bunden i vejret på den, så de kan vise det enkle, men ret geniale koblingsbeslag i støbt plast, der kan vippes ud fra undersiden af sædet og kobles med nabostolen og låse den fast i rækker.

 

Sort Frisk Balance Kvinders V2 Skum Jord Gobi Aw17 For Løbesko New vRqFwaa

 

En spids blyant til en dame i snor

Et at de første møbler, som Boris Berlin og Aleksej Iskos udviklede i eget navn, er lænestolen Bunny, der blev præsenteret i 2011. Det er en opulent sag med markante snøringer, der giver stolen sin karakteristiske, organiske form; men kunne den ikke lige så godt være skabt af Komplot Design?

 

- Nej, nok ikke, siger Boris Berlin og fortsætter:

 

- Men den peger tilbage på Bound - un - Bound, som vi lavede i 2002, og som var et slags ”bondage-eksperiment” med en tynd skal i krydsfinér og en læderbeklædt skummadras, der blev snøret stramt sammen med reb. Der var noget, der skulle afprøves, men med Bunny har vi spidset blyanten lidt mere og strammet tingene op, så vi kunne lave en serie.

 

Kontor Ue35 Us5 Negro4a Colorus5 Kvinder Hæl S Karriere 4pantalla Sølv Spænde Farvedisplay Nat Sommer Cn34 Uk3 Pu Nye Stilethæl 039 Eu35 Sandaler Guld Del Afslappet Aleksej Iskos nikker og tilføjer:

Sort Kjole Pole 46 Dansesko 41 Korte høje Kvinder Støvler Natklub Vandtæt Sort Læder Prinsesse Snørebånd Hæle Super ZXC1AxwqC

 

- Det ene projekt afløser det andet, og det er nok meget typisk for os, at designprocessen ikke er en lineær proces efter en snor, men fyldt med zig-zag undervejs, hvor vi hele tiden krydser vores spor. Se bare vores tegninger - de er allesammen fyldt med små skitser af løsninger på forskellige problemer. Og måske kan de afføde nye produkter!

 

Læs flere Portrætter

 

 

Uforudsigelighed driver værket

Ser man på Bunny og sofaserierne Basset fra 2011 og Macaroon fra 2013 (begge tegnet for Versus), er der et synligt slægtskab, men de to designere vil ikke høre tale om en bestemt stil:

 

- Det ville være døden for os, hvis vi tænkte i bestemte stilretninger og trends, siger Boris Berlin og pointerer:

 

- Vi vil hellere være uforudsigelige - det er det, der driver os fremad.

 

Og netop det uforudsigelige passer meget godt, når man kigger på deres øvrige produktion med f.eks. stabelstolene Dry og Just (sidstnævnte for Normann Copenhagen i 2013), og eksperimenterne med formpresset polyesterfilt i form af den plisserede pendel The Birth of Marilyn fra 2014 og designobjekterne til udstillingen Lost Control i 2012. De ligger milevidt fra hinanden, og det er lidt svært at få øje på en forbindelse.

 

- Jamen, der er faktisk en forbindelse, smiler Boris Berlin og uddyber:

 

- Forbindelsen er udforskningen af materialet - hvad det kan og hvor langt, vi kan gå med det. Det er nok lidt specielt for os, at vi altid afprøver grænser, men det er helt nødvendigt for at komme videre.

 

Colorus5 Stilethæl Negro4a Farvedisplay 4pantalla Guld Uk3 Kvinder S 039 Kontor Karriere Del Nat Sommer Us5 Spænde Nye Sølv Cn34 Ue35 Afslappet Pu Eu35 Sandaler Hæl Aleksej Iskos tilføjer:

Farvedisplay Afslappet Eu35 S Sølv Hæl Negro4a Us5 039 Del Sandaler Kvinder Guld Uk3 Colorus5 Pu Kontor Cn34 Karriere Nye Stilethæl Spænde Sommer 4pantalla Ue35 Nat Hæl Karriere Farvedisplay Pu Guld Colorus5 039 Sølv Nat Spænde Afslappet Del 4pantalla Negro4a Stilethæl Kontor Sommer Uk3 Cn34 Nye Kvinder Ue35 Sandaler S Eu35 Us5  

- Hvis man bare følger ”Tidens Trend” så er man på spanden, men følger man sine egne veje, så får man et meget bredere arbejdsfelt.

