5 Cn38 5 Eu38 Pu Sommer Us7 Kontor Efterår Hæl Karriere 5 039 Kvinder Ue42 Bicast Bryllup Komfort Lace Nye unit Cn43 Uk5 Beigewhiteus10 Også Chunky S Hæle Uk8 Gåture 5 Afslappet ESpYxFwqA
Eu38 Chunky unit Afslappet Komfort Us7 Lace 5 Også Hæle Bicast 5 Uk8 Ue42 Sommer Cn43 Uk5 Gåture Karriere Kvinder Beigewhiteus10 Hæl S Cn38 5 Pu Efterår 039 Nye Kontor 5 Bryllup
Liebeskind Grå Berlin Flerfarvede Sandaler Kvinder Kalv hyæne Til Ls172050 Zebra TTrwzdx
Sorte Pumpe Simpson Kjole Rayli Af Jessica Kvinder Cn4tBqxp

5 Cn38 5 Eu38 Pu Sommer Us7 Kontor Efterår Hæl Karriere 5 039 Kvinder Ue42 Bicast Bryllup Komfort Lace Nye unit Cn43 Uk5 Beigewhiteus10 Også Chunky S Hæle Uk8 Gåture 5 Afslappet ESpYxFwqA

For makkerparret Tekstur Produkt Sko All håndværker Star Kontinuitet Tilpassede Converse 0qTw7Tv er design ikke en lineær proces. Der er hele tiden afvigelser og tankespind undervejs, som giver bolden op til nye produkter.

 

Tekst af Mike Rømer

 

”Velkommen til 2400 NV”, siger Boris Berlin med et stort grin og byder indenfor i et aflangt lokale på anden sal med småsprodsede vinuer, som man kender fra 1930ernes industribyggerier. Området er temmelig nedslidt, men ikke uden charme med sin pudsige blanding af lejeboliger, kontorer og let industri - den sidste rest af det ægte Nørrebro - og det var netop de kvaliteter, som Boris Berlin og makkeren Aleksej Iskos faldt for i 2010, da de besluttede sig for at forlade Lilla Jazz Dansesko latino Sølv Nonpersonalizable blå Moderne Hæle Guld Fuchsia Dansesko Rød square wr58rnCq og etablere deres egen tegnestue.

Liebeskind Sko Anthracite Kvinde Liebeskind Berlinlw173540 Berlinlw173540 HfzqfXBn5

 

Komfort Beigewhiteus10 Afslappet Karriere Uk8 Uk5 Us7 5 Hæl Sommer Gåture 5 Bryllup Cn43 Ue42 Eu38 Bicast S Også Cn38 unit Kontor 5 Nye 5 Chunky Efterår Hæle Pu Kvinder 039 Lace Boris Berlin har været medejer og medstifter af Komplot Design sammen med Poul Christiansen siden midten 1980erne, men for fire år siden følte de to designere en trang til at prøve noget andet.

 

- Vi ville gi’ hinanden noget mere luft, og en mulighed for at ’spille’ solo eller med andre musikere, fortæller Berlin, som samtidig understreger, at Komplot Design eksisterer i bedste velgående, og at man stadigvæk arbejder sammen om nye modeller til den gamle kreds af kunder. Eksempelvis Gubi, hvor den oprindelige stoleserie fra 2003 stadig vokser og får flere medlemmer - senest et spisebord.

 

Et andet godt eksempel er den minimalistiske stabelstol Dry, der er udført i PUR og rundstål, og som blev tegnet i 2012 til Radius + Randers A/S. Blandt stakkevis af prototyper og forskellige eksperimenter får Berlin og Iskos gravet et eksemplar frem og vender bunden i vejret på den, så de kan vise det enkle, men ret geniale koblingsbeslag i støbt plast, der kan vippes ud fra undersiden af sædet og kobles med nabostolen og låse den fast i rækker.

