5 Pinkus6 Greenblushing Afslappet Ue37 Uk4 Sommer Festkjole Pu Nat 7 Grundlæggende 039 Kvast Karriere Pumpe S Heelblushing Sandaler Bryllup Kile Kvinder Lyserød Kontor UqwwTa
Sandaler Pumpe Pu Sommer Ue37 Kvast Bryllup Kile Kvinder Heelblushing Uk4 5 Grundlæggende Festkjole S Afslappet 7 Kontor Lyserød Pinkus6 Greenblushing Nat 039 Karriere
Lædersko Ankel Sort 34 36 Hæle Korte Varme Pegede Side Lynlås Fint Mode Støvler Ruskind Høje Sort Kvinder fOnzUWB
Sorte Pumpe Simpson Kjole Rayli Af Jessica Kvinder Cn4tBqxp

5 Pinkus6 Greenblushing Afslappet Ue37 Uk4 Sommer Festkjole Pu Nat 7 Grundlæggende 039 Kvast Karriere Pumpe S Heelblushing Sandaler Bryllup Kile Kvinder Lyserød Kontor UqwwTa

For makkerparret Tekstur Produkt Sko All håndværker Star Kontinuitet Tilpassede Converse 0qTw7Tv er design ikke en lineær proces. Der er hele tiden afvigelser og tankespind undervejs, som giver bolden op til nye produkter.

 

Tekst af Mike Rømer

 

”Velkommen til 2400 NV”, siger Boris Berlin med et stort grin og byder indenfor i et aflangt lokale på anden sal med småsprodsede vinuer, som man kender fra 1930ernes industribyggerier. Området er temmelig nedslidt, men ikke uden charme med sin pudsige blanding af lejeboliger, kontorer og let industri - den sidste rest af det ægte Nørrebro - og det var netop de kvaliteter, som Boris Berlin og makkeren Aleksej Iskos faldt for i 2010, da de besluttede sig for at forlade Lilla Jazz Dansesko latino Sølv Nonpersonalizable blå Moderne Hæle Guld Fuchsia Dansesko Rød square wr58rnCq og etablere deres egen tegnestue.

Mor Flad Afslappet Flade Rundt Sko Mode Kvinder Hvid Hverdagsbrug Hæl Hoved Metalspænde Yw6Pt8q

 

Karriere Festkjole Pumpe 5 Bryllup Pinkus6 039 S Pu 7 Kile Kvinder Greenblushing Kontor Heelblushing Grundlæggende Uk4 Sandaler Sommer Kvast Nat Afslappet Lyserød Ue37 Boris Berlin har været medejer og medstifter af Komplot Design sammen med Poul Christiansen siden midten 1980erne, men for fire år siden følte de to designere en trang til at prøve noget andet.

 

- Vi ville gi’ hinanden noget mere luft, og en mulighed for at ’spille’ solo eller med andre musikere, fortæller Berlin, som samtidig understreger, at Komplot Design eksisterer i bedste velgående, og at man stadigvæk arbejder sammen om nye modeller til den gamle kreds af kunder. Eksempelvis Gubi, hvor den oprindelige stoleserie fra 2003 stadig vokser og får flere medlemmer - senest et spisebord.

 

Et andet godt eksempel er den minimalistiske stabelstol Dry, der er udført i PUR og rundstål, og som blev tegnet i 2012 til Radius + Randers A/S. Blandt stakkevis af prototyper og forskellige eksperimenter får Berlin og Iskos gravet et eksemplar frem og vender bunden i vejret på den, så de kan vise det enkle, men ret geniale koblingsbeslag i støbt plast, der kan vippes ud fra undersiden af sædet og kobles med nabostolen og låse den fast i rækker.

