Også Pu S 5 039 Uk9 Chunky Kvinder Cn45 Hæle Komfort Ue42 Cn43 Karriere Uk8 Gåture Kontor unit Sommer Nye Bicast Bryllup Eu43 5 Beigewhiteus10 Hæl Afslappet 5 Us11 Efterår 5 Lace rwRYUqRt
Karriere Beigewhiteus10 5 Pu Nye Uk8 Eu43 Lace Også 039 Cn45 Hæle Bicast Ue42 unit Hæl Bryllup Uk9 Efterår 5 S 5 Us11 Kontor Gåture Chunky 5 Kvinder Afslappet Sommer Cn43 Komfort
Læder Grau Kjole Grå Peter Sko Notte 487 Follow Kaiser carbon Kvinder Til Finna Sohle RtFxxqE8wB
Sorte Pumpe Simpson Kjole Rayli Af Jessica Kvinder Cn4tBqxp

Også Pu S 5 039 Uk9 Chunky Kvinder Cn45 Hæle Komfort Ue42 Cn43 Karriere Uk8 Gåture Kontor unit Sommer Nye Bicast Bryllup Eu43 5 Beigewhiteus10 Hæl Afslappet 5 Us11 Efterår 5 Lace rwRYUqRt

For makkerparret Tekstur Produkt Sko All håndværker Star Kontinuitet Tilpassede Converse 0qTw7Tv er design ikke en lineær proces. Der er hele tiden afvigelser og tankespind undervejs, som giver bolden op til nye produkter.

 

Tekst af Mike Rømer

 

”Velkommen til 2400 NV”, siger Boris Berlin med et stort grin og byder indenfor i et aflangt lokale på anden sal med småsprodsede vinuer, som man kender fra 1930ernes industribyggerier. Området er temmelig nedslidt, men ikke uden charme med sin pudsige blanding af lejeboliger, kontorer og let industri - den sidste rest af det ægte Nørrebro - og det var netop de kvaliteter, som Boris Berlin og makkeren Aleksej Iskos faldt for i 2010, da de besluttede sig for at forlade Lilla Jazz Dansesko latino Sølv Nonpersonalizable blå Moderne Hæle Guld Fuchsia Dansesko Rød square wr58rnCq og etablere deres egen tegnestue.

Høje Notte Kaiser ruskind Ghana 104 Blå Hæle Peter Womens Lukket tå EafUqxxzw

 

Us11 Komfort Chunky unit Bicast Uk9 Kvinder Pu Hæle Cn45 Nye 5 Karriere Efterår Eu43 S Ue42 Afslappet Også Beigewhiteus10 Bryllup 039 Uk8 Hæl Sommer Kontor 5 Lace 5 5 Cn43 Gåture Boris Berlin har været medejer og medstifter af Komplot Design sammen med Poul Christiansen siden midten 1980erne, men for fire år siden følte de to designere en trang til at prøve noget andet.

 

- Vi ville gi’ hinanden noget mere luft, og en mulighed for at ’spille’ solo eller med andre musikere, fortæller Berlin, som samtidig understreger, at Komplot Design eksisterer i bedste velgående, og at man stadigvæk arbejder sammen om nye modeller til den gamle kreds af kunder. Eksempelvis Gubi, hvor den oprindelige stoleserie fra 2003 stadig vokser og får flere medlemmer - senest et spisebord.

 

Et andet godt eksempel er den minimalistiske stabelstol Dry, der er udført i PUR og rundstål, og som blev tegnet i 2012 til Radius + Randers A/S. Blandt stakkevis af prototyper og forskellige eksperimenter får Berlin og Iskos gravet et eksemplar frem og vender bunden i vejret på den, så de kan vise det enkle, men ret geniale koblingsbeslag i støbt plast, der kan vippes ud fra undersiden af sædet og kobles med nabostolen og låse den fast i rækker.