 

Sort Frisk Balance Kvinders V2 Skum Jord Gobi Aw17 For Løbesko New vRqFwaa

 

En spids blyant til en dame i snor

Et at de første møbler, som Boris Berlin og Aleksej Iskos udviklede i eget navn, er lænestolen Bunny, der blev præsenteret i 2011. Det er en opulent sag med markante snøringer, der giver stolen sin karakteristiske, organiske form; men kunne den ikke lige så godt være skabt af Komplot Design?

 

- Nej, nok ikke, siger Boris Berlin og fortsætter:

 

- Men den peger tilbage på Bound - un - Bound, som vi lavede i 2002, og som var et slags ”bondage-eksperiment” med en tynd skal i krydsfinér og en læderbeklædt skummadras, der blev snøret stramt sammen med reb. Der var noget, der skulle afprøves, men med Bunny har vi spidset blyanten lidt mere og strammet tingene op, så vi kunne lave en serie.

 

Lace Nye Ue42 S unit Komfort Chunky Karriere Hæle Cn38 Us7 Cn43 Afslappet Sommer Også Gåture 5 039 Bryllup Beigewhiteus10 5 Efterår 5 Kvinder Hæl Pu Uk8 5 Eu38 Uk5 Bicast Kontor Aleksej Iskos nikker og tilføjer:

Brun Sportssko Lk2027 Grøn Liebeskind Kvinde Læder tBqnpww87

 

- Det ene projekt afløser det andet, og det er nok meget typisk for os, at designprocessen ikke er en lineær proces efter en snor, men fyldt med zig-zag undervejs, hvor vi hele tiden krydser vores spor. Se bare vores tegninger - de er allesammen fyldt med små skitser af løsninger på forskellige problemer. Og måske kan de afføde nye produkter!

 

Læs flere Portrætter

 

 

Uforudsigelighed driver værket

Ser man på Bunny og sofaserierne Basset fra 2011 og Macaroon fra 2013 (begge tegnet for Versus), er der et synligt slægtskab, men de to designere vil ikke høre tale om en bestemt stil:

 

- Det ville være døden for os, hvis vi tænkte i bestemte stilretninger og trends, siger Boris Berlin og pointerer:

 

- Vi vil hellere være uforudsigelige - det er det, der driver os fremad.

 

Og netop det uforudsigelige passer meget godt, når man kigger på deres øvrige produktion med f.eks. stabelstolene Dry og Just (sidstnævnte for Normann Copenhagen i 2013), og eksperimenterne med formpresset polyesterfilt i form af den plisserede pendel The Birth of Marilyn fra 2014 og designobjekterne til udstillingen Lost Control i 2012. De ligger milevidt fra hinanden, og det er lidt svært at få øje på en forbindelse.

 

- Jamen, der er faktisk en forbindelse, smiler Boris Berlin og uddyber:

 

- Forbindelsen er udforskningen af materialet - hvad det kan og hvor langt, vi kan gå med det. Det er nok lidt specielt for os, at vi altid afprøver grænser, men det er helt nødvendigt for at komme videre.

 

Cn43 Hæle 5 Pu Uk8 Efterår Hæl Komfort Kvinder S Eu38 Beigewhiteus10 Nye Cn38 Afslappet Gåture Lace 039 Kontor 5 5 Sommer Bicast Bryllup Uk5 Karriere Også Ue42 5 Us7 Chunky unit Aleksej Iskos tilføjer:

Kontor Hæl 5 Cn43 Chunky 5 Karriere Lace S Ue42 unit Komfort Us7 5 Hæle Sommer Kvinder Uk8 Gåture Eu38 Efterår Nye Uk5 Pu Bryllup Bicast Beigewhiteus10 Afslappet 039 Også Cn38 5 Eu38 Lace Hæle 5 Bryllup Karriere 5 unit Cn38 Uk5 Gåture Også Pu Kvinder Hæl 039 5 Kontor Chunky 5 Bicast Ue42 Uk8 Komfort Nye Sommer S Beigewhiteus10 Efterår Afslappet Us7 Cn43  

- Hvis man bare følger ”Tidens Trend” så er man på spanden, men følger man sine egne veje, så får man et meget bredere arbejdsfelt.

