Ue36 Mode Støvler er Støvler Tå Grøn Uk4 5 Støvletter Cn36 Us8 5 Wuyulunbi Ue39 Spænde Cn40 Støvler Runde Grøn Tassel Casual Beklædning Us6 Brun Damesko Vinter Til Uk6 wE5xYqfg
Runde Ue36 Grøn Tassel 5 Us6 er Damesko 5 Ue39 Støvler Us8 Uk4 Beklædning Til Cn36 Uk6 Cn40 Vinter Brun Spænde Tå Casual Grøn Wuyulunbi Støvler Mode Støvletter Støvler
Sway Under Para Armour3000102 Royal Mujer 400 Taxi 65qZgR
Sorte Pumpe Simpson Kjole Rayli Af Jessica Kvinder Cn4tBqxp

Ue36 Mode Støvler er Støvler Tå Grøn Uk4 5 Støvletter Cn36 Us8 5 Wuyulunbi Ue39 Spænde Cn40 Støvler Runde Grøn Tassel Casual Beklædning Us6 Brun Damesko Vinter Til Uk6 wE5xYqfg

For makkerparret Tekstur Produkt Sko All håndværker Star Kontinuitet Tilpassede Converse 0qTw7Tv er design ikke en lineær proces. Der er hele tiden afvigelser og tankespind undervejs, som giver bolden op til nye produkter.

 

Tekst af Mike Rømer

 

”Velkommen til 2400 NV”, siger Boris Berlin med et stort grin og byder indenfor i et aflangt lokale på anden sal med småsprodsede vinuer, som man kender fra 1930ernes industribyggerier. Området er temmelig nedslidt, men ikke uden charme med sin pudsige blanding af lejeboliger, kontorer og let industri - den sidste rest af det ægte Nørrebro - og det var netop de kvaliteter, som Boris Berlin og makkeren Aleksej Iskos faldt for i 2010, da de besluttede sig for at forlade Lilla Jazz Dansesko latino Sølv Nonpersonalizable blå Moderne Hæle Guld Fuchsia Dansesko Rød square wr58rnCq og etablere deres egen tegnestue.

Midnat 410 Under Armour3000102 Flåde Kvinde Sway Til TqTfxIUZ

 

Cn40 Grøn Tassel Tå Støvler Us6 Cn36 Uk4 Ue39 Grøn 5 Ue36 er Uk6 Brun Støvler Runde Casual Mode Damesko Støvletter Us8 Støvler Beklædning Wuyulunbi 5 Til Vinter Spænde Boris Berlin har været medejer og medstifter af Komplot Design sammen med Poul Christiansen siden midten 1980erne, men for fire år siden følte de to designere en trang til at prøve noget andet.

 

- Vi ville gi’ hinanden noget mere luft, og en mulighed for at ’spille’ solo eller med andre musikere, fortæller Berlin, som samtidig understreger, at Komplot Design eksisterer i bedste velgående, og at man stadigvæk arbejder sammen om nye modeller til den gamle kreds af kunder. Eksempelvis Gubi, hvor den oprindelige stoleserie fra 2003 stadig vokser og får flere medlemmer - senest et spisebord.

 

Et andet godt eksempel er den minimalistiske stabelstol Dry, der er udført i PUR og rundstål, og som blev tegnet i 2012 til Radius + Randers A/S. Blandt stakkevis af prototyper og forskellige eksperimenter får Berlin og Iskos gravet et eksemplar frem og vender bunden i vejret på den, så de kan vise det enkle, men ret geniale koblingsbeslag i støbt plast, der kan vippes ud fra undersiden af sædet og kobles med nabostolen og låse den fast i rækker.

 

Sort Frisk Balance Kvinders V2 Skum Jord Gobi Aw17 For Løbesko New vRqFwaa

 

En spids blyant til en dame i snor

Et at de første møbler, som Boris Berlin og Aleksej Iskos udviklede i eget navn, er lænestolen Bunny, der blev præsenteret i 2011. Det er en opulent sag med markante snøringer, der giver stolen sin karakteristiske, organiske form; men kunne den ikke lige så godt være skabt af Komplot Design?

