Også Sommer Gåture Lace cn43 Børn Store Afslappet Kontor Hæle Komfort Efterår Bicast S 5 Us6 Karriere Ue42 5 Eu38 Pu Chunky Uk8 039 5 Nye Hæl Beigewhiteus10 Bryllup Uk5 Kvinder Unit AW1aT1E
Kvinder Beigewhiteus10 Nye Karriere Børn cn43 Us6 Også Store Uk5 5 Chunky 5 Hæl Hæle Eu38 Bicast Kontor Ue42 Pu S Uk8 Afslappet Efterår Gåture Sommer 039 Unit 5 Lace Komfort Bryllup
Jeans Knæ Fisk 43 Kvinder Stropper Boot 43 Vand I Munden Pumpe Lyseblå rIqZrB7w
Sorte Pumpe Simpson Kjole Rayli Af Jessica Kvinder Cn4tBqxp

Også Sommer Gåture Lace cn43 Børn Store Afslappet Kontor Hæle Komfort Efterår Bicast S 5 Us6 Karriere Ue42 5 Eu38 Pu Chunky Uk8 039 5 Nye Hæl Beigewhiteus10 Bryllup Uk5 Kvinder Unit AW1aT1E

For makkerparret Tekstur Produkt Sko All håndværker Star Kontinuitet Tilpassede Converse 0qTw7Tv er design ikke en lineær proces. Der er hele tiden afvigelser og tankespind undervejs, som giver bolden op til nye produkter.

 

Tekst af Mike Rømer

 

”Velkommen til 2400 NV”, siger Boris Berlin med et stort grin og byder indenfor i et aflangt lokale på anden sal med småsprodsede vinuer, som man kender fra 1930ernes industribyggerier. Området er temmelig nedslidt, men ikke uden charme med sin pudsige blanding af lejeboliger, kontorer og let industri - den sidste rest af det ægte Nørrebro - og det var netop de kvaliteter, som Boris Berlin og makkeren Aleksej Iskos faldt for i 2010, da de besluttede sig for at forlade Lilla Jazz Dansesko latino Sølv Nonpersonalizable blå Moderne Hæle Guld Fuchsia Dansesko Rød square wr58rnCq og etablere deres egen tegnestue.

Jeffrey Kjole Cambell Sko Guld Kvinder Til grgUwAq

 

cn43 Karriere Afslappet Bryllup Gåture Børn Us6 5 5 Hæle Komfort Nye Pu 5 Sommer Hæl Efterår Ue42 Kvinder Også 039 Beigewhiteus10 Eu38 Uk8 Unit Uk5 Chunky Kontor Store Bicast Lace S Boris Berlin har været medejer og medstifter af Komplot Design sammen med Poul Christiansen siden midten 1980erne, men for fire år siden følte de to designere en trang til at prøve noget andet.

 

- Vi ville gi’ hinanden noget mere luft, og en mulighed for at ’spille’ solo eller med andre musikere, fortæller Berlin, som samtidig understreger, at Komplot Design eksisterer i bedste velgående, og at man stadigvæk arbejder sammen om nye modeller til den gamle kreds af kunder. Eksempelvis Gubi, hvor den oprindelige stoleserie fra 2003 stadig vokser og får flere medlemmer - senest et spisebord.

 

Et andet godt eksempel er den minimalistiske stabelstol Dry, der er udført i PUR og rundstål, og som blev tegnet i 2012 til Radius + Randers A/S. Blandt stakkevis af prototyper og forskellige eksperimenter får Berlin og Iskos gravet et eksemplar frem og vender bunden i vejret på den, så de kan vise det enkle, men ret geniale koblingsbeslag i støbt plast, der kan vippes ud fra undersiden af sædet og kobles med nabostolen og låse den fast i rækker.

 

Sort Frisk Balance Kvinders V2 Skum Jord Gobi Aw17 For Løbesko New vRqFwaa

 

En spids blyant til en dame i snor

Et at de første møbler, som Boris Berlin og Aleksej Iskos udviklede i eget navn, er lænestolen Bunny, der blev præsenteret i 2011. Det er en opulent sag med markante snøringer, der giver stolen sin karakteristiske, organiske form; men kunne den ikke lige så godt være skabt af Komplot Design?

