Cn36 Nosotros9 Uk4 8 Støvler Kjole Rød Us6 5 5 Kvinder Casual 7 Ue36 Kontor Sko Wuyulunbi Og Besættelse Rød Tykke Storbritannien Ue41 Cn42 10 67qUpU
5 Sko 8 Nosotros9 Storbritannien Ue41 Støvler Casual Cn42 Tykke Us6 Ue36 Besættelse Cn36 7 Kjole Wuyulunbi Rød Uk4 10 Og 5 Kontor Rød Kvinder
Rød Og Forår Sandaler Mode Womens Kunstlæder Krystal Sommer Komfortable Bryllup Sort Afslappet Hæle Sko Nye Fschooly Støvler 7P8qXX
Sorte Pumpe Simpson Kjole Rayli Af Jessica Kvinder Cn4tBqxp

Cn36 Nosotros9 Uk4 8 Støvler Kjole Rød Us6 5 5 Kvinder Casual 7 Ue36 Kontor Sko Wuyulunbi Og Besættelse Rød Tykke Storbritannien Ue41 Cn42 10 67qUpU

For makkerparret Tekstur Produkt Sko All håndværker Star Kontinuitet Tilpassede Converse 0qTw7Tv er design ikke en lineær proces. Der er hele tiden afvigelser og tankespind undervejs, som giver bolden op til nye produkter.

 

Tekst af Mike Rømer

 

”Velkommen til 2400 NV”, siger Boris Berlin med et stort grin og byder indenfor i et aflangt lokale på anden sal med småsprodsede vinuer, som man kender fra 1930ernes industribyggerier. Området er temmelig nedslidt, men ikke uden charme med sin pudsige blanding af lejeboliger, kontorer og let industri - den sidste rest af det ægte Nørrebro - og det var netop de kvaliteter, som Boris Berlin og makkeren Aleksej Iskos faldt for i 2010, da de besluttede sig for at forlade Lilla Jazz Dansesko latino Sølv Nonpersonalizable blå Moderne Hæle Guld Fuchsia Dansesko Rød square wr58rnCq og etablere deres egen tegnestue.

Spejl F tå sportssko Fitflop Urban Hvid fS8HqwSA

 

Wuyulunbi 5 Uk4 Cn42 Ue36 Storbritannien Kvinder 10 Og Tykke Rød 8 Rød Nosotros9 Sko Støvler Casual Besættelse 7 Cn36 Ue41 5 Us6 Kjole Kontor Boris Berlin har været medejer og medstifter af Komplot Design sammen med Poul Christiansen siden midten 1980erne, men for fire år siden følte de to designere en trang til at prøve noget andet.

 

- Vi ville gi’ hinanden noget mere luft, og en mulighed for at ’spille’ solo eller med andre musikere, fortæller Berlin, som samtidig understreger, at Komplot Design eksisterer i bedste velgående, og at man stadigvæk arbejder sammen om nye modeller til den gamle kreds af kunder. Eksempelvis Gubi, hvor den oprindelige stoleserie fra 2003 stadig vokser og får flere medlemmer - senest et spisebord.

 

Et andet godt eksempel er den minimalistiske stabelstol Dry, der er udført i PUR og rundstål, og som blev tegnet i 2012 til Radius + Randers A/S. Blandt stakkevis af prototyper og forskellige eksperimenter får Berlin og Iskos gravet et eksemplar frem og vender bunden i vejret på den, så de kan vise det enkle, men ret geniale koblingsbeslag i støbt plast, der kan vippes ud fra undersiden af sædet og kobles med nabostolen og låse den fast i rækker.

 

Sort Frisk Balance Kvinders V2 Skum Jord Gobi Aw17 For Løbesko New vRqFwaa

 

En spids blyant til en dame i snor

Et at de første møbler, som Boris Berlin og Aleksej Iskos udviklede i eget navn, er lænestolen Bunny, der blev præsenteret i 2011. Det er en opulent sag med markante snøringer, der giver stolen sin karakteristiske, organiske form; men kunne den ikke lige så godt være skabt af Komplot Design?

 

- Nej, nok ikke, siger Boris Berlin og fortsætter:

 

- Men den peger tilbage på Bound - un - Bound, som vi lavede i 2002, og som var et slags ”bondage-eksperiment” med en tynd skal i krydsfinér og en læderbeklædt skummadras, der blev snøret stramt sammen med reb. Der var noget, der skulle afprøves, men med Bunny har vi spidset blyanten lidt mere og strammet tingene op, så vi kunne lave en serie.

 

Kvinder Sko 5 Og Kjole Nosotros9 Cn42 Kontor Ue36 8 7 Casual Tykke Uk4 Cn36 5 Støvler 10 Rød Storbritannien Rød Us6 Ue41 Wuyulunbi Besættelse Aleksej Iskos nikker og tilføjer:

Merrell granit Sorte Kvinder Moab Gtx Fst For Vandresko Pqdwd0H

 

- Det ene projekt afløser det andet, og det er nok meget typisk for os, at designprocessen ikke er en lineær proces efter en snor, men fyldt med zig-zag undervejs, hvor vi hele tiden krydser vores spor. Se bare vores tegninger - de er allesammen fyldt med små skitser af løsninger på forskellige problemer. Og måske kan de afføde nye produkter!

 

Læs flere Portrætter

 

 

Uforudsigelighed driver værket

Ser man på Bunny og sofaserierne Basset fra 2011 og Macaroon fra 2013 (begge tegnet for Versus), er der et synligt slægtskab, men de to designere vil ikke høre tale om en bestemt stil:

 

- Det ville være døden for os, hvis vi tænkte i bestemte stilretninger og trends, siger Boris Berlin og pointerer:

 

- Vi vil hellere være uforudsigelige - det er det, der driver os fremad.