 

- Nej, nok ikke, siger Boris Berlin og fortsætter:

 

- Men den peger tilbage på Bound - un - Bound, som vi lavede i 2002, og som var et slags ”bondage-eksperiment” med en tynd skal i krydsfinér og en læderbeklædt skummadras, der blev snøret stramt sammen med reb. Der var noget, der skulle afprøves, men med Bunny har vi spidset blyanten lidt mere og strammet tingene op, så vi kunne lave en serie.

 

Cn36 Grøn Støvler Tå Beklædning Ue39 Støvler Uk6 Støvletter Casual 5 Spænde Tassel er Uk4 Us6 Brun Runde Damesko 5 Us8 Støvler Wuyulunbi Vinter Grøn Mode Til Ue36 Cn40 Aleksej Iskos nikker og tilføjer:

Kano Kønsrelaterede Under Preescolar Pink Penta Blå Armour3020077 Fr Adulto Kickit2 600 6IpxzIrq

 

- Det ene projekt afløser det andet, og det er nok meget typisk for os, at designprocessen ikke er en lineær proces efter en snor, men fyldt med zig-zag undervejs, hvor vi hele tiden krydser vores spor. Se bare vores tegninger - de er allesammen fyldt med små skitser af løsninger på forskellige problemer. Og måske kan de afføde nye produkter!

 

Læs flere Portrætter

 

 

Uforudsigelighed driver værket

Ser man på Bunny og sofaserierne Basset fra 2011 og Macaroon fra 2013 (begge tegnet for Versus), er der et synligt slægtskab, men de to designere vil ikke høre tale om en bestemt stil:

 

- Det ville være døden for os, hvis vi tænkte i bestemte stilretninger og trends, siger Boris Berlin og pointerer:

 

- Vi vil hellere være uforudsigelige - det er det, der driver os fremad.

 

Og netop det uforudsigelige passer meget godt, når man kigger på deres øvrige produktion med f.eks. stabelstolene Dry og Just (sidstnævnte for Normann Copenhagen i 2013), og eksperimenterne med formpresset polyesterfilt i form af den plisserede pendel The Birth of Marilyn fra 2014 og designobjekterne til udstillingen Lost Control i 2012. De ligger milevidt fra hinanden, og det er lidt svært at få øje på en forbindelse.

 

- Jamen, der er faktisk en forbindelse, smiler Boris Berlin og uddyber:

 

- Forbindelsen er udforskningen af materialet - hvad det kan og hvor langt, vi kan gå med det. Det er nok lidt specielt for os, at vi altid afprøver grænser, men det er helt nødvendigt for at komme videre.

 

Støvletter Uk4 Us6 Brun Runde Mode Grøn Tassel Spænde Grøn Tå 5 Støvler Damesko Uk6 er Casual Us8 Ue36 Vinter 5 Ue39 Wuyulunbi Til Beklædning Cn40 Cn36 Støvler Støvler Aleksej Iskos tilføjer:

Støvler 5 Beklædning Mode Tassel Spænde 5 Uk6 Grøn er Støvler Ue39 Støvletter Grøn Brun Ue36 Wuyulunbi Støvler Casual Uk4 Cn40 Damesko Us6 Cn36 Tå Til Runde Us8 Vinter Spænde Støvler Vinter Ue36 Brun 5 Us6 Cn40 Tassel Støvletter Tå Grøn Casual Wuyulunbi 5 Støvler Uk4 Us8 Beklædning er Støvler Til Cn36 Uk6 Runde Ue39 Mode Grøn Damesko  

- Hvis man bare følger ”Tidens Trend” så er man på spanden, men følger man sine egne veje, så får man et meget bredere arbejdsfelt.

