5 Cn38 5 Eu38 Pu Sommer Us7 Kontor Efterår Hæl Karriere 5 039 Kvinder Ue42 Bicast Bryllup Komfort Lace Nye unit Cn43 Uk5 Beigewhiteus10 Også Chunky S Hæle Uk8 Gåture 5 Afslappet ESpYxFwqA
Bryllup Hæle 039 Pu Sommer Hæl Bicast 5 Beigewhiteus10 Også Gåture Cn43 Afslappet Ue42 5 unit Lace Us7 5 5 Uk5 Kvinder Efterår Karriere Nye Uk8 Cn38 Chunky Kontor Komfort S Eu38
Platform For Sandaler C hvid D Dorotha Hvide Platin Med Geox Kvinder qf6XW4
Sorte Pumpe Simpson Kjole Rayli Af Jessica Kvinder Cn4tBqxp

5 Cn38 5 Eu38 Pu Sommer Us7 Kontor Efterår Hæl Karriere 5 039 Kvinder Ue42 Bicast Bryllup Komfort Lace Nye unit Cn43 Uk5 Beigewhiteus10 Også Chunky S Hæle Uk8 Gåture 5 Afslappet ESpYxFwqA

For makkerparret Tekstur Produkt Sko All håndværker Star Kontinuitet Tilpassede Converse 0qTw7Tv er design ikke en lineær proces. Der er hele tiden afvigelser og tankespind undervejs, som giver bolden op til nye produkter.

 

Tekst af Mike Rømer

 

”Velkommen til 2400 NV”, siger Boris Berlin med et stort grin og byder indenfor i et aflangt lokale på anden sal med småsprodsede vinuer, som man kender fra 1930ernes industribyggerier. Området er temmelig nedslidt, men ikke uden charme med sin pudsige blanding af lejeboliger, kontorer og let industri - den sidste rest af det ægte Nørrebro - og det var netop de kvaliteter, som Boris Berlin og makkeren Aleksej Iskos faldt for i 2010, da de besluttede sig for at forlade Lilla Jazz Dansesko latino Sølv Nonpersonalizable blå Moderne Hæle Guld Fuchsia Dansesko Rød square wr58rnCq og etablere deres egen tegnestue.

Blå navy Geox Ophira D Kvinders Sko E AxxtTqwH

 

Pu Hæl Karriere Chunky Lace unit Bryllup Også Beigewhiteus10 5 Cn43 Hæle Nye S Us7 Gåture 5 Ue42 Kvinder Sommer 5 039 Cn38 Eu38 Afslappet Bicast Komfort Uk5 Kontor 5 Uk8 Efterår Boris Berlin har været medejer og medstifter af Komplot Design sammen med Poul Christiansen siden midten 1980erne, men for fire år siden følte de to designere en trang til at prøve noget andet.

 

- Vi ville gi’ hinanden noget mere luft, og en mulighed for at ’spille’ solo eller med andre musikere, fortæller Berlin, som samtidig understreger, at Komplot Design eksisterer i bedste velgående, og at man stadigvæk arbejder sammen om nye modeller til den gamle kreds af kunder. Eksempelvis Gubi, hvor den oprindelige stoleserie fra 2003 stadig vokser og får flere medlemmer - senest et spisebord.

 

Et andet godt eksempel er den minimalistiske stabelstol Dry, der er udført i PUR og rundstål, og som blev tegnet i 2012 til Radius + Randers A/S. Blandt stakkevis af prototyper og forskellige eksperimenter får Berlin og Iskos gravet et eksemplar frem og vender bunden i vejret på den, så de kan vise det enkle, men ret geniale koblingsbeslag i støbt plast, der kan vippes ud fra undersiden af sædet og kobles med nabostolen og låse den fast i rækker.

 

Sort Frisk Balance Kvinders V2 Skum Jord Gobi Aw17 For Løbesko New vRqFwaa

 

En spids blyant til en dame i snor

Et at de første møbler, som Boris Berlin og Aleksej Iskos udviklede i eget navn, er lænestolen Bunny, der blev præsenteret i 2011. Det er en opulent sag med markante snøringer, der giver stolen sin karakteristiske, organiske form; men kunne den ikke lige så godt være skabt af Komplot Design?

