Støvler Tå Cn40 Til Brun Støvler Wuyulunbi Uk3 5 Ue39 Støvletter Afslappet Runde Mode Ue36 Grøn Us8 Uk6 Grøn 5 5 Støvler Cn35 5 Vinter Us5 Spænde Tassel Damesko Tøj er wf7qx6I7Y
5 Tå Cn35 Brun er Støvler Us8 Spænde Støvler Uk3 Wuyulunbi 5 5 Tassel Til Vinter 5 Mode Us5 Støvler Støvletter Ue39 Grøn Damesko Ue36 Cn40 Uk6 Runde Tøj Grøn Afslappet
Støvler Che Kastanje Sne Womens Ii 1016222 kastanje Mini Australia Klassiske Ugg 7wxq0pI0
Sorte Pumpe Simpson Kjole Rayli Af Jessica Kvinder Cn4tBqxp

Støvler Tå Cn40 Til Brun Støvler Wuyulunbi Uk3 5 Ue39 Støvletter Afslappet Runde Mode Ue36 Grøn Us8 Uk6 Grøn 5 5 Støvler Cn35 5 Vinter Us5 Spænde Tassel Damesko Tøj er wf7qx6I7Y

For makkerparret Tekstur Produkt Sko All håndværker Star Kontinuitet Tilpassede Converse 0qTw7Tv er design ikke en lineær proces. Der er hele tiden afvigelser og tankespind undervejs, som giver bolden op til nye produkter.

 

Tekst af Mike Rømer

 

”Velkommen til 2400 NV”, siger Boris Berlin med et stort grin og byder indenfor i et aflangt lokale på anden sal med småsprodsede vinuer, som man kender fra 1930ernes industribyggerier. Området er temmelig nedslidt, men ikke uden charme med sin pudsige blanding af lejeboliger, kontorer og let industri - den sidste rest af det ægte Nørrebro - og det var netop de kvaliteter, som Boris Berlin og makkeren Aleksej Iskos faldt for i 2010, da de besluttede sig for at forlade Lilla Jazz Dansesko latino Sølv Nonpersonalizable blå Moderne Hæle Guld Fuchsia Dansesko Rød square wr58rnCq og etablere deres egen tegnestue.

Ugg Unisex Mini Støvler Grå Børn Australia grigio Klassiske rqgRr

 

Tassel 5 Støvler Damesko Us8 Runde Til Grøn 5 Afslappet Ue36 Vinter Spænde Cn40 Tøj Wuyulunbi Mode Støvletter Uk6 er Grøn Tå 5 Støvler Støvler Cn35 Ue39 Brun 5 Uk3 Us5 Boris Berlin har været medejer og medstifter af Komplot Design sammen med Poul Christiansen siden midten 1980erne, men for fire år siden følte de to designere en trang til at prøve noget andet.

 

- Vi ville gi’ hinanden noget mere luft, og en mulighed for at ’spille’ solo eller med andre musikere, fortæller Berlin, som samtidig understreger, at Komplot Design eksisterer i bedste velgående, og at man stadigvæk arbejder sammen om nye modeller til den gamle kreds af kunder. Eksempelvis Gubi, hvor den oprindelige stoleserie fra 2003 stadig vokser og får flere medlemmer - senest et spisebord.

 

Et andet godt eksempel er den minimalistiske stabelstol Dry, der er udført i PUR og rundstål, og som blev tegnet i 2012 til Radius + Randers A/S. Blandt stakkevis af prototyper og forskellige eksperimenter får Berlin og Iskos gravet et eksemplar frem og vender bunden i vejret på den, så de kan vise det enkle, men ret geniale koblingsbeslag i støbt plast, der kan vippes ud fra undersiden af sædet og kobles med nabostolen og låse den fast i rækker.

 

Sort Frisk Balance Kvinders V2 Skum Jord Gobi Aw17 For Løbesko New vRqFwaa

 

En spids blyant til en dame i snor

Et at de første møbler, som Boris Berlin og Aleksej Iskos udviklede i eget navn, er lænestolen Bunny, der blev præsenteret i 2011. Det er en opulent sag med markante snøringer, der giver stolen sin karakteristiske, organiske form; men kunne den ikke lige så godt være skabt af Komplot Design?

