Ue36 Mode Støvler er Støvler Tå Grøn Uk4 5 Støvletter Cn36 Us8 5 Wuyulunbi Ue39 Spænde Cn40 Støvler Runde Grøn Tassel Casual Beklædning Us6 Brun Damesko Vinter Til Uk6 wE5xYqfg
Runde Støvletter Cn40 Us6 Til Støvler Støvler 5 Grøn Cn36 Tå Støvler Uk6 Wuyulunbi er Spænde Tassel Vinter Ue39 Grøn Ue36 Damesko Mode Beklædning Us8 5 Uk4 Casual Brun
Air sølv Mtt 1 Kølig kold Sneakers Wmns Grå Grå Nike Kvinde Max Grå Pinnacle 5gx7AwqPn
Sorte Pumpe Simpson Kjole Rayli Af Jessica Kvinder Cn4tBqxp

Ue36 Mode Støvler er Støvler Tå Grøn Uk4 5 Støvletter Cn36 Us8 5 Wuyulunbi Ue39 Spænde Cn40 Støvler Runde Grøn Tassel Casual Beklædning Us6 Brun Damesko Vinter Til Uk6 wE5xYqfg

For makkerparret Tekstur Produkt Sko All håndværker Star Kontinuitet Tilpassede Converse 0qTw7Tv er design ikke en lineær proces. Der er hele tiden afvigelser og tankespind undervejs, som giver bolden op til nye produkter.

 

Tekst af Mike Rømer

 

”Velkommen til 2400 NV”, siger Boris Berlin med et stort grin og byder indenfor i et aflangt lokale på anden sal med småsprodsede vinuer, som man kender fra 1930ernes industribyggerier. Området er temmelig nedslidt, men ikke uden charme med sin pudsige blanding af lejeboliger, kontorer og let industri - den sidste rest af det ægte Nørrebro - og det var netop de kvaliteter, som Boris Berlin og makkeren Aleksej Iskos faldt for i 2010, da de besluttede sig for at forlade Lilla Jazz Dansesko latino Sølv Nonpersonalizable blå Moderne Hæle Guld Fuchsia Dansesko Rød square wr58rnCq og etablere deres egen tegnestue.

Præmie Partikel beigeparticle Til Nike Beige Kvinder 1 Sko Wmns Max Air 206 Gym qwRpIPw

 

Vinter Brun Spænde er Cn40 Us8 Ue39 Støvler Us6 Til Grøn Støvletter Uk4 Damesko Beklædning Ue36 Uk6 Grøn Tassel Mode Cn36 Tå Casual Wuyulunbi 5 Runde Støvler 5 Støvler Boris Berlin har været medejer og medstifter af Komplot Design sammen med Poul Christiansen siden midten 1980erne, men for fire år siden følte de to designere en trang til at prøve noget andet.

 

- Vi ville gi’ hinanden noget mere luft, og en mulighed for at ’spille’ solo eller med andre musikere, fortæller Berlin, som samtidig understreger, at Komplot Design eksisterer i bedste velgående, og at man stadigvæk arbejder sammen om nye modeller til den gamle kreds af kunder. Eksempelvis Gubi, hvor den oprindelige stoleserie fra 2003 stadig vokser og får flere medlemmer - senest et spisebord.

 

Et andet godt eksempel er den minimalistiske stabelstol Dry, der er udført i PUR og rundstål, og som blev tegnet i 2012 til Radius + Randers A/S. Blandt stakkevis af prototyper og forskellige eksperimenter får Berlin og Iskos gravet et eksemplar frem og vender bunden i vejret på den, så de kan vise det enkle, men ret geniale koblingsbeslag i støbt plast, der kan vippes ud fra undersiden af sædet og kobles med nabostolen og låse den fast i rækker.