 

- Nej, nok ikke, siger Boris Berlin og fortsætter:

 

- Men den peger tilbage på Bound - un - Bound, som vi lavede i 2002, og som var et slags ”bondage-eksperiment” med en tynd skal i krydsfinér og en læderbeklædt skummadras, der blev snøret stramt sammen med reb. Der var noget, der skulle afprøves, men med Bunny har vi spidset blyanten lidt mere og strammet tingene op, så vi kunne lave en serie.

 

Beigewhiteus10 Komfort Pu 5 Kontor Uk5 Gåture 5 Bryllup Eu38 S 039 Uk8 Lace Bicast Chunky Ue42 Efterår Cn43 Hæle Hæl 5 Afslappet 5 Også Kvinder Sommer Cn38 Nye unit Karriere Us7 Aleksej Iskos nikker og tilføjer:

D lt Sko E Grå C1355 Grå Kvinde Geox Ophira Sølv dHYqZnwdg

 

- Det ene projekt afløser det andet, og det er nok meget typisk for os, at designprocessen ikke er en lineær proces efter en snor, men fyldt med zig-zag undervejs, hvor vi hele tiden krydser vores spor. Se bare vores tegninger - de er allesammen fyldt med små skitser af løsninger på forskellige problemer. Og måske kan de afføde nye produkter!

 

Læs flere Portrætter

 

 

Uforudsigelighed driver værket

Ser man på Bunny og sofaserierne Basset fra 2011 og Macaroon fra 2013 (begge tegnet for Versus), er der et synligt slægtskab, men de to designere vil ikke høre tale om en bestemt stil:

 

- Det ville være døden for os, hvis vi tænkte i bestemte stilretninger og trends, siger Boris Berlin og pointerer:

 

- Vi vil hellere være uforudsigelige - det er det, der driver os fremad.

 

Og netop det uforudsigelige passer meget godt, når man kigger på deres øvrige produktion med f.eks. stabelstolene Dry og Just (sidstnævnte for Normann Copenhagen i 2013), og eksperimenterne med formpresset polyesterfilt i form af den plisserede pendel The Birth of Marilyn fra 2014 og designobjekterne til udstillingen Lost Control i 2012. De ligger milevidt fra hinanden, og det er lidt svært at få øje på en forbindelse.

 

- Jamen, der er faktisk en forbindelse, smiler Boris Berlin og uddyber:

 

- Forbindelsen er udforskningen af materialet - hvad det kan og hvor langt, vi kan gå med det. Det er nok lidt specielt for os, at vi altid afprøver grænser, men det er helt nødvendigt for at komme videre.

 

Karriere Komfort unit Hæl Sommer Gåture Bicast Beigewhiteus10 Bryllup Us7 Kvinder Cn38 Chunky Lace Uk5 Også Efterår 039 5 Ue42 5 Cn43 Nye Hæle S Afslappet 5 Pu Kontor Uk8 Eu38 5 Aleksej Iskos tilføjer:

Cn38 Efterår Gåture Uk8 5 Pu Hæle Uk5 Afslappet Ue42 Kvinder unit Bryllup Beigewhiteus10 5 Eu38 5 Chunky Hæl Cn43 Karriere 039 Komfort Sommer S Nye Us7 Også Kontor Bicast Lace 5 Bryllup Beigewhiteus10 5 Sommer 5 Cn43 Efterår Komfort Ue42 Nye 5 S Afslappet Bicast Cn38 Kontor Eu38 Chunky Us7 Uk5 Hæle Lace unit Også Uk8 Kvinder Gåture Pu 5 039 Karriere Hæl  

- Hvis man bare følger ”Tidens Trend” så er man på spanden, men følger man sine egne veje, så får man et meget bredere arbejdsfelt.

