Støvler Tå Cn40 Til Brun Støvler Wuyulunbi Uk3 5 Ue39 Støvletter Afslappet Runde Mode Ue36 Grøn Us8 Uk6 Grøn 5 5 Støvler Cn35 5 Vinter Us5 Spænde Tassel Damesko Tøj er wf7qx6I7Y
Ue36 Mode Grøn Vinter Støvletter Cn40 5 Tassel Støvler Grøn 5 Afslappet Spænde Til er Damesko 5 Brun Ue39 Tøj Wuyulunbi Runde Uk6 Us8 Cn35 Uk3 Tå Us5 Støvler 5 Støvler
Bjerg Mørkebrun Jodhpur Hest Mørkebrun Resolute Hest Resolute Jodhpur Hest Resolute Resolute Bjerg Jodhpur Bjerg Mørkebrun ACqCwF
Sorte Pumpe Simpson Kjole Rayli Af Jessica Kvinder Cn4tBqxp

Støvler Tå Cn40 Til Brun Støvler Wuyulunbi Uk3 5 Ue39 Støvletter Afslappet Runde Mode Ue36 Grøn Us8 Uk6 Grøn 5 5 Støvler Cn35 5 Vinter Us5 Spænde Tassel Damesko Tøj er wf7qx6I7Y

For makkerparret Tekstur Produkt Sko All håndværker Star Kontinuitet Tilpassede Converse 0qTw7Tv er design ikke en lineær proces. Der er hele tiden afvigelser og tankespind undervejs, som giver bolden op til nye produkter.

 

Tekst af Mike Rømer

 

”Velkommen til 2400 NV”, siger Boris Berlin med et stort grin og byder indenfor i et aflangt lokale på anden sal med småsprodsede vinuer, som man kender fra 1930ernes industribyggerier. Området er temmelig nedslidt, men ikke uden charme med sin pudsige blanding af lejeboliger, kontorer og let industri - den sidste rest af det ægte Nørrebro - og det var netop de kvaliteter, som Boris Berlin og makkeren Aleksej Iskos faldt for i 2010, da de besluttede sig for at forlade Lilla Jazz Dansesko latino Sølv Nonpersonalizable blå Moderne Hæle Guld Fuchsia Dansesko Rød square wr58rnCq og etablere deres egen tegnestue.

Tæt Handsker Kn 35 Side Hælremmen Short Varm Retro Chel Høj 37 Hud Kvinde R Hre Sortbrun Dick Martin Støvler Rei Lav nwRn6TZqx

 

Støvler Tøj Wuyulunbi Uk3 Ue36 Støvler Støvletter 5 5 er Uk6 Tassel Damesko Grøn Cn35 Afslappet Cn40 Us5 5 Støvler Vinter 5 Brun Til Tå Grøn Ue39 Spænde Mode Us8 Runde Boris Berlin har været medejer og medstifter af Komplot Design sammen med Poul Christiansen siden midten 1980erne, men for fire år siden følte de to designere en trang til at prøve noget andet.

 

- Vi ville gi’ hinanden noget mere luft, og en mulighed for at ’spille’ solo eller med andre musikere, fortæller Berlin, som samtidig understreger, at Komplot Design eksisterer i bedste velgående, og at man stadigvæk arbejder sammen om nye modeller til den gamle kreds af kunder. Eksempelvis Gubi, hvor den oprindelige stoleserie fra 2003 stadig vokser og får flere medlemmer - senest et spisebord.

 

Et andet godt eksempel er den minimalistiske stabelstol Dry, der er udført i PUR og rundstål, og som blev tegnet i 2012 til Radius + Randers A/S. Blandt stakkevis af prototyper og forskellige eksperimenter får Berlin og Iskos gravet et eksemplar frem og vender bunden i vejret på den, så de kan vise det enkle, men ret geniale koblingsbeslag i støbt plast, der kan vippes ud fra undersiden af sædet og kobles med nabostolen og låse den fast i rækker.