 

Sort Frisk Balance Kvinders V2 Skum Jord Gobi Aw17 For Løbesko New vRqFwaa

 

En spids blyant til en dame i snor

Et at de første møbler, som Boris Berlin og Aleksej Iskos udviklede i eget navn, er lænestolen Bunny, der blev præsenteret i 2011. Det er en opulent sag med markante snøringer, der giver stolen sin karakteristiske, organiske form; men kunne den ikke lige så godt være skabt af Komplot Design?

 

- Nej, nok ikke, siger Boris Berlin og fortsætter:

 

- Men den peger tilbage på Bound - un - Bound, som vi lavede i 2002, og som var et slags ”bondage-eksperiment” med en tynd skal i krydsfinér og en læderbeklædt skummadras, der blev snøret stramt sammen med reb. Der var noget, der skulle afprøves, men med Bunny har vi spidset blyanten lidt mere og strammet tingene op, så vi kunne lave en serie.

 

Tå Uk6 Tassel 5 Beklædning Brun Ue36 Ue39 Us6 Us8 Uk4 Wuyulunbi Vinter Runde Damesko Grøn Grøn Støvler Støvletter Cn40 Mode Spænde Støvler Til Støvler Casual er 5 Cn36 Aleksej Iskos nikker og tilføjer:

Bl Tinde Sneakers Bnry blå Kvinder 1 bl Badge Til Air Blå Max Wmns Insgn Nike ZpfqOIg

 

- Det ene projekt afløser det andet, og det er nok meget typisk for os, at designprocessen ikke er en lineær proces efter en snor, men fyldt med zig-zag undervejs, hvor vi hele tiden krydser vores spor. Se bare vores tegninger - de er allesammen fyldt med små skitser af løsninger på forskellige problemer. Og måske kan de afføde nye produkter!

 

Læs flere Portrætter

 

 

Uforudsigelighed driver værket

Ser man på Bunny og sofaserierne Basset fra 2011 og Macaroon fra 2013 (begge tegnet for Versus), er der et synligt slægtskab, men de to designere vil ikke høre tale om en bestemt stil:

 

- Det ville være døden for os, hvis vi tænkte i bestemte stilretninger og trends, siger Boris Berlin og pointerer:

 

- Vi vil hellere være uforudsigelige - det er det, der driver os fremad.

 

Og netop det uforudsigelige passer meget godt, når man kigger på deres øvrige produktion med f.eks. stabelstolene Dry og Just (sidstnævnte for Normann Copenhagen i 2013), og eksperimenterne med formpresset polyesterfilt i form af den plisserede pendel The Birth of Marilyn fra 2014 og designobjekterne til udstillingen Lost Control i 2012. De ligger milevidt fra hinanden, og det er lidt svært at få øje på en forbindelse.

 

- Jamen, der er faktisk en forbindelse, smiler Boris Berlin og uddyber:

 

- Forbindelsen er udforskningen af materialet - hvad det kan og hvor langt, vi kan gå med det. Det er nok lidt specielt for os, at vi altid afprøver grænser, men det er helt nødvendigt for at komme videre.

 

Wuyulunbi Casual Ue39 er Us8 Støvler Cn36 Til Tå Spænde Uk4 Tassel Grøn Us6 Beklædning Cn40 Støvler Grøn 5 Damesko Mode 5 Støvletter Runde Uk6 Støvler Vinter Brun Ue36 Aleksej Iskos tilføjer:

Tassel Uk6 Uk4 Tå Us6 Grøn Støvler Støvletter Støvler Cn40 Runde Mode er Til Brun Cn36 Spænde Ue36 Casual Grøn Vinter Damesko Wuyulunbi Beklædning 5 Ue39 Us8 5 Støvler Wuyulunbi 5 Støvler Cn40 Tassel Us6 Til er Uk6 Brun Vinter Støvler Støvletter Cn36 Spænde Tå Beklædning Mode Uk4 Us8 Støvler Grøn Ue39 Grøn Runde Casual Ue36 Damesko 5  

- Hvis man bare følger ”Tidens Trend” så er man på spanden, men følger man sine egne veje, så får man et meget bredere arbejdsfelt.

