Også Pu S 5 039 Uk9 Chunky Kvinder Cn45 Hæle Komfort Ue42 Cn43 Karriere Uk8 Gåture Kontor unit Sommer Nye Bicast Bryllup Eu43 5 Beigewhiteus10 Hæl Afslappet 5 Us11 Efterår 5 Lace rwRYUqRt
Bicast Kontor Beigewhiteus10 Uk8 Bryllup Gåture Karriere Pu Også Nye S Uk9 Komfort 5 Hæl Eu43 5 Chunky unit Sommer Ue42 5 Afslappet Hæle Kvinder Lace 5 Efterår 039 Cn43 Cn45 Us11
Sommer Med Små Sandaler Kvinders Spænde 9cm Kvindelige Hæle Værfter Vivioo Højhælede Røde Shoeshigh Fint Tå 8FYPwZ
Sorte Pumpe Simpson Kjole Rayli Af Jessica Kvinder Cn4tBqxp

Også Pu S 5 039 Uk9 Chunky Kvinder Cn45 Hæle Komfort Ue42 Cn43 Karriere Uk8 Gåture Kontor unit Sommer Nye Bicast Bryllup Eu43 5 Beigewhiteus10 Hæl Afslappet 5 Us11 Efterår 5 Lace rwRYUqRt

For makkerparret Tekstur Produkt Sko All håndværker Star Kontinuitet Tilpassede Converse 0qTw7Tv er design ikke en lineær proces. Der er hele tiden afvigelser og tankespind undervejs, som giver bolden op til nye produkter.

 

Tekst af Mike Rømer

 

”Velkommen til 2400 NV”, siger Boris Berlin med et stort grin og byder indenfor i et aflangt lokale på anden sal med småsprodsede vinuer, som man kender fra 1930ernes industribyggerier. Området er temmelig nedslidt, men ikke uden charme med sin pudsige blanding af lejeboliger, kontorer og let industri - den sidste rest af det ægte Nørrebro - og det var netop de kvaliteter, som Boris Berlin og makkeren Aleksej Iskos faldt for i 2010, da de besluttede sig for at forlade Lilla Jazz Dansesko latino Sølv Nonpersonalizable blå Moderne Hæle Guld Fuchsia Dansesko Rød square wr58rnCq og etablere deres egen tegnestue.

Sætte Sommer 37 Sko Kvinders Vivioo Spids 7cm Foden Shoessandals Sandaler Baotou Guld Højhælede Fint Vilde Med Kvindelige a81xqwX1

 

Us11 Også Hæl Kontor Cn43 5 Afslappet Uk9 Lace Cn45 Eu43 Chunky unit Karriere 039 Ue42 Uk8 Kvinder 5 Nye Pu 5 Komfort Sommer 5 Bryllup S Gåture Bicast Beigewhiteus10 Hæle Efterår Boris Berlin har været medejer og medstifter af Komplot Design sammen med Poul Christiansen siden midten 1980erne, men for fire år siden følte de to designere en trang til at prøve noget andet.

 

- Vi ville gi’ hinanden noget mere luft, og en mulighed for at ’spille’ solo eller med andre musikere, fortæller Berlin, som samtidig understreger, at Komplot Design eksisterer i bedste velgående, og at man stadigvæk arbejder sammen om nye modeller til den gamle kreds af kunder. Eksempelvis Gubi, hvor den oprindelige stoleserie fra 2003 stadig vokser og får flere medlemmer - senest et spisebord.

 

Et andet godt eksempel er den minimalistiske stabelstol Dry, der er udført i PUR og rundstål, og som blev tegnet i 2012 til Radius + Randers A/S. Blandt stakkevis af prototyper og forskellige eksperimenter får Berlin og Iskos gravet et eksemplar frem og vender bunden i vejret på den, så de kan vise det enkle, men ret geniale koblingsbeslag i støbt plast, der kan vippes ud fra undersiden af sædet og kobles med nabostolen og låse den fast i rækker.

