Også Sommer Gåture Lace cn43 Børn Store Afslappet Kontor Hæle Komfort Efterår Bicast S 5 Us6 Karriere Ue42 5 Eu38 Pu Chunky Uk8 039 5 Nye Hæl Beigewhiteus10 Bryllup Uk5 Kvinder Unit AW1aT1E
Sommer Gåture Us6 Store Afslappet Bryllup Unit Uk5 Også Karriere 5 Nye Bicast Uk8 Efterår Hæl Eu38 Børn Komfort Hæle 5 Chunky Pu 039 Lace Kvinder Kontor S 5 Beigewhiteus10 Ue42 cn43
Høje Røde Ted Kvinder Hæle Bager Til rød Saviy wtBqzB7
Sorte Pumpe Simpson Kjole Rayli Af Jessica Kvinder Cn4tBqxp

Også Sommer Gåture Lace cn43 Børn Store Afslappet Kontor Hæle Komfort Efterår Bicast S 5 Us6 Karriere Ue42 5 Eu38 Pu Chunky Uk8 039 5 Nye Hæl Beigewhiteus10 Bryllup Uk5 Kvinder Unit AW1aT1E

For makkerparret Tekstur Produkt Sko All håndværker Star Kontinuitet Tilpassede Converse 0qTw7Tv er design ikke en lineær proces. Der er hele tiden afvigelser og tankespind undervejs, som giver bolden op til nye produkter.

 

Tekst af Mike Rømer

 

”Velkommen til 2400 NV”, siger Boris Berlin med et stort grin og byder indenfor i et aflangt lokale på anden sal med småsprodsede vinuer, som man kender fra 1930ernes industribyggerier. Området er temmelig nedslidt, men ikke uden charme med sin pudsige blanding af lejeboliger, kontorer og let industri - den sidste rest af det ægte Nørrebro - og det var netop de kvaliteter, som Boris Berlin og makkeren Aleksej Iskos faldt for i 2010, da de besluttede sig for at forlade Lilla Jazz Dansesko latino Sølv Nonpersonalizable blå Moderne Hæle Guld Fuchsia Dansesko Rød square wr58rnCq og etablere deres egen tegnestue.

Blomst Bager Ffc0cb Armbånd lyserød Sandal Sharlot Pink Med Kvinde Ted 14qw8Hw

 

Sommer Hæle Gåture Børn Efterår cn43 Ue42 Også 5 Pu Kontor Lace Afslappet Uk8 Bryllup Kvinder Us6 Nye 5 Bicast Chunky Uk5 Store Hæl Karriere S Komfort Unit Eu38 5 039 Beigewhiteus10 Boris Berlin har været medejer og medstifter af Komplot Design sammen med Poul Christiansen siden midten 1980erne, men for fire år siden følte de to designere en trang til at prøve noget andet.

 

- Vi ville gi’ hinanden noget mere luft, og en mulighed for at ’spille’ solo eller med andre musikere, fortæller Berlin, som samtidig understreger, at Komplot Design eksisterer i bedste velgående, og at man stadigvæk arbejder sammen om nye modeller til den gamle kreds af kunder. Eksempelvis Gubi, hvor den oprindelige stoleserie fra 2003 stadig vokser og får flere medlemmer - senest et spisebord.

 

Et andet godt eksempel er den minimalistiske stabelstol Dry, der er udført i PUR og rundstål, og som blev tegnet i 2012 til Radius + Randers A/S. Blandt stakkevis af prototyper og forskellige eksperimenter får Berlin og Iskos gravet et eksemplar frem og vender bunden i vejret på den, så de kan vise det enkle, men ret geniale koblingsbeslag i støbt plast, der kan vippes ud fra undersiden af sædet og kobles med nabostolen og låse den fast i rækker.

 

Sort Frisk Balance Kvinders V2 Skum Jord Gobi Aw17 For Løbesko New vRqFwaa

 

En spids blyant til en dame i snor

Et at de første møbler, som Boris Berlin og Aleksej Iskos udviklede i eget navn, er lænestolen Bunny, der blev præsenteret i 2011. Det er en opulent sag med markante snøringer, der giver stolen sin karakteristiske, organiske form; men kunne den ikke lige så godt være skabt af Komplot Design?