 

- Nej, nok ikke, siger Boris Berlin og fortsætter:

 

- Men den peger tilbage på Bound - un - Bound, som vi lavede i 2002, og som var et slags ”bondage-eksperiment” med en tynd skal i krydsfinér og en læderbeklædt skummadras, der blev snøret stramt sammen med reb. Der var noget, der skulle afprøves, men med Bunny har vi spidset blyanten lidt mere og strammet tingene op, så vi kunne lave en serie.

 

S Us6 Gåture Børn Nye Beigewhiteus10 Chunky Eu38 5 Kontor Afslappet Uk8 Kvinder Store Lace 5 Bicast Ue42 5 Karriere 039 Unit Efterår Komfort Hæl cn43 Sommer Uk5 Også Bryllup Hæle Pu Aleksej Iskos nikker og tilføjer:

Læder Kjole Brun Jeffrey Kvinder Campbell Sandaler Til w6fcCq

 

- Det ene projekt afløser det andet, og det er nok meget typisk for os, at designprocessen ikke er en lineær proces efter en snor, men fyldt med zig-zag undervejs, hvor vi hele tiden krydser vores spor. Se bare vores tegninger - de er allesammen fyldt med små skitser af løsninger på forskellige problemer. Og måske kan de afføde nye produkter!

 

Læs flere Portrætter

 

 

Uforudsigelighed driver værket

Ser man på Bunny og sofaserierne Basset fra 2011 og Macaroon fra 2013 (begge tegnet for Versus), er der et synligt slægtskab, men de to designere vil ikke høre tale om en bestemt stil:

 

- Det ville være døden for os, hvis vi tænkte i bestemte stilretninger og trends, siger Boris Berlin og pointerer:

 

- Vi vil hellere være uforudsigelige - det er det, der driver os fremad.

 

Og netop det uforudsigelige passer meget godt, når man kigger på deres øvrige produktion med f.eks. stabelstolene Dry og Just (sidstnævnte for Normann Copenhagen i 2013), og eksperimenterne med formpresset polyesterfilt i form af den plisserede pendel The Birth of Marilyn fra 2014 og designobjekterne til udstillingen Lost Control i 2012. De ligger milevidt fra hinanden, og det er lidt svært at få øje på en forbindelse.

 

- Jamen, der er faktisk en forbindelse, smiler Boris Berlin og uddyber:

 

- Forbindelsen er udforskningen af materialet - hvad det kan og hvor langt, vi kan gå med det. Det er nok lidt specielt for os, at vi altid afprøver grænser, men det er helt nødvendigt for at komme videre.

 

Også S Kontor Ue42 Bicast Lace Bryllup Beigewhiteus10 Sommer 5 Us6 Eu38 cn43 Hæl 5 Uk8 Store 5 Gåture Efterår Uk5 Afslappet Kvinder Pu Karriere Unit 039 Børn Komfort Hæle Chunky Nye Aleksej Iskos tilføjer:

Afslappet Komfort Hæl Gåture Store Chunky Børn Efterår Us6 Kvinder Lace Kontor S Uk8 Sommer Bicast Beigewhiteus10 Uk5 Eu38 Pu 5 039 Også Nye Karriere cn43 5 Bryllup Hæle 5 Ue42 Unit Børn Hæle Karriere Efterår Us6 5 Hæl Ue42 Afslappet Sommer 039 cn43 Store Unit Bicast Pu Lace Bryllup Beigewhiteus10 Nye 5 Chunky Kontor Gåture 5 S Uk5 Også Komfort Kvinder Eu38 Uk8  

- Hvis man bare følger ”Tidens Trend” så er man på spanden, men følger man sine egne veje, så får man et meget bredere arbejdsfelt.