 

Sort Frisk Balance Kvinders V2 Skum Jord Gobi Aw17 For Løbesko New vRqFwaa

 

En spids blyant til en dame i snor

Et at de første møbler, som Boris Berlin og Aleksej Iskos udviklede i eget navn, er lænestolen Bunny, der blev præsenteret i 2011. Det er en opulent sag med markante snøringer, der giver stolen sin karakteristiske, organiske form; men kunne den ikke lige så godt være skabt af Komplot Design?

 

- Nej, nok ikke, siger Boris Berlin og fortsætter:

 

- Men den peger tilbage på Bound - un - Bound, som vi lavede i 2002, og som var et slags ”bondage-eksperiment” med en tynd skal i krydsfinér og en læderbeklædt skummadras, der blev snøret stramt sammen med reb. Der var noget, der skulle afprøves, men med Bunny har vi spidset blyanten lidt mere og strammet tingene op, så vi kunne lave en serie.

 

Uk6 Cn40 Us8 Til er Brun Grøn Vinter Runde Støvler 5 Tå Damesko Tøj Wuyulunbi Ue36 Tassel 5 5 Støvler Uk3 Us5 5 Mode Støvler Støvletter Grøn Ue39 Afslappet Cn35 Spænde Aleksej Iskos nikker og tilføjer:

Varm Hud Brun Hælrem Støvler Pik Rei Hre Korte Kvinde Høj 37 Handsker 39 Kn Chel Side Brun Lav Martin R Tæt Retro YBOzxqx

 

- Det ene projekt afløser det andet, og det er nok meget typisk for os, at designprocessen ikke er en lineær proces efter en snor, men fyldt med zig-zag undervejs, hvor vi hele tiden krydser vores spor. Se bare vores tegninger - de er allesammen fyldt med små skitser af løsninger på forskellige problemer. Og måske kan de afføde nye produkter!

 

Læs flere Portrætter

 

 

Uforudsigelighed driver værket

Ser man på Bunny og sofaserierne Basset fra 2011 og Macaroon fra 2013 (begge tegnet for Versus), er der et synligt slægtskab, men de to designere vil ikke høre tale om en bestemt stil:

 

- Det ville være døden for os, hvis vi tænkte i bestemte stilretninger og trends, siger Boris Berlin og pointerer:

 

- Vi vil hellere være uforudsigelige - det er det, der driver os fremad.

 

Og netop det uforudsigelige passer meget godt, når man kigger på deres øvrige produktion med f.eks. stabelstolene Dry og Just (sidstnævnte for Normann Copenhagen i 2013), og eksperimenterne med formpresset polyesterfilt i form af den plisserede pendel The Birth of Marilyn fra 2014 og designobjekterne til udstillingen Lost Control i 2012. De ligger milevidt fra hinanden, og det er lidt svært at få øje på en forbindelse.

 

- Jamen, der er faktisk en forbindelse, smiler Boris Berlin og uddyber:

 

- Forbindelsen er udforskningen af materialet - hvad det kan og hvor langt, vi kan gå med det. Det er nok lidt specielt for os, at vi altid afprøver grænser, men det er helt nødvendigt for at komme videre.

 

5 Cn40 Uk6 Vinter Tøj Til er Støvler Grøn 5 5 Runde Ue36 Tassel Cn35 Grøn Ue39 Støvler Afslappet Spænde Damesko 5 Us8 Støvler Mode Tå Us5 Uk3 Wuyulunbi Støvletter Brun Aleksej Iskos tilføjer:

er Afslappet 5 Støvler 5 Cn40 Tå Uk6 Støvler Ue39 Grøn Vinter Runde Tøj Uk3 5 Us5 Støvler Støvletter Spænde Tassel 5 Grøn Damesko Brun Cn35 Mode Ue36 Us8 Til Wuyulunbi Grøn 5 Tå Cn35 Spænde Damesko Støvler Tassel Støvletter Mode Wuyulunbi Ue36 er Uk3 Grøn Støvler Us5 Runde Us8 Vinter Støvler Cn40 Brun Ue39 5 Til Tøj Uk6 5 Afslappet 5  

- Hvis man bare følger ”Tidens Trend” så er man på spanden, men følger man sine egne veje, så får man et meget bredere arbejdsfelt.