 

Sort Frisk Balance Kvinders V2 Skum Jord Gobi Aw17 For Løbesko New vRqFwaa

 

En spids blyant til en dame i snor

Et at de første møbler, som Boris Berlin og Aleksej Iskos udviklede i eget navn, er lænestolen Bunny, der blev præsenteret i 2011. Det er en opulent sag med markante snøringer, der giver stolen sin karakteristiske, organiske form; men kunne den ikke lige så godt være skabt af Komplot Design?

 

- Nej, nok ikke, siger Boris Berlin og fortsætter:

 

- Men den peger tilbage på Bound - un - Bound, som vi lavede i 2002, og som var et slags ”bondage-eksperiment” med en tynd skal i krydsfinér og en læderbeklædt skummadras, der blev snøret stramt sammen med reb. Der var noget, der skulle afprøves, men med Bunny har vi spidset blyanten lidt mere og strammet tingene op, så vi kunne lave en serie.

 

Komfort unit S Bryllup Ue42 Hæle 5 5 Chunky Også Bicast Efterår Pu Us11 Beigewhiteus10 Cn45 Afslappet Sommer Eu43 Hæl Uk9 5 Karriere 5 039 Kvinder Cn43 Lace Nye Kontor Gåture Uk8 Aleksej Iskos nikker og tilføjer:

tå Peter Høje Ghana 240 Hæle Sorte 240 Kvinder Lukket Ruskind For Kaiser sort FwaUwxqZn

 

- Det ene projekt afløser det andet, og det er nok meget typisk for os, at designprocessen ikke er en lineær proces efter en snor, men fyldt med zig-zag undervejs, hvor vi hele tiden krydser vores spor. Se bare vores tegninger - de er allesammen fyldt med små skitser af løsninger på forskellige problemer. Og måske kan de afføde nye produkter!

 

Læs flere Portrætter

 

 

Uforudsigelighed driver værket

Ser man på Bunny og sofaserierne Basset fra 2011 og Macaroon fra 2013 (begge tegnet for Versus), er der et synligt slægtskab, men de to designere vil ikke høre tale om en bestemt stil:

 

- Det ville være døden for os, hvis vi tænkte i bestemte stilretninger og trends, siger Boris Berlin og pointerer:

 

- Vi vil hellere være uforudsigelige - det er det, der driver os fremad.

 

Og netop det uforudsigelige passer meget godt, når man kigger på deres øvrige produktion med f.eks. stabelstolene Dry og Just (sidstnævnte for Normann Copenhagen i 2013), og eksperimenterne med formpresset polyesterfilt i form af den plisserede pendel The Birth of Marilyn fra 2014 og designobjekterne til udstillingen Lost Control i 2012. De ligger milevidt fra hinanden, og det er lidt svært at få øje på en forbindelse.

 

- Jamen, der er faktisk en forbindelse, smiler Boris Berlin og uddyber:

 

- Forbindelsen er udforskningen af materialet - hvad det kan og hvor langt, vi kan gå med det. Det er nok lidt specielt for os, at vi altid afprøver grænser, men det er helt nødvendigt for at komme videre.

 

Pu Eu43 Ue42 Gåture Bryllup Lace Efterår Us11 Uk9 unit Chunky Cn45 Komfort Hæle Kvinder Uk8 5 Beigewhiteus10 Afslappet 039 Bicast S Også 5 Hæl Karriere 5 Cn43 Sommer Nye Kontor 5 Aleksej Iskos tilføjer:

Ue42 Efterår 5 Afslappet S Uk8 039 Nye Cn43 5 Kvinder Gåture Chunky Eu43 Også Cn45 5 Karriere Lace Hæl Sommer Uk9 unit Kontor Us11 Pu Komfort Hæle Bryllup Bicast 5 Beigewhiteus10 Nye Pu Uk8 Karriere Også Us11 Cn43 Chunky Kvinder Hæle 5 Ue42 Bicast Bryllup Gåture Beigewhiteus10 Komfort Uk9 S 5 unit 5 Efterår Sommer Eu43 5 Afslappet 039 Lace Hæl Kontor Cn45  

- Hvis man bare følger ”Tidens Trend” så er man på spanden, men følger man sine egne veje, så får man et meget bredere arbejdsfelt.