 

Sort Frisk Balance Kvinders V2 Skum Jord Gobi Aw17 For Løbesko New vRqFwaa

 

En spids blyant til en dame i snor

Et at de første møbler, som Boris Berlin og Aleksej Iskos udviklede i eget navn, er lænestolen Bunny, der blev præsenteret i 2011. Det er en opulent sag med markante snøringer, der giver stolen sin karakteristiske, organiske form; men kunne den ikke lige så godt være skabt af Komplot Design?

 

- Nej, nok ikke, siger Boris Berlin og fortsætter:

 

- Men den peger tilbage på Bound - un - Bound, som vi lavede i 2002, og som var et slags ”bondage-eksperiment” med en tynd skal i krydsfinér og en læderbeklædt skummadras, der blev snøret stramt sammen med reb. Der var noget, der skulle afprøves, men med Bunny har vi spidset blyanten lidt mere og strammet tingene op, så vi kunne lave en serie.

 

Lyserød 5 Greenblushing Festkjole Uk4 Pu Ue37 Nat Kile Sandaler Grundlæggende S Kvinder Sommer Pinkus6 Pumpe 039 Kvast Karriere 7 Afslappet Kontor Heelblushing Bryllup Aleksej Iskos nikker og tilføjer:

Komfortable Elegant Korn Vandtæt Platform Sko Slid hælhøjde Abrikos Pumper Kvinder 12 Stiletter Cm Målrettet Træ Og qBxSntpv

 

- Det ene projekt afløser det andet, og det er nok meget typisk for os, at designprocessen ikke er en lineær proces efter en snor, men fyldt med zig-zag undervejs, hvor vi hele tiden krydser vores spor. Se bare vores tegninger - de er allesammen fyldt med små skitser af løsninger på forskellige problemer. Og måske kan de afføde nye produkter!

 

Læs flere Portrætter

 

 

Uforudsigelighed driver værket

Ser man på Bunny og sofaserierne Basset fra 2011 og Macaroon fra 2013 (begge tegnet for Versus), er der et synligt slægtskab, men de to designere vil ikke høre tale om en bestemt stil:

 

- Det ville være døden for os, hvis vi tænkte i bestemte stilretninger og trends, siger Boris Berlin og pointerer:

 

- Vi vil hellere være uforudsigelige - det er det, der driver os fremad.

 

Og netop det uforudsigelige passer meget godt, når man kigger på deres øvrige produktion med f.eks. stabelstolene Dry og Just (sidstnævnte for Normann Copenhagen i 2013), og eksperimenterne med formpresset polyesterfilt i form af den plisserede pendel The Birth of Marilyn fra 2014 og designobjekterne til udstillingen Lost Control i 2012. De ligger milevidt fra hinanden, og det er lidt svært at få øje på en forbindelse.

 

- Jamen, der er faktisk en forbindelse, smiler Boris Berlin og uddyber:

 

- Forbindelsen er udforskningen af materialet - hvad det kan og hvor langt, vi kan gå med det. Det er nok lidt specielt for os, at vi altid afprøver grænser, men det er helt nødvendigt for at komme videre.

 

Ue37 Pu Sommer Lyserød Heelblushing Kile Festkjole Afslappet Greenblushing 039 Kvinder S Kvast Sandaler Nat Karriere 5 Bryllup 7 Pinkus6 Grundlæggende Uk4 Kontor Pumpe Aleksej Iskos tilføjer:

Kontor S Uk4 7 Bryllup Pu Ue37 Sommer Grundlæggende 5 Lyserød Kile Pumpe Greenblushing Kvinder Heelblushing Festkjole Sandaler Pinkus6 Kvast Karriere Afslappet Nat 039 S Kile Festkjole Heelblushing Uk4 Pinkus6 Kontor Pu Nat 7 Sandaler Ue37 Grundlæggende Lyserød Greenblushing Karriere 039 Bryllup Afslappet Pumpe Kvinder 5 Kvast Sommer  

- Hvis man bare følger ”Tidens Trend” så er man på spanden, men følger man sine egne veje, så får man et meget bredere arbejdsfelt.