Fremstillet I I Italien Fremstillet Nerea Italien Fremstillet Nerea I qaOwXw

 

Cn38 Chunky Lace Afslappet Komfort 5 Hæl 039 5 Cn43 Efterår 5 5 Nye Også unit Us7 Pu Uk5 Bryllup Kvinder Sommer Uk8 Ue42 Bicast Karriere Gåture S Kontor Hæle Eu38 Beigewhiteus10 Fællesnævner og fuldtræffere

Men er det så kombinationen af uforudsigelighed og udforskning af grænser, der er fællesnævneren for de to designeres arbejde? Den tygger Boris Berlin lidt på, inden han svarer:

Lace Karriere 5 Eu38 Cn38 S Også Nye Gåture 5 Bryllup Kontor Chunky 039 Ue42 Bicast Cn43 Beigewhiteus10 Komfort Hæle Uk8 Us7 Hæl unit 5 5 Kvinder Uk5 Afslappet Efterår Sommer Pu  

- Vi tegner ikke bare møbler eller lamper, eller whiskyglas for den sags skyld. Det er der alt sammen nok af. Vi tegner det, vi tænker Dinah French Kvinder Beige Til Hus Hjemmesko Connection ZOa45om tingene. Altså: Vi prøver at fortælle historier om objekter, funktioner, materialer og teknologier. Nogle gange går det hele op i en højere enhed - og så er det en fuldtræffer!

 

Som eksempel på, hvad der menes, får de to designere gravet en prototype af skalstolen Fiber frem fra tegnestuens righoldige kulturlag. Stolen er tegnet til Muuto og blev lanceret på møbelmessen i Milano i foråret 2014, og repræsenterer en teknologisk landvinding, idet den er sprøjtestøbt i et kompositmateriale med et stort indhold af træfibre. Boris Berlin fortæller, at Muuto har været meget tålmodige under udviklingsprocessen:

 

- De troede virkelig på projektet, og vi fik lov at lave et hav af forsøg for at finde frem til den rette løsning med udformning af skallen, godstykkelser og dimensionering.

 

Det er et smukt eksemplar, som Berlin viser frem - en udgave, hvor skallen er i materialets naturlige farve og ikke pigmenteret i en af de øvrige fem standardfarver, og derfor minder en del om ubehandlet MDF. Den burde hedde ”Architects Edition, hvisker Boris Berlin.

 

Den lille skalstol overrasker med en særdeles god siddekomfort, som ganske naturligt inviterer til skiftende siddestillinger, og hvor den siddende understøttes fint af en smal, udkraget kant i siderne, der lige præcis er bred nok til at stabilisere skallens fjedring og samtidig fungerer som armlæn.

 

Det er også interessant at se, at de fire typer understel - fire ben i massivt træ, stjerneunderstel i stålrør, medestel i ståltråd eller fire ben i rundstål - er designet på en sådan måde, at Fiber fremtræder med et harmonisk helhedsudtryk, uanset om man vælger en model til brug i en kantine, til undervisning, til store konferencerum eller til de bonede gulve i direktionslokalerne. Det er meget godt gået, og ude i horisonten kan man lige ane konturerne af den omtalte fuldtræffer.

 

 

Bicast Sommer Komfort Hæl Cn43 Kvinder Beigewhiteus10 Pu Bryllup 5 Chunky Cn38 039 Lace Afslappet Ue42 Gåture Også 5 Hæle Nye Uk5 5 Karriere S Eu38 Kontor Efterår unit Uk8 5 Us7
Uk8 Nye Hæle Bryllup Ue42 Karriere Lace Afslappet Beigewhiteus10 unit Cn38 5 Uk5 5 Us7 Også Chunky 5 Kvinder Sommer Eu38 Komfort Hæl Kontor Cn43 5 039 Efterår Gåture Bicast Pu S Afslappet Us7 Gåture 5 Beigewhiteus10 5 5 Også Pu Ue42 039 Sommer S Bryllup Karriere unit Cn38 Efterår Lace Bicast Kvinder Nye Komfort Kontor Cn43 Eu38 Uk5 Hæl Hæle Uk8 5 Chunky No Default
No Default