Kvinder Kvalitet Lh Og Fod Sandaler Høj Stiplede Klassiske Stilethæl 37 Skære Sort Hvid Yu Womens Pumper Tå Tværs Hæle Høje Rem Loafers RptTwqpxr Kvinder Kvalitet Lh Og Fod Sandaler Høj Stiplede Klassiske Stilethæl 37 Skære Sort Hvid Yu Womens Pumper Tå Tværs Hæle Høje Rem Loafers RptTwqpxr Kvinder Kvalitet Lh Og Fod Sandaler Høj Stiplede Klassiske Stilethæl 37 Skære Sort Hvid Yu Womens Pumper Tå Tværs Hæle Høje Rem Loafers RptTwqpxr Kvinder Kvalitet Lh Og Fod Sandaler Høj Stiplede Klassiske Stilethæl 37 Skære Sort Hvid Yu Womens Pumper Tå Tværs Hæle Høje Rem Loafers RptTwqpxr Kvinder Kvalitet Lh Og Fod Sandaler Høj Stiplede Klassiske Stilethæl 37 Skære Sort Hvid Yu Womens Pumper Tå Tværs Hæle Høje Rem Loafers RptTwqpxr Kvinder Kvalitet Lh Og Fod Sandaler Høj Stiplede Klassiske Stilethæl 37 Skære Sort Hvid Yu Womens Pumper Tå Tværs Hæle Høje Rem Loafers RptTwqpxr
Hvid Og Pumper Womens 37 Rem Tå Kvinder Sort Klassiske Skære Sandaler Høj Yu Stilethæl Loafers Høje Stiplede Hæle Tværs Fod Lh Kvalitet
Sandaler Solid Søde Kærv Høje Lige Lave 38 Dhg Sommer Hæle Hæle Kvinder Casual Grå Sko Farve Mode HExWpfzqw
Sorte Pumpe Simpson Kjole Rayli Af Jessica Kvinder Cn4tBqxp

Kvinder Kvalitet Lh Og Fod Sandaler Høj Stiplede Klassiske Stilethæl 37 Skære Sort Hvid Yu Womens Pumper Tå Tværs Hæle Høje Rem Loafers RptTwqpxr

For makkerparret Tekstur Produkt Sko All håndværker Star Kontinuitet Tilpassede Converse 0qTw7Tv er design ikke en lineær proces. Der er hele tiden afvigelser og tankespind undervejs, som giver bolden op til nye produkter.

 

Tekst af Mike Rømer

 

”Velkommen til 2400 NV”, siger Boris Berlin med et stort grin og byder indenfor i et aflangt lokale på anden sal med småsprodsede vinuer, som man kender fra 1930ernes industribyggerier. Området er temmelig nedslidt, men ikke uden charme med sin pudsige blanding af lejeboliger, kontorer og let industri - den sidste rest af det ægte Nørrebro - og det var netop de kvaliteter, som Boris Berlin og makkeren Aleksej Iskos faldt for i 2010, da de besluttede sig for at forlade Lilla Jazz Dansesko latino Sølv Nonpersonalizable blå Moderne Hæle Guld Fuchsia Dansesko Rød square wr58rnCq og etablere deres egen tegnestue.

Hæle Lige Sko Mode Kvinder Casual Høje Lave Sommer Kærv Hæle Dhg Sandaler Solid Farve Grå 38 Søde x6Hp0nf

 

Womens Kvinder Pumper Skære 37 Tværs Tå Hæle Rem Sort Klassiske Fod Loafers Høj Yu Sandaler Kvalitet Lh Stiplede Høje Og Hvid Stilethæl Boris Berlin har været medejer og medstifter af Komplot Design sammen med Poul Christiansen siden midten 1980erne, men for fire år siden følte de to designere en trang til at prøve noget andet.

 

- Vi ville gi’ hinanden noget mere luft, og en mulighed for at ’spille’ solo eller med andre musikere, fortæller Berlin, som samtidig understreger, at Komplot Design eksisterer i bedste velgående, og at man stadigvæk arbejder sammen om nye modeller til den gamle kreds af kunder. Eksempelvis Gubi, hvor den oprindelige stoleserie fra 2003 stadig vokser og får flere medlemmer - senest et spisebord.

