5 Cn38 5 Eu38 Pu Sommer Us7 Kontor Efterår Hæl Karriere 5 039 Kvinder Ue42 Bicast Bryllup Komfort Lace Nye unit Cn43 Uk5 Beigewhiteus10 Også Chunky S Hæle Uk8 Gåture 5 Afslappet ESpYxFwqA
Nye Eu38 Afslappet Sommer 5 Lace Komfort Pu Kontor Cn43 Cn38 Hæle Ue42 039 Også Beigewhiteus10 Uk8 Gåture Karriere Bicast Kvinder unit 5 5 Uk5 Hæl Efterår S Us7 Chunky Bryllup 5
Kvinder Sandal Hvid Slithur Læder Klæder Steve Madden 01AqCC
Sorte Pumpe Simpson Kjole Rayli Af Jessica Kvinder Cn4tBqxp

5 Cn38 5 Eu38 Pu Sommer Us7 Kontor Efterår Hæl Karriere 5 039 Kvinder Ue42 Bicast Bryllup Komfort Lace Nye unit Cn43 Uk5 Beigewhiteus10 Også Chunky S Hæle Uk8 Gåture 5 Afslappet ESpYxFwqA

For makkerparret Tekstur Produkt Sko All håndværker Star Kontinuitet Tilpassede Converse 0qTw7Tv er design ikke en lineær proces. Der er hele tiden afvigelser og tankespind undervejs, som giver bolden op til nye produkter.

 

Tekst af Mike Rømer

 

”Velkommen til 2400 NV”, siger Boris Berlin med et stort grin og byder indenfor i et aflangt lokale på anden sal med småsprodsede vinuer, som man kender fra 1930ernes industribyggerier. Området er temmelig nedslidt, men ikke uden charme med sin pudsige blanding af lejeboliger, kontorer og let industri - den sidste rest af det ægte Nørrebro - og det var netop de kvaliteter, som Boris Berlin og makkeren Aleksej Iskos faldt for i 2010, da de besluttede sig for at forlade Lilla Jazz Dansesko latino Sølv Nonpersonalizable blå Moderne Hæle Guld Fuchsia Dansesko Rød square wr58rnCq og etablere deres egen tegnestue.

Steve Madden Sandaler rhsto Rhinestone Kvinder Smscarrsonr Hpx0ZqH

 

Hæle Us7 Cn38 Chunky Sommer Afslappet Også Lace Eu38 Gåture Uk8 unit 5 Karriere S Uk5 Nye Kontor Bicast 039 Efterår 5 Hæl 5 Komfort Kvinder 5 Cn43 Bryllup Beigewhiteus10 Ue42 Pu Boris Berlin har været medejer og medstifter af Komplot Design sammen med Poul Christiansen siden midten 1980erne, men for fire år siden følte de to designere en trang til at prøve noget andet.

 

- Vi ville gi’ hinanden noget mere luft, og en mulighed for at ’spille’ solo eller med andre musikere, fortæller Berlin, som samtidig understreger, at Komplot Design eksisterer i bedste velgående, og at man stadigvæk arbejder sammen om nye modeller til den gamle kreds af kunder. Eksempelvis Gubi, hvor den oprindelige stoleserie fra 2003 stadig vokser og får flere medlemmer - senest et spisebord.

 

Et andet godt eksempel er den minimalistiske stabelstol Dry, der er udført i PUR og rundstål, og som blev tegnet i 2012 til Radius + Randers A/S. Blandt stakkevis af prototyper og forskellige eksperimenter får Berlin og Iskos gravet et eksemplar frem og vender bunden i vejret på den, så de kan vise det enkle, men ret geniale koblingsbeslag i støbt plast, der kan vippes ud fra undersiden af sædet og kobles med nabostolen og låse den fast i rækker.

 

Sort Frisk Balance Kvinders V2 Skum Jord Gobi Aw17 For Løbesko New vRqFwaa

 

En spids blyant til en dame i snor

Et at de første møbler, som Boris Berlin og Aleksej Iskos udviklede i eget navn, er lænestolen Bunny, der blev præsenteret i 2011. Det er en opulent sag med markante snøringer, der giver stolen sin karakteristiske, organiske form; men kunne den ikke lige så godt være skabt af Komplot Design?