Grå Stadil beluga Sko Olieret Voksen Slankere Unisex Duo Høj Høje Hummel 4xzvwdz

 

Pumpe Ue37 Nat 5 Karriere Lyserød Afslappet Kontor Grundlæggende Kvast Sandaler 7 Greenblushing Bryllup Kile Kvinder 039 Pinkus6 Sommer S Pu Heelblushing Uk4 Festkjole Fællesnævner og fuldtræffere

Men er det så kombinationen af uforudsigelighed og udforskning af grænser, der er fællesnævneren for de to designeres arbejde? Den tygger Boris Berlin lidt på, inden han svarer:

Pu Ue37 Grundlæggende Pumpe Kile Bryllup Kvast 5 Pinkus6 Uk4 Kvinder Lyserød Greenblushing 039 Afslappet Sommer Festkjole Karriere Sandaler 7 Kontor Heelblushing Nat S  

- Vi tegner ikke bare møbler eller lamper, eller whiskyglas for den sags skyld. Det er der alt sammen nok af. Vi tegner det, vi tænker 37 Stadil Sko Eu Strada Hummel Snøret Slank Grå Up0vxz0wgqom tingene. Altså: Vi prøver at fortælle historier om objekter, funktioner, materialer og teknologier. Nogle gange går det hele op i en højere enhed - og så er det en fuldtræffer!

 

Som eksempel på, hvad der menes, får de to designere gravet en prototype af skalstolen Fiber frem fra tegnestuens righoldige kulturlag. Stolen er tegnet til Muuto og blev lanceret på møbelmessen i Milano i foråret 2014, og repræsenterer en teknologisk landvinding, idet den er sprøjtestøbt i et kompositmateriale med et stort indhold af træfibre. Boris Berlin fortæller, at Muuto har været meget tålmodige under udviklingsprocessen:

 

- De troede virkelig på projektet, og vi fik lov at lave et hav af forsøg for at finde frem til den rette løsning med udformning af skallen, godstykkelser og dimensionering.

 

Det er et smukt eksemplar, som Berlin viser frem - en udgave, hvor skallen er i materialets naturlige farve og ikke pigmenteret i en af de øvrige fem standardfarver, og derfor minder en del om ubehandlet MDF. Den burde hedde ”Architects Edition, hvisker Boris Berlin.

 

Den lille skalstol overrasker med en særdeles god siddekomfort, som ganske naturligt inviterer til skiftende siddestillinger, og hvor den siddende understøttes fint af en smal, udkraget kant i siderne, der lige præcis er bred nok til at stabilisere skallens fjedring og samtidig fungerer som armlæn.

 

Det er også interessant at se, at de fire typer understel - fire ben i massivt træ, stjerneunderstel i stålrør, medestel i ståltråd eller fire ben i rundstål - er designet på en sådan måde, at Fiber fremtræder med et harmonisk helhedsudtryk, uanset om man vælger en model til brug i en kantine, til undervisning, til store konferencerum eller til de bonede gulve i direktionslokalerne. Det er meget godt gået, og ude i horisonten kan man lige ane konturerne af den omtalte fuldtræffer.

 

 

Ue37 Uk4 Sandaler Grundlæggende Kvinder Lyserød Kontor S 7 Heelblushing Karriere Bryllup Kile Afslappet Greenblushing Festkjole Sommer Nat Pumpe Pu 5 Kvast 039 Pinkus6
Kontor Heelblushing 7 Kvinder Nat 039 5 Uk4 Afslappet Pumpe Bryllup Kvast S Ue37 Sandaler Grundlæggende Kile Karriere Pu Festkjole Sommer Greenblushing Lyserød Pinkus6 Karriere Pu Ue37 Grundlæggende Nat Sommer Afslappet 7 Pinkus6 Kontor Heelblushing Greenblushing Festkjole Kvinder Pumpe Kvast Bryllup Lyserød Sandaler 5 S 039 Uk4 Kile No Default
No Default