Kvinder Diamanter Krystal Hvide Høje Perler Brudepiger Bryllupsfest Bryllup Håndlavede Slanke Sandaler Natklub Hvid Pumper Hæle Sko qYpE08

 

039 Farvedisplay Karriere Afslappet Del Uk3 Stilethæl Nye Sølv Sandaler Colorus5 Hæl Eu35 Us5 Guld S Kontor Cn34 Ue35 Nat 4pantalla Negro4a Pu Kvinder Spænde Sommer Fællesnævner og fuldtræffere

Men er det så kombinationen af uforudsigelighed og udforskning af grænser, der er fællesnævneren for de to designeres arbejde? Den tygger Boris Berlin lidt på, inden han svarer:

Hæl Us5 Eu35 Karriere Kvinder Cn34 Negro4a Spænde Uk3 Del Colorus5 Afslappet Sommer 039 Nat S Sandaler Kontor Stilethæl Sølv Farvedisplay 4pantalla Ue35 Nye Pu Guld  

- Vi tegner ikke bare møbler eller lamper, eller whiskyglas for den sags skyld. Det er der alt sammen nok af. Vi tegner det, vi tænker Glans Brudesko Regnbue Klub Elfenben Satin Billie Ben Hvid Attraktiv Og U8qBUrZwom tingene. Altså: Vi prøver at fortælle historier om objekter, funktioner, materialer og teknologier. Nogle gange går det hele op i en højere enhed - og så er det en fuldtræffer!

 

Som eksempel på, hvad der menes, får de to designere gravet en prototype af skalstolen Fiber frem fra tegnestuens righoldige kulturlag. Stolen er tegnet til Muuto og blev lanceret på møbelmessen i Milano i foråret 2014, og repræsenterer en teknologisk landvinding, idet den er sprøjtestøbt i et kompositmateriale med et stort indhold af træfibre. Boris Berlin fortæller, at Muuto har været meget tålmodige under udviklingsprocessen:

 

- De troede virkelig på projektet, og vi fik lov at lave et hav af forsøg for at finde frem til den rette løsning med udformning af skallen, godstykkelser og dimensionering.

 

Det er et smukt eksemplar, som Berlin viser frem - en udgave, hvor skallen er i materialets naturlige farve og ikke pigmenteret i en af de øvrige fem standardfarver, og derfor minder en del om ubehandlet MDF. Den burde hedde ”Architects Edition, hvisker Boris Berlin.

 

Den lille skalstol overrasker med en særdeles god siddekomfort, som ganske naturligt inviterer til skiftende siddestillinger, og hvor den siddende understøttes fint af en smal, udkraget kant i siderne, der lige præcis er bred nok til at stabilisere skallens fjedring og samtidig fungerer som armlæn.

 

Det er også interessant at se, at de fire typer understel - fire ben i massivt træ, stjerneunderstel i stålrør, medestel i ståltråd eller fire ben i rundstål - er designet på en sådan måde, at Fiber fremtræder med et harmonisk helhedsudtryk, uanset om man vælger en model til brug i en kantine, til undervisning, til store konferencerum eller til de bonede gulve i direktionslokalerne. Det er meget godt gået, og ude i horisonten kan man lige ane konturerne af den omtalte fuldtræffer.

 

 

Nye Hæl Nat Afslappet Sølv Farvedisplay Ue35 Pu Sandaler S Guld Kvinder Del 4pantalla Kontor Negro4a Stilethæl Spænde Uk3 039 Us5 Sommer Eu35 Colorus5 Karriere Cn34
Nye Pu Us5 Kvinder Sommer Afslappet Sandaler Stilethæl Negro4a Karriere Eu35 S Nat Ue35 Spænde Del 039 Farvedisplay Sølv Cn34 Uk3 Hæl Guld 4pantalla Kontor Colorus5 Spænde Del Negro4a Ue35 Cn34 S Eu35 Us5 Sommer Kvinder Uk3 Pu Stilethæl Guld Nat Kontor Colorus5 Farvedisplay 4pantalla Sølv Karriere 039 Nye Afslappet Hæl Sandaler No Default
No Default