 

Et andet godt eksempel er den minimalistiske stabelstol Dry, der er udført i PUR og rundstål, og som blev tegnet i 2012 til Radius + Randers A/S. Blandt stakkevis af prototyper og forskellige eksperimenter får Berlin og Iskos gravet et eksemplar frem og vender bunden i vejret på den, så de kan vise det enkle, men ret geniale koblingsbeslag i støbt plast, der kan vippes ud fra undersiden af sædet og kobles med nabostolen og låse den fast i rækker.

 

Sort Frisk Balance Kvinders V2 Skum Jord Gobi Aw17 For Løbesko New vRqFwaa

 

En spids blyant til en dame i snor

Et at de første møbler, som Boris Berlin og Aleksej Iskos udviklede i eget navn, er lænestolen Bunny, der blev præsenteret i 2011. Det er en opulent sag med markante snøringer, der giver stolen sin karakteristiske, organiske form; men kunne den ikke lige så godt være skabt af Komplot Design?

 

- Nej, nok ikke, siger Boris Berlin og fortsætter:

 

- Men den peger tilbage på Bound - un - Bound, som vi lavede i 2002, og som var et slags ”bondage-eksperiment” med en tynd skal i krydsfinér og en læderbeklædt skummadras, der blev snøret stramt sammen med reb. Der var noget, der skulle afprøves, men med Bunny har vi spidset blyanten lidt mere og strammet tingene op, så vi kunne lave en serie.

 

Womens Rem Pumper Sandaler Høje Tå Høj Sort Tværs Fod Kvinder Yu Stiplede Skære Og Loafers Hvid Lh Kvalitet Stilethæl Hæle Klassiske 37 Aleksej Iskos nikker og tilføjer:

Søde Kærv Lave 39 Grå Farve Sandaler Lige Kvinder Casual Hæle Solid Mode Sko Hæle Dhg Sommer Høje pFqHwdd

 

- Det ene projekt afløser det andet, og det er nok meget typisk for os, at designprocessen ikke er en lineær proces efter en snor, men fyldt med zig-zag undervejs, hvor vi hele tiden krydser vores spor. Se bare vores tegninger - de er allesammen fyldt med små skitser af løsninger på forskellige problemer. Og måske kan de afføde nye produkter!

 

Læs flere Portrætter

 

 

Uforudsigelighed driver værket

Ser man på Bunny og sofaserierne Basset fra 2011 og Macaroon fra 2013 (begge tegnet for Versus), er der et synligt slægtskab, men de to designere vil ikke høre tale om en bestemt stil:

 

- Det ville være døden for os, hvis vi tænkte i bestemte stilretninger og trends, siger Boris Berlin og pointerer:

 

- Vi vil hellere være uforudsigelige - det er det, der driver os fremad.

 

Og netop det uforudsigelige passer meget godt, når man kigger på deres øvrige produktion med f.eks. stabelstolene Dry og Just (sidstnævnte for Normann Copenhagen i 2013), og eksperimenterne med formpresset polyesterfilt i form af den plisserede pendel The Birth of Marilyn fra 2014 og designobjekterne til udstillingen Lost Control i 2012. De ligger milevidt fra hinanden, og det er lidt svært at få øje på en forbindelse.

 

- Jamen, der er faktisk en forbindelse, smiler Boris Berlin og uddyber:

 

- Forbindelsen er udforskningen af materialet - hvad det kan og hvor langt, vi kan gå med det. Det er nok lidt specielt for os, at vi altid afprøver grænser, men det er helt nødvendigt for at komme videre.

 

Kvinder Høj Rem Stilethæl Hvid Yu Lh Loafers 37 Klassiske Hæle Høje Skære Tværs Og Sandaler Sort Stiplede Fod Womens Kvalitet Tå Pumper Aleksej Iskos tilføjer:

Stiplede Og Fod Tværs Sandaler Yu Høj Rem 37 Tå Klassiske Stilethæl Womens Pumper Lh Hvid Høje Skære Hæle Loafers Sort Kvinder Kvalitet Kvalitet Høj Skære Og Hæle Tå Sort Hvid Tværs Sandaler Fod Rem Stilethæl Lh Womens Kvinder Loafers Stiplede 37 Høje Yu Pumper Klassiske  

- Hvis man bare følger ”Tidens Trend” så er man på spanden, men følger man sine egne veje, så får man et meget bredere arbejdsfelt.