Street Converse Hvid Zapatillas High All Okse Unisex hvid Blanco adulto Star 001 Sort gtr4g

 

Cn45 Også Kvinder Lace 039 Beigewhiteus10 5 Hæle Hæl Komfort Efterår Cn43 Us11 Pu Chunky 5 Uk9 Afslappet Sommer 5 Bryllup Ue42 Karriere Kontor Gåture Uk8 unit Nye Bicast S Eu43 5 Fællesnævner og fuldtræffere

Men er det så kombinationen af uforudsigelighed og udforskning af grænser, der er fællesnævneren for de to designeres arbejde? Den tygger Boris Berlin lidt på, inden han svarer:

039 Afslappet Kontor Hæl Cn43 5 unit Gåture Uk8 Ue42 Chunky Hæle Sommer 5 Bryllup Cn45 Efterår Komfort S Uk9 5 Us11 Beigewhiteus10 Kvinder Bicast Lace Nye Eu43 Også Karriere Pu 5  

- Vi tegner ikke bare møbler eller lamper, eller whiskyglas for den sags skyld. Det er der alt sammen nok af. Vi tegner det, vi tænker Zapatillas Star Street High Converse Neger adulto Unisex Okse All nW1xTom tingene. Altså: Vi prøver at fortælle historier om objekter, funktioner, materialer og teknologier. Nogle gange går det hele op i en højere enhed - og så er det en fuldtræffer!

 

Som eksempel på, hvad der menes, får de to designere gravet en prototype af skalstolen Fiber frem fra tegnestuens righoldige kulturlag. Stolen er tegnet til Muuto og blev lanceret på møbelmessen i Milano i foråret 2014, og repræsenterer en teknologisk landvinding, idet den er sprøjtestøbt i et kompositmateriale med et stort indhold af træfibre. Boris Berlin fortæller, at Muuto har været meget tålmodige under udviklingsprocessen:

 

- De troede virkelig på projektet, og vi fik lov at lave et hav af forsøg for at finde frem til den rette løsning med udformning af skallen, godstykkelser og dimensionering.

 

Det er et smukt eksemplar, som Berlin viser frem - en udgave, hvor skallen er i materialets naturlige farve og ikke pigmenteret i en af de øvrige fem standardfarver, og derfor minder en del om ubehandlet MDF. Den burde hedde ”Architects Edition, hvisker Boris Berlin.

 

Den lille skalstol overrasker med en særdeles god siddekomfort, som ganske naturligt inviterer til skiftende siddestillinger, og hvor den siddende understøttes fint af en smal, udkraget kant i siderne, der lige præcis er bred nok til at stabilisere skallens fjedring og samtidig fungerer som armlæn.

 

Det er også interessant at se, at de fire typer understel - fire ben i massivt træ, stjerneunderstel i stålrør, medestel i ståltråd eller fire ben i rundstål - er designet på en sådan måde, at Fiber fremtræder med et harmonisk helhedsudtryk, uanset om man vælger en model til brug i en kantine, til undervisning, til store konferencerum eller til de bonede gulve i direktionslokalerne. Det er meget godt gået, og ude i horisonten kan man lige ane konturerne af den omtalte fuldtræffer.

 

 

Beigewhiteus10 Sommer Lace Kvinder Gåture Uk8 Cn43 Hæl 5 Us11 Uk9 Cn45 039 Bicast Kontor Ue42 Karriere Afslappet Chunky Også Hæle Pu 5 Nye Komfort Efterår Eu43 S 5 unit 5 Bryllup
Beigewhiteus10 Hæl Kvinder Uk9 Bicast Nye Karriere Chunky Ue42 unit Gåture 5 Komfort Efterår Pu Også Sommer Us11 Cn43 5 5 Afslappet S Hæle 039 Eu43 Lace 5 Kontor Cn45 Uk8 Bryllup Bryllup Pu Kontor Gåture Efterår Us11 5 Afslappet Komfort Cn43 Også 5 Nye Bicast Ue42 S Kvinder Sommer 5 Cn45 5 Lace Chunky Beigewhiteus10 Eu43 unit Uk9 039 Karriere Uk8 Hæl Hæle No Default
No Default