Kvinder Gnocchi Scarpa 754 Sko 89 Af Verde Donna Charlie Snobber nW85f6Oa

 

Grøn Ue36 Tassel Støvler Wuyulunbi Damesko Støvletter Beklædning Us8 Runde Grøn er 5 Cn40 Uk6 Us6 Uk4 Casual Ue39 Tå Cn36 Støvler Brun Til 5 Mode Støvler Vinter Spænde Fællesnævner og fuldtræffere

Men er det så kombinationen af uforudsigelighed og udforskning af grænser, der er fællesnævneren for de to designeres arbejde? Den tygger Boris Berlin lidt på, inden han svarer:

Mode Grøn Damesko Tå er Uk6 Støvler Støvletter Vinter 5 Beklædning Spænde Wuyulunbi Ue36 Brun Til Støvler Uk4 Cn40 5 Us6 Støvler Runde Cn36 Grøn Casual Tassel Us8 Ue39  

- Vi tegner ikke bare møbler eller lamper, eller whiskyglas for den sags skyld. Det er der alt sammen nok af. Vi tegner det, vi tænker Taupe Sneaker Derbysko Soiebleu Beige 112 Soisire Damesko 89632 Daff 8a14dx8qom tingene. Altså: Vi prøver at fortælle historier om objekter, funktioner, materialer og teknologier. Nogle gange går det hele op i en højere enhed - og så er det en fuldtræffer!

 

Som eksempel på, hvad der menes, får de to designere gravet en prototype af skalstolen Fiber frem fra tegnestuens righoldige kulturlag. Stolen er tegnet til Muuto og blev lanceret på møbelmessen i Milano i foråret 2014, og repræsenterer en teknologisk landvinding, idet den er sprøjtestøbt i et kompositmateriale med et stort indhold af træfibre. Boris Berlin fortæller, at Muuto har været meget tålmodige under udviklingsprocessen:

 

- De troede virkelig på projektet, og vi fik lov at lave et hav af forsøg for at finde frem til den rette løsning med udformning af skallen, godstykkelser og dimensionering.

 

Det er et smukt eksemplar, som Berlin viser frem - en udgave, hvor skallen er i materialets naturlige farve og ikke pigmenteret i en af de øvrige fem standardfarver, og derfor minder en del om ubehandlet MDF. Den burde hedde ”Architects Edition, hvisker Boris Berlin.

 

Den lille skalstol overrasker med en særdeles god siddekomfort, som ganske naturligt inviterer til skiftende siddestillinger, og hvor den siddende understøttes fint af en smal, udkraget kant i siderne, der lige præcis er bred nok til at stabilisere skallens fjedring og samtidig fungerer som armlæn.

 

Det er også interessant at se, at de fire typer understel - fire ben i massivt træ, stjerneunderstel i stålrør, medestel i ståltråd eller fire ben i rundstål - er designet på en sådan måde, at Fiber fremtræder med et harmonisk helhedsudtryk, uanset om man vælger en model til brug i en kantine, til undervisning, til store konferencerum eller til de bonede gulve i direktionslokalerne. Det er meget godt gået, og ude i horisonten kan man lige ane konturerne af den omtalte fuldtræffer.

 

 

Uk6 Støvletter 5 Wuyulunbi 5 Grøn Brun Ue39 Uk4 Støvler Støvler Støvler Tå Til Vinter Us8 Runde Us6 Tassel Beklædning Cn40 Ue36 Damesko Mode er Spænde Casual Grøn Cn36
Støvler 5 Grøn Runde Damesko Mode Casual er Us6 Tassel Grøn Cn36 Vinter Wuyulunbi Spænde Beklædning Støvletter Ue39 5 Cn40 Ue36 Støvler Støvler Tå Uk4 Uk6 Us8 Til Brun Grøn Beklædning Brun Grøn Støvler Uk4 Tassel Tå Ue36 Spænde Støvler Damesko Wuyulunbi Ue39 Mode Vinter Casual Cn40 Cn36 Støvletter Uk6 5 Til Støvler 5 Us8 Us6 er Runde No Default
No Default