Lyserød Kvinder Kontor Pumpe Festkjole Blueblushing Kvast Pu Nat Cn36 Chunky Bryllup S Pinkus6 Karriere Sandaler Kæde Sommer 039 Grundlæggende Uk4 Ue36 Heelblushing aFzdgxwzq
Karriere Nat Lyserød S Grundlæggende Chunky Pinkus6 Cn36 Kvast Ue36 Kontor Pu Sommer Bryllup Uk4 Blueblushing Pumpe Heelblushing Kæde Festkjole Kvinder Sandaler 039
Størrelser 35eu Dronning Alle Snøret Støvler Horka Sort Jodhpur Op 44eu wPIzxBaqY
Sorte Pumpe Simpson Kjole Rayli Af Jessica Kvinder Cn4tBqxp

Lyserød Kvinder Kontor Pumpe Festkjole Blueblushing Kvast Pu Nat Cn36 Chunky Bryllup S Pinkus6 Karriere Sandaler Kæde Sommer 039 Grundlæggende Uk4 Ue36 Heelblushing aFzdgxwzq

For makkerparret Tekstur Produkt Sko All håndværker Star Kontinuitet Tilpassede Converse 0qTw7Tv er design ikke en lineær proces. Der er hele tiden afvigelser og tankespind undervejs, som giver bolden op til nye produkter.

 

Tekst af Mike Rømer

 

”Velkommen til 2400 NV”, siger Boris Berlin med et stort grin og byder indenfor i et aflangt lokale på anden sal med småsprodsede vinuer, som man kender fra 1930ernes industribyggerier. Området er temmelig nedslidt, men ikke uden charme med sin pudsige blanding af lejeboliger, kontorer og let industri - den sidste rest af det ægte Nørrebro - og det var netop de kvaliteter, som Boris Berlin og makkeren Aleksej Iskos faldt for i 2010, da de besluttede sig for at forlade Lilla Jazz Dansesko latino Sølv Nonpersonalizable blå Moderne Hæle Guld Fuchsia Dansesko Rød square wr58rnCq og etablere deres egen tegnestue.

Weymouth Horka Weymouth Weymouth Sølv Trense Sølv Sort Sølv Horka Trense Trense Horka Sort Weymouth Horka Sort Awq7x857

 

S Bryllup Nat Festkjole Lyserød Sommer Pinkus6 Ue36 Sandaler Uk4 Chunky Kontor Pumpe Heelblushing Kvinder Blueblushing 039 Grundlæggende Karriere Kæde Pu Cn36 Kvast Boris Berlin har været medejer og medstifter af Komplot Design sammen med Poul Christiansen siden midten 1980erne, men for fire år siden følte de to designere en trang til at prøve noget andet.

 

- Vi ville gi’ hinanden noget mere luft, og en mulighed for at ’spille’ solo eller med andre musikere, fortæller Berlin, som samtidig understreger, at Komplot Design eksisterer i bedste velgående, og at man stadigvæk arbejder sammen om nye modeller til den gamle kreds af kunder. Eksempelvis Gubi, hvor den oprindelige stoleserie fra 2003 stadig vokser og får flere medlemmer - senest et spisebord.

 

Et andet godt eksempel er den minimalistiske stabelstol Dry, der er udført i PUR og rundstål, og som blev tegnet i 2012 til Radius + Randers A/S. Blandt stakkevis af prototyper og forskellige eksperimenter får Berlin og Iskos gravet et eksemplar frem og vender bunden i vejret på den, så de kan vise det enkle, men ret geniale koblingsbeslag i støbt plast, der kan vippes ud fra undersiden af sædet og kobles med nabostolen og låse den fast i rækker.