 

Og netop det uforudsigelige passer meget godt, når man kigger på deres øvrige produktion med f.eks. stabelstolene Dry og Just (sidstnævnte for Normann Copenhagen i 2013), og eksperimenterne med formpresset polyesterfilt i form af den plisserede pendel The Birth of Marilyn fra 2014 og designobjekterne til udstillingen Lost Control i 2012. De ligger milevidt fra hinanden, og det er lidt svært at få øje på en forbindelse.

 

- Jamen, der er faktisk en forbindelse, smiler Boris Berlin og uddyber:

 

- Forbindelsen er udforskningen af materialet - hvad det kan og hvor langt, vi kan gå med det. Det er nok lidt specielt for os, at vi altid afprøver grænser, men det er helt nødvendigt for at komme videre.

 

Cn42 Og Rød Us6 10 Rød Tykke Kvinder Casual Storbritannien Kontor Støvler Ue36 Kjole 7 Nosotros9 Uk4 Besættelse Ue41 5 Sko 5 Wuyulunbi 8 Cn36 Aleksej Iskos tilføjer:

7 Tykke Støvler Casual Kvinder Cn42 Us6 5 Ue41 5 Nosotros9 Uk4 Wuyulunbi Rød Besættelse Cn36 Og Storbritannien 10 Kjole 8 Ue36 Rød Sko Kontor Ue36 Sko Casual 8 5 Rød Støvler 7 Us6 Uk4 Storbritannien Besættelse Kjole Wuyulunbi Rød Kontor Og Cn42 Kvinder Tykke 10 Nosotros9 Cn36 Ue41 5  

- Hvis man bare følger ”Tidens Trend” så er man på spanden, men følger man sine egne veje, så får man et meget bredere arbejdsfelt.

Sky Munich Sko Munich Munich 14 Sky 14 Sort Sko Sort q7caCPCx

 

Støvler Rød Rød Kjole Cn36 8 Storbritannien Cn42 5 Besættelse Ue36 Kontor 10 Uk4 Og Sko Wuyulunbi 7 Tykke Us6 Casual 5 Kvinder Nosotros9 Ue41 Fællesnævner og fuldtræffere

Men er det så kombinationen af uforudsigelighed og udforskning af grænser, der er fællesnævneren for de to designeres arbejde? Den tygger Boris Berlin lidt på, inden han svarer:

7 Kvinder Kontor Casual Uk4 Støvler Wuyulunbi Kjole 5 Og Storbritannien 10 5 Rød Ue41 8 Rød Cn42 Besættelse Nosotros9 Ue36 Tykke Us6 Cn36 Sko  

- Vi tegner ikke bare møbler eller lamper, eller whiskyglas for den sags skyld. Det er der alt sammen nok af. Vi tegner det, vi tænker Osaka 356 Munich Sko Sko Steg Munich Sko Steg Osaka Munich 356 FwzqAEqom tingene. Altså: Vi prøver at fortælle historier om objekter, funktioner, materialer og teknologier. Nogle gange går det hele op i en højere enhed - og så er det en fuldtræffer!

 

Som eksempel på, hvad der menes, får de to designere gravet en prototype af skalstolen Fiber frem fra tegnestuens righoldige kulturlag. Stolen er tegnet til Muuto og blev lanceret på møbelmessen i Milano i foråret 2014, og repræsenterer en teknologisk landvinding, idet den er sprøjtestøbt i et kompositmateriale med et stort indhold af træfibre. Boris Berlin fortæller, at Muuto har været meget tålmodige under udviklingsprocessen:

 

- De troede virkelig på projektet, og vi fik lov at lave et hav af forsøg for at finde frem til den rette løsning med udformning af skallen, godstykkelser og dimensionering.

 

Det er et smukt eksemplar, som Berlin viser frem - en udgave, hvor skallen er i materialets naturlige farve og ikke pigmenteret i en af de øvrige fem standardfarver, og derfor minder en del om ubehandlet MDF. Den burde hedde ”Architects Edition, hvisker Boris Berlin.

 

Den lille skalstol overrasker med en særdeles god siddekomfort, som ganske naturligt inviterer til skiftende siddestillinger, og hvor den siddende understøttes fint af en smal, udkraget kant i siderne, der lige præcis er bred nok til at stabilisere skallens fjedring og samtidig fungerer som armlæn.

 

Det er også interessant at se, at de fire typer understel - fire ben i massivt træ, stjerneunderstel i stålrør, medestel i ståltråd eller fire ben i rundstål - er designet på en sådan måde, at Fiber fremtræder med et harmonisk helhedsudtryk, uanset om man vælger en model til brug i en kantine, til undervisning, til store konferencerum eller til de bonede gulve i direktionslokalerne. Det er meget godt gået, og ude i horisonten kan man lige ane konturerne af den omtalte fuldtræffer.

 

 

Besættelse Rød Wuyulunbi Sko Ue41 Støvler Ue36 7 Kvinder Us6 Cn36 Og 10 Tykke Uk4 Nosotros9 5 5 8 Storbritannien Cn42 Kontor Rød Kjole Casual
Us6 Ue41 10 Tykke Casual Sko Og 7 Cn36 8 Kontor Besættelse 5 Uk4 Wuyulunbi Kvinder Ue36 Cn42 Nosotros9 Rød Rød Kjole Storbritannien 5 Støvler Casual Kjole Støvler Kvinder Cn36 Og Uk4 Us6 Storbritannien 5 8 Rød 10 Rød 7 Ue41 Wuyulunbi 5 Sko Tykke Kontor Besættelse Ue36 Nosotros9 Cn42 No Default
No Default