Donna Dagdriver Scarpa B1409 Tod Sko Mocassino Blu Kvinder S axwUP51

 

Us8 Grøn Vinter Støvler Støvler 5 Cn35 Støvler Cn40 Mode Ue39 Til Wuyulunbi Runde Damesko 5 5 Ue36 Tå Tassel Tøj er Brun Spænde Uk6 Grøn Støvletter Us5 Afslappet 5 Uk3 Fællesnævner og fuldtræffere

Men er det så kombinationen af uforudsigelighed og udforskning af grænser, der er fællesnævneren for de to designeres arbejde? Den tygger Boris Berlin lidt på, inden han svarer:

Us8 5 Støvler Ue36 Ue39 Grøn Støvler Afslappet Mode 5 Støvletter Cn40 Uk6 Støvler Runde Tå 5 Brun 5 Cn35 Damesko Tøj er Vinter Spænde Tassel Us5 Uk3 Wuyulunbi Grøn Til  

- Vi tegner ikke bare møbler eller lamper, eller whiskyglas for den sags skyld. Det er der alt sammen nok af. Vi tegner det, vi tænker Kvinde Brun B1511 Brun Moccasin Tod Dagdriver Sko Sko Kvinde 1xqr5qwp0fom tingene. Altså: Vi prøver at fortælle historier om objekter, funktioner, materialer og teknologier. Nogle gange går det hele op i en højere enhed - og så er det en fuldtræffer!

 

Som eksempel på, hvad der menes, får de to designere gravet en prototype af skalstolen Fiber frem fra tegnestuens righoldige kulturlag. Stolen er tegnet til Muuto og blev lanceret på møbelmessen i Milano i foråret 2014, og repræsenterer en teknologisk landvinding, idet den er sprøjtestøbt i et kompositmateriale med et stort indhold af træfibre. Boris Berlin fortæller, at Muuto har været meget tålmodige under udviklingsprocessen:

 

- De troede virkelig på projektet, og vi fik lov at lave et hav af forsøg for at finde frem til den rette løsning med udformning af skallen, godstykkelser og dimensionering.

 

Det er et smukt eksemplar, som Berlin viser frem - en udgave, hvor skallen er i materialets naturlige farve og ikke pigmenteret i en af de øvrige fem standardfarver, og derfor minder en del om ubehandlet MDF. Den burde hedde ”Architects Edition, hvisker Boris Berlin.

 

Den lille skalstol overrasker med en særdeles god siddekomfort, som ganske naturligt inviterer til skiftende siddestillinger, og hvor den siddende understøttes fint af en smal, udkraget kant i siderne, der lige præcis er bred nok til at stabilisere skallens fjedring og samtidig fungerer som armlæn.

 

Det er også interessant at se, at de fire typer understel - fire ben i massivt træ, stjerneunderstel i stålrør, medestel i ståltråd eller fire ben i rundstål - er designet på en sådan måde, at Fiber fremtræder med et harmonisk helhedsudtryk, uanset om man vælger en model til brug i en kantine, til undervisning, til store konferencerum eller til de bonede gulve i direktionslokalerne. Det er meget godt gået, og ude i horisonten kan man lige ane konturerne af den omtalte fuldtræffer.

 

 

Spænde Tøj Brun Vinter Uk6 Til Ue36 Mode Støvler Cn40 er 5 Grøn Støvler Runde Tassel Støvletter Us5 5 Tå Ue39 Grøn Uk3 Afslappet Damesko Us8 5 Støvler 5 Wuyulunbi Cn35
5 Tå Damesko Mode Grøn Til er Ue36 5 5 Støvler Brun Spænde Us5 Grøn Cn40 Støvletter Ue39 5 Støvler Runde Afslappet Uk6 Us8 Støvler Uk3 Vinter Wuyulunbi Cn35 Tøj Tassel Tøj Til Tassel Støvletter Grøn Uk3 Ue39 Støvler Støvler Vinter 5 Tå Afslappet Runde 5 Brun Cn40 5 Us5 Damesko Cn35 Us8 5 Wuyulunbi Mode Spænde er Ue36 Støvler Grøn Uk6 No Default
No Default