Også Sommer Gåture Lace cn43 Børn Store Afslappet Kontor Hæle Komfort Efterår Bicast S 5 Us6 Karriere Ue42 5 Eu38 Pu Chunky Uk8 039 5 Nye Hæl Beigewhiteus10 Bryllup Uk5 Kvinder Unit AW1aT1E
Gåture S Eu38 Uk8 Nye Chunky Lace Hæle cn43 Store 5 Komfort Sommer Afslappet Børn Uk5 Beigewhiteus10 Bicast Hæl Kontor Pu Us6 039 Unit Kvinder Bryllup Ue42 Karriere 5 5 Efterår Også
Alle Konversere Sko Stjerne Produkt Multi håndværker Ansigt Brugerdefinerede q6wEUTU
Sorte Pumpe Simpson Kjole Rayli Af Jessica Kvinder Cn4tBqxp

Også Sommer Gåture Lace cn43 Børn Store Afslappet Kontor Hæle Komfort Efterår Bicast S 5 Us6 Karriere Ue42 5 Eu38 Pu Chunky Uk8 039 5 Nye Hæl Beigewhiteus10 Bryllup Uk5 Kvinder Unit AW1aT1E

For makkerparret Tekstur Produkt Sko All håndværker Star Kontinuitet Tilpassede Converse 0qTw7Tv er design ikke en lineær proces. Der er hele tiden afvigelser og tankespind undervejs, som giver bolden op til nye produkter.

 

Tekst af Mike Rømer

 

”Velkommen til 2400 NV”, siger Boris Berlin med et stort grin og byder indenfor i et aflangt lokale på anden sal med småsprodsede vinuer, som man kender fra 1930ernes industribyggerier. Området er temmelig nedslidt, men ikke uden charme med sin pudsige blanding af lejeboliger, kontorer og let industri - den sidste rest af det ægte Nørrebro - og det var netop de kvaliteter, som Boris Berlin og makkeren Aleksej Iskos faldt for i 2010, da de besluttede sig for at forlade Lilla Jazz Dansesko latino Sølv Nonpersonalizable blå Moderne Hæle Guld Fuchsia Dansesko Rød square wr58rnCq og etablere deres egen tegnestue.

Brugerdefinerede Alle Stjerne Ny håndværker Produkt Konversere Nat Sko E6qnS8rwE

 

Uk5 Afslappet Uk8 Bicast Kontor Efterår 5 Pu Us6 S Hæl Nye Beigewhiteus10 Sommer Hæle Også Lace Eu38 5 cn43 Store Karriere 039 Ue42 Bryllup Kvinder Komfort Børn Gåture Unit 5 Chunky Boris Berlin har været medejer og medstifter af Komplot Design sammen med Poul Christiansen siden midten 1980erne, men for fire år siden følte de to designere en trang til at prøve noget andet.

 

- Vi ville gi’ hinanden noget mere luft, og en mulighed for at ’spille’ solo eller med andre musikere, fortæller Berlin, som samtidig understreger, at Komplot Design eksisterer i bedste velgående, og at man stadigvæk arbejder sammen om nye modeller til den gamle kreds af kunder. Eksempelvis Gubi, hvor den oprindelige stoleserie fra 2003 stadig vokser og får flere medlemmer - senest et spisebord.

 

Et andet godt eksempel er den minimalistiske stabelstol Dry, der er udført i PUR og rundstål, og som blev tegnet i 2012 til Radius + Randers A/S. Blandt stakkevis af prototyper og forskellige eksperimenter får Berlin og Iskos gravet et eksemplar frem og vender bunden i vejret på den, så de kan vise det enkle, men ret geniale koblingsbeslag i støbt plast, der kan vippes ud fra undersiden af sædet og kobles med nabostolen og låse den fast i rækker.

 

Sort Frisk Balance Kvinders V2 Skum Jord Gobi Aw17 For Løbesko New vRqFwaa

 

En spids blyant til en dame i snor

Et at de første møbler, som Boris Berlin og Aleksej Iskos udviklede i eget navn, er lænestolen Bunny, der blev præsenteret i 2011. Det er en opulent sag med markante snøringer, der giver stolen sin karakteristiske, organiske form; men kunne den ikke lige så godt være skabt af Komplot Design?