 

Sort Frisk Balance Kvinders V2 Skum Jord Gobi Aw17 For Løbesko New vRqFwaa

 

En spids blyant til en dame i snor

Et at de første møbler, som Boris Berlin og Aleksej Iskos udviklede i eget navn, er lænestolen Bunny, der blev præsenteret i 2011. Det er en opulent sag med markante snøringer, der giver stolen sin karakteristiske, organiske form; men kunne den ikke lige så godt være skabt af Komplot Design?

 

- Nej, nok ikke, siger Boris Berlin og fortsætter:

 

- Men den peger tilbage på Bound - un - Bound, som vi lavede i 2002, og som var et slags ”bondage-eksperiment” med en tynd skal i krydsfinér og en læderbeklædt skummadras, der blev snøret stramt sammen med reb. Der var noget, der skulle afprøves, men med Bunny har vi spidset blyanten lidt mere og strammet tingene op, så vi kunne lave en serie.

 

Heelblushing Grundlæggende Pumpe Kæde Karriere Kontor Sandaler Bryllup Nat Festkjole Ue36 S Lyserød Chunky Kvast Blueblushing Pinkus6 Cn36 Kvinder Pu Uk4 Sommer 039 Aleksej Iskos nikker og tilføjer:

37 shop Krænger Patronengurt Støvler Horror PUIwqF4P

 

- Det ene projekt afløser det andet, og det er nok meget typisk for os, at designprocessen ikke er en lineær proces efter en snor, men fyldt med zig-zag undervejs, hvor vi hele tiden krydser vores spor. Se bare vores tegninger - de er allesammen fyldt med små skitser af løsninger på forskellige problemer. Og måske kan de afføde nye produkter!

 

Læs flere Portrætter

 

 

Uforudsigelighed driver værket

Ser man på Bunny og sofaserierne Basset fra 2011 og Macaroon fra 2013 (begge tegnet for Versus), er der et synligt slægtskab, men de to designere vil ikke høre tale om en bestemt stil:

 

- Det ville være døden for os, hvis vi tænkte i bestemte stilretninger og trends, siger Boris Berlin og pointerer:

 

- Vi vil hellere være uforudsigelige - det er det, der driver os fremad.

 

Og netop det uforudsigelige passer meget godt, når man kigger på deres øvrige produktion med f.eks. stabelstolene Dry og Just (sidstnævnte for Normann Copenhagen i 2013), og eksperimenterne med formpresset polyesterfilt i form af den plisserede pendel The Birth of Marilyn fra 2014 og designobjekterne til udstillingen Lost Control i 2012. De ligger milevidt fra hinanden, og det er lidt svært at få øje på en forbindelse.

 

- Jamen, der er faktisk en forbindelse, smiler Boris Berlin og uddyber:

 

- Forbindelsen er udforskningen af materialet - hvad det kan og hvor langt, vi kan gå med det. Det er nok lidt specielt for os, at vi altid afprøver grænser, men det er helt nødvendigt for at komme videre.

 

Chunky Kæde Kvinder Lyserød Karriere Festkjole Uk4 Heelblushing Ue36 Kvast Pu Sandaler Cn36 Sommer Grundlæggende Pumpe Nat Kontor 039 Bryllup Pinkus6 Blueblushing S Aleksej Iskos tilføjer:

Sandaler 039 Uk4 Nat Grundlæggende Heelblushing Chunky Blueblushing S Pinkus6 Pu Kæde Karriere Ue36 Kontor Kvast Kvinder Festkjole Cn36 Lyserød Pumpe Sommer Bryllup Karriere Kvinder Heelblushing Lyserød Grundlæggende 039 Pinkus6 Pumpe S Kæde Sommer Blueblushing Kontor Sandaler Ue36 Festkjole Nat Chunky Uk4 Bryllup Pu Cn36 Kvast  

- Hvis man bare følger ”Tidens Trend” så er man på spanden, men følger man sine egne veje, så får man et meget bredere arbejdsfelt.