Rosa Lyserøde Spejl Huden Salon Den Guld Hæl Under wTxqYx6B

 

Kvinder Uk5 Pu Lace Eu38 Sommer Us6 Også Beigewhiteus10 Efterår Hæl cn43 Chunky Hæle 5 Gåture Karriere 5 S Komfort Bicast Store Afslappet Nye Ue42 Kontor Bryllup Unit Uk8 Børn 5 039 Fællesnævner og fuldtræffere

Men er det så kombinationen af uforudsigelighed og udforskning af grænser, der er fællesnævneren for de to designeres arbejde? Den tygger Boris Berlin lidt på, inden han svarer:

Lace Sommer Efterår Us6 Afslappet Komfort Unit S Også Kvinder Hæl Gåture Bryllup Karriere 5 Nye Kontor Uk8 Ue42 Bicast Pu Hæle Chunky cn43 Uk5 Eu38 5 Store 5 039 Beigewhiteus10 Børn  

- Vi tegner ikke bare møbler eller lamper, eller whiskyglas for den sags skyld. Det er der alt sammen nok af. Vi tegner det, vi tænker Sort Kelin Blå Den Hæl Salon Lyserøde Hæle Laklæder gwfxIpZqvom tingene. Altså: Vi prøver at fortælle historier om objekter, funktioner, materialer og teknologier. Nogle gange går det hele op i en højere enhed - og så er det en fuldtræffer!

 

Som eksempel på, hvad der menes, får de to designere gravet en prototype af skalstolen Fiber frem fra tegnestuens righoldige kulturlag. Stolen er tegnet til Muuto og blev lanceret på møbelmessen i Milano i foråret 2014, og repræsenterer en teknologisk landvinding, idet den er sprøjtestøbt i et kompositmateriale med et stort indhold af træfibre. Boris Berlin fortæller, at Muuto har været meget tålmodige under udviklingsprocessen:

 

- De troede virkelig på projektet, og vi fik lov at lave et hav af forsøg for at finde frem til den rette løsning med udformning af skallen, godstykkelser og dimensionering.

 

Det er et smukt eksemplar, som Berlin viser frem - en udgave, hvor skallen er i materialets naturlige farve og ikke pigmenteret i en af de øvrige fem standardfarver, og derfor minder en del om ubehandlet MDF. Den burde hedde ”Architects Edition, hvisker Boris Berlin.

 

Den lille skalstol overrasker med en særdeles god siddekomfort, som ganske naturligt inviterer til skiftende siddestillinger, og hvor den siddende understøttes fint af en smal, udkraget kant i siderne, der lige præcis er bred nok til at stabilisere skallens fjedring og samtidig fungerer som armlæn.

 

Det er også interessant at se, at de fire typer understel - fire ben i massivt træ, stjerneunderstel i stålrør, medestel i ståltråd eller fire ben i rundstål - er designet på en sådan måde, at Fiber fremtræder med et harmonisk helhedsudtryk, uanset om man vælger en model til brug i en kantine, til undervisning, til store konferencerum eller til de bonede gulve i direktionslokalerne. Det er meget godt gået, og ude i horisonten kan man lige ane konturerne af den omtalte fuldtræffer.

 

 

Efterår Chunky Us6 Beigewhiteus10 Komfort cn43 Bicast Ue42 Hæle Karriere Kontor Pu Uk5 Bryllup 5 S 039 Store 5 Børn Gåture Nye Afslappet Hæl Sommer Uk8 Eu38 Lace 5 Kvinder Også Unit
039 Kvinder Sommer Uk8 5 Nye Komfort Us6 Lace Afslappet Beigewhiteus10 Pu Hæle Bicast Store Ue42 Karriere 5 Børn Eu38 Gåture cn43 S Unit Også Uk5 Efterår Bryllup Hæl Chunky 5 Kontor Kontor Chunky Bicast Hæl Nye Afslappet S Us6 Beigewhiteus10 Lace Også Uk5 Efterår cn43 039 Komfort Hæle Børn 5 Sommer Gåture Eu38 Uk8 Unit Ue42 Pu Store Kvinder Bryllup Karriere 5 5 No Default
No Default