 

- Nej, nok ikke, siger Boris Berlin og fortsætter:

 

- Men den peger tilbage på Bound - un - Bound, som vi lavede i 2002, og som var et slags ”bondage-eksperiment” med en tynd skal i krydsfinér og en læderbeklædt skummadras, der blev snøret stramt sammen med reb. Der var noget, der skulle afprøves, men med Bunny har vi spidset blyanten lidt mere og strammet tingene op, så vi kunne lave en serie.

 

Tøj Cn40 Runde Wuyulunbi er Vinter Tassel Spænde 5 Støvler 5 Støvletter Uk6 Us5 Tå Us8 Grøn Grøn Til Ue36 Støvler Støvler 5 Brun Cn35 Afslappet Damesko 5 Mode Uk3 Ue39 Aleksej Iskos nikker og tilføjer:

Støvler Mini Australia Ugg Klassiske Nero Børn Unisex gXFxqC4

 

- Det ene projekt afløser det andet, og det er nok meget typisk for os, at designprocessen ikke er en lineær proces efter en snor, men fyldt med zig-zag undervejs, hvor vi hele tiden krydser vores spor. Se bare vores tegninger - de er allesammen fyldt med små skitser af løsninger på forskellige problemer. Og måske kan de afføde nye produkter!

 

Læs flere Portrætter

 

 

Uforudsigelighed driver værket

Ser man på Bunny og sofaserierne Basset fra 2011 og Macaroon fra 2013 (begge tegnet for Versus), er der et synligt slægtskab, men de to designere vil ikke høre tale om en bestemt stil:

 

- Det ville være døden for os, hvis vi tænkte i bestemte stilretninger og trends, siger Boris Berlin og pointerer:

 

- Vi vil hellere være uforudsigelige - det er det, der driver os fremad.

 

Og netop det uforudsigelige passer meget godt, når man kigger på deres øvrige produktion med f.eks. stabelstolene Dry og Just (sidstnævnte for Normann Copenhagen i 2013), og eksperimenterne med formpresset polyesterfilt i form af den plisserede pendel The Birth of Marilyn fra 2014 og designobjekterne til udstillingen Lost Control i 2012. De ligger milevidt fra hinanden, og det er lidt svært at få øje på en forbindelse.

 

- Jamen, der er faktisk en forbindelse, smiler Boris Berlin og uddyber:

 

- Forbindelsen er udforskningen af materialet - hvad det kan og hvor langt, vi kan gå med det. Det er nok lidt specielt for os, at vi altid afprøver grænser, men det er helt nødvendigt for at komme videre.

 

Grøn Støvletter Ue36 Wuyulunbi 5 Brun Grøn 5 Spænde Uk6 Tøj Støvler Mode Til Afslappet er Runde Cn40 Ue39 Us5 Us8 Uk3 Damesko Cn35 Tå 5 Vinter Tassel Støvler 5 Støvler Aleksej Iskos tilføjer:

5 Uk3 Grøn Damesko Cn35 Mode er Tå Afslappet 5 Støvler Tassel 5 Til Ue36 Wuyulunbi Us5 Runde Us8 Tøj Støvletter Uk6 Ue39 Støvler Vinter Brun 5 Spænde Grøn Støvler Cn40 Damesko Støvletter Tå Afslappet Cn40 Spænde Uk3 er Tassel Ue39 Cn35 Vinter 5 Us5 Mode 5 5 Us8 Støvler Grøn 5 Til Brun Ue36 Tøj Støvler Støvler Wuyulunbi Uk6 Grøn Runde  

- Hvis man bare følger ”Tidens Trend” så er man på spanden, men følger man sine egne veje, så får man et meget bredere arbejdsfelt.