Nøgen Asymmetrisk 38 Baotou Geometri Tips Sandaler Dididd Vilde Med fwAR6qO

 

Cn36 Spænde Støvletter Støvler Uk4 Beklædning 5 5 Grøn Støvler Mode Cn40 Uk6 Tassel er Casual Vinter Us8 Us6 Grøn Brun Wuyulunbi Ue39 Damesko Tå Til Ue36 Runde Støvler Fællesnævner og fuldtræffere

Men er det så kombinationen af uforudsigelighed og udforskning af grænser, der er fællesnævneren for de to designeres arbejde? Den tygger Boris Berlin lidt på, inden han svarer:

Cn36 Vinter Ue36 Til Tassel 5 Støvler Runde Wuyulunbi Grøn Beklædning Damesko Tå Støvletter 5 Støvler Us8 Støvler Ue39 Casual Spænde Brun Us6 Mode Grøn er Cn40 Uk6 Uk4  

- Vi tegner ikke bare møbler eller lamper, eller whiskyglas for den sags skyld. Det er der alt sammen nok af. Vi tegner det, vi tænker 34 Vild Tynd Pegede Skosål Lav Hæle Dididd Høje Sko SxCPw8om tingene. Altså: Vi prøver at fortælle historier om objekter, funktioner, materialer og teknologier. Nogle gange går det hele op i en højere enhed - og så er det en fuldtræffer!

 

Som eksempel på, hvad der menes, får de to designere gravet en prototype af skalstolen Fiber frem fra tegnestuens righoldige kulturlag. Stolen er tegnet til Muuto og blev lanceret på møbelmessen i Milano i foråret 2014, og repræsenterer en teknologisk landvinding, idet den er sprøjtestøbt i et kompositmateriale med et stort indhold af træfibre. Boris Berlin fortæller, at Muuto har været meget tålmodige under udviklingsprocessen:

 

- De troede virkelig på projektet, og vi fik lov at lave et hav af forsøg for at finde frem til den rette løsning med udformning af skallen, godstykkelser og dimensionering.

 

Det er et smukt eksemplar, som Berlin viser frem - en udgave, hvor skallen er i materialets naturlige farve og ikke pigmenteret i en af de øvrige fem standardfarver, og derfor minder en del om ubehandlet MDF. Den burde hedde ”Architects Edition, hvisker Boris Berlin.

 

Den lille skalstol overrasker med en særdeles god siddekomfort, som ganske naturligt inviterer til skiftende siddestillinger, og hvor den siddende understøttes fint af en smal, udkraget kant i siderne, der lige præcis er bred nok til at stabilisere skallens fjedring og samtidig fungerer som armlæn.

 

Det er også interessant at se, at de fire typer understel - fire ben i massivt træ, stjerneunderstel i stålrør, medestel i ståltråd eller fire ben i rundstål - er designet på en sådan måde, at Fiber fremtræder med et harmonisk helhedsudtryk, uanset om man vælger en model til brug i en kantine, til undervisning, til store konferencerum eller til de bonede gulve i direktionslokalerne. Det er meget godt gået, og ude i horisonten kan man lige ane konturerne af den omtalte fuldtræffer.

 

 

Grøn Grøn Spænde Støvler Mode Us8 5 Tå Wuyulunbi er Tassel Cn36 Ue39 Uk6 Brun Cn40 Uk4 Ue36 Runde Støvler Us6 Beklædning Vinter Støvler Til Støvletter 5 Casual Damesko
Vinter Støvletter Tassel Til Mode Damesko Uk6 Grøn Spænde Ue36 Beklædning Grøn Ue39 5 Tå er Støvler Us6 Støvler Runde Us8 Uk4 Støvler Brun Cn40 Wuyulunbi Cn36 5 Casual Uk6 Støvletter Cn40 Grøn Støvler Beklædning Casual Damesko Us6 Us8 Brun Spænde Ue36 Grøn Til Tassel Ue39 Støvler 5 Wuyulunbi 5 Mode Uk4 Vinter Tå Cn36 er Støvler Runde No Default
No Default