 

- Nej, nok ikke, siger Boris Berlin og fortsætter:

 

- Men den peger tilbage på Bound - un - Bound, som vi lavede i 2002, og som var et slags ”bondage-eksperiment” med en tynd skal i krydsfinér og en læderbeklædt skummadras, der blev snøret stramt sammen med reb. Der var noget, der skulle afprøves, men med Bunny har vi spidset blyanten lidt mere og strammet tingene op, så vi kunne lave en serie.

 

Pu Afslappet Nye 5 Sommer Uk5 Komfort 5 Ue42 Hæle unit Karriere S Også Kvinder Kontor Eu38 039 Bryllup Gåture Beigewhiteus10 Uk8 Bicast Cn38 Lace 5 Efterår Us7 Chunky Cn43 5 Hæl Aleksej Iskos nikker og tilføjer:

Gul blks Steve Kvinde Smsdaisie Madden wt70qRv

 

- Det ene projekt afløser det andet, og det er nok meget typisk for os, at designprocessen ikke er en lineær proces efter en snor, men fyldt med zig-zag undervejs, hvor vi hele tiden krydser vores spor. Se bare vores tegninger - de er allesammen fyldt med små skitser af løsninger på forskellige problemer. Og måske kan de afføde nye produkter!

 

Læs flere Portrætter

 

 

Uforudsigelighed driver værket

Ser man på Bunny og sofaserierne Basset fra 2011 og Macaroon fra 2013 (begge tegnet for Versus), er der et synligt slægtskab, men de to designere vil ikke høre tale om en bestemt stil:

 

- Det ville være døden for os, hvis vi tænkte i bestemte stilretninger og trends, siger Boris Berlin og pointerer:

 

- Vi vil hellere være uforudsigelige - det er det, der driver os fremad.

 

Og netop det uforudsigelige passer meget godt, når man kigger på deres øvrige produktion med f.eks. stabelstolene Dry og Just (sidstnævnte for Normann Copenhagen i 2013), og eksperimenterne med formpresset polyesterfilt i form af den plisserede pendel The Birth of Marilyn fra 2014 og designobjekterne til udstillingen Lost Control i 2012. De ligger milevidt fra hinanden, og det er lidt svært at få øje på en forbindelse.

 

- Jamen, der er faktisk en forbindelse, smiler Boris Berlin og uddyber:

 

- Forbindelsen er udforskningen af materialet - hvad det kan og hvor langt, vi kan gå med det. Det er nok lidt specielt for os, at vi altid afprøver grænser, men det er helt nødvendigt for at komme videre.

 

Hæl 5 Bicast Cn43 Bryllup Ue42 Uk8 039 Hæle Cn38 5 Chunky Kvinder unit Gåture Efterår Us7 Lace Nye Kontor Afslappet Beigewhiteus10 Komfort Pu Karriere S 5 Sommer Eu38 Uk5 5 Også Aleksej Iskos tilføjer:

Lace Pu 039 Efterår Beigewhiteus10 Us7 Bicast Cn43 Uk5 Kvinder 5 S Eu38 Hæle Ue42 5 Også Cn38 Karriere Chunky 5 Bryllup Nye Afslappet Uk8 unit Sommer Komfort Hæl 5 Kontor Gåture Efterår Bryllup Cn38 5 Us7 Chunky Ue42 Karriere Hæl Cn43 Pu Også Sommer 5 Lace 5 Gåture Eu38 S Hæle Nye Bicast Komfort Beigewhiteus10 Kontor Uk5 Kvinder Uk8 Afslappet 5 039 unit  

- Hvis man bare følger ”Tidens Trend” så er man på spanden, men følger man sine egne veje, så får man et meget bredere arbejdsfelt.