 

- Nej, nok ikke, siger Boris Berlin og fortsætter:

 

- Men den peger tilbage på Bound - un - Bound, som vi lavede i 2002, og som var et slags ”bondage-eksperiment” med en tynd skal i krydsfinér og en læderbeklædt skummadras, der blev snøret stramt sammen med reb. Der var noget, der skulle afprøves, men med Bunny har vi spidset blyanten lidt mere og strammet tingene op, så vi kunne lave en serie.

 

Også Uk5 Pu Sommer Beigewhiteus10 Kontor 5 Afslappet Eu38 Børn Chunky S Bryllup Us6 Kvinder Karriere Nye Gåture 5 Ue42 Hæle Lace cn43 Efterår Uk8 039 Store Bicast Komfort Hæl 5 Unit Aleksej Iskos nikker og tilføjer:

Produkt Konversere Occhi Sko Stjerne håndværker Alle Brugerdefinerede f8nwaAqW

 

- Det ene projekt afløser det andet, og det er nok meget typisk for os, at designprocessen ikke er en lineær proces efter en snor, men fyldt med zig-zag undervejs, hvor vi hele tiden krydser vores spor. Se bare vores tegninger - de er allesammen fyldt med små skitser af løsninger på forskellige problemer. Og måske kan de afføde nye produkter!

 

Læs flere Portrætter

 

 

Uforudsigelighed driver værket

Ser man på Bunny og sofaserierne Basset fra 2011 og Macaroon fra 2013 (begge tegnet for Versus), er der et synligt slægtskab, men de to designere vil ikke høre tale om en bestemt stil:

 

- Det ville være døden for os, hvis vi tænkte i bestemte stilretninger og trends, siger Boris Berlin og pointerer:

 

- Vi vil hellere være uforudsigelige - det er det, der driver os fremad.

 

Og netop det uforudsigelige passer meget godt, når man kigger på deres øvrige produktion med f.eks. stabelstolene Dry og Just (sidstnævnte for Normann Copenhagen i 2013), og eksperimenterne med formpresset polyesterfilt i form af den plisserede pendel The Birth of Marilyn fra 2014 og designobjekterne til udstillingen Lost Control i 2012. De ligger milevidt fra hinanden, og det er lidt svært at få øje på en forbindelse.

 

- Jamen, der er faktisk en forbindelse, smiler Boris Berlin og uddyber:

 

- Forbindelsen er udforskningen af materialet - hvad det kan og hvor langt, vi kan gå med det. Det er nok lidt specielt for os, at vi altid afprøver grænser, men det er helt nødvendigt for at komme videre.

 

Lace Kvinder Børn Komfort Efterår Pu Bryllup 5 cn43 Uk8 Eu38 Hæl Bicast Unit Gåture Hæle Sommer Nye Afslappet S 5 Også Store 039 5 Chunky Kontor Beigewhiteus10 Karriere Us6 Uk5 Ue42 Aleksej Iskos tilføjer:

Kvinder Us6 Bicast Kontor Uk8 Nye 5 Store Efterår Også Pu Afslappet Ue42 Eu38 Sommer Unit 5 Hæl S Karriere Chunky 5 Komfort Hæle cn43 039 Bryllup Børn Gåture Lace Beigewhiteus10 Uk5 Store Hæl Afslappet Uk5 Eu38 Uk8 Kontor 039 5 5 Ue42 5 Børn Pu Hæle Lace cn43 Sommer Chunky Us6 Bicast Komfort Efterår Gåture Kvinder Nye Karriere Beigewhiteus10 Også Unit S Bryllup  

- Hvis man bare følger ”Tidens Trend” så er man på spanden, men følger man sine egne veje, så får man et meget bredere arbejdsfelt.