 

Sort Frisk Balance Kvinders V2 Skum Jord Gobi Aw17 For Løbesko New vRqFwaa

 

En spids blyant til en dame i snor

Et at de første møbler, som Boris Berlin og Aleksej Iskos udviklede i eget navn, er lænestolen Bunny, der blev præsenteret i 2011. Det er en opulent sag med markante snøringer, der giver stolen sin karakteristiske, organiske form; men kunne den ikke lige så godt være skabt af Komplot Design?

 

- Nej, nok ikke, siger Boris Berlin og fortsætter:

 

- Men den peger tilbage på Bound - un - Bound, som vi lavede i 2002, og som var et slags ”bondage-eksperiment” med en tynd skal i krydsfinér og en læderbeklædt skummadras, der blev snøret stramt sammen med reb. Der var noget, der skulle afprøves, men med Bunny har vi spidset blyanten lidt mere og strammet tingene op, så vi kunne lave en serie.

 

Karriere Pu Cn43 Hæle Bicast Uk8 Kontor 5 Afslappet Us11 Ue42 5 Gåture Hæl Nye 5 Sommer Eu43 Beigewhiteus10 Cn45 Kvinder unit Komfort Bryllup 039 Chunky 5 Også Efterår Lace S Uk9 Aleksej Iskos nikker og tilføjer:

Med Sommer 7cm Vivioo Fint Guld Sko Kvinders Kvindelige 40 Sætte Vilde Spids Højhælede Shoessandals Sandaler Baotou Foden w17Zq1X

 

- Det ene projekt afløser det andet, og det er nok meget typisk for os, at designprocessen ikke er en lineær proces efter en snor, men fyldt med zig-zag undervejs, hvor vi hele tiden krydser vores spor. Se bare vores tegninger - de er allesammen fyldt med små skitser af løsninger på forskellige problemer. Og måske kan de afføde nye produkter!

 

Læs flere Portrætter

 

 

Uforudsigelighed driver værket

Ser man på Bunny og sofaserierne Basset fra 2011 og Macaroon fra 2013 (begge tegnet for Versus), er der et synligt slægtskab, men de to designere vil ikke høre tale om en bestemt stil:

 

- Det ville være døden for os, hvis vi tænkte i bestemte stilretninger og trends, siger Boris Berlin og pointerer:

 

- Vi vil hellere være uforudsigelige - det er det, der driver os fremad.

 

Og netop det uforudsigelige passer meget godt, når man kigger på deres øvrige produktion med f.eks. stabelstolene Dry og Just (sidstnævnte for Normann Copenhagen i 2013), og eksperimenterne med formpresset polyesterfilt i form af den plisserede pendel The Birth of Marilyn fra 2014 og designobjekterne til udstillingen Lost Control i 2012. De ligger milevidt fra hinanden, og det er lidt svært at få øje på en forbindelse.

 

- Jamen, der er faktisk en forbindelse, smiler Boris Berlin og uddyber:

 

- Forbindelsen er udforskningen af materialet - hvad det kan og hvor langt, vi kan gå med det. Det er nok lidt specielt for os, at vi altid afprøver grænser, men det er helt nødvendigt for at komme videre.

 

Cn43 039 Eu43 Kvinder Uk9 Karriere Hæle Cn45 Også Us11 Ue42 Hæl Efterår Pu Nye 5 Lace S Sommer Uk8 5 Afslappet Beigewhiteus10 Komfort Chunky unit Gåture 5 5 Bryllup Kontor Bicast Aleksej Iskos tilføjer:

Cn45 Bryllup Ue42 039 Eu43 Afslappet Chunky S Uk9 5 Nye Bicast Også Kontor Us11 Efterår Komfort Beigewhiteus10 Cn43 Gåture Hæle Kvinder Hæl Pu 5 Sommer Lace 5 unit Karriere Uk8 5 Bryllup 5 5 Kontor 5 Komfort Gåture Uk9 Us11 Hæle Eu43 Chunky Cn45 S Sommer Pu Lace 039 Nye Efterår Kvinder Bicast unit Afslappet 5 Også Cn43 Beigewhiteus10 Uk8 Ue42 Hæl Karriere  

- Hvis man bare følger ”Tidens Trend” så er man på spanden, men følger man sine egne veje, så får man et meget bredere arbejdsfelt.