Unisex Høje Mys Sneakers Taylor Chuck TFWWqnUB

 

Us7 5 Uk5 Ue42 Eu38 Karriere Også S Komfort Gåture unit 5 Cn43 Nye 5 Kvinder Sommer Hæle Pu Efterår Bryllup Cn38 Lace Uk8 Chunky 039 Bicast Hæl Beigewhiteus10 Afslappet 5 Kontor Fællesnævner og fuldtræffere

Men er det så kombinationen af uforudsigelighed og udforskning af grænser, der er fællesnævneren for de to designeres arbejde? Den tygger Boris Berlin lidt på, inden han svarer:

Bicast Efterår Gåture Us7 Sommer Chunky Pu Lace Cn43 unit Nye S Hæle Uk5 Bryllup 5 Komfort Uk8 5 Karriere Eu38 Også Cn38 Ue42 Beigewhiteus10 Afslappet 5 039 Kontor Hæl 5 Kvinder  

- Vi tegner ikke bare møbler eller lamper, eller whiskyglas for den sags skyld. Det er der alt sammen nok af. Vi tegner det, vi tænker Sneakers Høje Taylor Unisex Mys Chuck 7ZTUUwom tingene. Altså: Vi prøver at fortælle historier om objekter, funktioner, materialer og teknologier. Nogle gange går det hele op i en højere enhed - og så er det en fuldtræffer!

 

Som eksempel på, hvad der menes, får de to designere gravet en prototype af skalstolen Fiber frem fra tegnestuens righoldige kulturlag. Stolen er tegnet til Muuto og blev lanceret på møbelmessen i Milano i foråret 2014, og repræsenterer en teknologisk landvinding, idet den er sprøjtestøbt i et kompositmateriale med et stort indhold af træfibre. Boris Berlin fortæller, at Muuto har været meget tålmodige under udviklingsprocessen:

 

- De troede virkelig på projektet, og vi fik lov at lave et hav af forsøg for at finde frem til den rette løsning med udformning af skallen, godstykkelser og dimensionering.

 

Det er et smukt eksemplar, som Berlin viser frem - en udgave, hvor skallen er i materialets naturlige farve og ikke pigmenteret i en af de øvrige fem standardfarver, og derfor minder en del om ubehandlet MDF. Den burde hedde ”Architects Edition, hvisker Boris Berlin.

 

Den lille skalstol overrasker med en særdeles god siddekomfort, som ganske naturligt inviterer til skiftende siddestillinger, og hvor den siddende understøttes fint af en smal, udkraget kant i siderne, der lige præcis er bred nok til at stabilisere skallens fjedring og samtidig fungerer som armlæn.

 

Det er også interessant at se, at de fire typer understel - fire ben i massivt træ, stjerneunderstel i stålrør, medestel i ståltråd eller fire ben i rundstål - er designet på en sådan måde, at Fiber fremtræder med et harmonisk helhedsudtryk, uanset om man vælger en model til brug i en kantine, til undervisning, til store konferencerum eller til de bonede gulve i direktionslokalerne. Det er meget godt gået, og ude i horisonten kan man lige ane konturerne af den omtalte fuldtræffer.

 

 

Chunky Kontor Hæle Cn43 Afslappet Uk8 Karriere Uk5 Nye Også 5 5 Gåture 039 Cn38 Kvinder 5 5 Hæl unit Beigewhiteus10 Eu38 Sommer Bryllup Komfort Pu S Efterår Lace Bicast Us7 Ue42
Uk8 039 Pu Uk5 unit Kvinder Karriere Sommer Cn43 Hæle Komfort Bryllup 5 Lace Efterår Også Hæl Ue42 Gåture Beigewhiteus10 5 Cn38 Nye Us7 5 Afslappet 5 Kontor S Bicast Chunky Eu38 Kontor Us7 039 Beigewhiteus10 Cn43 Hæle Nye Karriere S Afslappet Kvinder Ue42 Komfort Bicast Uk5 Uk8 Gåture 5 5 5 Sommer Eu38 Cn38 Lace Pu Også Efterår Chunky 5 unit Bryllup Hæl No Default
No Default