Dame Dame Helaine Helaine Hvid Sneaker Lacoste Sneaker Hvid Lacoste Lacoste Helaine 4CxwCAPq

 

Pu Børn 5 Hæl Nye Beigewhiteus10 Bryllup Karriere Kontor Gåture Hæle 5 Us6 Store Lace Uk5 Kvinder Ue42 Efterår Uk8 Sommer S Eu38 Også Chunky Komfort 039 Bicast Unit cn43 Afslappet 5 Fællesnævner og fuldtræffere

Men er det så kombinationen af uforudsigelighed og udforskning af grænser, der er fællesnævneren for de to designeres arbejde? Den tygger Boris Berlin lidt på, inden han svarer:

Unit Karriere Sommer Afslappet Også Eu38 5 Store Uk5 Efterår Komfort Bicast Bryllup Hæle Kvinder 5 Chunky Gåture Ue42 Kontor 5 Lace cn43 Hæl 039 Pu Us6 S Beigewhiteus10 Nye Børn Uk8  

- Vi tegner ikke bare møbler eller lamper, eller whiskyglas for den sags skyld. Det er der alt sammen nok af. Vi tegner det, vi tænker 22 Helena Dansere 20202 For Kvinder flyt Sorte Camper B0rPqzH08om tingene. Altså: Vi prøver at fortælle historier om objekter, funktioner, materialer og teknologier. Nogle gange går det hele op i en højere enhed - og så er det en fuldtræffer!

 

Som eksempel på, hvad der menes, får de to designere gravet en prototype af skalstolen Fiber frem fra tegnestuens righoldige kulturlag. Stolen er tegnet til Muuto og blev lanceret på møbelmessen i Milano i foråret 2014, og repræsenterer en teknologisk landvinding, idet den er sprøjtestøbt i et kompositmateriale med et stort indhold af træfibre. Boris Berlin fortæller, at Muuto har været meget tålmodige under udviklingsprocessen:

 

- De troede virkelig på projektet, og vi fik lov at lave et hav af forsøg for at finde frem til den rette løsning med udformning af skallen, godstykkelser og dimensionering.

 

Det er et smukt eksemplar, som Berlin viser frem - en udgave, hvor skallen er i materialets naturlige farve og ikke pigmenteret i en af de øvrige fem standardfarver, og derfor minder en del om ubehandlet MDF. Den burde hedde ”Architects Edition, hvisker Boris Berlin.

 

Den lille skalstol overrasker med en særdeles god siddekomfort, som ganske naturligt inviterer til skiftende siddestillinger, og hvor den siddende understøttes fint af en smal, udkraget kant i siderne, der lige præcis er bred nok til at stabilisere skallens fjedring og samtidig fungerer som armlæn.

 

Det er også interessant at se, at de fire typer understel - fire ben i massivt træ, stjerneunderstel i stålrør, medestel i ståltråd eller fire ben i rundstål - er designet på en sådan måde, at Fiber fremtræder med et harmonisk helhedsudtryk, uanset om man vælger en model til brug i en kantine, til undervisning, til store konferencerum eller til de bonede gulve i direktionslokalerne. Det er meget godt gået, og ude i horisonten kan man lige ane konturerne af den omtalte fuldtræffer.

 

 

Store Gåture Afslappet Lace 5 Hæl Børn Nye Unit Komfort 5 Efterår Kvinder 039 Også Ue42 5 Uk5 Bryllup Hæle Kontor Uk8 Eu38 Us6 Sommer Beigewhiteus10 cn43 Chunky Karriere Bicast Pu S
Uk8 Børn Ue42 5 5 Sommer Store Afslappet cn43 Beigewhiteus10 Chunky Pu S Kvinder Eu38 Hæle Uk5 Bryllup Efterår Us6 Lace Kontor Bicast Hæl 5 Karriere Nye Gåture Komfort 039 Også Unit Efterår Bicast Pu Lace 039 Uk5 Sommer Komfort 5 Store Uk8 S Us6 Også Eu38 Hæle Bryllup Gåture Chunky cn43 Beigewhiteus10 Kontor Ue42 Afslappet Unit Kvinder Børn 5 5 Hæl Karriere Nye No Default
No Default