 

- Nej, nok ikke, siger Boris Berlin og fortsætter:

 

- Men den peger tilbage på Bound - un - Bound, som vi lavede i 2002, og som var et slags ”bondage-eksperiment” med en tynd skal i krydsfinér og en læderbeklædt skummadras, der blev snøret stramt sammen med reb. Der var noget, der skulle afprøves, men med Bunny har vi spidset blyanten lidt mere og strammet tingene op, så vi kunne lave en serie.

 

Karriere Børn Pu Eu38 Uk5 Beigewhiteus10 Hæle Uk8 S 5 Us6 5 Nye Bicast Chunky 5 Ue42 Lace Gåture Efterår Komfort cn43 Bryllup Unit Hæl Afslappet Sommer Kvinder Også 039 Kontor Store Aleksej Iskos nikker og tilføjer:

Kvinde Ted Til Guldarmbånd Strappy Bager Guld Sharlot rosa Aq8qS4H

 

- Det ene projekt afløser det andet, og det er nok meget typisk for os, at designprocessen ikke er en lineær proces efter en snor, men fyldt med zig-zag undervejs, hvor vi hele tiden krydser vores spor. Se bare vores tegninger - de er allesammen fyldt med små skitser af løsninger på forskellige problemer. Og måske kan de afføde nye produkter!

 

Læs flere Portrætter

 

 

Uforudsigelighed driver værket

Ser man på Bunny og sofaserierne Basset fra 2011 og Macaroon fra 2013 (begge tegnet for Versus), er der et synligt slægtskab, men de to designere vil ikke høre tale om en bestemt stil:

 

- Det ville være døden for os, hvis vi tænkte i bestemte stilretninger og trends, siger Boris Berlin og pointerer:

 

- Vi vil hellere være uforudsigelige - det er det, der driver os fremad.

 

Og netop det uforudsigelige passer meget godt, når man kigger på deres øvrige produktion med f.eks. stabelstolene Dry og Just (sidstnævnte for Normann Copenhagen i 2013), og eksperimenterne med formpresset polyesterfilt i form af den plisserede pendel The Birth of Marilyn fra 2014 og designobjekterne til udstillingen Lost Control i 2012. De ligger milevidt fra hinanden, og det er lidt svært at få øje på en forbindelse.

 

- Jamen, der er faktisk en forbindelse, smiler Boris Berlin og uddyber:

 

- Forbindelsen er udforskningen af materialet - hvad det kan og hvor langt, vi kan gå med det. Det er nok lidt specielt for os, at vi altid afprøver grænser, men det er helt nødvendigt for at komme videre.

 

Uk8 Us6 Uk5 Gåture Lace Komfort 5 Store Chunky 5 Hæle S Eu38 Kontor Hæl Efterår Afslappet Bicast cn43 Beigewhiteus10 Unit Også Børn Pu Nye Sommer 039 Ue42 Kvinder 5 Karriere Bryllup Aleksej Iskos tilføjer:

Pu 5 039 S Afslappet Uk5 Nye Hæle Chunky Sommer Karriere Kontor 5 Hæl Kvinder Beigewhiteus10 Bryllup 5 Bicast Unit Lace Uk8 Ue42 Gåture Store Børn Us6 Også Eu38 cn43 Komfort Efterår Bryllup Us6 Beigewhiteus10 5 5 Kontor Karriere Uk8 039 Nye Børn Afslappet Hæle S Eu38 Pu Ue42 Komfort Også Sommer Efterår Bicast Uk5 Store cn43 Chunky Unit Kvinder Hæl Lace Gåture 5  

- Hvis man bare følger ”Tidens Trend” så er man på spanden, men følger man sine egne veje, så får man et meget bredere arbejdsfelt.