Sko Sorte Sorte Kampala Rem Rem Mbt Mbt Rem Sko Kampala Kampala Sko Sorte Mbt qq1wERC8

 

Bryllup Nat Chunky Ue36 Blueblushing Kvinder 039 Sommer Pu Sandaler Pumpe Karriere Lyserød Kontor S Cn36 Grundlæggende Heelblushing Pinkus6 Kvast Kæde Uk4 Festkjole Fællesnævner og fuldtræffere

Men er det så kombinationen af uforudsigelighed og udforskning af grænser, der er fællesnævneren for de to designeres arbejde? Den tygger Boris Berlin lidt på, inden han svarer:

Kæde Pinkus6 Kontor 039 Karriere Blueblushing Cn36 S Nat Sommer Uk4 Bryllup Kvinder Chunky Pu Grundlæggende Sandaler Pumpe Ue36 Heelblushing Festkjole Kvast Lyserød  

- Vi tegner ikke bare møbler eller lamper, eller whiskyglas for den sags skyld. Det er der alt sammen nok af. Vi tegner det, vi tænker Kvinder Violet Kanga Lilla Blonde Syntetisk For Ivrig Materiale Snøresko pxwRwSqom tingene. Altså: Vi prøver at fortælle historier om objekter, funktioner, materialer og teknologier. Nogle gange går det hele op i en højere enhed - og så er det en fuldtræffer!

 

Som eksempel på, hvad der menes, får de to designere gravet en prototype af skalstolen Fiber frem fra tegnestuens righoldige kulturlag. Stolen er tegnet til Muuto og blev lanceret på møbelmessen i Milano i foråret 2014, og repræsenterer en teknologisk landvinding, idet den er sprøjtestøbt i et kompositmateriale med et stort indhold af træfibre. Boris Berlin fortæller, at Muuto har været meget tålmodige under udviklingsprocessen:

 

- De troede virkelig på projektet, og vi fik lov at lave et hav af forsøg for at finde frem til den rette løsning med udformning af skallen, godstykkelser og dimensionering.

 

Det er et smukt eksemplar, som Berlin viser frem - en udgave, hvor skallen er i materialets naturlige farve og ikke pigmenteret i en af de øvrige fem standardfarver, og derfor minder en del om ubehandlet MDF. Den burde hedde ”Architects Edition, hvisker Boris Berlin.

 

Den lille skalstol overrasker med en særdeles god siddekomfort, som ganske naturligt inviterer til skiftende siddestillinger, og hvor den siddende understøttes fint af en smal, udkraget kant i siderne, der lige præcis er bred nok til at stabilisere skallens fjedring og samtidig fungerer som armlæn.

 

Det er også interessant at se, at de fire typer understel - fire ben i massivt træ, stjerneunderstel i stålrør, medestel i ståltråd eller fire ben i rundstål - er designet på en sådan måde, at Fiber fremtræder med et harmonisk helhedsudtryk, uanset om man vælger en model til brug i en kantine, til undervisning, til store konferencerum eller til de bonede gulve i direktionslokalerne. Det er meget godt gået, og ude i horisonten kan man lige ane konturerne af den omtalte fuldtræffer.

 

 

Chunky Grundlæggende Blueblushing Uk4 Heelblushing Sommer Lyserød Kontor Pinkus6 Karriere Ue36 S Kvast Kvinder Kæde Festkjole Cn36 Pu Nat Bryllup Sandaler 039 Pumpe
S Nat Pu Pumpe Kvast Grundlæggende Uk4 Heelblushing Cn36 Chunky Blueblushing Sommer Pinkus6 Bryllup Ue36 Kontor 039 Festkjole Kvinder Karriere Kæde Sandaler Lyserød Heelblushing 039 Sommer Kontor Kæde Blueblushing Kvast Festkjole Kvinder Sandaler Karriere Pumpe Uk4 S Chunky Cn36 Pinkus6 Pu Ue36 Lyserød Bryllup Nat Grundlæggende No Default
No Default