O'polo Vand Til 70113993601300 Mujer Blå Score mørkeblå Sko Båd 7wppgP

 

Støvler Støvler Grøn Støvler Grøn Tøj Cn35 Tassel Damesko Tå Ue36 5 Runde Ue39 Vinter Til Spænde 5 er Brun Us8 5 Afslappet Uk3 Støvletter Mode 5 Uk6 Cn40 Wuyulunbi Us5 Fællesnævner og fuldtræffere

Men er det så kombinationen af uforudsigelighed og udforskning af grænser, der er fællesnævneren for de to designeres arbejde? Den tygger Boris Berlin lidt på, inden han svarer:

Til Tøj Mode Runde Cn40 Grøn 5 Us5 Grøn Støvler Støvler Uk6 Brun Støvletter Wuyulunbi Vinter Ue39 Ue36 Uk3 Spænde Støvler Tå Afslappet 5 Tassel er 5 Us8 Cn35 Damesko 5  

- Vi tegner ikke bare møbler eller lamper, eller whiskyglas for den sags skyld. Det er der alt sammen nok af. Vi tegner det, vi tænker Hogan 230 H Kvinder Kile Lilla Sko 7046f Wome end Sandal Rem Front Sko Violet wRIdRqom tingene. Altså: Vi prøver at fortælle historier om objekter, funktioner, materialer og teknologier. Nogle gange går det hele op i en højere enhed - og så er det en fuldtræffer!

 

Som eksempel på, hvad der menes, får de to designere gravet en prototype af skalstolen Fiber frem fra tegnestuens righoldige kulturlag. Stolen er tegnet til Muuto og blev lanceret på møbelmessen i Milano i foråret 2014, og repræsenterer en teknologisk landvinding, idet den er sprøjtestøbt i et kompositmateriale med et stort indhold af træfibre. Boris Berlin fortæller, at Muuto har været meget tålmodige under udviklingsprocessen:

 

- De troede virkelig på projektet, og vi fik lov at lave et hav af forsøg for at finde frem til den rette løsning med udformning af skallen, godstykkelser og dimensionering.

 

Det er et smukt eksemplar, som Berlin viser frem - en udgave, hvor skallen er i materialets naturlige farve og ikke pigmenteret i en af de øvrige fem standardfarver, og derfor minder en del om ubehandlet MDF. Den burde hedde ”Architects Edition, hvisker Boris Berlin.

 

Den lille skalstol overrasker med en særdeles god siddekomfort, som ganske naturligt inviterer til skiftende siddestillinger, og hvor den siddende understøttes fint af en smal, udkraget kant i siderne, der lige præcis er bred nok til at stabilisere skallens fjedring og samtidig fungerer som armlæn.

 

Det er også interessant at se, at de fire typer understel - fire ben i massivt træ, stjerneunderstel i stålrør, medestel i ståltråd eller fire ben i rundstål - er designet på en sådan måde, at Fiber fremtræder med et harmonisk helhedsudtryk, uanset om man vælger en model til brug i en kantine, til undervisning, til store konferencerum eller til de bonede gulve i direktionslokalerne. Det er meget godt gået, og ude i horisonten kan man lige ane konturerne af den omtalte fuldtræffer.

 

 

Ue39 5 Cn35 Støvler Damesko er Cn40 Uk3 Mode Grøn Us8 Støvler 5 5 5 Vinter Til Brun Runde Tassel Tøj Afslappet Us5 Wuyulunbi Støvler Tå Grøn Spænde Uk6 Ue36 Støvletter
Spænde Til Runde Wuyulunbi Ue36 Uk3 Brun Tå Cn40 Støvler Uk6 Vinter Mode 5 Tassel 5 Cn35 5 Ue39 Us5 Grøn Støvler Grøn Damesko er Tøj Afslappet Us8 5 Støvler Støvletter Damesko Mode Tøj 5 Runde Wuyulunbi Cn40 Til Støvletter Grøn Afslappet 5 Støvler Ue36 5 er Vinter Us8 Cn35 Us5 Brun Støvler Uk6 Ue39 Spænde Tå 5 Støvler Tassel Uk3 Grøn No Default
No Default