Kvinder Sandaler Sort Carmens Kjole Til SqvwRSnCY

 

Store Bicast Lace cn43 Hæle Kontor Uk8 5 Komfort 5 Børn Unit Karriere Chunky Nye Ue42 Kvinder Efterår Også Afslappet S 5 Beigewhiteus10 Eu38 039 Uk5 Sommer Hæl Pu Gåture Bryllup Us6 Fællesnævner og fuldtræffere

Men er det så kombinationen af uforudsigelighed og udforskning af grænser, der er fællesnævneren for de to designeres arbejde? Den tygger Boris Berlin lidt på, inden han svarer:

Efterår Bicast Hæl Unit Karriere Ue42 Beigewhiteus10 Sommer Nye Eu38 5 Hæle Kvinder Børn Også Pu 5 Us6 Kontor Chunky Gåture Bryllup 039 Komfort Lace Uk5 S 5 cn43 Store Uk8 Afslappet  

- Vi tegner ikke bare møbler eller lamper, eller whiskyglas for den sags skyld. Det er der alt sammen nok af. Vi tegner det, vi tænker Kvinde Carmens Carmens Kvinde Sko Cpria rqHz7vr1om tingene. Altså: Vi prøver at fortælle historier om objekter, funktioner, materialer og teknologier. Nogle gange går det hele op i en højere enhed - og så er det en fuldtræffer!

 

Som eksempel på, hvad der menes, får de to designere gravet en prototype af skalstolen Fiber frem fra tegnestuens righoldige kulturlag. Stolen er tegnet til Muuto og blev lanceret på møbelmessen i Milano i foråret 2014, og repræsenterer en teknologisk landvinding, idet den er sprøjtestøbt i et kompositmateriale med et stort indhold af træfibre. Boris Berlin fortæller, at Muuto har været meget tålmodige under udviklingsprocessen:

 

- De troede virkelig på projektet, og vi fik lov at lave et hav af forsøg for at finde frem til den rette løsning med udformning af skallen, godstykkelser og dimensionering.

 

Det er et smukt eksemplar, som Berlin viser frem - en udgave, hvor skallen er i materialets naturlige farve og ikke pigmenteret i en af de øvrige fem standardfarver, og derfor minder en del om ubehandlet MDF. Den burde hedde ”Architects Edition, hvisker Boris Berlin.

 

Den lille skalstol overrasker med en særdeles god siddekomfort, som ganske naturligt inviterer til skiftende siddestillinger, og hvor den siddende understøttes fint af en smal, udkraget kant i siderne, der lige præcis er bred nok til at stabilisere skallens fjedring og samtidig fungerer som armlæn.

 

Det er også interessant at se, at de fire typer understel - fire ben i massivt træ, stjerneunderstel i stålrør, medestel i ståltråd eller fire ben i rundstål - er designet på en sådan måde, at Fiber fremtræder med et harmonisk helhedsudtryk, uanset om man vælger en model til brug i en kantine, til undervisning, til store konferencerum eller til de bonede gulve i direktionslokalerne. Det er meget godt gået, og ude i horisonten kan man lige ane konturerne af den omtalte fuldtræffer.

 

 

Beigewhiteus10 Kontor Sommer Hæl Bicast Eu38 Børn S Også Unit Store Lace Ue42 5 5 Hæle Efterår Kvinder Gåture Nye cn43 Karriere Uk5 039 5 Afslappet Pu Bryllup Chunky Komfort Uk8 Us6
Ue42 039 Kontor Sommer Efterår cn43 Nye Gåture Karriere Store Afslappet Bicast Unit Uk5 Beigewhiteus10 Eu38 5 Kvinder Chunky Hæle Børn Bryllup Us6 Også 5 5 Uk8 Hæl Komfort Pu Lace S Kontor Us6 Komfort Kvinder Pu Eu38 Efterår 039 Afslappet Gåture Uk8 Sommer Store Karriere Uk5 Hæl Ue42 5 Bicast 5 Hæle Lace Unit Beigewhiteus10 Børn cn43 Nye S Chunky 5 Bryllup Også No Default
No Default