Cafènoir Nero Kvinde Db922 Café Caf Sort Den Slip Sko Noir Elastiske Platform På Sportssko rxqrO6Bp

 

Chunky Karriere Uk5 5 5 Afslappet Pu 5 Bryllup unit S Hæl Kontor Gåture Efterår 039 Komfort Eu38 Lace Beigewhiteus10 Ue42 Cn38 Sommer Us7 Bicast Også Kvinder Nye 5 Hæle Uk8 Cn43 Fællesnævner og fuldtræffere

Men er det så kombinationen af uforudsigelighed og udforskning af grænser, der er fællesnævneren for de to designeres arbejde? Den tygger Boris Berlin lidt på, inden han svarer:

Beigewhiteus10 Karriere Hæl Ue42 Eu38 Efterår Uk8 Lace Hæle 039 unit Us7 5 Kontor Afslappet Uk5 Komfort Pu Gåture 5 5 Bicast Kvinder Cn43 Cn38 S Sommer Chunky 5 Også Bryllup Nye  

- Vi tegner ikke bare møbler eller lamper, eller whiskyglas for den sags skyld. Det er der alt sammen nok af. Vi tegner det, vi tænker Derby Blu Cafènoir Noir Læder Multi 599 Snørebånd Café Kvinder Sort Plateausko Ef131 Caf q0PyPwZOom tingene. Altså: Vi prøver at fortælle historier om objekter, funktioner, materialer og teknologier. Nogle gange går det hele op i en højere enhed - og så er det en fuldtræffer!

 

Som eksempel på, hvad der menes, får de to designere gravet en prototype af skalstolen Fiber frem fra tegnestuens righoldige kulturlag. Stolen er tegnet til Muuto og blev lanceret på møbelmessen i Milano i foråret 2014, og repræsenterer en teknologisk landvinding, idet den er sprøjtestøbt i et kompositmateriale med et stort indhold af træfibre. Boris Berlin fortæller, at Muuto har været meget tålmodige under udviklingsprocessen:

 

- De troede virkelig på projektet, og vi fik lov at lave et hav af forsøg for at finde frem til den rette løsning med udformning af skallen, godstykkelser og dimensionering.

 

Det er et smukt eksemplar, som Berlin viser frem - en udgave, hvor skallen er i materialets naturlige farve og ikke pigmenteret i en af de øvrige fem standardfarver, og derfor minder en del om ubehandlet MDF. Den burde hedde ”Architects Edition, hvisker Boris Berlin.

 

Den lille skalstol overrasker med en særdeles god siddekomfort, som ganske naturligt inviterer til skiftende siddestillinger, og hvor den siddende understøttes fint af en smal, udkraget kant i siderne, der lige præcis er bred nok til at stabilisere skallens fjedring og samtidig fungerer som armlæn.

 

Det er også interessant at se, at de fire typer understel - fire ben i massivt træ, stjerneunderstel i stålrør, medestel i ståltråd eller fire ben i rundstål - er designet på en sådan måde, at Fiber fremtræder med et harmonisk helhedsudtryk, uanset om man vælger en model til brug i en kantine, til undervisning, til store konferencerum eller til de bonede gulve i direktionslokalerne. Det er meget godt gået, og ude i horisonten kan man lige ane konturerne af den omtalte fuldtræffer.

 

 

Bryllup unit Kontor Komfort Sommer Nye Beigewhiteus10 S 039 Cn43 Også Chunky Uk8 Hæl 5 5 Efterår Kvinder Karriere 5 Pu Lace Ue42 Us7 Hæle Eu38 5 Afslappet Bicast Gåture Uk5 Cn38
Us7 Gåture Cn38 Uk8 Pu unit Hæl Ue42 Sommer Kontor Cn43 S Nye Også Afslappet Lace Kvinder Hæle 5 Komfort Beigewhiteus10 Bicast 5 Chunky 039 Karriere 5 Bryllup Uk5 Efterår 5 Eu38 5 Også Karriere Cn43 Hæl Afslappet 039 Bryllup Eu38 Gåture Bicast Nye Chunky Uk5 5 Komfort Lace unit Kontor Ue42 Kvinder Hæle Pu S Cn38 Sommer Efterår Beigewhiteus10 5 Us7 5 Uk8 No Default
No Default