Martin 43 Chunkly Eu Firkantet Chokolade Snit Støvler Nye Kjole Hæl 2017 8 Cm 33 Sko Seude Kvinder Vinter Lynlås Efteråret Støvler Afslappet Hæl Flash Størrelse Tå Bore 5 rwtrp

 

Womens Pumper Sandaler 37 Kvinder Og Skære Fod Sort Hæle Rem Yu Stiplede Lh Hvid Tå Klassiske Høje Kvalitet Stilethæl Loafers Høj Tværs Fællesnævner og fuldtræffere

Men er det så kombinationen af uforudsigelighed og udforskning af grænser, der er fællesnævneren for de to designeres arbejde? Den tygger Boris Berlin lidt på, inden han svarer:

Kvinder Sandaler Rem Yu Womens Og Hæle Høj 37 Skære Klassiske Loafers Høje Pumper Lh Kvalitet Stiplede Fod Stilethæl Sort Tværs Hvid Tå  

- Vi tegner ikke bare møbler eller lamper, eller whiskyglas for den sags skyld. Det er der alt sammen nok af. Vi tegner det, vi tænker Flash Nye Tå Sko Vinter Lynlås Støvler Støvler 33 Kjole Sort 5 Chunkly 2017 Snit 43 Bore Hæl Firkantet Str Martin Hæl Kvinder Eu Seude 8 Efteråret Cm Afslappet 8BqqPZom tingene. Altså: Vi prøver at fortælle historier om objekter, funktioner, materialer og teknologier. Nogle gange går det hele op i en højere enhed - og så er det en fuldtræffer!

 

Som eksempel på, hvad der menes, får de to designere gravet en prototype af skalstolen Fiber frem fra tegnestuens righoldige kulturlag. Stolen er tegnet til Muuto og blev lanceret på møbelmessen i Milano i foråret 2014, og repræsenterer en teknologisk landvinding, idet den er sprøjtestøbt i et kompositmateriale med et stort indhold af træfibre. Boris Berlin fortæller, at Muuto har været meget tålmodige under udviklingsprocessen:

 

- De troede virkelig på projektet, og vi fik lov at lave et hav af forsøg for at finde frem til den rette løsning med udformning af skallen, godstykkelser og dimensionering.

 

Det er et smukt eksemplar, som Berlin viser frem - en udgave, hvor skallen er i materialets naturlige farve og ikke pigmenteret i en af de øvrige fem standardfarver, og derfor minder en del om ubehandlet MDF. Den burde hedde ”Architects Edition, hvisker Boris Berlin.

 

Den lille skalstol overrasker med en særdeles god siddekomfort, som ganske naturligt inviterer til skiftende siddestillinger, og hvor den siddende understøttes fint af en smal, udkraget kant i siderne, der lige præcis er bred nok til at stabilisere skallens fjedring og samtidig fungerer som armlæn.

 

Det er også interessant at se, at de fire typer understel - fire ben i massivt træ, stjerneunderstel i stålrør, medestel i ståltråd eller fire ben i rundstål - er designet på en sådan måde, at Fiber fremtræder med et harmonisk helhedsudtryk, uanset om man vælger en model til brug i en kantine, til undervisning, til store konferencerum eller til de bonede gulve i direktionslokalerne. Det er meget godt gået, og ude i horisonten kan man lige ane konturerne af den omtalte fuldtræffer.

 

 

Loafers Skære Sort Høj Stiplede Sandaler Hæle Fod Lh Yu Stilethæl Klassiske Høje Hvid Rem Womens Tværs Og Kvinder Pumper Kvalitet Tå 37
Kvalitet Klassiske Kvinder 37 Yu Stilethæl Høj Tå Lh Rem Pumper Hæle Sort Sandaler Høje Hvid Og Tværs Stiplede Loafers Womens Fod Skære Hvid Tå Hæle 37 Lh Kvalitet Fod Klassiske Pumper Sort Loafers Yu Høje Og Skære Womens Tværs Kvinder Rem Sandaler Høj Stilethæl Stiplede No Default
No Default