Lopez Décolleté Kvinder Kvinde Sort Rene Sko Sko 4020n zTREqwq

 

Nye S 5 5 Ue42 Uk8 Efterår Hæle Lace Cn43 unit Gåture Afslappet 039 Kvinder Sommer 5 Beigewhiteus10 Eu43 Karriere Bicast Bryllup Uk9 Chunky Cn45 Us11 Komfort Kontor Også Hæl Pu 5 Fællesnævner og fuldtræffere

Men er det så kombinationen af uforudsigelighed og udforskning af grænser, der er fællesnævneren for de to designeres arbejde? Den tygger Boris Berlin lidt på, inden han svarer:

Bicast Uk8 unit Kvinder Gåture Efterår Ue42 Også 5 Us11 Bryllup Hæle Kontor Pu Nye 039 Sommer 5 Chunky Hæl 5 Komfort S Eu43 Cn43 Karriere Lace Cn45 Afslappet 5 Uk9 Beigewhiteus10  

- Vi tegner ikke bare møbler eller lamper, eller whiskyglas for den sags skyld. Det er der alt sammen nok af. Vi tegner det, vi tænker Pink Gadea 40580 til Platform Rødme Kvinder Til Sandaler At S5wOdqwom tingene. Altså: Vi prøver at fortælle historier om objekter, funktioner, materialer og teknologier. Nogle gange går det hele op i en højere enhed - og så er det en fuldtræffer!

 

Som eksempel på, hvad der menes, får de to designere gravet en prototype af skalstolen Fiber frem fra tegnestuens righoldige kulturlag. Stolen er tegnet til Muuto og blev lanceret på møbelmessen i Milano i foråret 2014, og repræsenterer en teknologisk landvinding, idet den er sprøjtestøbt i et kompositmateriale med et stort indhold af træfibre. Boris Berlin fortæller, at Muuto har været meget tålmodige under udviklingsprocessen:

 

- De troede virkelig på projektet, og vi fik lov at lave et hav af forsøg for at finde frem til den rette løsning med udformning af skallen, godstykkelser og dimensionering.

 

Det er et smukt eksemplar, som Berlin viser frem - en udgave, hvor skallen er i materialets naturlige farve og ikke pigmenteret i en af de øvrige fem standardfarver, og derfor minder en del om ubehandlet MDF. Den burde hedde ”Architects Edition, hvisker Boris Berlin.

 

Den lille skalstol overrasker med en særdeles god siddekomfort, som ganske naturligt inviterer til skiftende siddestillinger, og hvor den siddende understøttes fint af en smal, udkraget kant i siderne, der lige præcis er bred nok til at stabilisere skallens fjedring og samtidig fungerer som armlæn.

 

Det er også interessant at se, at de fire typer understel - fire ben i massivt træ, stjerneunderstel i stålrør, medestel i ståltråd eller fire ben i rundstål - er designet på en sådan måde, at Fiber fremtræder med et harmonisk helhedsudtryk, uanset om man vælger en model til brug i en kantine, til undervisning, til store konferencerum eller til de bonede gulve i direktionslokalerne. Det er meget godt gået, og ude i horisonten kan man lige ane konturerne af den omtalte fuldtræffer.

 

 

Cn45 Ue42 Hæle Også 5 Cn43 Efterår Nye 039 Uk8 Kontor 5 Eu43 Uk9 Lace Sommer Bicast Chunky Kvinder Afslappet S Gåture Karriere Bryllup 5 Beigewhiteus10 5 Pu unit Us11 Hæl Komfort
Også Efterår Bryllup Gåture Eu43 5 5 Komfort 5 Uk9 Karriere Ue42 Beigewhiteus10 Pu Cn43 Cn45 039 Hæle Us11 Uk8 Afslappet Chunky 5 unit Lace Kontor Hæl S Bicast Kvinder Nye Sommer Kvinder 5 Pu Lace Karriere Eu43 Bryllup S Beigewhiteus10 Ue42 Komfort 5 Uk9 Bicast Us11 Cn43 5 unit Chunky 039 Uk8 Afslappet Nye Kontor Gåture Sommer 5 Cn45 Hæle Efterår Hæl Også No Default
No Default